hirdetés

Partnereink

Bécsifánk lekvárral, mogyorókrémmel, mascarponés krémmel töltve

hirdetés

Bécsifánk lekvárral, mogyorókrémmel, mascarponés krémmel töltve

Ha szeretnéd a napodat megédesíteni, vagy ha vendégeid jönnek és egy szuper desszertet keresel, megéri kipróbálni a receptünket! Cikkünk végén plusz desszert receptet is találsz!

A bécsifánkunk lekvárral, mogyorókrémmel, mascarponés krémmel töltve a következő alapanyagokat kell tartalmazza:

hirdetés

• 50 dkg liszt (finom)

• 8 dkg cukor

• 4 dkg élesztő (friss)

• 8 dkg vaj

• fél dkg só

• 1 tojás + 3 tojássárgája

• 2,5 dl tej

• 1 evőkanál rum

• 1 citromból nyert citromhéj (reszelve)

• sárgabaracklekvár, mogyorókrém

• 25 dkg mascarpone

• 2 csomag vaníliás cukor

• porcukor

• 2 dl napraforgóolaj

A lisztet egy tálba helyezzük, ezt követően a tej felében feloldjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést vájunk, s ebbe öntjük az élesztős tejet, egy kevés liszttel puha kovászt készítünk, majd letakarva, meleg helyen húsz percig pihentetjük. Közben a maradék tejben feloldjuk a kristálycukrot, a vajat, a sót, egy vaníliás cukrot valamint a rumot. Amikor a kovász felületén széles repedések jöttek létre, mindezeket összedolgozzuk a citromhéjjal, a tojással valamint a tojássárgájákkal együtt, s az így kapott kelt tésztát fakanállal egész addig verjük, míg selymesen fényes nem lesz, s hólyagokat vet. Ekkor letakarva meleg helyen harminc percig kelesztjük. A megkelt tésztát belisztezett deszkán úgy kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és a lisztet lesöpörjük. A tészta egyik felére egy nagyobb úgy hét cm-es átmérőjű szaggatóval köröket jelölünk, majd a tészta másik feléből ugyanezzel a szaggatóval ki is vágjuk az ugyanekkora köröket. A mascarponés krémhez huszonöt dekagramm mascarponét összekeverünk négy kanál porcukorral valamint egy csomag vaníliás cukorral. A bejelölt körök közepére egy-egy teáskanál őszi-baracklekvárt, vagy mogyorókrémet vagy mascarponés krémet teszünk, erre majd egy-egy kivágott tésztakarikát. A széleket jól összenyomkodjuk, majd egy kisebb úgy hat centiméteres átmérőjű tésztakiszúróval végleg kivágjuk az összeragasztott fánkokat. Ezt az eljárást addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy. Ezt követően az összeragasztott fánkokat felső oldalukkal lefelé belisztezett ruhára helyezzük, és letakarva addig kelesztjük, míg egyharmadukkal meg nem nőnek.  Forró olajba helyezzük a fánkokat, úgy két perc múlva odafigyelve megfordítjuk, s a másik oldalukat ugyanennyi ideig sütjük. Hogy ne legyen olajos rácson lecsepegtetjük. Tálalás előtt ne felejtsük el porcukorral meghinteni!

Raffaelloszelet

Nagyon jó ízű és praktikus sütemény mert felhasználhatjuk benne a maradék tojásfehérjéket.

Hozzávalók:

• 6 tojásfehérje

• 25 dkg porcukor

• 12 dkg kókuszreszelék

• 10 dkg rétesliszt

• fél zacskó sütőpor A krémhez:

• 2 tasak tejszínízű pudingpor

• fél I tej

• 10 dkg porcukor

• 20 dkg margarin

• 3 csomag vaníliás cukor A tetejére:

• 8-10 dkg kókuszreszelék

• szeletelt mandula

Hat tojásfehérjét habbá keverünk, 25 dkg porcukrot, 12 dkg kókuszreszeléket, 10 dkg réteslisztet és fél zacskó sütőport adunk hozzá. Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük, lassú tűzön, kb. 10 percig. A krém 2 tasak tejszín-ízű pudingpor, fél I tej, 10 dkg porcukorral felfőzve. Ha kihűlt, 20 dkg margarint és 3 csomag vaníliás cukrot keverünk bele.  Ezt rásimítjuk a már kihűlt tésztára, és 8-10 dkg kókuszreszelékkel, végül szeletelt mandulával megszórjuk. Kockára szelve tálaljuk.

Forrássutigyar.hu

Képek: sutnijo.hu és ketkes.com

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.19.

Ma Emma napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés