Partnereink

Te hogyan szereted a brassóit?

Te hogyan szereted a brassóit?

A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?

Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik ízlik jobban, mivel eddig csak egy változatot ismertél, akkor itt az ideje, hogy megismerj más-más variációkat is.

Brassói csirkéből, borsóval

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 1 közepes db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek napraforgó olaj, 1 közepes db tv paprika, 1 nagy db paradicsom, 25 dkg zöldborsó.

Elkészítés: Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús. Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.  Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt. Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat. Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.

Szalonnás brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 közepes db paprika, 2 közepes db paradicsom, 6 gerezd fokhagyma (nagy), 0.5 ek mangalica zsír, só és bors ízlés szerint.

Elkészítés: A húst (pörköltnél) kisebb kockákra vagy hosszúkás csíkokra felvágjuk. A szalonnát nem túl kicsi kockákra felvágjuk. A hagymát, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot meghámozva felkockázzuk, a paprikát felszeleteljük. A szalonnát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, rászórjuk a hagymát, ezt is üvegesre dinszteljük. Ekkor jöhet bele a paradicsom és a paprika, pár percig együtt pirítjuk. Most tesszük bele a húst, fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a fokhagyma felével. Egy pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, újra kevés vizet öntve alá.) Ha teljesen puha a hús, zsírjára sütjük, és csak ekkor tesszük bele a maradék fokhagymát.  Egy percig sütjük, és már tálalhatjuk is.

Brassói szárnyasból hasábburgonyával

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell (filé), 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db leveskocka (pörkölthöz),   fehérbors, majoránna, só, 50 dkg hasábburgonya, 2 dl napraforgó olaj.

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt borsot, a majorannát és a pörköltkockát, és elkeverjük. Ezután beletesszük a húst, amit előzőleg vékony csíkokra vágtunk. Többször átkeverve nagy lángon hirtelen sütni kezdjük, és amikor szükséges, egy pici vizet öntünk alá, hogy ne kapja le a nagy láng az alját. Amikor a hús már teljesen puhára főtt, akkor egy kevés sóval ízesítjük. Addig, amíg a hús puhul, egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, és megsütjük benne a hasábburgonyát. Ezután a burgonyát szűrőkanállal tálba szedjük, és enyhén megsózva összerázzuk. Tetszés szerint a hússal összekeverve, vagy külön-külön tányérra szedve tálaljuk. Savanyúsággal vagy friss salátával szervírozzuk.

Forrás: Nosalty.hu

Képek: don-corleone.hufemina.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 06.26.

Ma János, Pál napja van.

Red Bull Air Race: Budapesten dől majd el a holtverseny

Július 1-2-án, immáron tizedik alkalommal tér vissza Budapestre a Red Bull Air Race versenysorozat. A jövő hétvégén igazán kiélezett versenyre számíth...

  • 2017-06-25 17:53
5+1 működő szülői intelem fesztiválokra

Minden szülő életében elérkezik az idő, amikor el kell engednie a gyermekét az első fesztiváljára, vagy legalább gólyatáborba. A „vigyázz magadra!” és...

  • 2017-06-25 13:49
Citrus, a nyár legmenőbb illata

Ha beköszönt a nyár, ugrásszerűen megnő a limonádéfogyasztás. Előszeretettel kortyolgatunk bodzás, levendulás, epres, málnás frissítőt, de azért a slá...

  • 2017-06-25 11:03
Először jön Magyarországra a Foster The People

Ugye neked is egyből beindul a lábad, ha felcsendül egy buliban a Pumped Up Kicks? Ha igen, akkor neked is ott a helyed július 4-én a Budapest Parkban...

  • 2017-06-24 19:35
Amit eddig nem mondtak a glutén bevezetéséről

A hozzátáplálásról sokszor, sok helyen olvashatunk. Nemsokára pedig útjára indul Előke címmel egy olyan konferencia-sorozat is, amely kitűnő szakértők...

  • 2017-06-24 17:11

hirdetés

A yesyes a VIVA júniusi kedvence

Két pimaszul fiatal zenész, akik az elektronikus popzenei alapokat mesterien ötvözik az élőzene szépségével. A tehetségkutatókból ismert harmonikás-én...

  • 2017-06-20 10:50
Mario Vargas Llosa: Öt sarok

Öt sarok címmel adta ki a Nobel-díjas perui szerző, Mario Vargas Llosa új regényét az Európa Könyvkiadó. Az eredeti nyelven 2016-ban megjelent kötetbe...

  • 2017-06-19 21:46
Sokszínű Babilon

A Thievery Corporation egy saját zenei világot teremtett, melynek kiindulópontja a brazil bossa nova volt, mára azonban elektronikus zenei világukba a...

  • 2017-06-19 19:57
Védjük meg a bolygónk!

Tripsánszki Dávid, Tripo kortárs festőművész, gyerekkora óta hivatásának érzi a rajzot, a festészetet. Nem iskolában tanulta a művészetet, autodidakta...

  • 2017-06-19 18:40
Divatikonok az Európa Könyvkiadónál

Az idei év első felében két ikonikus divattervezőről jelentetett meg életrajzi kötetet az Európa Könyvkiadó. Yves Saint Laurent-ről Laurence Benaïm ír...

  • 2017-06-19 17:23

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés