hirdetés

Partnereink

Te hogyan szereted a brassóit?

hirdetés

Te hogyan szereted a brassóit?

A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?

Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik ízlik jobban, mivel eddig csak egy változatot ismertél, akkor itt az ideje, hogy megismerj más-más variációkat is.

Brassói csirkéből, borsóval

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 1 közepes db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek napraforgó olaj, 1 közepes db tv paprika, 1 nagy db paradicsom, 25 dkg zöldborsó.

Elkészítés: Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús. Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.  Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt. Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat. Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.

Szalonnás brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 közepes db paprika, 2 közepes db paradicsom, 6 gerezd fokhagyma (nagy), 0.5 ek mangalica zsír, só és bors ízlés szerint.

Elkészítés: A húst (pörköltnél) kisebb kockákra vagy hosszúkás csíkokra felvágjuk. A szalonnát nem túl kicsi kockákra felvágjuk. A hagymát, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot meghámozva felkockázzuk, a paprikát felszeleteljük. A szalonnát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, rászórjuk a hagymát, ezt is üvegesre dinszteljük. Ekkor jöhet bele a paradicsom és a paprika, pár percig együtt pirítjuk. Most tesszük bele a húst, fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a fokhagyma felével. Egy pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, újra kevés vizet öntve alá.) Ha teljesen puha a hús, zsírjára sütjük, és csak ekkor tesszük bele a maradék fokhagymát.  Egy percig sütjük, és már tálalhatjuk is.

Brassói szárnyasból hasábburgonyával

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell (filé), 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db leveskocka (pörkölthöz),   fehérbors, majoránna, só, 50 dkg hasábburgonya, 2 dl napraforgó olaj.

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt borsot, a majorannát és a pörköltkockát, és elkeverjük. Ezután beletesszük a húst, amit előzőleg vékony csíkokra vágtunk. Többször átkeverve nagy lángon hirtelen sütni kezdjük, és amikor szükséges, egy pici vizet öntünk alá, hogy ne kapja le a nagy láng az alját. Amikor a hús már teljesen puhára főtt, akkor egy kevés sóval ízesítjük. Addig, amíg a hús puhul, egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, és megsütjük benne a hasábburgonyát. Ezután a burgonyát szűrőkanállal tálba szedjük, és enyhén megsózva összerázzuk. Tetszés szerint a hússal összekeverve, vagy külön-külön tányérra szedve tálaljuk. Savanyúsággal vagy friss salátával szervírozzuk.

Forrás: Nosalty.hu

Képek: don-corleone.hufemina.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.26.

Ma Ervin napja van.

Már csak pár napig lehet pályázni az ingyen falfestékre

Vasárnapig jelentkezhetnek az iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 n...

  • 2018-04-25 09:55
Idén is a pápai csapat bizonyult az ország legjobb matekosának

1240 csapat vett részt a Játssz!Ma! gondolkodásfejlesztő játékban, amelynek vasárnapi döntőjében a tíz legjobb csapat mérte össze tudását és talpraese...

  • 2018-04-24 17:52
Szárnyakat kaphatnak a Petőfi Rádió hallgatói!

Ezen a héten Nagy Futam lázban ég a Talpra Magyar három műsorvezetője: Harsányi Levente, Szabó Győző és Bikfalvi Tamás, hiszen szerencsés hallgatóik k...

  • 2018-04-24 15:23
Cseh Anna Marie: „Képtelen vagyok nem magyarként létezni a világban”

Modellként világszerte ismerik Cseh Anna Marie­ arcát, színésznő­ként pedig most már a nevét is. Életét nagy vargabetűk jellemzik, itthon a Corvinusra...

  • 2018-04-24 12:44
15 éve jelent meg először a magyar National Geographic

Idén ünnepli tizenötödik évfordulóját, és változatlanul őrzi piacvezető pozícióját a National Geographic magazinmagyar nyelvű kiadása.

  • 2018-04-23 11:21

hirdetés

Már hazánkban is elérhető a titániumból készült karóra

Több, mint harmincöt évvel ezelőtt a Casio egyik mérnöke, Mr. Ibe legyőzte a fizika törvényeit. Megalkotott egy olyan órát, amely ellenáll az ütődésne...

  • 2018-04-23 09:16
Megújul a Finlandia üvege

Új dizájnt kap a népszerű finn vodka. A Finlandia új megjelenését a jég inspirálta és néhány jellegzetes finn motívum is megjelenik a csomagoláson.

  • 2018-04-22 21:10
Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

A fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén – derül ki a Fundamenta 25 és 35 év közötti magyarok körében végzett felméréséből. ...

  • 2018-04-22 18:33
Ördög Nóra: „Ott volt mellettem, amikor babáért küzdöttem”

Az erős nők erősítik egymást. Ezt vallja Ördög Nóra, Mádai Vivien és Rubint Réka is, akik ezúttal közösen álltak a világ egyik vezető női fehérnemű má...

  • 2018-04-22 16:21
Nagy Sándor életében mindig is komoly szerepet játszott a hit

Peller Mariann „Utazás a lelked körül” című műsorának legújabb vendége Nagy Sándor színész, aki betekintés nyújt spirituális világnézetébe. A színész ...

  • 2018-04-22 14:02

Minden cikk

hirdetés

hirdetés