hirdetés

Partnereink

Mindent a szendvicsekről

hirdetés

Mindent a szendvicsekről

A szendvicset készíthetjük előételnek, tízórainak, felnőtteknek a munkahelyre, gyermekeknek az iskolába, előkészíthetjük vacsorára. A szendvics vajjal vagy egyéb zsírtartalmú keverékkel bekent és különféle hideg hússal, hallal, túró- és zöldségfélékkel megrakott, vékonyra szeletelt fehér vagy barna kenyér. Igen jól használhatjuk erre a célra a hosszúkás, keskeny formában sütött kenyeret.

A kenyérszeleteket bekenhetjük vajjal, túróval, körözöttel, tejföllel, majonézzel, vagy az ezekből készült keverékkel. Azután megrakjuk a salátáknál felsorolt, szeletekre vágott vagy apróra reszelt zöldségfélékkel, pástétomfélékkel. Ezenkívül rakhatunk a bekent kenyérszeletekre főtt tojást, sajtot, felvágottféléket, vékonyra szeletelt vagy megreszelt füstölthúsokat, sonkát, főtt vagy sült húsmaradékokat, sült májat, főtt vagy sült halat, szardíniát vagy más konzervhalat stb. Mindezeket rakhatjuk külön-külön vagy összevegyítve.

hirdetés

A tojás minden formában készítve szintén egyike a legfőbb szendvicskellékeknek. Keményre főzve, rántotténak készítve, szeletekre, negyedekre vágva, reszelve stb., rakjuk a kenyérre, díszítjük vele a készen megrakott kenyeret vagy keverjük egyéb hozzávalókhoz.

A paradicsomnak és, amíg az idénye tart, a zöldpaprikának nem szabad a rakott kenyérről hiányoznia. A paradicsomot akár a szendvicsanyaghoz keverjük püré vagy velő formájában, akár karikára vágjuk és a megrakott kenyér tetejére tesszük, a paprikát pedig megmossuk és csíkokra vágva rakjuk a kenyérre.

Finom körözött

Tíz deka reszelt brailai túrót, 10 deka tehéntúrót, 10 deka vajat és 1 nyers tojássárgáját habzásig keverünk, hozzáadunk 1 kávéskanál apróra tört köménymagot.

Körözött

  1. Két kanál vajat, 1 késhegynyi finomra tört köménymagot, 1 késhegynyi piros paprikát, 10 deka brailai vagy más túrót habosra kikeverünk, vékony szelet kenyerekre kenjük. Megmosott, szeletekre vágott retek darabkákat vagy nagyszemű reszelőn lereszelt téli retket teszünk a tetejére.
  2. Húsz deka túrót, 10 deka vajat, 2 reszelt kemény tojást, 1/2 kanál finomra tört és szitált köménymagot, egy késhegynyi édes piros paprikát habosra kikeverünk, végül hozzáadunk két nagyon finomra vágott hagymát.
  3. Tíz deka vajat összekeverünk 3 kanál mákszemfinomságúra vagdalt zöld füvekkel (kapor, petrezselyem, zöldhagymaszár stb.) kevés sóval és 10 deka friss juhtúróval vagy kiáztatott, megreszelt brailai túróval.

Tehéntúrós körözött

Egynegyed kiló tehéntúrót habosra kikeverünk 10 deka vajjal és 1 nyers tojássárgájával, kis sót, 1 kávéskanál köménymagot, 1 késhegynyi piros paprikát, és ha szeretjük, 1 finomra vágott hagymát keverünk még hozzá. Hagyma nélkül több napig eláll. Körözötthöz a vajat előbb habosra keverjük, azután adjuk hozzá a túrót, a szitán áttört főtt tojássárgáját és egyebeket.

Különféle szendvicsanyagok

  1. Tizenöt deka vajat habosra keverünk, hozzáadunk 1 kanál mustárt, 10 deka vagdalt sonkát, 10 deka reszelt sajtot, 4 keményre főtt, reszelt tojást, két kanál kenhetőre vagdalt zöldkaprot vagy zöldtárkonyt. Mustár helyett vehetünk 3—4 kanálnyi finomra összevagdalt téli savanyúságot a leve nélkül.
  2. Két kanál olajat, 1 kanál ecetet, kis sót-borsot villával felverünk, elvegyítjük 2 deci sűrű tejföllel, belekeverünk 4 keményre főtt, reszelt tojást és 4 kanál nagyon finomra vágott snittlinget vagy hagymát; a kenyerekre kenjük.
  3. Egy zellert meghámozunk, ecetes, sósvízzel leforrázzuk, megtöröljük, apróra reszeljük, összevegyítjük 1 kanál reszelt tormával, 2 kanál tejföllel és 1 kanál reszelt sajttal.
  4. Négy keményre főtt tojás sárgájához 2 kanál majonézt, 2 kanál vagdalt sonkát, 3 kanál apróra vagdalt téli savanyúságot és egy késhegynyi törött borsot keverünk.
  5. Főtt, darált sonkát ugyanannyi vajjal habosra kikeverünk,azután hozzákeverünk szitán áttört főtt tojássárgája  reszelt sajtot, apróra vágott zöldkaprot és kevés reszelt hagymát. Simára eldolgozzuk.
  6. Tizenöt deka főtt, hideg burgonyát lereszelünk, hozzákeverünk 15 deka túrót, 3 kanál olajat, 1 kanál mustárt, 1 kávéskanál köménymagot, sót, borsot és 1 gerezd szétnyomott fokhagymát., kikeverjük, kenyérszeletekre kenjük, kirakjuk keménytojás-szeletekkel.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.18.

Ma Andrea, Ilma napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés