Partnereink

Finom fogások kevés alapanyagból

Finom fogások kevés alapanyagból

Ha szeretnél valami különlegeset összedobni a hűtőben lévő alapanyagokból, akkor javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi recepteket.

Megmaradt egy kis túró, búzadara, vaníliafagyi vagy sajt? Mindenképp próbáld ki ezeket a recepteket, amikkel együtt ezek az alapanyagok is felhasználhatók.

Borsókrémleves túrógombóccal

Hozzávalók: 1/2 fej saláta, 3 dkg vaj, 40 dkg tisztított zöldborsó, 2 dkg liszt, 3 dl tej, cukor ízlés szerint; a gombóchoz: 20 dkg túró, 1 tojás, 5 dkg búzadara, 1 teáskanál vágott kapor.

Elkészítés: A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20–30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogó vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Meggyes palacsinta

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 4 tojás, 1,2 dl tej, 1 dl szénsavas ásványvíz, vaj a sütéshez, 4 gombóc vaníliafagylalt, fél dl meggylé, 1 narancs leve (a krémhez reszeljük le a héját), 1,5 dl vörösbor, 10 dkg méz, 1 fél vaníliarúd, 1 rúd fahéj, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 40 dkg meggy, 1 citrom reszelt héja; a krémhez: 2,5 dl tej, fél dl tejszín, 1,5 evőkanál vaníliaízű pudingpor, 6,5 dkg cukor, l fél vaníliarúd, 2 tojássárgája, 1 narancs.

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval és a tojással. Folyamatosan belekeverjük a tejet és az ásványvizet. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe. A meggyszószhoz a meggylevet a narancslével, a borral, a mézzel és a fűszerekkel (vaníliarúd, fahéj, gyömbérpor, narancshéj, citromhéj) felforraljuk, egy órát pihentetjük. A krémhez összekeverjük a tejet és a tejszínt. Elveszünk belőle 2 evőkanálnyit, és simára keverjük benne a pudingport. A tejszínes tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliarúddal. A tojássárgákat a pudingporhoz keverjük, és a forró tejbe öntjük, majd átforraljuk. A narancsot alaposan megmossuk, és a héját a krémbe reszeljük. Letakarjuk, utána a meggyet megmossuk és kimagozzuk. A forralt meggylevet átszűrjük, még egyszer felforraljuk, a pudingporra öntjük, és besűrítjük. Forrón a meggyre öntjük. Nagy serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egymás után kisütjük benne a palacsintákat. Megkenjük őket a vaníliás krémmel, háromszöggé hajtjuk, és a meggyel leöntjük. Egy gombóc vaníliafagylaltot teszünk mellé.

Sajtos masni

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál ecet, 20 dkg óvári sajt.

Elkészítés: A lisztből, a tejfölben elkevert élesztővel, az ecettel és ízlés szerinti sóval lágy kelt tésztát készítünk. Ha nem elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá. Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított  margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és liszttel megszórt tepsiben kb. 30 percig sütjük.

Képek: tesco.humindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 09.26.

Ma Jusztina napja van.

Felkapott Héviz legnagyobb szállodája

A tavalyihoz képest idén nyáron közel 15 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, és növekedett a tartózkodási idő is – derül ki Hévíz legnagyob...

  • 2017-09-26 15:03
Átláthatóvá válik az utazások teljes költsége

Repülőtéri-, biztonsági- és kikötői illeték, csomagszállítási díj, panzió- és fix ülőhely felár, transzfer díj, üzemanyag pótdíj, foglalási díj, vízum...

  • 2017-09-26 09:57
Magyar árváknak üzent Ennio Morricone

Személyesen a Maestrótól, Ennio Morriconétól kaptak üzenetet a Pestújhelyi Gyermekotthon lakói. A hat lelkes kis kórustag nagy rajongója a kétszeres O...

  • 2017-09-25 20:35
Heltai Jenő: Négy fal között. Naplójegyzetek 1944–1945

Hetven év után 2017 őszén láthat napvilágot Heltai Jenő kéziratban maradt, mindmáig kiadatlan háborús naplója. Heltai Jenő a német megszállás napján, ...

  • 2017-09-25 18:00
Brazil tangával győzi le lámpalázát Iszak Eszti

„Csak a sloggi lézervágott brazil tangájábanban vagyok hajlandó felmenni a színpadra” – avatott be személyes kulisszatitkaiba Iszak Eszti, akinek maga...

  • 2017-09-25 13:01

hirdetés

Baji Balázs, Biros Péter és Cseh László a fitt, egészséges gyerekekért

Három élsportoló csatlakozott a mozgás örömét hirdető Európai Diáksport Napja eseményhez. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szeptember 29-re s...

  • 2017-09-25 08:55
A retinol az új hialuronsav

Ha olyan makacs bőrproblémákkal küzdünk, mint pigmentfoltok, ráncok, megereszkedett bőr, vagy pattanások utáni piros foltok, akkor érdemes megpróbálko...

  • 2017-09-24 21:32
4 jó tanács, amivel sikeres lehet az őszi diétád

Sajnos, a nyári hónapok a legtöbbünknél nem múltak el nyom nélkül… a fagyik, lángosok, koktélok és rendszertelen étkezés bizony okoznak majd némi megl...

  • 2017-09-24 20:51
A csupasz a magyarok kedvence

Nem csak a férfiak rajonganak a simára borotvált intim testrészért, hanem még a nők is – derül ki az Ébredő Szexualitás blog közvéleménykutatásából, m...

  • 2017-09-24 18:51
Aranyhaj visszatér!

Ki ne ismerné Aranyhajat, a bájos és bátor Disney-hercegnőt? Most újabb történeteit ismerheti meg a nagyközönség egy fülbemászó dalokkal teli animáció...

  • 2017-09-24 17:24

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés