Életmódváltás bakik nélkül!
hirdetés
Az életmódváltás során sokszor esünk abba a hibába, hogy a gyors változás reményében kevesebbet eszünk, nem figyelünk oda a minél szélesebb körű táplálékbevitelre. Az alábbi cikkben azokat a leggyakoribb hibákat vesszük sorra, amelyeket a hirtelen fellelkesült életmódváltók leggyakrabban elkövetnek.
hirdetés
Az étrend minősége
Nagyon sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy az életmódváltás csupán varázslat, és semmi különleges nem fog történni, ha változtatnak étrendjükön. Pedig, ha kizárható, hogy bármilyen hormonális probléma álljon a háttérben, akkor lehetetlen, hogy az életmódváltás ne látszódjon meg rajtunk. Ha úgy érezzük, hogy keveset eszünk, mégis hízunk, akkor valószínűleg az étrendünk minőségével van a baj. Ha nem csemegézünk naponta ötször-hatszor, hanem csak egyszer-kétszer, akkor a szervezet raktározó üzemmódra kapcsol, és ahelyett, hogy azonnal hasznosítaná a táplálékot, tudván, hogy pár óra múlva jön az utánpótlás, mindent elraktároz.
Szükséges szénhidrátok
Sem a zsírokat, sem a szénhidrátokat nem szabad kizárnunk az étkezésből, legyen szó diétáról, vagy fogyókúráról. Valóban ez a két összetevő felelős a leggyakrabban az elhízásért, ám normális adagban éppúgy szüksége van rá a szervezetünknek, mint a legkülönfélébb vitaminokra. Arra értelemszerűen ügyelnünk kell, hogy megfelelő mennyiségben fogyasszuk őket, illetve mellőzük az egészségtelen változatokat, úgy, mint a telítetlen zsírsavakat és a finomított szénhidrátokat.
Fokozott figyelem!
A fogyókúra csak átmeneti története lehet az életünknek, ám sokszor még ebben a formájában is teljesen felesleges. Nagy testsúly esetén a diéta, majd a fokozott odafigyelés egy egész életen át tartható anélkül, hogy bármit is nélkülöznünk kellene. Az életmódváltás nem azt jelenti, hogy sosem ehetünk édességet. Tulajdonképpen mindent megadunk a szervezetünknek, amit megkíván, ám ez mellett nagyon ügyelünk a mértékre és a minőségre is!
Friss gyümölcsöt az asztalra!
Sokan csak a friss zöldségben és gyümölcsben bíznak, amit igen nehézkes minden nap beszerezni, főleg, ha nincs a közelünkben piac. Pedig a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök ugyanolyan tápértékkel bírnak, mint a friss változatuk, és igen praktikusak, hiszen bármikor előkaphatjuk őket a mélyhűtőből, így percek alatt előáll a finom étel. Ráadásul a mirelit termékek éppen akkor kerülnek fagyasztásra, amikor a legfrissebbek, így szinte vitamindúsabbak, mint a friss, esetleg import termékek, melyek hetekig állnak a raktárakban.