hirdetés

Partnereink

Tavaszias főétel és desszert

hirdetés

Tavaszias főétel és desszert

A tavasz rengeteg lehetőséget kínál a főzés terén is. Ilyenkor rengeteg friss zöldségből készíthetünk ételt, sőt mi több, kell is ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk.

Ha már kifogytál a tippekből, vagy újabb receptek kellenek ahhoz, hogy tavaszias, finom ételeket készíts, akkor itt van néhány javaslat!

Csirkesalátával töltött paradicsom

Hozzávalók: 8 nagy paradicsom, 50 g rizs, 100 g csirkemell, 1 főtt tojás, kevés zöld és piros paprika, 1 pohár joghurt, kevés mustár, só, bors, 1 fej saláta.

Elkészítés: A rizst kevés sós vízben megfőzzük, a csirkehúst megsütjük és apró darabokra szedjük. A joghurttal, mustárral, sóval és borssal öntetet készítünk. A rizst, a húst, a lereszelt főtt tojást és a kockákra vágott paprikát összekeverjük, majd ráöntjük az öntetet is. salátalevelekre helyezzük a paradicsomokat, megyek tetejét és belsejét eltávolítjuk. Ezeket is hozzáadhatjuk a csirkesalátához, apróra felvágva. A megtöltött paradicsomokat egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Gazdag gombaleves

Hozzávalók: 1 konzerv gomba, 1 fej hagyma, 2–3 szál sárgarépa, 1 paprika, 150 g laska, só, bors, kevés olaj.

Elkészítés: egy fazék aljában kevés olajon üvegesre pároljuk a felvágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát is. Kis ideig együtt pirítjuk, majd a felvágott paprika hozzáadása után felöntjük a gombakonzerv levével. Sóval és borssal fűszerezzük és felöntjük 1 liter vízzel. Amikor a leves forrni kezd, beletesszük a gombát, majd a 150 g laskát is hozzáadjuk. Mikor a laska is megfőtt, öntünk hozzá egy pohár vizet, és az újabb forrásig a tűzhelyen hagyjuk. Tálaláskor kevés petrezselyemzölddel megszórjuk. 

Narancsos kacsamell cékla– és hagymamártással

Hozzávalók: 450 g vöröshagyma, 3 db narancs, 2 evőkanál friss gyömbér, 175 g cékla, 60 ml olaj, 4 db kacsamell, 300 ml vörösbor, 8 ml barnacukor, kevés petrezselyem, só, bors, chili.

Elkészítés: Forró olajban a hagymát 10-15 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort és a narancsok levét. Mindezt 5 percig hagyjuk összefőni. Gyömbérrel, narancs héjával, húsával és cukorral ízesítjük. A végén beletesszük a szeletelt céklát és a petrezselymet is. Közben megsütjük a kacsamellet, amit borssal, zsályával ízesítettünk. Elősütjük, majd 200 fokos sütőben 6–12 percig sütjük. Ajánlatos a kacsát a feldolgozása előtt 2–3 nappal olajos pácban tartani. Miután megsült, a kacsát felszeleteljük, burgonyát, párolt zöldségeket tálalunk hozzá, a céklás–hagymás mártással öntjük le.

Eperhab

Hozzávalók: 1 kis zacskó zselatin, 1/2 kg friss eper, 1 pohár natúr joghurt, 1,5 dl tejszín, 3 evőkanál cukor.

Elkészítés: Kevés langyos vízben a zselatint feloldjuk. Körülbelül öt percig állni hagyjuk, addig az epret megmosva, megtisztítva, apróra vágjuk. A tejszínt és a cukrot habosra verjük, majd az összes alapanyagot (a feldarabolt epret, a feloldott zselatint, a joghurtot és végül a tejszínhabot) óvatosan összekeverem. Az elkészült krémet poharakba töltjük, tetejüket eperszörppel, tejszínhabbal és néhány szem eperrel díszítjük. Végül néhány órára hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.

Képek: vitalitas-magazin.humindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.23.

Ma Béla napja van.

15 éve jelent meg először a magyar National Geographic

Idén ünnepli tizenötödik évfordulóját, és változatlanul őrzi piacvezető pozícióját a National Geographic magazinmagyar nyelvű kiadása.

  • 2018-04-23 11:21
Már hazánkban is elérhető a titániumból készült karóra

Több, mint harmincöt évvel ezelőtt a Casio egyik mérnöke, Mr. Ibe legyőzte a fizika törvényeit. Megalkotott egy olyan órát, amely ellenáll az ütődésne...

  • 2018-04-23 09:16
Megújul a Finlandia üvege

Új dizájnt kap a népszerű finn vodka. A Finlandia új megjelenését a jég inspirálta és néhány jellegzetes finn motívum is megjelenik a csomagoláson.

  • 2018-04-22 21:10
Fiatalok első lakása: a többség nyitott a hitelre

A fiatalok többsége nyitott a hitelfelvételre lakásvásárlás esetén – derül ki a Fundamenta 25 és 35 év közötti magyarok körében végzett felméréséből. ...

  • 2018-04-22 18:33
Ördög Nóra: „Ott volt mellettem, amikor babáért küzdöttem”

Az erős nők erősítik egymást. Ezt vallja Ördög Nóra, Mádai Vivien és Rubint Réka is, akik ezúttal közösen álltak a világ egyik vezető női fehérnemű má...

  • 2018-04-22 16:21

hirdetés

Nagy Sándor életében mindig is komoly szerepet játszott a hit

Peller Mariann „Utazás a lelked körül” című műsorának legújabb vendége Nagy Sándor színész, aki betekintés nyújt spirituális világnézetébe. A színész ...

  • 2018-04-22 14:02
Május 13-án ünnepeljük az Európa-napot

Ha május, akkor Európa-napi fesztivál! Május 13-án, vasárnap, az Európa-nap alkalmából rendezett fesztiválon idén is számos program közül választhatn...

  • 2018-04-22 10:49
Ez az 5 leggyakoribb fülbetegség

Ahogy a legtöbb érzékszervünket, úgy a fülünket is különböző betegségek károsíthatják. Ezek a tévhitekkel ellentétben messze nem csak a gyerekeket éri...

  • 2018-04-22 09:47
Egyre több gyermeket érint a túlsúly és az elhízás

A Magyar Diáksport Szövetség immáron harmadik alkalommal készítette el a NETFIT® mérések eredményeit feldolgozó elemzését, mely ezúttal a 2016/2017. t...

  • 2018-04-22 08:33
Fa vagy műanyag? Ez itt a kérdés!

Végre-valahára elérkezett a vágyott jó idő, nincs más hátra, mint kiszabadulni a természetbe. A szülők is fellélegezhetnek, egy időre, legalábbis néhá...

  • 2018-04-18 10:08

Minden cikk

hirdetés

hirdetés