hirdetés

Partnereink

Édes élet Fördős Zével

hirdetés

Édes élet Fördős Zével

Csokigyurma és grillázskészítés. Ilyen különleges élmények várták néhány nappal ezelőtt azokat a budafok-tétényi gyermekeket, akiket a Campona Bevásárlóközpont látott vendégül a nemrég zárult Csokoládéfesztiválon. Három hétvégén keresztül kalauzolták a látogatókat a csokoládé rejtelmes világába, jeles csokoládémesterek és cukrászok jóvoltából. És ahogy az már a Camponában hagyomány, ismét igyekeztek olyan gyermekek arcára is mosolyt csalni, akiknek a hétköznapokban talán kevesebb élmény jut.

A Budafok-Tétényi Család-és Gyermekjóléti Központ segítségével érkezett kisebb csoportot a nap házigazdája, Fördős Zé gasztroblogger kalauzolta az események között. Természetesen először mindenki kedvére körülnézhetett, hiszen tejcsokis, étcsokis, epres csokis és még sok egyéb csokiszökőkút is csábította a látogatókat, akár gyümölcsnyársakkal, akár csak úgy magában is ki lehetett próbálni a különböző ízeket. Az árpádföldi Csokoládémúzeum is képviseltette magát, fantasztikus bonbonokkal, és a csokoládés csodák itt még természetesen nem értek véget. Maga Gombóc Artúr is odalett volna, de szerencsére ő most csak bábfigura formájában örvendeztette meg a látogatókat, így meghagyta a sok-sok csokit a vendégeknek.  Óriási siker volt a csokigyurma, amely egy olyan különleges csoki, amelyet a kéz melege könnyedén meg tud formázni, maszatolás nélkül is, a végén pedig akár meg is kóstolható az eredmény. A fehércsoki, tejcsoki, étcsoki korongokból pedig a játékmester ajánlása szerint készülhet maci, cica, bárányka is. Fördős Zé is kedvet kapott a gyerekektől és beült a gyurmázós csapatba, ő egy kis barikát igyekezett aprólékosan megformálni, közben persze válaszolt a gyerekek kismillió kérdésére is, amelyet a Konyhafőnök című műsor kulisszatitkairól tettek fel a Street Kitchen gasztrobloggerének.

„Imádom a gyerekeket és könnyen megtalálom velük a közös hangot – árulta el Fördős Zé. – A csokoládé pedig nagy kedvencem, ahogy az a műsorokból is kiderült, imádom az édességeket, ugyanígy mindent, ami durván csokis. Mondjuk, még sosem próbáltam a csokigyurma készítését, de nagyon jópofa ötlet, örömmel szálltam be én is a buliba. A bárányom nem lett tökéletes, de legalább hallgat. Úgyhogy helyette én beszéltem sokat ezen a délutánon inkább.”

Természetesen elsétáltak a gyerekek a csokikaszinóig is, ahol a szerencsekerék megpörgetése után derült ki, hogy hány csokitallért kapnak, ezeket ruletten lehetett megduplázni. (eláruljuk, ez egy olyan kaszinó volt, ahol azért nagyjából mindenki nyert.)

A fő attrakció pedig a csokoládés látványpultban a grillázskészítés volt. Rimóczi László, cukrászmester, a Magyar Grillázsszövetség elnöke Fördős Zé kérdéseire válaszolva mutatta be, hogyan is készül a grillázs. A cukorból és darált dióból álló finomságot ezúttal Zé is kevergette, kinyújtotta, majd ebből kerültek ki azok a kiszaggatott virágok, amelyeket a gyerekvendégek ételfestékkel színesre is pingálhattak. Közben elkészült egy gyönyörű grillázstorta-dekoráció is, amely alkalmat adott arra is, hogy Zé kifaggassa a mestert, hogy milyen különleges grillázs-költeményeket alkotott már. Sok érdekesség mellett a legviccesebb történet talán az volt, hogy egy esküvőre az örömapa megrendelésére 100 grillázstevét kellett legyártaniuk, mondván, ennyi tevét kérne az após a lányáért, hát akkor tessék! A sok izgalmas történet közben elrepült a délután, úgyhogy a gyerekek a sok közös szelfi mellett csoki-ajándékokkal és csillogó szemmel távoztak.

Szöveg, képek: Arterego.hu

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Párkapcsolat

Névnap 02.19.

Ma Zsuzsanna napja van.

Rajzpályázat: Színes, mint egy papagáj!

Csipog, csivitel, beszél. Lehet 9 centiméteres, de akár 1 méteres is. Lehet kék, sárga, piros, lila, de talán a legtöbbjük mégiscsak zöld. Lehet nimfa...

  • 2018-02-19 19:20
Két országos tévépremierrel indítja a tavaszt az AXN

Nem aprózza el a szezonkezdést az AXN Magyarország; a SWAT - Különleges egység című sorozattal visszatér a képernyőkre Shemar Moore, akit a Gyilkos el...

  • 2018-02-19 18:52
Könnyed hangulat és könnyű falatok az év leglazább jelmezes buliján

Itt a farsang, áll a bál, és az év legjobb jelmezes házibuliját vendégváróként sem akarjuk végig főzőcskézéssel tölteni: gyors, egyszerű receptekre va...

  • 2018-02-19 14:58
Új főgonosszal veszik fel a harcot a Tini Nindzsa Teknőcök

A Nickelodeon egyik legnépszerűbb sorozata, a Tini Nindzsa Teknőcök újabb, 26 részes tévésorozattal folytatódik. A várhatóan októbertől képernyőkre ke...

  • 2018-02-19 13:45
Az érzelmileg feltöltő vállalati kultúra alapjai

Szeretnéd, hogy munkavállalóid elkötelezettek és hatékonyak legyenek? Nem tudod, hogyan is érhetnéd el mindezt? Akkor a következő bejegyzés hasznos ol...

  • 2018-02-19 10:24

hirdetés

Így álltam fel a gödörből

A GLAMOUR Women of the Year 2018 jelöltjei csupa erős és talpraesett nők, akik sokunk számára példaképek, ezért gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni...

  • 2018-02-18 18:54
Felbecsülhetetlen pillanatokra hívja Pelé a futball szerelmeseit

A Start Something Priceless kampányhoz rövidfilm is készült, amelyben a brazil futballzseni nem mindennapi meglepetéssel várja a Bajnokok Ligája legna...

  • 2018-02-18 14:13
Kiugró évet zárt az építőipar 2017-ben

Kiugró évet zárt a magyar építőipar, 2017-ben ugyanis 29,6 százalékkal bővült az ágazat termelése. A szektor tavaly már több mint 300 ezer embernek ad...

  • 2018-02-18 10:34
Ilyen a tökéletes lánykérés a magyarok szerint

Lehet bármikor, csak négyszemközt, romantikus módon, térden állva történjen és legyen meglepetés. Ilyen a tökéletes lánykérés a magyarok többsége szer...

  • 2018-02-18 08:54
Készítsünk karneváli koktélokat!

Hivatalosan is elindulhat a visszaszámlálás, hiszen itt a farsangi időszak, ami nem jelent mást, mint hogy méltó módon mondjunk búcsút a téli szürkesé...

  • 2018-02-12 19:15

Minden cikk

hirdetés

hirdetés