Partnereink

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Letesztelve: Eszméletlenül finomak!

Csak azt tudjuk igazán nyugodt szívvel ajánlani másoknak, hogy kóstolják meg, amiről mi is megbizonyosodtunk, hogy nagyon finom.  Ezért nem fellapozott recepteskönyvből ajánlunk finomságokat, hanem olyanokat, amiket leteszteltünk és az utolsó falatig „bepofáztunk”.

Megnéztük, hogy milyen hatással van ízlelő bimbóinkra a tárkonyos pulykaragu leves. Be kell valljam, a hozzávalók alapján nagyon nehezen összeállítható levesre gondoltunk. Kell hozzá 50 dkg pulykamell, 30 dkg zöldbab, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyem, 5 dkg főző margarin, só, fehér bors, 2 dkg tárkony, 0,l dl ecet (10 százalékos), 2 dl tejföl, 5 dkg liszt, 2 dkg fűszerpaprika. Íme, az elkészítési módja: A gondosan megmosott pulykamellet vágódeszkán kb. 2x2 cm– es apró kockára vágjuk. A leveses lábasban megolvasztjuk a margarint és beletesszük a pulykamell-kockákat, kb. 1-2 dkg sót szórunk rá és fehéredésig pirítjuk. Előkészítjük a sárgarépát és petrezselymet, amit tisztítás után szintén kockára vágunk, a zöldbabot 2-3 cm-re vágjuk és hozzáadjuk a piruló húshoz. Megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük kb. 2,5 l vízzel. Ha szárított tárkonyt használunk érdemes előző nap ecetben beáztatni. Ha forr a leves, adjuk hozzá a tárkonyt. A tejfölből, lisztből kevés víz hozzáadásával habarást készítünk. Ha csomós, akkor szűrőn keresztül öntjük a levesbe, de csak a hús és zöldségek puhára főzése után. Ecettel, sóval, fehér borssal utánaízesítünk és csészében vagy belsejétől eltávolított zsemlében tálaljuk. Mi az utóbbival kísérleteztünk, igaz, kell még hozzá némi gyakorlás, míg elérjük az éttermi színvonalat.

Ezután jött a pirított máj petrezselymes burgonyával. Hozzávalók: 2 kg sertésmáj, 15 dkg paradicsom, 15 dkg paprika, 35 dkg vöröshagyma, 3 dkg édesnemes fűszerpaprika, 2 dkg fűszerpaprika, 5 g fehérbors, 8 g majoránna, l dl étolaj, 2 kg burgonya, 1 csomag petrezselyemzöld, 5 dkg só, díszítéshez salátalevél és paradicsom lehámozott héja. A megtisztított, megmosott sertésmájat felcsíkozzuk kb. 4-5 cm hosszú, fél cm szélesre. A hagymát felcsíkozzuk és egy lapos lábasban felforrósított olajra öntjük. 8-10 perc dinsztelés után a felcsíkozott lecsópaprikát a meghámozott paradicsomot hozzáadjuk. Ha teljesen szét főtt, beleszórjuk a fűszerpaprikát, a majoránnát, ezt követően a májat is. Így pirítjuk, míg el nem színeződik és nagyon kevés víz hozzáadásával készre főzzük. Tálalás előtt sózzuk. Az egészben hagyott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és tálalásnál petrezselyem zöldet szórunk rá. A falatozáskor a legérdekesebb az volt, hogy még az is repetázott, aki amúgy nem eszi meg a csirke vagy a sertésmájat!

Persze a desszert sem maradhat le egy tesztelés során, megnéztük, milyen az aranygaluska vanília öntettel lelocsolva? Kell hozzá 80 dkg liszt, 6 db tojás sárga, 8 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 dkg só, 30 dkg vaj (margarin), 8 dkg cukor, 4 dkg porcukor, 2 dkg citrom reszelék, 1/2 vanília pudingpor, 5 dl tej, 30 dkg dió, 8 dkg cukor, 2 dkg citromreszelék, 1 csomag mazsola. Miután összeszedtük az alapanyagokat, egy lábasba 3 dkg kristálycukrot teszünk, beleöntjük a 3 dl tejet és kb. 40 C fokra melegítjük. Az élesztőt belemorzsoljuk és 10 percig állni hagyjuk. Ha feljön kész a kovász. 75 dkg lisztet a dagasztó tálba öntjük, hozzá tesszük a tojássárgáját, a maradék 5 dkg cukrot, l5 dkg vajat (vagy margarint), citromreszeléket, sót és hozzáadjuk a kovászt. Az egészet kézzel vagy gépi dagasztóval dagasztjuk, mikor könnyű, sima, lágy hólyagos a tészta és a kezünktől is elválik, akkor elkészült. 20-30 percig kelesztjük, kevés liszttel megszórjuk a tetejét és letakarjuk egy konyharuhával. Ha megkelt kilisztezett nyújtódeszkára kiöntjük és kb. 3 cm vastagra nyújtjuk. Egy fánkszaggatót belisztezünk, hogy ne ragadjon a tésztához és ezzel a széléből félholdacskákat szaggatunk. Ezeket vajban megforgatjuk, olajjal kikent aranygaluska formába tesszük, ami darált dió, cukor keverékével is meg van szórva. Sütőben 40 perc alatt kisütjük. Híg vanília pudingot készítünk 0,5 dl tejjel és egy fé1 csomag pudingporral, ezzel leöntve tálaljuk. Ezt már igen nehézkesen gyűrtük magunkba, és maradt is rendesen az aranygaluskából, de a tesztelés sikerességét abban érdemes mérni, hogy mindenki csomagoltatott magának későbbre…

Képek: aprosef.huharomcsillagreceptek.blogspot.ro

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 02.21.

Ma Eleonóra napja van.

Fesztivál az egészséges, tudatos, boldog nőknek

Március 4-én, immár harmadik alkalommal csábítja a hölgyeket – de akár férfi kísérőiket is – a Womanity Fesztivál, ezúttal a Várkert Bazár falai közé....

  • 2017-02-20 18:37
Tizenegy szobát díszített fel a Rovitex a pécsi gyermekvédelmi intézetben

Adományokkal lepte meg a Rovitex a pécsi Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ Szikla utcai intézményét. A pécsi cég 11 szobába készített méret alapjá...

  • 2017-02-20 15:32
Klippremier: Befordultam a konyhára

Több mint 30 átdolgozott vers, közel 60 fellépő, több tízezer néző és egy piros betűs ünnep - öt éves jubileumát ünnepli idén a Red Bull Pilvaker. Az ...

  • 2017-02-20 10:25
Ez így gömbölyű!

Divatirányzatok ide vagy oda, a formás női mell – legyen dús, vagy szerényen gömbölyded – semmit nem veszít jelentőségéből: mindig is a nőiség szimból...

  • 2017-02-20 07:09
Márciusban jön az Escape Room VB Budapestre

Huszonkét ország legélesebb elméit hozza el Budapestre a Red Bull Mind Gamers – a csapatok március 25-én mérkőzhetnek meg az első kontinenseken átível...

  • 2017-02-19 18:58

hirdetés

Újabb világsztárokat igazolt a VOLT

Valentin nap alkalmából a Telekom VOLT Fesztivál rajongóit egy igazán színes világsztár-csokorral lepték meg a szervezők. Június végén Sopronba érkezi...

  • 2017-02-19 16:26
Sweet Lie címmel debütált Mága Jennifer első klipje

Bemutatta első videoklipjét Mága Jennifer. A „Sweet Lie” című sláger klipjében igazi dívaként látható Jennifer, aki elmondta: bár sok fellépést tudhat...

  • 2017-02-19 14:31
Óvatosan a Valentin-napi erotikus ajándékokkal

Február 14-e Valentin nap, a szerelmesek ünnepe. Rengeteg olyan téma és esemény van, amire az ünnep kapcsán kifejezetten felhívják figyelmünket, legye...

  • 2017-02-14 22:00
Unoka-nagyszülő realityvel erősít az MTV

Ebben a tavaszi szünetben csak egy szabály van: pumpálsz vagy hazamész! Az MTV február 12-én debütált műsorában, a Vakáció nagyfaterral című sorozatba...

  • 2017-02-14 19:36
Csere – az új film

A testcsere visszatérő filmtéma, és garantáltan fura vagy vicces pillanatokat szül. Ezúttal annak lehetünk tanúi, hogy hogyan boldogul a váratlan hely...

  • 2017-02-12 17:00

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés