Partnereink

Tavaszias főétel és desszert

Tavaszias főétel és desszert

A tavasz rengeteg lehetőséget kínál a főzés terén is. Ilyenkor rengeteg friss zöldségből készíthetünk ételt, sőt mi több, kell is ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk.

Ha már kifogytál a tippekből, vagy újabb receptek kellenek ahhoz, hogy tavaszias, finom ételeket készíts, akkor itt van néhány javaslat!

Csirkesalátával töltött paradicsom

Hozzávalók: 8 nagy paradicsom, 50 g rizs, 100 g csirkemell, 1 főtt tojás, kevés zöld és piros paprika, 1 pohár joghurt, kevés mustár, só, bors, 1 fej saláta.

Elkészítés: A rizst kevés sós vízben megfőzzük, a csirkehúst megsütjük és apró darabokra szedjük. A joghurttal, mustárral, sóval és borssal öntetet készítünk. A rizst, a húst, a lereszelt főtt tojást és a kockákra vágott paprikát összekeverjük, majd ráöntjük az öntetet is. salátalevelekre helyezzük a paradicsomokat, megyek tetejét és belsejét eltávolítjuk. Ezeket is hozzáadhatjuk a csirkesalátához, apróra felvágva. A megtöltött paradicsomokat egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Gazdag gombaleves

Hozzávalók: 1 konzerv gomba, 1 fej hagyma, 2–3 szál sárgarépa, 1 paprika, 150 g laska, só, bors, kevés olaj.

Elkészítés: egy fazék aljában kevés olajon üvegesre pároljuk a felvágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát is. Kis ideig együtt pirítjuk, majd a felvágott paprika hozzáadása után felöntjük a gombakonzerv levével. Sóval és borssal fűszerezzük és felöntjük 1 liter vízzel. Amikor a leves forrni kezd, beletesszük a gombát, majd a 150 g laskát is hozzáadjuk. Mikor a laska is megfőtt, öntünk hozzá egy pohár vizet, és az újabb forrásig a tűzhelyen hagyjuk. Tálaláskor kevés petrezselyemzölddel megszórjuk. 

Narancsos kacsamell cékla– és hagymamártással

Hozzávalók: 450 g vöröshagyma, 3 db narancs, 2 evőkanál friss gyömbér, 175 g cékla, 60 ml olaj, 4 db kacsamell, 300 ml vörösbor, 8 ml barnacukor, kevés petrezselyem, só, bors, chili.

Elkészítés: Forró olajban a hagymát 10-15 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort és a narancsok levét. Mindezt 5 percig hagyjuk összefőni. Gyömbérrel, narancs héjával, húsával és cukorral ízesítjük. A végén beletesszük a szeletelt céklát és a petrezselymet is. Közben megsütjük a kacsamellet, amit borssal, zsályával ízesítettünk. Elősütjük, majd 200 fokos sütőben 6–12 percig sütjük. Ajánlatos a kacsát a feldolgozása előtt 2–3 nappal olajos pácban tartani. Miután megsült, a kacsát felszeleteljük, burgonyát, párolt zöldségeket tálalunk hozzá, a céklás–hagymás mártással öntjük le.

Eperhab

Hozzávalók: 1 kis zacskó zselatin, 1/2 kg friss eper, 1 pohár natúr joghurt, 1,5 dl tejszín, 3 evőkanál cukor.

Elkészítés: Kevés langyos vízben a zselatint feloldjuk. Körülbelül öt percig állni hagyjuk, addig az epret megmosva, megtisztítva, apróra vágjuk. A tejszínt és a cukrot habosra verjük, majd az összes alapanyagot (a feldarabolt epret, a feloldott zselatint, a joghurtot és végül a tejszínhabot) óvatosan összekeverem. Az elkészült krémet poharakba töltjük, tetejüket eperszörppel, tejszínhabbal és néhány szem eperrel díszítjük. Végül néhány órára hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.

Képek: vitalitas-magazin.humindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.28.

Ma Emil, Csanád napja van.

Ők a legszebb magyar tornászlányok

A magyar úszó- és vízisportok szépségeit már jól ismerik a szurkolók. Azonban nem csak ők azok, akik messzire viszik a hazai sportolónők szépségének h...

  • 2017-05-25 13:21
Pszichológusból lett kenyérszakértő

David Seboek a Szex és New York sorozat egyik kedvenc pékségében tanulta meg az alapokat, Franciaországban a pékművészet mesterfogásait sajátította el...

  • 2017-05-25 11:15
Ígéretes amerikai-magyar tudományos együttműködés

A világon először alkalmazzák a deutériumot diagnosztikai markerként a kaliforniai Santa Monicában tavaly ősszel megnyitott 13Cignature 2Health Diagno...

  • 2017-05-24 22:01
Good Charlotte a Budapest Parkban

Új, Youth Authority című lemezével és tini korunk kedvenc dalaival tér vissza hazánkba a Good Charlotte. A Madden-ikrek csapata június 17-én négy bará...

  • 2017-05-24 20:36
Tudom, min napozol a jövő nyáron

Innovatív, praktikus, kreatív, kényelmes és nem utolsó sorban egyedi strandbútokokra írt ki pályázatot a balatoni ellazulás központjának már tavaly ki...

  • 2017-05-24 18:59

hirdetés

Átadják a Puskás-díj gyerekeknek szóló változatát!

Május 31-én a Groupama Arénában rendezett Magyar Kupa-döntő előtt a Bozsik Bajnokok keleti és nyugati csapata is összecsap. A szervezők a mérkőzés leg...

  • 2017-05-21 15:23
Egressy Zoltán: Júlialepke

Régebbi és korábban meg nem jelent novellákat vegyesen tartalmaz Egressy Zoltán Júlialepke című új könyve. Az elbeszéléskötet június elején jelenik me...

  • 2017-05-21 13:19
Európa Zsebkönyvek

Klasszikus világirodalmi művek és kortárs elbeszélések után Vámos Miklós regényével és Háy János elbeszéléskötetével bővül az Európa Zsebkönyvek soroz...

  • 2017-05-21 11:21
Ismét nagy sikert aratott az Európa-napi fesztivál és futóverseny

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is különleges eseménnyel emlékeztek meg az Európa-napról és hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásának évf...

  • 2017-05-17 11:39
Paolo Giordano: Ezüst és fekete

A prímszámok magánya és Az emberi test szerzőjének harmadik regénye egy háztartási alkalmazottról szól, aki összetart egy széthullóban lévő családot. ...

  • 2017-05-16 19:41

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés