Partnereink

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom.  Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem olyanokat, amiket leteszteltünk és az utolsó falatig „bepofáztunk”.

Megnéztük, hogy milyen hatással van ízlelő bimbóinkra a tárkonyos pulykaragu leves. Be kell valljam, a hozzávalók alapján nagyon nehezen összeállítható levesre gondoltunk. Kell hozzá 50 dkg pulykamell, 30 dkg zöldbab, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyem, 5 dkg főző margarin, só, fehér bors, 2 dkg tárkony, 0,l dl ecet (10 százalékos), 2 dl tejföl, 5 dkg liszt, 2 dkg fűszerpaprika. Íme, az elkészítési módja: A gondosan megmosott pulykamellet vágódeszkán kb. 2x2 cm– es apró kockára vágjuk. A leveses lábasban megolvasztjuk a margarint és beletesszük a pulykamell-kockákat, kb. 1-2 dkg sót szórunk rá és fehéredésig pirítjuk. Előkészítjük a sárgarépát és petrezselymet, amit tisztítás után szintén kockára vágunk, a zöldbabot 2-3 cm-re vágjuk és hozzáadjuk a piruló húshoz. Megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük kb. 2,5 l vízzel. Ha szárított tárkonyt használunk érdemes előző nap ecetben beáztatni. Ha forr a leves, adjuk hozzá a tárkonyt. A tejfölből, lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk. Ha csomós, akkor szűrőn keresztül öntjük a levesbe, de csak a hús és zöldségek puhára főzése után. Ecettel, sóval, fehér borssal utánaízesítünk és csészében vagy belsejétől eltávolított zsemlében tálaljuk. Mi az utóbbival kísérleteztünk, igaz, kell még hozzá némi gyakorlás, míg elérjük az éttermi színvonalat.

Ezután jött a pirított máj petrezselymes burgonyával. Hozzávalók: 2 kg sertésmáj, 15 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 35 dkg vöröshagyma, 3 dkg édesnemes fűszerpaprika, 2 dkg fűszerpaprika, 5 g fehérbors, 8 g majoránna, l dl étolaj, 2 kg burgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, 5 dkg só, díszítéshez salátalevél és paradicsom lehámozott héja. A megtisztított, megmosott sertésmájat felcsíkozzuk kb. 4-5 cm hosszú, fél cm szélesre. A hagymát felcsíkozzuk és egy lapos lábasban felforrósított olajra öntjük. 8-10 perc dinsztelés után a felcsíkozott lecsópaprikát a meghámozott paradicsomot hozzáadjuk. Ha teljesen szét főtt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, a majoránnát, ezt követően a májat is. Így pirítjuk, míg el nem színeződik és nagyon kevés víz hozzáadásával készre főzzük. Tálalás előtt sózzuk. Az egészben hagyott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálalásnál petrezselyem zöldet szórunk rá. A falatozáskor a legérdekesebb az volt, hogy még az is repetázott, aki amúgy nem eszi meg a csirke vagy a sertésmájat!

Persze a desszert sem maradhat le egy tesztelés során, megnéztük, milyen az aranygaluska vanília öntettel lelocsolva? Kell hozzá 80 dkg liszt, 6 db tojás sárga, 8 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 dkg só, 30 dkg vaj (margarin), 8 dkg cukor, 4 dkg porcukor, 2 dkg citrom reszelék, 1/2 vanília pudingpor, 5 dl tej, 30 dkg dió, 8 dkg cukor, 2 dkg citromreszelék, 1 csomag mazsola. Miután összeszedtük az alapanyagokat, egy lábasba 3 dkg kristálycukrot teszünk, beleöntjük a 3 dl tejet és kb. 40 C fokra melegítjük. Az élesztőt belemorzsoljuk és 10 percig állni hagyjuk. Ha feljön kész a kovász. 75 dkg lisztet a dagasztó tálba öntjük, hozzá tesszük a tojássárgáját, a maradék 5 dkg cukrot, l5 dkg vajat (vagy margarint), citromreszeléket, sót és hozzáadjuk a kovászt. Az egészet kézzel vagy gépi dagasztóval dagasztjuk, mikor könnyű, sima, lágy hólyagos a tészta és a kezünktől is elválik, akkor elkészült. 20-30 percig kelesztjük, kevés liszttel megszórjuk a tetejét és letakarjuk egy konyharuhával. Ha megkelt kilisztezett nyújtódeszkára kiöntjük és kb. 3 cm vastagra nyújtjuk. Egy fánkszaggatót belisztezünk, hogy ne ragadjon a tésztához és ezzel a széléből félholdacskákat szaggatunk. Ezeket vajban megforgatjuk, olajjal kikent aranygaluska formába tesszük, ami darált dió, cukor keverékével is meg van szórva. Sütőben 40 perc alatt kisütjük. Híg vanília pudingot készítünk 0,5 dl tejjel és egy fé1 csomag pudingporral, ezzel leöntve tálaljuk. Ezt már igen nehézkesen gyűrtük magunkba, és maradt is rendesen az aranygaluskából, de a tesztelés sikerességét abban érdemes mérni, hogy mindenki csomagoltatott magának későbbre…

Képek: aprosef.huharomcsillagreceptek.blogspot.ro

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.25.

Ma Márk napja van.

Király, Gera és Juhász együtt edzették a Bozsik bajnokokat

Focista sztárparádé volt Telkiben, az OTP Bozsik Bajnokok programjának edzőtáborában, ahol a magyar foci legjobbjai készítettek fel 36 kiválasztott gy...

  • 2017-04-25 18:42
Lin-csi apát minden szava

Először jelennek meg egy kötetben a sokak által már ismert és kedvelt Su-la-ce-írások. A 9. századi kínai bölcselő, Lin-csi apát útmutatásai a mi 21. ...

  • 2017-04-21 09:08
Fuss azokért, akik nem futhatnak

Tizenöt éves fennállása óta a Wings for Life non-profit szervezet kitűzött célja, hogy támogatást nyújtson és gyógymódot találjon emberek milliói szám...

  • 2017-04-20 21:00
Eredményes első félévet zárt hazánkban a Taxify

Sikeresen zárta első fél évét a Taxify Magyarországon. A társaság alig hat hónap alatt megduplázta flottája méretét, így már 200 autóval van jelen a f...

  • 2017-04-20 19:09
Háy János: Az öregtó felé

Az öregtó felé címmel jelenik meg Háy János új verseskötete az Európa Könyvkiadó gondozásában. A könyv az elmúlt nyolc év verseit gyűjti össze, nagy ö...

  • 2017-04-20 17:51

hirdetés

Kitelepítési és 1956-os napló

Borbála a harmadik Andrássy lány, akinek írásait közreadja az Európa Könyvkiadó. Gróf Andrássy Tivadar és Zichy Eleonóra lányai, Ilona, Borbála, Katal...

  • 2017-04-11 16:53
Országjárás a levelek nyomában

A hosszú téli hónapoknak vége, itt az ideje hát, hogy véget vessünk a lustálkodásnak, s méltó programmal üdvözöljük a jó idő beköszöntét. Bátran válla...

  • 2017-04-11 11:30
Masha és a Medve először hazai színpadon

A gyermekek nagy aktuális kedvence, a Masha és a Medve című bohókás, kedves mesesorozat egy csodálatos mesemusical formájában kel életre a budapesti T...

  • 2017-04-11 09:07
Miranda July: Az első rosszfiú

Miranda July az amerikai közélet egyik legizgalmasabb alakja: rendező, forgatókönyvíró, színész, előadóművész és író. Első regénye Az első rosszfiú cí...

  • 2017-04-10 22:21
Életet menteni tanultak a pécsi turisztikai szakemberek

Városnézés, kirándulás, élménygyűjtés. Ki ne vágyna erre? Magunk mögött hagyni a stresszt, a hétköznapokat és útnak indulni. Ráadásul nem is kell mess...

  • 2017-04-10 19:03

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés