Partnereink

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom.  Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem olyanokat, amiket leteszteltünk és az utolsó falatig „bepofáztunk”.

Megnéztük, hogy milyen hatással van ízlelő bimbóinkra a tárkonyos pulykaragu leves. Be kell valljam, a hozzávalók alapján nagyon nehezen összeállítható levesre gondoltunk. Kell hozzá 50 dkg pulykamell, 30 dkg zöldbab, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyem, 5 dkg főző margarin, só, fehér bors, 2 dkg tárkony, 0,l dl ecet (10 százalékos), 2 dl tejföl, 5 dkg liszt, 2 dkg fűszerpaprika. Íme, az elkészítési módja: A gondosan megmosott pulykamellet vágódeszkán kb. 2x2 cm– es apró kockára vágjuk. A leveses lábasban megolvasztjuk a margarint és beletesszük a pulykamell-kockákat, kb. 1-2 dkg sót szórunk rá és fehéredésig pirítjuk. Előkészítjük a sárgarépát és petrezselymet, amit tisztítás után szintén kockára vágunk, a zöldbabot 2-3 cm-re vágjuk és hozzáadjuk a piruló húshoz. Megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük kb. 2,5 l vízzel. Ha szárított tárkonyt használunk érdemes előző nap ecetben beáztatni. Ha forr a leves, adjuk hozzá a tárkonyt. A tejfölből, lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk. Ha csomós, akkor szűrőn keresztül öntjük a levesbe, de csak a hús és zöldségek puhára főzése után. Ecettel, sóval, fehér borssal utánaízesítünk és csészében vagy belsejétől eltávolított zsemlében tálaljuk. Mi az utóbbival kísérleteztünk, igaz, kell még hozzá némi gyakorlás, míg elérjük az éttermi színvonalat.

Ezután jött a pirított máj petrezselymes burgonyával. Hozzávalók: 2 kg sertésmáj, 15 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 35 dkg vöröshagyma, 3 dkg édesnemes fűszerpaprika, 2 dkg fűszerpaprika, 5 g fehérbors, 8 g majoránna, l dl étolaj, 2 kg burgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, 5 dkg só, díszítéshez salátalevél és paradicsom lehámozott héja. A megtisztított, megmosott sertésmájat felcsíkozzuk kb. 4-5 cm hosszú, fél cm szélesre. A hagymát felcsíkozzuk és egy lapos lábasban felforrósított olajra öntjük. 8-10 perc dinsztelés után a felcsíkozott lecsópaprikát a meghámozott paradicsomot hozzáadjuk. Ha teljesen szét főtt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, a majoránnát, ezt követően a májat is. Így pirítjuk, míg el nem színeződik és nagyon kevés víz hozzáadásával készre főzzük. Tálalás előtt sózzuk. Az egészben hagyott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálalásnál petrezselyem zöldet szórunk rá. A falatozáskor a legérdekesebb az volt, hogy még az is repetázott, aki amúgy nem eszi meg a csirke vagy a sertésmájat!

Persze a desszert sem maradhat le egy tesztelés során, megnéztük, milyen az aranygaluska vanília öntettel lelocsolva? Kell hozzá 80 dkg liszt, 6 db tojás sárga, 8 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 dkg só, 30 dkg vaj (margarin), 8 dkg cukor, 4 dkg porcukor, 2 dkg citrom reszelék, 1/2 vanília pudingpor, 5 dl tej, 30 dkg dió, 8 dkg cukor, 2 dkg citromreszelék, 1 csomag mazsola. Miután összeszedtük az alapanyagokat, egy lábasba 3 dkg kristálycukrot teszünk, beleöntjük a 3 dl tejet és kb. 40 C fokra melegítjük. Az élesztőt belemorzsoljuk és 10 percig állni hagyjuk. Ha feljön kész a kovász. 75 dkg lisztet a dagasztó tálba öntjük, hozzá tesszük a tojássárgáját, a maradék 5 dkg cukrot, l5 dkg vajat (vagy margarint), citromreszeléket, sót és hozzáadjuk a kovászt. Az egészet kézzel vagy gépi dagasztóval dagasztjuk, mikor könnyű, sima, lágy hólyagos a tészta és a kezünktől is elválik, akkor elkészült. 20-30 percig kelesztjük, kevés liszttel megszórjuk a tetejét és letakarjuk egy konyharuhával. Ha megkelt kilisztezett nyújtódeszkára kiöntjük és kb. 3 cm vastagra nyújtjuk. Egy fánkszaggatót belisztezünk, hogy ne ragadjon a tésztához és ezzel a széléből félholdacskákat szaggatunk. Ezeket vajban megforgatjuk, olajjal kikent aranygaluska formába tesszük, ami darált dió, cukor keverékével is meg van szórva. Sütőben 40 perc alatt kisütjük. Híg vanília pudingot készítünk 0,5 dl tejjel és egy fé1 csomag pudingporral, ezzel leöntve tálaljuk. Ezt már igen nehézkesen gyűrtük magunkba, és maradt is rendesen az aranygaluskából, de a tesztelés sikerességét abban érdemes mérni, hogy mindenki csomagoltatott magának későbbre…

Képek: aprosef.huharomcsillagreceptek.blogspot.ro

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 09.26.

Ma Jusztina napja van.

Felkapott Héviz legnagyobb szállodája

A tavalyihoz képest idén nyáron közel 15 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, és növekedett a tartózkodási idő is – derül ki Hévíz legnagyob...

  • 2017-09-26 15:03
Átláthatóvá válik az utazások teljes költsége

Repülőtéri-, biztonsági- és kikötői illeték, csomagszállítási díj, panzió- és fix ülőhely felár, transzfer díj, üzemanyag pótdíj, foglalási díj, vízum...

  • 2017-09-26 09:57
Magyar árváknak üzent Ennio Morricone

Személyesen a Maestrótól, Ennio Morriconétól kaptak üzenetet a Pestújhelyi Gyermekotthon lakói. A hat lelkes kis kórustag nagy rajongója a kétszeres O...

  • 2017-09-25 20:35
Heltai Jenő: Négy fal között. Naplójegyzetek 1944–1945

Hetven év után 2017 őszén láthat napvilágot Heltai Jenő kéziratban maradt, mindmáig kiadatlan háborús naplója. Heltai Jenő a német megszállás napján, ...

  • 2017-09-25 18:00
Brazil tangával győzi le lámpalázát Iszak Eszti

„Csak a sloggi lézervágott brazil tangájábanban vagyok hajlandó felmenni a színpadra” – avatott be személyes kulisszatitkaiba Iszak Eszti, akinek maga...

  • 2017-09-25 13:01

hirdetés

Baji Balázs, Biros Péter és Cseh László a fitt, egészséges gyerekekért

Három élsportoló csatlakozott a mozgás örömét hirdető Európai Diáksport Napja eseményhez. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szeptember 29-re s...

  • 2017-09-25 08:55
A retinol az új hialuronsav

Ha olyan makacs bőrproblémákkal küzdünk, mint pigmentfoltok, ráncok, megereszkedett bőr, vagy pattanások utáni piros foltok, akkor érdemes megpróbálko...

  • 2017-09-24 21:32
4 jó tanács, amivel sikeres lehet az őszi diétád

Sajnos, a nyári hónapok a legtöbbünknél nem múltak el nyom nélkül… a fagyik, lángosok, koktélok és rendszertelen étkezés bizony okoznak majd némi megl...

  • 2017-09-24 20:51
A csupasz a magyarok kedvence

Nem csak a férfiak rajonganak a simára borotvált intim testrészért, hanem még a nők is – derül ki az Ébredő Szexualitás blog közvéleménykutatásából, m...

  • 2017-09-24 18:51
Aranyhaj visszatér!

Ki ne ismerné Aranyhajat, a bájos és bátor Disney-hercegnőt? Most újabb történeteit ismerheti meg a nagyközönség egy fülbemászó dalokkal teli animáció...

  • 2017-09-24 17:24

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés