Partnereink

Finom ételek mediterrán beütéssel

Finom ételek mediterrán beütéssel

Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk.

Szeretnél valami délies, mediterrán ízvilágot érezni az ételek falatozása közben? Íme, néhány remek étel receptje, enyhe mediterrán beütéssel!

Tejszínes görög gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 citrom, 7–8 dl tejszín, 25 dkg eper, 3 banán, 1 konzerv őszibarack, 1 konzerv vegyes déli gyümölcs, 3 narancs, 1 liter rostos őszibarack, mentalevél, reszelt citromhéj, mézes sütemény fűszerkeverék.

Elkészítés: A gyümölcsöket felszeleteljük, majd egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a baracklét majd a fél liter tejszínt. A citrom felét vékony karikákra vágjuk, és szintén belerakjuk a levesbe. A citrom másik felének héját lereszeljük, húsát összevágjuk, és a többi gyümölcshöz adjuk. A levest 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt habbá verjük és a kitálalt leves tetejére halmozunk belőle. Menta levelekkel díszítjük.

Tengeri halszeletek sörben párolva

Hozzávalók: 80 dkg halfilé, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 2 dl világos sör, 4 szelet fehér kenyér, 1,5 dl paradicsommártás, kevés liszt, 1 dl tejszín

Elkészítése: A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forraljuk. Hozzáöntjük a kevés liszttel elkevert tejszínt, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. A mártást a halra öntjük, és így tálaljuk.

Fetával töltött paprika

Hozzávalók: 6 paprika, 5 dkg mazsola, 20 dkg feta sajt, fél citrom (leve), 1 csokor kapor (apróra vágott), 7,5 dkg pisztácia, őrölt bors, só

Elkészítése: A paprikákat hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a szárakat is éppen kettéosszuk. A magokat kiszedjük, és a paprikákat sós vízben 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd kihűtjük. A mazsolát 2–3 percig meleg vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A fetát nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, a pisztáciát, a mazsolát, kevés sót és borsot. Óvatosan összekeverjük, majd a paprikákba töltjük. Kaporral díszítve tálaljuk.

Ananászos palacsintatorta

Hozzávalók: a tésztához 10 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, csipetnyi só, 6 tojás, 7,5 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 evőkanál vaníliás cukor; a szószhoz 1 ananászkonzerv (darabolt), 2,5 dl víz, 20 dkg cukor, 1 citrom; a tetejére ananászkockák és mentalevél.

Elkészítése: A tésztához szükséges lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet is. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémesen-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukrot a vízbe keverjük, és forrásig főzzük, ekkor a sziruphoz adjuk a gyümölcsturmixot és a citrom levét is belekeverjük. A palacsintahalom tetejét ananászkockákkal megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.

Képek: ildinyo.blogspot.rojodiegasztro.wordpress.com

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 10.17.

Ma Hedvig napja van.

7 érdekesség a hazai termálvizekről

Magyarországon nem nehéz jótékony hatású vizekre lelni, hiszen hazánk bővelkedik a gyógyforrásokban. Mégis, ha szeretnénk rátalálni a számunkra legmeg...

  • 2017-10-13 19:33
Mesekönyveket gyűjtünk rászoruló gyermekek számára!

Kérjük, hogy vegyen részt a SPAR Magyarország és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat könyvgyűjtő akciójában! Gyűjtse otthon és munkahelyén a feleslegess...

  • 2017-10-13 15:27
Fluor Tomi szerint a beatbox sem segített a magányos ősemberen

Samu viszontagságos élete, Kittenberger Kálmán különös hobbija és Szent Imre erényöve – történelmünk meghatározó alakjait veszik górcső alá a Comedy C...

  • 2017-10-13 11:45
Öt mesébe illő látványosság Izlandról

Vastag jégtakaróval borított fjordok, kristálytiszta források és felhőfátyol mögé rejtett vulkánok – Izland természeti csodái eredeti formájukban, az ...

  • 2017-10-13 09:38
Coming out nap a Viacomon

Október 11-e a nemzetközi Coming Out Day, vagyis az Előbújás napja, amikor az LMBTQ közösség az elfogadást, a nyitottságot és az őszinteséget ünnepli....

  • 2017-10-12 22:21

hirdetés

Ada laktózmentes fehérjével fogy

A népszerű műsorvezető és kétgyermekes anyuka, Ada mindig is odafigyelt arra, hogy egészségesen étkezzen. Gyermekkora óta sportol, sőt az elmúlt évekb...

  • 2017-10-12 20:50
Trumpot ejtették, új trollkodásokkal jönnek a South Park negyedikesei

Október 12-én, csütörtöktől vadonatúj részekkel jelentkezik Cartman, Kenny, Kyle, Stan és a coloradói kisváros, South Park apraja-nagyja a Comedy Cent...

  • 2017-10-12 19:20
Bódi Gusztiék vendégül látták Schobert Norbit és Rubint Rékát

Most csütörtökön a Sláger TV műsorának vendége lesz Rubint Réka és Schobert Norbi. A méltán híres fitnesz gurukat most először látja vendégül Bódi Gus...

  • 2017-10-12 17:50
1,8 milliárd forint a Fashion Days fél éves bevétele

Idén január és augusztus között 1 823 138 000 Ft volt a Fashion Days magyarországi bevétele. Ez a vártnál magasabb, 44%-os növekedést jelent a tavalyi...

  • 2017-10-11 20:51
Lelassult a lakások drágulása

Lassult a lakásdrágulás a második negyedévben: a használt lakások ára már csak 7,8, az újaké 4,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

  • 2017-10-11 17:55

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés