Partnereink

Te hogyan szereted a brassóit?

Te hogyan szereted a brassóit?

A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?

Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik ízlik jobban, mivel eddig csak egy változatot ismertél, akkor itt az ideje, hogy megismerj más-más variációkat is.

Brassói csirkéből, borsóval

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 1 közepes db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek napraforgó olaj, 1 közepes db tv paprika, 1 nagy db paradicsom, 25 dkg zöldborsó.

Elkészítés: Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús. Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.  Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt. Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat. Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.

Szalonnás brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 közepes db paprika, 2 közepes db paradicsom, 6 gerezd fokhagyma (nagy), 0.5 ek mangalica zsír, só és bors ízlés szerint.

Elkészítés: A húst (pörköltnél) kisebb kockákra vagy hosszúkás csíkokra felvágjuk. A szalonnát nem túl kicsi kockákra felvágjuk. A hagymát, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot meghámozva felkockázzuk, a paprikát felszeleteljük. A szalonnát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, rászórjuk a hagymát, ezt is üvegesre dinszteljük. Ekkor jöhet bele a paradicsom és a paprika, pár percig együtt pirítjuk. Most tesszük bele a húst, fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a fokhagyma felével. Egy pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, újra kevés vizet öntve alá.) Ha teljesen puha a hús, zsírjára sütjük, és csak ekkor tesszük bele a maradék fokhagymát.  Egy percig sütjük, és már tálalhatjuk is.

Brassói szárnyasból hasábburgonyával

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell (filé), 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db leveskocka (pörkölthöz),   fehérbors, majoránna, só, 50 dkg hasábburgonya, 2 dl napraforgó olaj.

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt borsot, a majorannát és a pörköltkockát, és elkeverjük. Ezután beletesszük a húst, amit előzőleg vékony csíkokra vágtunk. Többször átkeverve nagy lángon hirtelen sütni kezdjük, és amikor szükséges, egy pici vizet öntünk alá, hogy ne kapja le a nagy láng az alját. Amikor a hús már teljesen puhára főtt, akkor egy kevés sóval ízesítjük. Addig, amíg a hús puhul, egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, és megsütjük benne a hasábburgonyát. Ezután a burgonyát szűrőkanállal tálba szedjük, és enyhén megsózva összerázzuk. Tetszés szerint a hússal összekeverve, vagy külön-külön tányérra szedve tálaljuk. Savanyúsággal vagy friss salátával szervírozzuk.

Forrás: Nosalty.hu

Képek: don-corleone.hufemina.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 02.26.

Ma Géza napja van.

Véget ért a titkos tesztelés!

Giancarlo Perbellini a Casa Perbellini két csillagos séfje az elmúlt hónapokban inkognitóban látogatta társaival Budapest topéttermeit. A tét nem kise...

  • 2017-02-25 17:12
Itt az új Genesis White, kikerül az eddigi alapgép a kínálatból

Hamarosan hazánkban is kapható lesz a SodaStream új szódagépe, a Genesis White, mely a korábban forgalmazott kezdő áras szódagépet váltja fel. Az új k...

  • 2017-02-25 14:49
Dr. Plüssi: Játék kórház – új részek március 6-tól!

A Dr. Plüssi: Játék kórház című kedves animációs sorozat új epizódokkal jelentkezik márciusban.

  • 2017-02-25 11:23
Elfogytak a jegyek a Red Bull Pilvakerre

Öt perc alatt fogytak el a jegyek az idei jubileumi Red Bull Pilvaker 18.00 és 21.00 órakor kezdődő előadásaira. A kiemelkedő érdeklődésre való tekint...

  • 2017-02-25 07:37
Magyar győztese van a Bacardí Legacy Global Cocktail Versenynek

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2008-ban indult útjára, mely mára a világ egyik legrangosabb nemzetközi koktélversenyeként tartanak számo...

  • 2017-02-24 17:26

hirdetés

Érkezik a pici: 4+1 tipp a tökéletes babaszobához

Bővül a család! A baba érkezése életünk legnagyobb kalandja, ám a boldog várakozás közepette kérdések lavinája zúdul ránk: Milyen legyen a babaszoba?

  • 2017-02-24 09:00
Tűzoltók szabadították ki a sorozatsztárt

Tűzoltót játszik a tévében, a mindennapokban azonban néha ő szorul a lánglovagok segítségére. Joe Minoso, a Lángoló Chicago című sorozat sztárja valós...

  • 2017-02-24 07:56
Ilyen lesz az ország első gasztroplázája

Készül az ország első street food és gasztroplázája, a Le Garage. Az ipari környezetben megálmodott áruházban többek között étterem, delikátesz, kávéz...

  • 2017-02-23 21:50
Budapest lemaradt a családi házak drágulásában

Bár a budapesti családi házak átlagos négyzetméterára 9 százalékkal nőtt egy év alatt, ennél sokkal nagyobb drágulásra is volt példa a fővárosi agglom...

  • 2017-02-23 20:43
Arclifting szike nélkül az ebédszünetben

A klasszikus, szike segítségével végzett arclifting alternatívájaként bemutatott fókuszált ultrahanggal végzett bőrfeszesítő kezelés a bőrfiatalító el...

  • 2017-02-22 09:16

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés