Partnereink

Tavaszias főétel és desszert

Tavaszias főétel és desszert

A tavasz rengeteg lehetőséget kínál a főzés terén is. Ilyenkor rengeteg friss zöldségből készíthetünk ételt, sőt mi több, kell is ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk.

Ha már kifogytál a tippekből, vagy újabb receptek kellenek ahhoz, hogy tavaszias, finom ételeket készíts, akkor itt van néhány javaslat!

Csirkesalátával töltött paradicsom

Hozzávalók: 8 nagy paradicsom, 50 g rizs, 100 g csirkemell, 1 főtt tojás, kevés zöld és piros paprika, 1 pohár joghurt, kevés mustár, só, bors, 1 fej saláta.

Elkészítés: A rizst kevés sós vízben megfőzzük, a csirkehúst megsütjük és apró darabokra szedjük. A joghurttal, mustárral, sóval és borssal öntetet készítünk. A rizst, a húst, a lereszelt főtt tojást és a kockákra vágott paprikát összekeverjük, majd ráöntjük az öntetet is. salátalevelekre helyezzük a paradicsomokat, megyek tetejét és belsejét eltávolítjuk. Ezeket is hozzáadhatjuk a csirkesalátához, apróra felvágva. A megtöltött paradicsomokat egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Gazdag gombaleves

Hozzávalók: 1 konzerv gomba, 1 fej hagyma, 2–3 szál sárgarépa, 1 paprika, 150 g laska, só, bors, kevés olaj.

Elkészítés: egy fazék aljában kevés olajon üvegesre pároljuk a felvágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát is. Kis ideig együtt pirítjuk, majd a felvágott paprika hozzáadása után felöntjük a gombakonzerv levével. Sóval és borssal fűszerezzük és felöntjük 1 liter vízzel. Amikor a leves forrni kezd, beletesszük a gombát, majd a 150 g laskát is hozzáadjuk. Mikor a laska is megfőtt, öntünk hozzá egy pohár vizet, és az újabb forrásig a tűzhelyen hagyjuk. Tálaláskor kevés petrezselyemzölddel megszórjuk. 

Narancsos kacsamell cékla– és hagymamártással

Hozzávalók: 450 g vöröshagyma, 3 db narancs, 2 evőkanál friss gyömbér, 175 g cékla, 60 ml olaj, 4 db kacsamell, 300 ml vörösbor, 8 ml barnacukor, kevés petrezselyem, só, bors, chili.

Elkészítés: Forró olajban a hagymát 10-15 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort és a narancsok levét. Mindezt 5 percig hagyjuk összefőni. Gyömbérrel, narancs héjával, húsával és cukorral ízesítjük. A végén beletesszük a szeletelt céklát és a petrezselymet is. Közben megsütjük a kacsamellet, amit borssal, zsályával ízesítettünk. Elősütjük, majd 200 fokos sütőben 6–12 percig sütjük. Ajánlatos a kacsát a feldolgozása előtt 2–3 nappal olajos pácban tartani. Miután megsült, a kacsát felszeleteljük, burgonyát, párolt zöldségeket tálalunk hozzá, a céklás–hagymás mártással öntjük le.

Eperhab

Hozzávalók: 1 kis zacskó zselatin, 1/2 kg friss eper, 1 pohár natúr joghurt, 1,5 dl tejszín, 3 evőkanál cukor.

Elkészítés: Kevés langyos vízben a zselatint feloldjuk. Körülbelül öt percig állni hagyjuk, addig az epret megmosva, megtisztítva, apróra vágjuk. A tejszínt és a cukrot habosra verjük, majd az összes alapanyagot (a feldarabolt epret, a feloldott zselatint, a joghurtot és végül a tejszínhabot) óvatosan összekeverem. Az elkészült krémet poharakba töltjük, tetejüket eperszörppel, tejszínhabbal és néhány szem eperrel díszítjük. Végül néhány órára hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.

Képek: vitalitas-magazin.humindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.25.

Ma Márk napja van.

Király, Gera és Juhász együtt edzették a Bozsik bajnokokat

Focista sztárparádé volt Telkiben, az OTP Bozsik Bajnokok programjának edzőtáborában, ahol a magyar foci legjobbjai készítettek fel 36 kiválasztott gy...

  • 2017-04-25 18:42
Lin-csi apát minden szava

Először jelennek meg egy kötetben a sokak által már ismert és kedvelt Su-la-ce-írások. A 9. századi kínai bölcselő, Lin-csi apát útmutatásai a mi 21. ...

  • 2017-04-21 09:08
Fuss azokért, akik nem futhatnak

Tizenöt éves fennállása óta a Wings for Life non-profit szervezet kitűzött célja, hogy támogatást nyújtson és gyógymódot találjon emberek milliói szám...

  • 2017-04-20 21:00
Eredményes első félévet zárt hazánkban a Taxify

Sikeresen zárta első fél évét a Taxify Magyarországon. A társaság alig hat hónap alatt megduplázta flottája méretét, így már 200 autóval van jelen a f...

  • 2017-04-20 19:09
Háy János: Az öregtó felé

Az öregtó felé címmel jelenik meg Háy János új verseskötete az Európa Könyvkiadó gondozásában. A könyv az elmúlt nyolc év verseit gyűjti össze, nagy ö...

  • 2017-04-20 17:51

hirdetés

Kitelepítési és 1956-os napló

Borbála a harmadik Andrássy lány, akinek írásait közreadja az Európa Könyvkiadó. Gróf Andrássy Tivadar és Zichy Eleonóra lányai, Ilona, Borbála, Katal...

  • 2017-04-11 16:53
Országjárás a levelek nyomában

A hosszú téli hónapoknak vége, itt az ideje hát, hogy véget vessünk a lustálkodásnak, s méltó programmal üdvözöljük a jó idő beköszöntét. Bátran válla...

  • 2017-04-11 11:30
Masha és a Medve először hazai színpadon

A gyermekek nagy aktuális kedvence, a Masha és a Medve című bohókás, kedves mesesorozat egy csodálatos mesemusical formájában kel életre a budapesti T...

  • 2017-04-11 09:07
Miranda July: Az első rosszfiú

Miranda July az amerikai közélet egyik legizgalmasabb alakja: rendező, forgatókönyvíró, színész, előadóművész és író. Első regénye Az első rosszfiú cí...

  • 2017-04-10 22:21
Életet menteni tanultak a pécsi turisztikai szakemberek

Városnézés, kirándulás, élménygyűjtés. Ki ne vágyna erre? Magunk mögött hagyni a stresszt, a hétköznapokat és útnak indulni. Ráadásul nem is kell mess...

  • 2017-04-10 19:03

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés