hirdetés

Partnereink

Te hogyan szereted a brassóit?

hirdetés

Te hogyan szereted a brassóit?

A brassói aprópecsenye sokunk kedvence, hiszen egyszerűen összedobható és nagyon laktatós. Azonban olyan sok variáció létezik már, hogy felmerülhet a kérdés, te melyiket is szereted?

Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik ízlik jobban, mivel eddig csak egy változatot ismertél, akkor itt az ideje, hogy megismerj más-más variációkat is.

hirdetés

Brassói csirkéből, borsóval

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell filé, 1 közepes db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek napraforgó olaj, 1 közepes db tv paprika, 1 nagy db paradicsom, 25 dkg zöldborsó.

Elkészítés: Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig sütjük, míg kifehéredik a hús. Közben felaprítjuk a paprikát. A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd utána lehúzzuk róla a héját. Azt is felkockázzuk, a húshoz adjuk. Fedő alatt közepes lángon 7-8 percig pároljuk.  Mikor puhul, hozzáadjuk a borsót, amivel további 3 percig pároljuk az ételt. Közben a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Olajban aranybarnára sütjük, s aztán konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat. Majd egy nagy tálban a ragut a krumplira öntjük, elkeverjük vele.

Szalonnás brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 közepes db paprika, 2 közepes db paradicsom, 6 gerezd fokhagyma (nagy), 0.5 ek mangalica zsír, só és bors ízlés szerint.

Elkészítés: A húst (pörköltnél) kisebb kockákra vagy hosszúkás csíkokra felvágjuk. A szalonnát nem túl kicsi kockákra felvágjuk. A hagymát, a fokhagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot meghámozva felkockázzuk, a paprikát felszeleteljük. A szalonnát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, rászórjuk a hagymát, ezt is üvegesre dinszteljük. Ekkor jöhet bele a paradicsom és a paprika, pár percig együtt pirítjuk. Most tesszük bele a húst, fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a fokhagyma felével. Egy pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges, újra kevés vizet öntve alá.) Ha teljesen puha a hús, zsírjára sütjük, és csak ekkor tesszük bele a maradék fokhagymát.  Egy percig sütjük, és már tálalhatjuk is.

Brassói szárnyasból hasábburgonyával

Hozzávalók: 50 dkg pulykamell (filé), 1 közepes fej vöröshagyma, 1 db leveskocka (pörkölthöz),   fehérbors, majoránna, só, 50 dkg hasábburgonya, 2 dl napraforgó olaj.

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az őrölt borsot, a majorannát és a pörköltkockát, és elkeverjük. Ezután beletesszük a húst, amit előzőleg vékony csíkokra vágtunk. Többször átkeverve nagy lángon hirtelen sütni kezdjük, és amikor szükséges, egy pici vizet öntünk alá, hogy ne kapja le a nagy láng az alját. Amikor a hús már teljesen puhára főtt, akkor egy kevés sóval ízesítjük. Addig, amíg a hús puhul, egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, és megsütjük benne a hasábburgonyát. Ezután a burgonyát szűrőkanállal tálba szedjük, és enyhén megsózva összerázzuk. Tetszés szerint a hússal összekeverve, vagy külön-külön tányérra szedve tálaljuk. Savanyúsággal vagy friss salátával szervírozzuk.

Forrás: Nosalty.hu

Képek: don-corleone.hufemina.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 03.29.

Ma Auguszta napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés