Partnereink

Tavaszias főétel és desszert

Tavaszias főétel és desszert

A tavasz rengeteg lehetőséget kínál a főzés terén is. Ilyenkor rengeteg friss zöldségből készíthetünk ételt, sőt mi több, kell is ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk.

Ha már kifogytál a tippekből, vagy újabb receptek kellenek ahhoz, hogy tavaszias, finom ételeket készíts, akkor itt van néhány javaslat!

Csirkesalátával töltött paradicsom

Hozzávalók: 8 nagy paradicsom, 50 g rizs, 100 g csirkemell, 1 főtt tojás, kevés zöld és piros paprika, 1 pohár joghurt, kevés mustár, só, bors, 1 fej saláta.

Elkészítés: A rizst kevés sós vízben megfőzzük, a csirkehúst megsütjük és apró darabokra szedjük. A joghurttal, mustárral, sóval és borssal öntetet készítünk. A rizst, a húst, a lereszelt főtt tojást és a kockákra vágott paprikát összekeverjük, majd ráöntjük az öntetet is. salátalevelekre helyezzük a paradicsomokat, megyek tetejét és belsejét eltávolítjuk. Ezeket is hozzáadhatjuk a csirkesalátához, apróra felvágva. A megtöltött paradicsomokat egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Gazdag gombaleves

Hozzávalók: 1 konzerv gomba, 1 fej hagyma, 2–3 szál sárgarépa, 1 paprika, 150 g laska, só, bors, kevés olaj.

Elkészítés: egy fazék aljában kevés olajon üvegesre pároljuk a felvágott hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát is. Kis ideig együtt pirítjuk, majd a felvágott paprika hozzáadása után felöntjük a gombakonzerv levével. Sóval és borssal fűszerezzük és felöntjük 1 liter vízzel. Amikor a leves forrni kezd, beletesszük a gombát, majd a 150 g laskát is hozzáadjuk. Mikor a laska is megfőtt, öntünk hozzá egy pohár vizet, és az újabb forrásig a tűzhelyen hagyjuk. Tálaláskor kevés petrezselyemzölddel megszórjuk. 

Narancsos kacsamell cékla– és hagymamártással

Hozzávalók: 450 g vöröshagyma, 3 db narancs, 2 evőkanál friss gyömbér, 175 g cékla, 60 ml olaj, 4 db kacsamell, 300 ml vörösbor, 8 ml barnacukor, kevés petrezselyem, só, bors, chili.

Elkészítés: Forró olajban a hagymát 10-15 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort és a narancsok levét. Mindezt 5 percig hagyjuk összefőni. Gyömbérrel, narancs héjával, húsával és cukorral ízesítjük. A végén beletesszük a szeletelt céklát és a petrezselymet is. Közben megsütjük a kacsamellet, amit borssal, zsályával ízesítettünk. Elősütjük, majd 200 fokos sütőben 6–12 percig sütjük. Ajánlatos a kacsát a feldolgozása előtt 2–3 nappal olajos pácban tartani. Miután megsült, a kacsát felszeleteljük, burgonyát, párolt zöldségeket tálalunk hozzá, a céklás–hagymás mártással öntjük le.

Eperhab

Hozzávalók: 1 kis zacskó zselatin, 1/2 kg friss eper, 1 pohár natúr joghurt, 1,5 dl tejszín, 3 evőkanál cukor.

Elkészítés: Kevés langyos vízben a zselatint feloldjuk. Körülbelül öt percig állni hagyjuk, addig az epret megmosva, megtisztítva, apróra vágjuk. A tejszínt és a cukrot habosra verjük, majd az összes alapanyagot (a feldarabolt epret, a feloldott zselatint, a joghurtot és végül a tejszínhabot) óvatosan összekeverem. Az elkészült krémet poharakba töltjük, tetejüket eperszörppel, tejszínhabbal és néhány szem eperrel díszítjük. Végül néhány órára hűtőbe tesszük, hidegen tálaljuk.

Képek: vitalitas-magazin.humindmegette.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 09.26.

Ma Jusztina napja van.

Felkapott Héviz legnagyobb szállodája

A tavalyihoz képest idén nyáron közel 15 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, és növekedett a tartózkodási idő is – derül ki Hévíz legnagyob...

  • 2017-09-26 15:03
Átláthatóvá válik az utazások teljes költsége

Repülőtéri-, biztonsági- és kikötői illeték, csomagszállítási díj, panzió- és fix ülőhely felár, transzfer díj, üzemanyag pótdíj, foglalási díj, vízum...

  • 2017-09-26 09:57
Magyar árváknak üzent Ennio Morricone

Személyesen a Maestrótól, Ennio Morriconétól kaptak üzenetet a Pestújhelyi Gyermekotthon lakói. A hat lelkes kis kórustag nagy rajongója a kétszeres O...

  • 2017-09-25 20:35
Heltai Jenő: Négy fal között. Naplójegyzetek 1944–1945

Hetven év után 2017 őszén láthat napvilágot Heltai Jenő kéziratban maradt, mindmáig kiadatlan háborús naplója. Heltai Jenő a német megszállás napján, ...

  • 2017-09-25 18:00
Brazil tangával győzi le lámpalázát Iszak Eszti

„Csak a sloggi lézervágott brazil tangájábanban vagyok hajlandó felmenni a színpadra” – avatott be személyes kulisszatitkaiba Iszak Eszti, akinek maga...

  • 2017-09-25 13:01

hirdetés

Baji Balázs, Biros Péter és Cseh László a fitt, egészséges gyerekekért

Három élsportoló csatlakozott a mozgás örömét hirdető Európai Diáksport Napja eseményhez. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szeptember 29-re s...

  • 2017-09-25 08:55
A retinol az új hialuronsav

Ha olyan makacs bőrproblémákkal küzdünk, mint pigmentfoltok, ráncok, megereszkedett bőr, vagy pattanások utáni piros foltok, akkor érdemes megpróbálko...

  • 2017-09-24 21:32
4 jó tanács, amivel sikeres lehet az őszi diétád

Sajnos, a nyári hónapok a legtöbbünknél nem múltak el nyom nélkül… a fagyik, lángosok, koktélok és rendszertelen étkezés bizony okoznak majd némi megl...

  • 2017-09-24 20:51
A csupasz a magyarok kedvence

Nem csak a férfiak rajonganak a simára borotvált intim testrészért, hanem még a nők is – derül ki az Ébredő Szexualitás blog közvéleménykutatásából, m...

  • 2017-09-24 18:51
Aranyhaj visszatér!

Ki ne ismerné Aranyhajat, a bájos és bátor Disney-hercegnőt? Most újabb történeteit ismerheti meg a nagyközönség egy fülbemászó dalokkal teli animáció...

  • 2017-09-24 17:24

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés