Partnereink

Még több tavaszi recept!

Még több tavaszi recept!

A tavasz rengeteg könnyed és finom ételekkel képes változatossá tenni táplálkozásunkat. A változatos étrend pedig jó közérzethez és tartós egészséghez vezet. Összeválogattunk néhány olyan receptet, ami különlegessé teheti a megszokott étrendünket, belopva ezzel valami újat is.

Majonézes csirkehús saláta

Hozzávalók: 15 dg sült csirkehús, 1 főtt tojás, fél kg burgonya, 2 db alma, 1 db csemegeuborka, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, kevés porcukor, só, fehérbors.

Elkészítése: A burgonyát vékony csíkokra vágjuk, sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sült húst is, a tojást, az almát és a csemegeuborkát. A tejfölt, majonézt, mustárt, porcukorral, pici sóval, fehérborssal elkeverjük, ráöntjük a salátára és óvatosan összekeverjük. Lehűtve tálaljuk.

Sárgarépa és zeller krémleves

Egy lábasba tegyünk margarint és fonnyasszunk meg benne összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát és az összevágott zellergumót is. Pároljuk pár percig, majd fűszerezzük a következőkkel: kakukkfűvel, fehér borssal, babérlevéllel, sóval. Engedjük fel vízzel és tejjel, majd dobjunk bele egy zöldségkockát. Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük ki a babérlevelet, és kézi mixerrel pürésítsük. Tálaláskor egy pár csepp citrommal tegyük még pikánsabbá.

Császárspagetti

Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt húsos szalonna, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt , 2 tojás, kevés fehér bors, egy evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 evőkanál só.

Elkészítés: a spagettit apró darabokra töröm és sós vízben megfőzöm. Meleg vízzel leöblítve leszűröm. A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágom, zsírját kisütöm, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a sajtot, a borsot és a petrezselyemzöldet. Ha már nem nagyon forró, hozzáadom a tojással elhabart tejfölt és annyi sót, hogy erősen sósnak érezzem. Ezután beleforgatom a tésztát, majd az egészet beteszem a sütőbe, de csak annyi ideig sütöm, amíg színesedni kezd a teteje. Ügyelek arra, ne barnuljon meg nagyon, mert akkor keserű lesz.

Burgonyafelfújt

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, só, 10 dkg vaj, 6 tojás, 1 dl tejföl, 8 dkg reszelt sajt, őrölt bors, vaj.

Elkészítése: A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még melegen meghámozzuk és áttörjük. A vajat habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejfölt, a kihűlt burgonyát meg a sajtot hozzáadjuk, utána sózzuk, megborsozzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy gyűrű- vagy kuglófformát kivajazunk, a burgonyás masszával megtöltjük, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal 50 percig sütjük és gőzöljük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe állítjuk, és tartalmát tálra borítjuk. Aki szereti, reszelt parmezán sajttal is megszórhatja.

Diós vajkrém

Hozzávalók: 12,5 dkg tisztított dió, 25 dkg lágy vaj, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál körtepálinka, 1 kg fehérkenyér.

Elkészítés: A diót kiválogatjuk, és ledaráljuk, majd hozzáadjuk a habosra kevert vajhoz. A mézzel, sóval, borssal és a körtepálinkával ízesítjük. A kenyeret szeletekre vágjuk, megpirítjuk, és kis tálkákban kínáljuk hozzá a vajat. Kenjük a meleg pirítósra!

Képek: receptek.cobirbike.blogspot.ro

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 09.26.

Ma Jusztina napja van.

Felkapott Héviz legnagyobb szállodája

A tavalyihoz képest idén nyáron közel 15 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, és növekedett a tartózkodási idő is – derül ki Hévíz legnagyob...

  • 2017-09-26 15:03
Átláthatóvá válik az utazások teljes költsége

Repülőtéri-, biztonsági- és kikötői illeték, csomagszállítási díj, panzió- és fix ülőhely felár, transzfer díj, üzemanyag pótdíj, foglalási díj, vízum...

  • 2017-09-26 09:57
Magyar árváknak üzent Ennio Morricone

Személyesen a Maestrótól, Ennio Morriconétól kaptak üzenetet a Pestújhelyi Gyermekotthon lakói. A hat lelkes kis kórustag nagy rajongója a kétszeres O...

  • 2017-09-25 20:35
Heltai Jenő: Négy fal között. Naplójegyzetek 1944–1945

Hetven év után 2017 őszén láthat napvilágot Heltai Jenő kéziratban maradt, mindmáig kiadatlan háborús naplója. Heltai Jenő a német megszállás napján, ...

  • 2017-09-25 18:00
Brazil tangával győzi le lámpalázát Iszak Eszti

„Csak a sloggi lézervágott brazil tangájábanban vagyok hajlandó felmenni a színpadra” – avatott be személyes kulisszatitkaiba Iszak Eszti, akinek maga...

  • 2017-09-25 13:01

hirdetés

Baji Balázs, Biros Péter és Cseh László a fitt, egészséges gyerekekért

Három élsportoló csatlakozott a mozgás örömét hirdető Európai Diáksport Napja eseményhez. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szeptember 29-re s...

  • 2017-09-25 08:55
A retinol az új hialuronsav

Ha olyan makacs bőrproblémákkal küzdünk, mint pigmentfoltok, ráncok, megereszkedett bőr, vagy pattanások utáni piros foltok, akkor érdemes megpróbálko...

  • 2017-09-24 21:32
4 jó tanács, amivel sikeres lehet az őszi diétád

Sajnos, a nyári hónapok a legtöbbünknél nem múltak el nyom nélkül… a fagyik, lángosok, koktélok és rendszertelen étkezés bizony okoznak majd némi megl...

  • 2017-09-24 20:51
A csupasz a magyarok kedvence

Nem csak a férfiak rajonganak a simára borotvált intim testrészért, hanem még a nők is – derül ki az Ébredő Szexualitás blog közvéleménykutatásából, m...

  • 2017-09-24 18:51
Aranyhaj visszatér!

Ki ne ismerné Aranyhajat, a bájos és bátor Disney-hercegnőt? Most újabb történeteit ismerheti meg a nagyközönség egy fülbemászó dalokkal teli animáció...

  • 2017-09-24 17:24

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés