hirdetés

Partnereink

Remek vacsik!

hirdetés

Remek vacsik!

Szeretnéd te is megadni a vacsorának a módját, úgy hogy azért éjjel ne bánkódjon a pocak? Amennyiben igen, akkor segítünk ebben neked, méghozzá két remek recepttel is!

Sült zöldségsaláta olasz módra

hirdetés

Itt a tavasz, úgyhogy érdemes vadászgatni a piacon egy-két friss zöldség után. Persze, tudjuk, ilyenkor még nem az igazi, de azért már lehet találni friss és egészséges alapanyagokat a zöldségsalátához. A különlegessége a dolognak pedig az lesz, hogy ezúttal meg is sütjük.

Lássuk a hozzávalókat! 1 púpos kiskanál oregánó, 1 kiskanál só, csipetnyi pirospaprika, fél kiskanál fokhagyma granulátum (ez nem ég meg a sütőben), 4-5 evőkanál olívaolaj, 1/4 citrom reszelt héja, egy közepes cukkini és egy közepes padlizsán fele, vagy egy darab az egyikből, egy jó marék koktélparadicsom az édes fajtából (nálam 8 darab), csipet só, frissen őrölt bors, szárított csilipehely, 1 közepes fokhagyma fele, pár csepp worcestershire szósz, két-három levél zsálya, pár szem kapribogyó, snidling (vagy bazsalikom, petrezselyem), reszelt citromhéj díszítésképpen.

Elkészítés! A páchoz valókat összekeverjük. A padlizsánt és cukkinit megmossuk, kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Mind a kettő oldalát megkenjük a páccal majd egy alufóliával lefedett tepsire helyezzük őket. Előmelegített 220 fokos sütőben addig sütjük, míg szépen megpirulnak. Ezalatt a paradicsomokat feldaraboljuk és egy kicsi sóval, reszelt fokhagymával összeturmixoljuk. Egy serpenyőben pici olajon megpirítjuk a zsályaleveleket, majd félretesszük őket és a serpenyőben besűrítjük kicsit a paradicsomos mártást. Felöntjük szűk fél deci vízzel, majd újra beforraljuk. Borsozzuk, csilivel és worcestershire szósszal ízesítjük. Összeállítjuk az ételt: a tányér aljára kenünk a paradicsomszószból, erre ültetjük körbe a sült zöldségeket. A maradék szószt ráöntjük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel, félbe vágott kapribogyóval, valamint a sült zsályát elrendezzük a tetején.

Ahogyan minden sült, úgy ez is akkor az igazai, ha rögtön az elkészítés után fogyasztjuk. A zöldségek finom, ropogós ízvilága pedig egészen különleges. Nagyszerű vacsora lehet belőle!

Részeges töltött dagadó

Hozzávalók: 1 szép dagadó, (amit, ha nem tudunk felszúrni, kérjük meg a hentest rá), 0,5 liter jó minőségű búzasör, só Töltelék: 10-15 dkg füstölt sonka apróra vágva, 1-2 kemény tojás, 1 piros kápia paprika, 1-2 gomba, kb 2 dl puffasztott amaránt mag, só, bors, 1 kávéskanál útifűmaghéj Köret: 2 db sárga és 2 db fehér batáta, 3-4 szál újhagyma, 2 db sárgarépa, 1 pak choi Avokádó textúrák: 2 db avokádó, 1 lime, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 chili, só, bors, 1 kávékanál útifűmaghéj.

A felszúrt dagadót előző este (ha van rá 24 óránk még jobb) szépen letisztítjuk és beáztatjuk a sörbe. Másnap reggel kivesszük a sörből és bedörzsöljük kívül belül sóval, így tesszük vissza a hűtőbe felhasználásig. A sört ne öntsük ki, a töltelékhez még használunk belőle, sőt locsolgatni is fogjuk vele a húst. Elkészítjük a tölteléket. Apróra vágjuk a sonkát és a kápia paprikát, valamint a gombát, lereszeljük a kemény tojást, összekeverjük a puffasztott amaránttal és az útifűmaghéjjal és adunk hozzá fél dl sört. Amikor az amaránt felszívta a nedvességet, akkor tudjuk megítélni, hogy kell-e még hozzá egy kevés sör, de nekem nem kellett, nem kell, hogy túl lágy legyen a töltelék. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, más fűszerre nincs szükség, hagyjuk érvényesülni az ízeket. Betöltjük a dagadóba a tölteléket, a húst tepsibe tesszük, öntünk alá egy kevés sört és lefóliázzuk a tepsit. 160 fokos sütőben kb 3 órát sütjük. 3 óra leteltével levesszük a fóliát, meglocsoljuk sörrel és annyi időre tesszük vissza a sütőbe (180-190 fokra), míg szép színt kap. Szeletelés előtt pihentessük kicsit, hogy szépen tudjuk szeletelni. 

Forrás és képek: voroskaktuszdietazik.blogspot.rotepszi.hu

 

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.25.

Ma Márk napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés