Partnereink

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom.  Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem olyanokat, amiket leteszteltünk és az utolsó falatig „bepofáztunk”.

Megnéztük, hogy milyen hatással van ízlelő bimbóinkra a tárkonyos pulykaragu leves. Be kell valljam, a hozzávalók alapján nagyon nehezen összeállítható levesre gondoltunk. Kell hozzá 50 dkg pulykamell, 30 dkg zöldbab, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyem, 5 dkg főző margarin, só, fehér bors, 2 dkg tárkony, 0,l dl ecet (10 százalékos), 2 dl tejföl, 5 dkg liszt, 2 dkg fűszerpaprika. Íme, az elkészítési módja: A gondosan megmosott pulykamellet vágódeszkán kb. 2x2 cm– es apró kockára vágjuk. A leveses lábasban megolvasztjuk a margarint és beletesszük a pulykamell-kockákat, kb. 1-2 dkg sót szórunk rá és fehéredésig pirítjuk. Előkészítjük a sárgarépát és petrezselymet, amit tisztítás után szintén kockára vágunk, a zöldbabot 2-3 cm-re vágjuk és hozzáadjuk a piruló húshoz. Megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük kb. 2,5 l vízzel. Ha szárított tárkonyt használunk érdemes előző nap ecetben beáztatni. Ha forr a leves, adjuk hozzá a tárkonyt. A tejfölből, lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk. Ha csomós, akkor szűrőn keresztül öntjük a levesbe, de csak a hús és zöldségek puhára főzése után. Ecettel, sóval, fehér borssal utánaízesítünk és csészében vagy belsejétől eltávolított zsemlében tálaljuk. Mi az utóbbival kísérleteztünk, igaz, kell még hozzá némi gyakorlás, míg elérjük az éttermi színvonalat.

Ezután jött a pirított máj petrezselymes burgonyával. Hozzávalók: 2 kg sertésmáj, 15 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 35 dkg vöröshagyma, 3 dkg édesnemes fűszerpaprika, 2 dkg fűszerpaprika, 5 g fehérbors, 8 g majoránna, l dl étolaj, 2 kg burgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, 5 dkg só, díszítéshez salátalevél és paradicsom lehámozott héja. A megtisztított, megmosott sertésmájat felcsíkozzuk kb. 4-5 cm hosszú, fél cm szélesre. A hagymát felcsíkozzuk és egy lapos lábasban felforrósított olajra öntjük. 8-10 perc dinsztelés után a felcsíkozott lecsópaprikát a meghámozott paradicsomot hozzáadjuk. Ha teljesen szét főtt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, a majoránnát, ezt követően a májat is. Így pirítjuk, míg el nem színeződik és nagyon kevés víz hozzáadásával készre főzzük. Tálalás előtt sózzuk. Az egészben hagyott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálalásnál petrezselyem zöldet szórunk rá. A falatozáskor a legérdekesebb az volt, hogy még az is repetázott, aki amúgy nem eszi meg a csirke vagy a sertésmájat!

Persze a desszert sem maradhat le egy tesztelés során, megnéztük, milyen az aranygaluska vanília öntettel lelocsolva? Kell hozzá 80 dkg liszt, 6 db tojás sárga, 8 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 dkg só, 30 dkg vaj (margarin), 8 dkg cukor, 4 dkg porcukor, 2 dkg citrom reszelék, 1/2 vanília pudingpor, 5 dl tej, 30 dkg dió, 8 dkg cukor, 2 dkg citromreszelék, 1 csomag mazsola. Miután összeszedtük az alapanyagokat, egy lábasba 3 dkg kristálycukrot teszünk, beleöntjük a 3 dl tejet és kb. 40 C fokra melegítjük. Az élesztőt belemorzsoljuk és 10 percig állni hagyjuk. Ha feljön kész a kovász. 75 dkg lisztet a dagasztó tálba öntjük, hozzá tesszük a tojássárgáját, a maradék 5 dkg cukrot, l5 dkg vajat (vagy margarint), citromreszeléket, sót és hozzáadjuk a kovászt. Az egészet kézzel vagy gépi dagasztóval dagasztjuk, mikor könnyű, sima, lágy hólyagos a tészta és a kezünktől is elválik, akkor elkészült. 20-30 percig kelesztjük, kevés liszttel megszórjuk a tetejét és letakarjuk egy konyharuhával. Ha megkelt kilisztezett nyújtódeszkára kiöntjük és kb. 3 cm vastagra nyújtjuk. Egy fánkszaggatót belisztezünk, hogy ne ragadjon a tésztához és ezzel a széléből félholdacskákat szaggatunk. Ezeket vajban megforgatjuk, olajjal kikent aranygaluska formába tesszük, ami darált dió, cukor keverékével is meg van szórva. Sütőben 40 perc alatt kisütjük. Híg vanília pudingot készítünk 0,5 dl tejjel és egy fé1 csomag pudingporral, ezzel leöntve tálaljuk. Ezt már igen nehézkesen gyűrtük magunkba, és maradt is rendesen az aranygaluskából, de a tesztelés sikerességét abban érdemes mérni, hogy mindenki csomagoltatott magának későbbre…

Képek: aprosef.huharomcsillagreceptek.blogspot.ro

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.28.

Ma Emil, Csanád napja van.

Ők a legszebb magyar tornászlányok

A magyar úszó- és vízisportok szépségeit már jól ismerik a szurkolók. Azonban nem csak ők azok, akik messzire viszik a hazai sportolónők szépségének h...

  • 2017-05-25 13:21
Pszichológusból lett kenyérszakértő

David Seboek a Szex és New York sorozat egyik kedvenc pékségében tanulta meg az alapokat, Franciaországban a pékművészet mesterfogásait sajátította el...

  • 2017-05-25 11:15
Ígéretes amerikai-magyar tudományos együttműködés

A világon először alkalmazzák a deutériumot diagnosztikai markerként a kaliforniai Santa Monicában tavaly ősszel megnyitott 13Cignature 2Health Diagno...

  • 2017-05-24 22:01
Good Charlotte a Budapest Parkban

Új, Youth Authority című lemezével és tini korunk kedvenc dalaival tér vissza hazánkba a Good Charlotte. A Madden-ikrek csapata június 17-én négy bará...

  • 2017-05-24 20:36
Tudom, min napozol a jövő nyáron

Innovatív, praktikus, kreatív, kényelmes és nem utolsó sorban egyedi strandbútokokra írt ki pályázatot a balatoni ellazulás központjának már tavaly ki...

  • 2017-05-24 18:59

hirdetés

Átadják a Puskás-díj gyerekeknek szóló változatát!

Május 31-én a Groupama Arénában rendezett Magyar Kupa-döntő előtt a Bozsik Bajnokok keleti és nyugati csapata is összecsap. A szervezők a mérkőzés leg...

  • 2017-05-21 15:23
Egressy Zoltán: Júlialepke

Régebbi és korábban meg nem jelent novellákat vegyesen tartalmaz Egressy Zoltán Júlialepke című új könyve. Az elbeszéléskötet június elején jelenik me...

  • 2017-05-21 13:19
Európa Zsebkönyvek

Klasszikus világirodalmi művek és kortárs elbeszélések után Vámos Miklós regényével és Háy János elbeszéléskötetével bővül az Európa Zsebkönyvek soroz...

  • 2017-05-21 11:21
Ismét nagy sikert aratott az Európa-napi fesztivál és futóverseny

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is különleges eseménnyel emlékeztek meg az Európa-napról és hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásának évf...

  • 2017-05-17 11:39
Paolo Giordano: Ezüst és fekete

A prímszámok magánya és Az emberi test szerzőjének harmadik regénye egy háztartási alkalmazottról szól, aki összetart egy széthullóban lévő családot. ...

  • 2017-05-16 19:41

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés