hirdetés

Partnereink

Tonhaltorta ínyenceknek

hirdetés

Tonhaltorta ínyenceknek

Most is a legtutibb recepteket olvashatod nálunk, e cikkből megtudhatod a legjobb tonhaltorta receptjét, és még egy plusz recepttel is meglepünk!

Tonhaltorta

hirdetés

Hozzávalók: 50 dkg mélyhütött tonhal  ■ 1 cm vastag, kerek cipószelet (az aljáról, ahol a legszélesebb) ■ 2 dl tejföl ■ 10 dkg juhtúró ■ 1o dkg vaj ■ 1 dl majonéz ■  fél tubus szardellapaszta ■  1 fiola kapribogyó■ 3 evőkanál kimagozott olajbogyó  ■ 1 csokor snidling ■ 1 púpozott teáskanál zselatinpor  ■ fél húsleveskocka - kevés mustár – ½ citrom leve ■ 1 teáskanál reszelt citromhéj ■  ízlés szerint só és törött fehér bors.

Előkészítése: A mélyhűtött halra rácsöpögtetem a citromlevet, és megsózva hagyom felolvadni. Közben a szardellapasztát habosra keverem a vajjal, a juhtúróval, a mustárral, a finomra vágott snidlinggel, a kapribogyó leszűrt levével és a reszelt citromhéjjal. A már felengedett halat 2 dl forrásban lévő sós vízbe dobom, és az újraforrástól számított 5 percig erős lángon főzöm. Ezután lapátkanállal óvatosan alányúlva kiszedem, lecsöpögtetem és kihűtöm. A cipószeletet alufólia lapra helyezem. A főtt, csíkokra vágott halból annyit teszek rá, hogy azt teljesen befedje. Megkenem a szardellás krémmel majd új réteg halcsíkot teszek rá. Ezt addig ismételem, amíg a hozzávaló el nem fogy. A hűsleveskockát 1 dl vízben feloldom, belekeverem a zselatinport, majd forráspontig melegítem. Átszűrve langyosra hűlöm. A szardellás tortába hurkapálcával lyukakat fúrok (vigyázok, hogy az alsó cipólapot ne szúrjam át) és ezekbe a zselatinos husiéból két evőkanállal belecsorgatok. A többit összekeverem a majonézzel meg a tejföl le L és rácsorgatom a torta tetejére. Rányomkodom az olajbogyót és a kapribogyót, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, alufóliába csomagolom. Egy napra hűtőszekrénybe teszem, fogyasztás előtt tálra csúsztatom, és mint a tortát cikkekre vágom.

Diós piskótarolád

Hozzávalók: A sós piskótához 2 tojás ■ 2 púpozott evőkanál liszt ■  2 evőkanál tej ■ 1 mokkáskanál só; a töltelékhez 5 dkg finomra darált dió ■  5 dkg felezett dióbél -5 dkg vaj ■  5 dkg tejszínes krémsajt ■  ízlés szerint só és törött fekete bors; a tepsihez vaj és liszt

Előkészítése: A tojások sárgáját fehéredésig keverem a sóval, majd apránként hozzákeverem a tejet és a lisztet. A tojásfehérjékből vert kemény habot óvatosan hozzáadom. Egy kis tepsit vagy sütőlemezt vajjal kikenem kevés liszttel meghintem, és a masszát vékonyan rákenem. Előmelegített forró sütőbe tolom, és a lángot azonnal kicsire levéve. 6-8 perc alatt sárgára sütöm. Egy konyharuhát bevizezek, majd alaposan kicsavarom, és a megsült tésztát azonnal ráborítom. A konyharuhával együtt úgy csavarom fel. mint a rétest szokás. Úgy is hagyom kihűlni. A fél dióbél-darabokat annyi sós vízbe teszem, amennyi éppen ellepi, és 5 percig forralom, majd leszűröm. Közben a vajat a tejföllel és a krémsajttal habosra keverem, ezután hozzáadom a darált diót, a sót és a borsot. Egészen addig keverem tovább, amíg habos és könnyű krém nem lesz belőle. A már kihűlt tekercset óvatosan kicsavarom a ruhából, és egy alufólia lapra helyezem. A krémet rákenem a főtt dióbelet elosztom rajta, majd a Tésztát (ruha nélkül) ismét összecsavarva, fóliába szorosan becsomagolom. A tetejét lenyomkodom, hogy a felesleges levegő kiszorulhasson belőle. Szeletelés előtt érdemes mélyhűtőbe tenni, így könnyebben felvágható egészen vékony szeletekre.

Forrás: baratok.hu

Képek: nosalty.humindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.19.

Ma Emma napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés