Partnereink

Te hogyan szereted a brassóit?

Te hogyan szereted a brassóit?

A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?

Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik ízlik jobban, mivel eddig csak egy változatot ismertél, akkor itt az ideje, hogy megismerj más-más variációkat is.

Brassói csirkéből, borsóval

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 1 közepes db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek napraforgó olaj, 1 közepes db tv paprika, 1 nagy db paradicsom, 25 dkg zöldborsó.

Elkészítés: Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús. Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.  Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt. Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat. Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.

Szalonnás brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 közepes db paprika, 2 közepes db paradicsom, 6 gerezd fokhagyma (nagy), 0.5 ek mangalica zsír, só és bors ízlés szerint.

Elkészítés: A húst (pörköltnél) kisebb kockákra vagy hosszúkás csíkokra felvágjuk. A szalonnát nem túl kicsi kockákra felvágjuk. A hagymát, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot meghámozva felkockázzuk, a paprikát felszeleteljük. A szalonnát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, rászórjuk a hagymát, ezt is üvegesre dinszteljük. Ekkor jöhet bele a paradicsom és a paprika, pár percig együtt pirítjuk. Most tesszük bele a húst, fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a fokhagyma felével. Egy pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, újra kevés vizet öntve alá.) Ha teljesen puha a hús, zsírjára sütjük, és csak ekkor tesszük bele a maradék fokhagymát.  Egy percig sütjük, és már tálalhatjuk is.

Brassói szárnyasból hasábburgonyával

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell (filé), 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db leveskocka (pörkölthöz),   fehérbors, majoránna, só, 50 dkg hasábburgonya, 2 dl napraforgó olaj.

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt borsot, a majorannát és a pörköltkockát, és elkeverjük. Ezután beletesszük a húst, amit előzőleg vékony csíkokra vágtunk. Többször átkeverve nagy lángon hirtelen sütni kezdjük, és amikor szükséges, egy pici vizet öntünk alá, hogy ne kapja le a nagy láng az alját. Amikor a hús már teljesen puhára főtt, akkor egy kevés sóval ízesítjük. Addig, amíg a hús puhul, egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, és megsütjük benne a hasábburgonyát. Ezután a burgonyát szűrőkanállal tálba szedjük, és enyhén megsózva összerázzuk. Tetszés szerint a hússal összekeverve, vagy külön-külön tányérra szedve tálaljuk. Savanyúsággal vagy friss salátával szervírozzuk.

Forrás: Nosalty.hu

Képek: don-corleone.hufemina.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 12.13.

Ma Luca, Otília napja van.

A legvágyottabb céges ajándékok

Ha választhatnának év végi munkahelyi ajándékot, a pénznek és a wellnessutalványnak örülnének a legjobban a magyarok – derül ki a NaturMed Hotel Carbo...

  • 2017-12-07 18:15
A szülői elidegenítés súlyos károkat okoz

A szülői elidegenítés (Parental Alienation) fogalma hazánkban még kevéssé ismert. A jelenség, miszerint a szülő érzelmi zsarolással vagy fenyegetéssel...

  • 2017-12-06 13:39
A „szeretlek” az egyik legnépszerűbb tartalom a Viberen

Az emberek egyre inkább a privát csatornáikon keresztül fogadnak és osztanak meg tartalmakat. A csevegőrobot, a social media platformok új generációja...

  • 2017-12-06 09:32
Élményt karácsonyra!

A karácsonyi meghitt készülődést gyakran beárnyékolja a megfelelő ajándékok utáni ádáz hajsza. Márpedig mindenki szeretné megtalálni szeretteinek a le...

  • 2017-12-05 20:27
Ismét öt jó ügynek gyűjtött a Playboy

Sikeresen zárult a harmadik Playboy Hero jótékonysági kampány, közel másfél millió forint gyűlt össze a résztvevő szervezetek részére. Idén azonban ne...

  • 2017-12-05 19:00

hirdetés

Dukai Regina saját kollekciójában várja a telet

A modell, énekesnő már korábban is tervezett kiegészítőket a nemzetközileg is elismert magyar divatmárkával közösen, de most először volt lehetősége a...

  • 2017-12-05 17:29
Újabb mérföldkő a magzati genetikai szűrővizsgálatok terén

Mérföldkőhöz érkezett az Európában elsőként bevezetett, és jelenleg magánfinanszírozás keretében Magyarországon is elérhető non-invazív genetikai szűr...

  • 2017-12-05 16:10
Személyesen népszerűsítik a mezőgépész szakmát

Több mint 100 gépforgalmazó, legalább 26 szakiskola, közel 30 pályaválasztási nap, több száz továbbtanulás előtt álló diák… Szakiskolai előadások és p...

  • 2017-11-25 18:11
Limitált kiadású whiskey-vel ünnepli legendás bárját a Jack Daniel’s

125 évvel ezelőtt nyitotta meg Amerika egyik ikonikussá vált bárját a legendás lepárló mester, Jack Daniel. A lynchburgi Red Dog alapításának jubileum...

  • 2017-11-25 14:21
Foltmentesítére fel!

A fiatalság egyik alapvető ismérve az egységes színű makulátlan – azaz foltmentes – arcbőr.

  • 2017-11-25 12:18

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés