Partnereink

Finom fogások kevés alapanyagból

Finom fogások kevés alapanyagból

Ha szeretnél valami különlegeset összedobni a hűtőben lévő alapanyagokból, akkor javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi recepteket.

Megmaradt egy kis túró, búzadara, vaníliafagyi vagy sajt? Mindenképp próbáld ki ezeket a recepteket, amikkel együtt ezek az alapanyagok is felhasználhatók.

Borsókrémleves túrógombóccal

Hozzávalók: 1/2 fej saláta, 3 dkg vaj, 40 dkg tisztított zöldborsó, 2 dkg liszt, 3 dl tej, cukor ízlés szerint; a gombóchoz: 20 dkg túró, 1 tojás, 5 dkg búzadara, 1 teáskanál vágott kapor.

Elkészítés: A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20–30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogó vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Meggyes palacsinta

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 4 tojás, 1,2 dl tej, 1 dl szénsavas ásványvíz, vaj a sütéshez, 4 gombóc vaníliafagylalt, fél dl meggylé, 1 narancs leve (a krémhez reszeljük le a héját), 1,5 dl vörösbor, 10 dkg méz, 1 fél vaníliarúd, 1 rúd fahéj, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 40 dkg meggy, 1 citrom reszelt héja; a krémhez: 2,5 dl tej, fél dl tejszín, 1,5 evőkanál vaníliaízű pudingpor, 6,5 dkg cukor, l fél vaníliarúd, 2 tojássárgája, 1 narancs.

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval és a tojással. Folyamatosan belekeverjük a tejet és az ásványvizet. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe. A meggyszószhoz a meggylevet a narancslével, a borral, a mézzel és a fűszerekkel (vaníliarúd, fahéj, gyömbérpor, narancshéj, citromhéj) felforraljuk, egy órát pihentetjük. A krémhez összekeverjük a tejet és a tejszínt. Elveszünk belőle 2 evőkanálnyit, és simára keverjük benne a pudingport. A tejszínes tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliarúddal. A tojássárgákat a pudingporhoz keverjük, és a forró tejbe öntjük, majd átforraljuk. A narancsot alaposan megmossuk, és a héját a krémbe reszeljük. Letakarjuk, utána a meggyet megmossuk és kimagozzuk. A forralt meggylevet átszűrjük, még egyszer felforraljuk, a pudingporra öntjük, és besűrítjük. Forrón a meggyre öntjük. Nagy serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egymás után kisütjük benne a palacsintákat. Megkenjük őket a vaníliás krémmel, háromszöggé hajtjuk, és a meggyel leöntjük. Egy gombóc vaníliafagylaltot teszünk mellé.

Sajtos masni

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál ecet, 20 dkg óvári sajt.

Elkészítés: A lisztből, a tejfölben elkevert élesztővel, az ecettel és ízlés szerinti sóval lágy kelt tésztát készítünk. Ha nem elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá. Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított  margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és liszttel megszórt tepsiben kb. 30 percig sütjük.

Képek: tesco.humindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 03.26.

Ma Emánuel napja van.

Tippek a tavaszi méregtelenítéshez

A legtöbben tavasszal szánják rá magukat a fogyókúrára és a méregtelenítésre, hogy magabiztosabban vághassanak neki a közelgő strandszezonnak.

  • 2017-03-24 19:09
5 érdekesség, amit nem tudtál az Oscar-díjas Viola Davisről

Hihetetlen, hogy a Dél-Karolinából származó színésznő már elmúlt 50 éves, hollywoodi csillagának azonban eszében sincs leáldozni, sőt, egyre magasabbr...

  • 2017-03-24 16:19
Áttörés jöhet a mobilfizetésben

A Mastercard szerint az egyérintéses mobilfizetés a következő olyan innovatív fizetési megoldás, amely széles körben elterjed Magyarországon, vagyis e...

  • 2017-03-22 16:26
Nevetni szex közben – ciki, vagy nem?

A menet legnagyobb hevében tört ki belőled a röhögés. Ciki? Szerintem nem. Kellemetlen szex-történeteket osztottunk meg egy buliban, ahol is Laura ezz...

  • 2017-03-20 20:55
Mága Zoltán tűzifa akciója sok emberen segített

Ötgyermekes családnál, a Pest megyei Acsán zárta le a „Meleget az otthonokba!” jelszóval, február elején a rekord hidegben indított egész országot átf...

  • 2017-03-20 13:37

hirdetés

Sikerrel mutatkoztak be a magyar fejlesztések

Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett a Liget Budapest Projekt az „ingatlanszakmai Oscaron” Cannes-ban. A Liget Budapest Projekt a MIPIM ...

  • 2017-03-20 12:05
Csíkok, buggyos ujj és rózsaszín minden mennyiségben

A hosszú tél után végre mutogatja magát a balzsamos tavasz is, így testünk-lelkünk felfrissülése mellett a ruhatárunk is fellélegezhet. A sötét színek...

  • 2017-03-20 08:37
Wiz Khalifa, Rita Ora és sokan mások a Szigeten

Szépen kerekedik az idei Sziget programja, ezúttal egy híján 10 név került a már eddig is színes csoportba. Rapper-nagyágyú, pop-r’n’b díva, indie roc...

  • 2017-03-19 21:55
„Ingatlanszakmai Oscarra” esélyes a Liget

A nemzetközi figyelem fókuszába került a Budapest-stand a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a MIPIM-en, amely ma nyitotta meg ka...

  • 2017-03-19 19:47
Izgalmas thrillert írt a Music FM műsorvezetője

Egy izgalmas, fordulatokkal teli thrillerrel lépett a könyvpiacra a 89.5 Music FM ismert műsorvezetője, a Music Killers DJ istállóját is irányító Juhá...

  • 2017-03-19 16:09

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés