hirdetés

Partnereink

Még több tavaszi recept!

hirdetés

Még több tavaszi recept!

A tavasz rengeteg könnyed és finom ételekkel képes változatossá tenni táplálkozásunkat. A változatos étrend pedig jó közérzethez és tartós egészséghez vezet. Összeválogattunk néhány olyan receptet, ami különlegessé teheti a megszokott étrendünket, belopva ezzel valami újat is.

Majonézes csirkehús saláta

Hozzávalók: 15 dg sült csirkehús, 1 főtt tojás, fél kg burgonya, 2 db alma, 1 db csemegeuborka, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, kevés porcukor, só, fehérbors.

Elkészítése: A burgonyát vékony csíkokra vágjuk, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sült húst is, a tojást, az almát és a csemegeuborkát. A tejfölt, majonézt, mustárt, porcukorral, pici sóval, fehérborssal elkeverjük, ráöntjük a salátára és óvatosan összekeverjük. Lehűtve tálaljuk.

Sárgarépa és zeller krémleves

Egy lábasba tegyünk margarint és fonnyasszunk meg benne összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és az összevágott zellergumót is. Pároljuk pár percig, majd fűszerezzük a következőkkel: kakukkfűvel, fehér borssal, babérlevéllel, sóval. Engedjük fel vízzel és tejjel, majd dobjunk bele egy zöldségkockát. Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük ki a babérlevelet, és kézi mixerrel pürésítsük. Tálaláskor egy pár csepp citrommal tegyük még pikánsabbá.

Császárspagetti

Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt húsos szalonna, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt , 2 tojás, kevés fehér bors, egy evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evőkanál só.

Elkészítés: a spagettit apró darabokra töröm és sós vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítve leszűröm. A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a sajtot, a borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt és annyi sót, hogy erősen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a tésztát, majd az egészet beteszem a sütőbe, de csak annyi ideig sütöm, amíg színesedni kezd a teteje. Ügyelek arra, ne barnuljon meg nagyon, mert akkor keserű lesz.

Burgonyafelfújt

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, só, 10 dkg vaj, 6 tojás, 1 dl tejföl, 8 dkg reszelt sajt, őrölt bors, vaj.

Elkészítése: A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még melegen meghámozzuk és áttörjük. A vajat habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejfölt, a kihűlt burgonyát meg a sajtot hozzáadjuk, utána sózzuk, megborsozzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy gyűrű- vagy kuglófformát kivajazunk, a burgonyás masszával megtöltjük, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal 50 percig sütjük és gőzöljük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe állítjuk, és tartalmát tálra borítjuk. Aki szereti, reszelt parmezán sajttal is megszórhatja.

Diós vajkrém

Hozzávalók: 12,5 dkg tisztított dió, 25 dkg lágy vaj, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál körtepálinka, 1 kg fehérkenyér.

Elkészítés: A diót kiválogatjuk, és ledaráljuk, majd hozzáadjuk a habosra kevert vajhoz. A mézzel, sóval, borssal és a körtepálinkával ízesítjük. A kenyeret szeletekre vágjuk, megpirítjuk, és kis tálkákban kínáljuk hozzá a vajat. Kenjük a meleg pirítósra!

Képek: receptek.cobirbike.blogspot.ro

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.26.

Ma Ervin napja van.

Már csak pár napig lehet pályázni az ingyen falfestékre

Vasárnapig jelentkezhetnek az iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 n...

  • 2018-04-25 09:55
Idén is a pápai csapat bizonyult az ország legjobb matekosának

1240 csapat vett részt a Játssz!Ma! gondolkodásfejlesztő játékban, amelynek vasárnapi döntőjében a tíz legjobb csapat mérte össze tudását és talpraese...

  • 2018-04-24 17:52
Szárnyakat kaphatnak a Petőfi Rádió hallgatói!

Ezen a héten Nagy Futam lázban ég a Talpra Magyar három műsorvezetője: Harsányi Levente, Szabó Győző és Bikfalvi Tamás, hiszen szerencsés hallgatóik k...

  • 2018-04-24 15:23
Cseh Anna Marie: „Képtelen vagyok nem magyarként létezni a világban”

Modellként világszerte ismerik Cseh Anna Marie­ arcát, színésznő­ként pedig most már a nevét is. Életét nagy vargabetűk jellemzik, itthon a Corvinusra...

  • 2018-04-24 12:44
15 éve jelent meg először a magyar National Geographic

Idén ünnepli tizenötödik évfordulóját, és változatlanul őrzi piacvezető pozícióját a National Geographic magazinmagyar nyelvű kiadása.

  • 2018-04-23 11:21

hirdetés

Már hazánkban is elérhető a titániumból készült karóra

Több, mint harmincöt évvel ezelőtt a Casio egyik mérnöke, Mr. Ibe legyőzte a fizika törvényeit. Megalkotott egy olyan órát, amely ellenáll az ütődésne...

  • 2018-04-23 09:16
Megújul a Finlandia üvege

Új dizájnt kap a népszerű finn vodka. A Finlandia új megjelenését a jég inspirálta és néhány jellegzetes finn motívum is megjelenik a csomagoláson.

  • 2018-04-22 21:10
Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

A fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén – derül ki a Fundamenta 25 és 35 év közötti magyarok körében végzett felméréséből. ...

  • 2018-04-22 18:33
Ördög Nóra: „Ott volt mellettem, amikor babáért küzdöttem”

Az erős nők erősítik egymást. Ezt vallja Ördög Nóra, Mádai Vivien és Rubint Réka is, akik ezúttal közösen álltak a világ egyik vezető női fehérnemű má...

  • 2018-04-22 16:21
Nagy Sándor életében mindig is komoly szerepet játszott a hit

Peller Mariann „Utazás a lelked körül” című műsorának legújabb vendége Nagy Sándor színész, aki betekintés nyújt spirituális világnézetébe. A színész ...

  • 2018-04-22 14:02

Minden cikk

hirdetés

hirdetés