Partnereink

Olivia Newton, a divatikon

Olivia Newton, a divatikon

Ha elhangzik Oliva Newton-John neve, a legtöbben azonnal társítjuk John Travoltával, ők alkották ugyanis a Grease (magyarul Pomádé) című zenés film híres párosát. Az 1978-ban bemutatott film egyik emlékezetes pillanatában az ártatlan tekintetű Sandy Olsson - őt alakította Olivia - azt rebegi a vagány Dannynek: „Hozd magad jobb formába!"

A színésznő, aki ennek a szerepnek köszönhette sikerét és ismertségét, azóta eltelt évtizedekben okosan használta a tehetségét: 50 millió albumot adott el, 5 listavezető slágert énekelt, 4 Grammy-dijat nyert, és számtalan filmben szerepelt. Persze az ő életében is előfordultak hullámvölgyek: karrierjével sokáig elégedetlen volt, meg kellett küzdenie a mellrákkal és egy 11 év után tönkrement házassággal. A nehézségeken az optimizmusa és az a hite vezette át. hogy a világ jobbá tehető. Amikor beteg volt, tudta, hogy a hagyományos kezelések mellett neki magának is támogatnia kell a szervezete egyensúlyát: meditált, akupunktúrás kezelésekre járt, és zöld növényekből készült italokat ivott. „Ezeket az orvosaimnak nem is említettem, úgyis csak a homlokukat ráncolták volna" - nyilatkozta az Extraordinary Health című, táplálkozással foglalkozó lapnak. A színésznő már elmúlt 66 éves, de tele van tervekkel. Az ausztráliai Melbourne-ben már épül a nevét viselő, rákos betegek gyógyulását és rehabilitációját segítő központ.

És hogy mivel hozza magát jobb formába Olivia? A természet ajándékaival! Esküszik a nyers táplálékokra, elsősorban az acai-bogyóra, amely a közönséges káposztapálma rendkívül erős antioxidáns hatású termése, valamint a szintén az amazonasi esőerdőkben termo camu-camu gyümölcsre, amely nagy koncentrációban tartalmaz C-vitamint. Szívesen eszik fekete áfonyát és brokkolinit. Ez utóbbi nálunk még kevésbé ismert, de nagyon egészséges, a brokkoli és a kelkáposzta keresztezésével létrehozott zöldség.

Étvágy és lélek kapcsolatáról néhány szó

Az vagy, amit megeszel - tartja a mondás, ez azonban csak részben igaz. Egy amerikai kutató harminc éven keresztül folytatott megfigyeléseiből azt a következtetést vonta le, hogy lelkünk állapotát is mutatja az, amit és ahogyan eszünk.

 • Mérges az, aki az étteremben rántott húst vagy marhaszeletet választ. Azért teszi ezt, hogy a rágás révén megszabaduljon a stressz hormonoktól.

• Az is stressztől szenved, aki sósat kíván. A mellék­vese nagy stressz terhel és esetén jelet küld az agy­nak, és fűszeresebb ételt „rendel",

• Sok szénhidrátot eszik az, aki az ágyban nem találja meg a szerelmi számításait. Fölpörgeti tehát a boldogsághormon termelését, és így vigasztalódik.

  • Az édesszájúak az életük mélypontjáról igyekeznek kimozdulni: a csokoládéban és a fagylaltban a gyerek­kori biztonságot keresik.
  • Az alkoholos italok és desszertek fogyasztói a levert­ségüket, a rossz hangulatukat akarják elűzni.

• Az irigy, elhanyagolt ember alaposan telepakollá a tányérját, mert az étellel vigasztalja magát.

• A gyorsan evők életvidám emberek: nem akarják olyan hétköznapi dologra fecsérelni az idejüket, mint az evés.

Forrás: Femina

Képek: abcnews.go.compinterest.com

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 06.27.

Ma László napja van.

Red Bull Air Race: Budapesten dől majd el a holtverseny

Július 1-2-án, immáron tizedik alkalommal tér vissza Budapestre a Red Bull Air Race versenysorozat. A jövő hétvégén igazán kiélezett versenyre számíth...

  • 2017-06-25 17:53
5+1 működő szülői intelem fesztiválokra

Minden szülő életében elérkezik az idő, amikor el kell engednie a gyermekét az első fesztiváljára, vagy legalább gólyatáborba. A „vigyázz magadra!” és...

  • 2017-06-25 13:49
Citrus, a nyár legmenőbb illata

Ha beköszönt a nyár, ugrásszerűen megnő a limonádéfogyasztás. Előszeretettel kortyolgatunk bodzás, levendulás, epres, málnás frissítőt, de azért a slá...

  • 2017-06-25 11:03
Először jön Magyarországra a Foster The People

Ugye neked is egyből beindul a lábad, ha felcsendül egy buliban a Pumped Up Kicks? Ha igen, akkor neked is ott a helyed július 4-én a Budapest Parkban...

  • 2017-06-24 19:35
Amit eddig nem mondtak a glutén bevezetéséről

A hozzátáplálásról sokszor, sok helyen olvashatunk. Nemsokára pedig útjára indul Előke címmel egy olyan konferencia-sorozat is, amely kitűnő szakértők...

  • 2017-06-24 17:11

hirdetés

A yesyes a VIVA júniusi kedvence

Két pimaszul fiatal zenész, akik az elektronikus popzenei alapokat mesterien ötvözik az élőzene szépségével. A tehetségkutatókból ismert harmonikás-én...

  • 2017-06-20 10:50
Mario Vargas Llosa: Öt sarok

Öt sarok címmel adta ki a Nobel-díjas perui szerző, Mario Vargas Llosa új regényét az Európa Könyvkiadó. Az eredeti nyelven 2016-ban megjelent kötetbe...

  • 2017-06-19 21:46
Sokszínű Babilon

A Thievery Corporation egy saját zenei világot teremtett, melynek kiindulópontja a brazil bossa nova volt, mára azonban elektronikus zenei világukba a...

  • 2017-06-19 19:57
Védjük meg a bolygónk!

Tripsánszki Dávid, Tripo kortárs festőművész, gyerekkora óta hivatásának érzi a rajzot, a festészetet. Nem iskolában tanulta a művészetet, autodidakta...

  • 2017-06-19 18:40
Divatikonok az Európa Könyvkiadónál

Az idei év első felében két ikonikus divattervezőről jelentetett meg életrajzi kötetet az Európa Könyvkiadó. Yves Saint Laurent-ről Laurence Benaïm ír...

  • 2017-06-19 17:23

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés