Partnereink

Finom fogások kevés alapanyagból

Finom fogások kevés alapanyagból

Ha szeretnél valami különlegeset összedobni a hűtőben lévő alapanyagokból, akkor javasoljuk, hogy próbáld ki az alábbi recepteket.

Megmaradt egy kis túró, búzadara, vaníliafagyi vagy sajt? Mindenképp próbáld ki ezeket a recepteket, amikkel együtt ezek az alapanyagok is felhasználhatók.

Borsókrémleves túrógombóccal

Hozzávalók: 1/2 fej saláta, 3 dkg vaj, 40 dkg tisztított zöldborsó, 2 dkg liszt, 3 dl tej, cukor ízlés szerint; a gombóchoz: 20 dkg túró, 1 tojás, 5 dkg búzadara, 1 teáskanál vágott kapor.

Elkészítés: A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20–30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogó vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.

Meggyes palacsinta

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 2 evőkanál cukor, 4 tojás, 1,2 dl tej, 1 dl szénsavas ásványvíz, vaj a sütéshez, 4 gombóc vaníliafagylalt, fél dl meggylé, 1 narancs leve (a krémhez reszeljük le a héját), 1,5 dl vörösbor, 10 dkg méz, 1 fél vaníliarúd, 1 rúd fahéj, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 40 dkg meggy, 1 citrom reszelt héja; a krémhez: 2,5 dl tej, fél dl tejszín, 1,5 evőkanál vaníliaízű pudingpor, 6,5 dkg cukor, l fél vaníliarúd, 2 tojássárgája, 1 narancs.

Elkészítés: A lisztet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval és a tojással. Folyamatosan belekeverjük a tejet és az ásványvizet. Legalább 1 órára betesszük a hűtőbe. A meggyszószhoz a meggylevet a narancslével, a borral, a mézzel és a fűszerekkel (vaníliarúd, fahéj, gyömbérpor, narancshéj, citromhéj) felforraljuk, egy órát pihentetjük. A krémhez összekeverjük a tejet és a tejszínt. Elveszünk belőle 2 evőkanálnyit, és simára keverjük benne a pudingport. A tejszínes tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliarúddal. A tojássárgákat a pudingporhoz keverjük, és a forró tejbe öntjük, majd átforraljuk. A narancsot alaposan megmossuk, és a héját a krémbe reszeljük. Letakarjuk, utána a meggyet megmossuk és kimagozzuk. A forralt meggylevet átszűrjük, még egyszer felforraljuk, a pudingporra öntjük, és besűrítjük. Forrón a meggyre öntjük. Nagy serpenyőben kevés vajat forrósítunk, és egymás után kisütjük benne a palacsintákat. Megkenjük őket a vaníliás krémmel, háromszöggé hajtjuk, és a meggyel leöntjük. Egy gombóc vaníliafagylaltot teszünk mellé.

Sajtos masni

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 dl tejföl, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál ecet, 20 dkg óvári sajt.

Elkészítés: A lisztből, a tejfölben elkevert élesztővel, az ecettel és ízlés szerinti sóval lágy kelt tésztát készítünk. Ha nem elég lágy, kevés langyos vizet adunk hozzá. Letakarva meleg helyen legalább egy órán át kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük felpuhított  margarinnal, megszórjuk bőven a sajttal, és jó szorosan feltekerjük. Félbehajtjuk, újabb 1/2 órán át kelesztjük. Vékonyra kinyújtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, masniszerűen megsodorjuk. Kikent és liszttel megszórt tepsiben kb. 30 percig sütjük.

Képek: tesco.humindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 07.23.

Ma Lenke napja van.

Hogyan legyél alfacsaj?

Jól ismerjük azt a nőtípust, aki, ha belép a szobába, vonzza a tekintetet és mindenki a közelében akar lenni. De vajon mi a titkuk? Összegyűjtöttük az...

  • 2017-07-23 19:21
Öt szett, amit mindenképpen vigyél magaddal a nyári utazásodra!

Megérkezett a júliusi kánikula, mikor ez emberek nagy többsége elindul a jól megérdemelt szabadságára. Akár egyedül vágunk útnak, akár párosan, az uta...

  • 2017-07-23 15:11
Egyedülálló újcirkusz és tánc show-val zárul a világbajnokság

Nagyszabású és látványos újcirkusz és táncprodukcióval ünnepli az emberfeletti teljesítményt nyújtó sportolókat, valamint a szurkolókat és önkénteseke...

  • 2017-07-23 11:02
A szerencse idén is az utcán hever Veszprémben

Július 19-én ismét hangjegyek röpködnek Veszprém légterében, hisz’ indul a hazai fesztiválpaletta egyik legkedvesebb eseménye, az OTP Bank Veszprémi U...

  • 2017-07-08 21:05
Strandok Éjszakája

Éjszakai lubickolás a hazai strandokon? Ez nem csupán vágyálom, hiszen évről évre tárt kapukkal várja a Standok Éjszakája azokat a vendégeket, akik na...

  • 2017-07-08 18:51

hirdetés

Ismét itt a Gateway to Space

Június 1-jén nem csupán a világ legnagyobb utazó űrkiállítása, a Gateway to Space landolt a Millenárisban, de egy különleges 3D-s vetítési technikával...

  • 2017-07-08 14:40
Jöhet egy felejthetetlen badacsonyi kirándulás!

Vízitaxival jöttél? Tekeregj tovább ingyenes buszunkkal! A kikötőtől indulunk, a hegy tetejéig meg sem állunk! Útközben bejárjuk Badacsony legjobb hel...

  • 2017-07-08 12:40
A rutin volt a nyerő a Duna felett

Tizenhárom évvel legutóbbi győzelme után a hétvégén ismét brillírozott az amerikai Kirby Chambliss a Red Bull Air Race budapesti futamán. A korábbi ké...

  • 2017-07-08 09:41
Tombol a Star Wars mánia!

A július közepén induló új animációs szériában néhány igazán meghatározó szereplőre fókuszálnak.

  • 2017-07-05 10:10
Futurobi: fantasztikus ökomusical, 3D Vj technikával

Július 1-jén nem csupán a világ legnagyobb utazó űrkiállítása, a Gateway to Space landolt a Millenárisban, de egy különleges 3D-s vetítési technikával...

  • 2017-07-04 19:11

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés