hirdetés

Partnereink

Gyümölcsös receptek

hirdetés

Gyümölcsös receptek

A gyümölcsfogyasztás legalább annyira fontos az egészséges táplálkozás szempontjából, mint a zöldségfogyasztás. Azonban jellemzően kevés gyümölcsöt fogyasztunk. Használjuk fel ételeinkben, mutatjuk hogyan!

Ha megmaradt a mandarin, a banán vagy a barack, bátran készíthetünk belőlük édes vagy sós ételeket. Néhány recepttel segítünk felhasználni a gyümölcsöket!

Mandarinfagylalt

Hozzávalók: 60 dkg mandarin, 1 narancs, 10 dkg kristálycukor, 10 db kockacukor, 2,5 dl tejszín.

Elkészítés: Kinyomjuk a mandarin és a narancs levét, fém szűrőkanálon átszűrjük, és fazékba öntjük. A kockacukrot és a kristálycukrot is a fazékba tesszük, a tűzre helyezzük, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután levesszük a tűzről a szirupot, és fél órán át hűtőszekrényben hűtjük. Lazán felverjük a habot, majd finoman elvegyítjük a mandarinsziruppal. A keveréket fagylaltgépbe öntjük, és a gyártó szerint előírt fagyasztási utasítások szerint fagyasztjuk. Amennyiben nem rendelkezünk fagylaltgéppel, az alábbiak szerint járunk el: a fentiek szerint elkészítjük a keveréket, és hagyjuk kihűlni. Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük. A keveréket fém jégtartóba öntjük, és több mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel! A keveréket visszaöntjük a jégtartóba, s a kívánt állag eléréséig (kb. 1 óra) a mélyhűtőben tartjuk.

Őszibarackos kacsamell áfonyaszósszal

Hozzávalók: 2 db. bőrös kacsamell–filé (80 dkg), só, bors, gyömbér, 3 evőkanál olaj, 8 db. őszibarack (vagy kompót), 2 dl vörösbor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 12 dkg áfonyadzsem, 1–2 kávéskanál tejszín.

Elkészítés: A kacsamell– filéket 4 darabra vágjuk, bőrüket bekockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük gyömbérporral. Bőrös oldalukkal lefelé 3 evőkanál forró olajban, fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Áttesszük egy alufóliával bélelt tepsibe, bőrével felfelé és 20 percig sütjük. 4 db. felezett őszibarackot legyezőszerűen bevagdosunk, a többit elnegyedeljük. A pecsenye levét zsírtalanítjuk, 2 dl vörösbort öntünk hozzá és tovább forraljuk. Hozzáadjuk az áfonyadzsemet, az 1 dl kompótlével elkevert 1 evőkanálnyi keményítőt és éppen csak összeforraljuk. A kacsamelleket egy tálra helyezzük, a baracklegyezőkkel körítjük, végül leöntjük áfonyaszósszal. Kevés tejszínnel díszítjük. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá.

Sült banán narancsmártással

Hozzávalók: 3 db narancs, 12 dkg vaj (ebből 8 dkg a sütéshez kell), 1 evőkanál finomliszt, 1 fél citromból nyert citromlé, 12 dkg cukor, 4 db banán.

Elkészítés: A negyedekre vágott banánokat serpenyőben vajon megpirítjuk. Lereszeljük a narancsok héját a durvábbik reszelőfogon, kicsavarjuk a levüket. A vajból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadjuk a narancsok levét, egy fél citrom levét, a narancsok lereszelt héját, és a lécsavarásnál a facsarón maradt narancsrostokat a magok nélkül, a cukrot, összeforraljuk, míg a kellő sűrűséget eléri.

Képek: pecsma.hunosalty.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 02.21.

Ma Eleonóra napja van.

Szorongás a várandósság alatt – miért veszélyes?

Elkészül-e időben a babaszoba, mit ehetek, ami jó a babának, egészséges lesz-e a kicsi, milyen lesz a szülés? Megannyi hasonló kérdésen gyötrődnek a k...

  • 2018-02-20 12:10
Inkább a gyógyvizek, mit a fájdalom csillapítók!

A balneológia viszonylag fiatal tudományág, a gyógyvizek szervezetre gyakorolt hatásával foglalkozik. Mindenki tapasztalta már, hogy egy fárasztó nap ...

  • 2018-02-20 09:05
Rajzpályázat: Színes, mint egy papagáj!

Csipog, csivitel, beszél. Lehet 9 centiméteres, de akár 1 méteres is. Lehet kék, sárga, piros, lila, de talán a legtöbbjük mégiscsak zöld. Lehet nimfa...

  • 2018-02-19 19:20
Két országos tévépremierrel indítja a tavaszt az AXN

Nem aprózza el a szezonkezdést az AXN Magyarország; a SWAT - Különleges egység című sorozattal visszatér a képernyőkre Shemar Moore, akit a Gyilkos el...

  • 2018-02-19 18:52
Könnyed hangulat és könnyű falatok az év leglazább jelmezes buliján

Itt a farsang, áll a bál, és az év legjobb jelmezes házibuliját vendégváróként sem akarjuk végig főzőcskézéssel tölteni: gyors, egyszerű receptekre va...

  • 2018-02-19 14:58

hirdetés

Új főgonosszal veszik fel a harcot a Tini Nindzsa Teknőcök

A Nickelodeon egyik legnépszerűbb sorozata, a Tini Nindzsa Teknőcök újabb, 26 részes tévésorozattal folytatódik. A várhatóan októbertől képernyőkre ke...

  • 2018-02-19 13:45
Az érzelmileg feltöltő vállalati kultúra alapjai

Szeretnéd, hogy munkavállalóid elkötelezettek és hatékonyak legyenek? Nem tudod, hogyan is érhetnéd el mindezt? Akkor a következő bejegyzés hasznos ol...

  • 2018-02-19 10:24
Így álltam fel a gödörből

A GLAMOUR Women of the Year 2018 jelöltjei csupa erős és talpraesett nők, akik sokunk számára példaképek, ezért gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni...

  • 2018-02-18 18:54
Felbecsülhetetlen pillanatokra hívja Pelé a futball szerelmeseit

A Start Something Priceless kampányhoz rövidfilm is készült, amelyben a brazil futballzseni nem mindennapi meglepetéssel várja a Bajnokok Ligája legna...

  • 2018-02-18 14:13
Kiugró évet zárt az építőipar 2017-ben

Kiugró évet zárt a magyar építőipar, 2017-ben ugyanis 29,6 százalékkal bővült az ágazat termelése. A szektor tavaly már több mint 300 ezer embernek ad...

  • 2018-02-18 10:34

Minden cikk

hirdetés

hirdetés