hirdetés

Partnereink

Finom fogások kevés alapanyagból

hirdetés

Finom fogások kevés alapanyagból

Ha szeretnél valami különlegeset összedobni a hűtőben lévő alapanyagokból, akkor javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi recepteket.

Megmaradt egy kis túró, búzadara, vaníliafagyi vagy sajt? Mindenképp próbáld ki ezeket a recepteket, amikkel együtt ezek az alapanyagok is felhasználhatók.

Borsókrémleves túrógombóccal

Hozzávalók: 1/2 fej saláta, 3 dkg vaj, 40 dkg tisztított zöldborsó, 2 dkg liszt, 3 dl tej, cukor ízlés szerint; a gombóchoz: 20 dkg túró, 1 tojás, 5 dkg búzadara, 1 teáskanál vágott kapor.

Elkészítés: A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20–30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogó vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Meggyes palacsinta

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 4 tojás, 1,2 dl tej, 1 dl szénsavas ásványvíz, vaj a sütéshez, 4 gombóc vaníliafagylalt, fél dl meggylé, 1 narancs leve (a krémhez reszeljük le a héját), 1,5 dl vörösbor, 10 dkg méz, 1 fél vaníliarúd, 1 rúd fahéj, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 40 dkg meggy, 1 citrom reszelt héja; a krémhez: 2,5 dl tej, fél dl tejszín, 1,5 evőkanál vaníliaízű pudingpor, 6,5 dkg cukor, l fél vaníliarúd, 2 tojássárgája, 1 narancs.

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval és a tojással. Folyamatosan belekeverjük a tejet és az ásványvizet. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe. A meggyszószhoz a meggylevet a narancslével, a borral, a mézzel és a fűszerekkel (vaníliarúd, fahéj, gyömbérpor, narancshéj, citromhéj) felforraljuk, egy órát pihentetjük. A krémhez összekeverjük a tejet és a tejszínt. Elveszünk belőle 2 evőkanálnyit, és simára keverjük benne a pudingport. A tejszínes tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliarúddal. A tojássárgákat a pudingporhoz keverjük, és a forró tejbe öntjük, majd átforraljuk. A narancsot alaposan megmossuk, és a héját a krémbe reszeljük. Letakarjuk, utána a meggyet megmossuk és kimagozzuk. A forralt meggylevet átszűrjük, még egyszer felforraljuk, a pudingporra öntjük, és besűrítjük. Forrón a meggyre öntjük. Nagy serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egymás után kisütjük benne a palacsintákat. Megkenjük őket a vaníliás krémmel, háromszöggé hajtjuk, és a meggyel leöntjük. Egy gombóc vaníliafagylaltot teszünk mellé.

Sajtos masni

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál ecet, 20 dkg óvári sajt.

Elkészítés: A lisztből, a tejfölben elkevert élesztővel, az ecettel és ízlés szerinti sóval lágy kelt tésztát készítünk. Ha nem elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá. Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított  margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és liszttel megszórt tepsiben kb. 30 percig sütjük.

Képek: tesco.humindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 02.21.

Ma Eleonóra napja van.

Szorongás a várandósság alatt – miért veszélyes?

Elkészül-e időben a babaszoba, mit ehetek, ami jó a babának, egészséges lesz-e a kicsi, milyen lesz a szülés? Megannyi hasonló kérdésen gyötrődnek a k...

  • 2018-02-20 12:10
Inkább a gyógyvizek, mit a fájdalom csillapítók!

A balneológia viszonylag fiatal tudományág, a gyógyvizek szervezetre gyakorolt hatásával foglalkozik. Mindenki tapasztalta már, hogy egy fárasztó nap ...

  • 2018-02-20 09:05
Rajzpályázat: Színes, mint egy papagáj!

Csipog, csivitel, beszél. Lehet 9 centiméteres, de akár 1 méteres is. Lehet kék, sárga, piros, lila, de talán a legtöbbjük mégiscsak zöld. Lehet nimfa...

  • 2018-02-19 19:20
Két országos tévépremierrel indítja a tavaszt az AXN

Nem aprózza el a szezonkezdést az AXN Magyarország; a SWAT - Különleges egység című sorozattal visszatér a képernyőkre Shemar Moore, akit a Gyilkos el...

  • 2018-02-19 18:52
Könnyed hangulat és könnyű falatok az év leglazább jelmezes buliján

Itt a farsang, áll a bál, és az év legjobb jelmezes házibuliját vendégváróként sem akarjuk végig főzőcskézéssel tölteni: gyors, egyszerű receptekre va...

  • 2018-02-19 14:58

hirdetés

Új főgonosszal veszik fel a harcot a Tini Nindzsa Teknőcök

A Nickelodeon egyik legnépszerűbb sorozata, a Tini Nindzsa Teknőcök újabb, 26 részes tévésorozattal folytatódik. A várhatóan októbertől képernyőkre ke...

  • 2018-02-19 13:45
Az érzelmileg feltöltő vállalati kultúra alapjai

Szeretnéd, hogy munkavállalóid elkötelezettek és hatékonyak legyenek? Nem tudod, hogyan is érhetnéd el mindezt? Akkor a következő bejegyzés hasznos ol...

  • 2018-02-19 10:24
Így álltam fel a gödörből

A GLAMOUR Women of the Year 2018 jelöltjei csupa erős és talpraesett nők, akik sokunk számára példaképek, ezért gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni...

  • 2018-02-18 18:54
Felbecsülhetetlen pillanatokra hívja Pelé a futball szerelmeseit

A Start Something Priceless kampányhoz rövidfilm is készült, amelyben a brazil futballzseni nem mindennapi meglepetéssel várja a Bajnokok Ligája legna...

  • 2018-02-18 14:13
Kiugró évet zárt az építőipar 2017-ben

Kiugró évet zárt a magyar építőipar, 2017-ben ugyanis 29,6 százalékkal bővült az ágazat termelése. A szektor tavaly már több mint 300 ezer embernek ad...

  • 2018-02-18 10:34

Minden cikk

hirdetés

hirdetés