hirdetés

Partnereink

Gyümölcsös receptek

hirdetés

Gyümölcsös receptek

A gyümölcsfogyasztás legalább annyira fontos az egészséges táplálkozás szempontjából, mint a zöldségfogyasztás. Azonban jellemzően kevés gyümölcsöt fogyasztunk. Használjuk fel ételeinkben, mutatjuk hogyan!

Ha megmaradt a mandarin, a banán vagy a barack, bátran készíthetünk belőlük édes vagy sós ételeket. Néhány recepttel segítünk felhasználni a gyümölcsöket!

Mandarinfagylalt

Hozzávalók: 60 dkg mandarin, 1 narancs, 10 dkg kristálycukor, 10 db kockacukor, 2,5 dl tejszín.

Elkészítés: Kinyomjuk a mandarin és a narancs levét, fém szűrőkanálon átszűrjük, és fazékba öntjük. A kockacukrot és a kristálycukrot is a fazékba tesszük, a tűzre helyezzük, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután levesszük a tűzről a szirupot, és fél órán át hűtőszekrényben hűtjük. Lazán felverjük a habot, majd finoman elvegyítjük a mandarinsziruppal. A keveréket fagylaltgépbe öntjük, és a gyártó szerint előírt fagyasztási utasítások szerint fagyasztjuk. Amennyiben nem rendelkezünk fagylaltgéppel, az alábbiak szerint járunk el: a fentiek szerint elkészítjük a keveréket, és hagyjuk kihűlni. Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük. A keveréket fém jégtartóba öntjük, és több mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel! A keveréket visszaöntjük a jégtartóba, s a kívánt állag eléréséig (kb. 1 óra) a mélyhűtőben tartjuk.

Őszibarackos kacsamell áfonyaszósszal

Hozzávalók: 2 db. bőrös kacsamell–filé (80 dkg), só, bors, gyömbér, 3 evőkanál olaj, 8 db. őszibarack (vagy kompót), 2 dl vörösbor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 12 dkg áfonyadzsem, 1–2 kávéskanál tejszín.

Elkészítés: A kacsamell– filéket 4 darabra vágjuk, bőrüket bekockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük gyömbérporral. Bőrös oldalukkal lefelé 3 evőkanál forró olajban, fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Áttesszük egy alufóliával bélelt tepsibe, bőrével felfelé és 20 percig sütjük. 4 db. felezett őszibarackot legyezőszerűen bevagdosunk, a többit elnegyedeljük. A pecsenye levét zsírtalanítjuk, 2 dl vörösbort öntünk hozzá és tovább forraljuk. Hozzáadjuk az áfonyadzsemet, az 1 dl kompótlével elkevert 1 evőkanálnyi keményítőt és éppen csak összeforraljuk. A kacsamelleket egy tálra helyezzük, a baracklegyezőkkel körítjük, végül leöntjük áfonyaszósszal. Kevés tejszínnel díszítjük. Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá.

Sült banán narancsmártással

Hozzávalók: 3 db narancs, 12 dkg vaj (ebből 8 dkg a sütéshez kell), 1 evőkanál finomliszt, 1 fél citromból nyert citromlé, 12 dkg cukor, 4 db banán.

Elkészítés: A negyedekre vágott banánokat serpenyőben vajon megpirítjuk. Lereszeljük a narancsok héját a durvábbik reszelőfogon, kicsavarjuk a levüket. A vajból a liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Hozzáadjuk a narancsok levét, egy fél citrom levét, a narancsok lereszelt héját, és a lécsavarásnál a facsarón maradt narancsrostokat a magok nélkül, a cukrot, összeforraljuk, míg a kellő sűrűséget eléri.

Képek: pecsma.hunosalty.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.26.

Ma Ervin napja van.

Már csak pár napig lehet pályázni az ingyen falfestékre

Vasárnapig jelentkezhetnek az iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 n...

  • 2018-04-25 09:55
Idén is a pápai csapat bizonyult az ország legjobb matekosának

1240 csapat vett részt a Játssz!Ma! gondolkodásfejlesztő játékban, amelynek vasárnapi döntőjében a tíz legjobb csapat mérte össze tudását és talpraese...

  • 2018-04-24 17:52
Szárnyakat kaphatnak a Petőfi Rádió hallgatói!

Ezen a héten Nagy Futam lázban ég a Talpra Magyar három műsorvezetője: Harsányi Levente, Szabó Győző és Bikfalvi Tamás, hiszen szerencsés hallgatóik k...

  • 2018-04-24 15:23
Cseh Anna Marie: „Képtelen vagyok nem magyarként létezni a világban”

Modellként világszerte ismerik Cseh Anna Marie­ arcát, színésznő­ként pedig most már a nevét is. Életét nagy vargabetűk jellemzik, itthon a Corvinusra...

  • 2018-04-24 12:44
15 éve jelent meg először a magyar National Geographic

Idén ünnepli tizenötödik évfordulóját, és változatlanul őrzi piacvezető pozícióját a National Geographic magazinmagyar nyelvű kiadása.

  • 2018-04-23 11:21

hirdetés

Már hazánkban is elérhető a titániumból készült karóra

Több, mint harmincöt évvel ezelőtt a Casio egyik mérnöke, Mr. Ibe legyőzte a fizika törvényeit. Megalkotott egy olyan órát, amely ellenáll az ütődésne...

  • 2018-04-23 09:16
Megújul a Finlandia üvege

Új dizájnt kap a népszerű finn vodka. A Finlandia új megjelenését a jég inspirálta és néhány jellegzetes finn motívum is megjelenik a csomagoláson.

  • 2018-04-22 21:10
Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

A fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén – derül ki a Fundamenta 25 és 35 év közötti magyarok körében végzett felméréséből. ...

  • 2018-04-22 18:33
Ördög Nóra: „Ott volt mellettem, amikor babáért küzdöttem”

Az erős nők erősítik egymást. Ezt vallja Ördög Nóra, Mádai Vivien és Rubint Réka is, akik ezúttal közösen álltak a világ egyik vezető női fehérnemű má...

  • 2018-04-22 16:21
Nagy Sándor életében mindig is komoly szerepet játszott a hit

Peller Mariann „Utazás a lelked körül” című műsorának legújabb vendége Nagy Sándor színész, aki betekintés nyújt spirituális világnézetébe. A színész ...

  • 2018-04-22 14:02

Minden cikk

hirdetés

hirdetés