hirdetés

Partnereink

Finom ételek mediterrán beütéssel

hirdetés

Finom ételek mediterrán beütéssel

Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk.

Szeretnél valami délies, mediterrán ízvilágot érezni az ételek falatozása közben? Íme, néhány remek étel receptje, enyhe mediterrán beütéssel!

Tejszínes görög gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 citrom, 7–8 dl tejszín, 25 dkg eper, 3 banán, 1 konzerv őszibarack, 1 konzerv vegyes déli gyümölcs, 3 narancs, 1 liter rostos őszibarack, mentalevél, reszelt citromhéj, mézes sütemény fűszerkeverék.

Elkészítés: A gyümölcsöket felszeleteljük, majd egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a baracklét majd a fél liter tejszínt. A citrom felét vékony karikákra vágjuk, és szintén belerakjuk a levesbe. A citrom másik felének héját lereszeljük, húsát összevágjuk, és a többi gyümölcshöz adjuk. A levest 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt habbá verjük és a kitálalt leves tetejére halmozunk belőle. Menta levelekkel díszítjük.

Tengeri halszeletek sörben párolva

Hozzávalók: 80 dkg halfilé, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 2 dl világos sör, 4 szelet fehér kenyér, 1,5 dl paradicsommártás, kevés liszt, 1 dl tejszín

Elkészítése: A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forraljuk. Hozzáöntjük a kevés liszttel elkevert tejszínt, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. A mártást a halra öntjük, és így tálaljuk.

Fetával töltött paprika

Hozzávalók: 6 paprika, 5 dkg mazsola, 20 dkg feta sajt, fél citrom (leve), 1 csokor kapor (apróra vágott), 7,5 dkg pisztácia, őrölt bors, só

Elkészítése: A paprikákat hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a szárakat is éppen kettéosszuk. A magokat kiszedjük, és a paprikákat sós vízben 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd kihűtjük. A mazsolát 2–3 percig meleg vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A fetát nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, a pisztáciát, a mazsolát, kevés sót és borsot. Óvatosan összekeverjük, majd a paprikákba töltjük. Kaporral díszítve tálaljuk.

Ananászos palacsintatorta

Hozzávalók: a tésztához 10 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, csipetnyi só, 6 tojás, 7,5 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 evőkanál vaníliás cukor; a szószhoz 1 ananászkonzerv (darabolt), 2,5 dl víz, 20 dkg cukor, 1 citrom; a tetejére ananászkockák és mentalevél.

Elkészítése: A tésztához szükséges lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet is. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémesen-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukrot a vízbe keverjük, és forrásig főzzük, ekkor a sziruphoz adjuk a gyümölcsturmixot és a citrom levét is belekeverjük. A palacsintahalom tetejét ananászkockákkal megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.

Képek: ildinyo.blogspot.rojodiegasztro.wordpress.com

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 06.20.

Ma Rafael napja van.

Napozni márpedig jó!

Az élet záloga bolygónkon a napfény, amely egész sor bizonyítottan pozitív hatást fejt ki a szervezetre!

  • 2018-06-19 18:54
Új pályázat: A fény szabadsága

A Zepter International idén már 15-ik alkalommal, ismét meghirdeti formatervezési pályázatát, az ArtZeptet. A 2018-as év témája: A fény szabadsága.

  • 2018-06-19 17:11
Tombolj az MTV-vel Beyoncé és Jay-Z koncertjén!

A magyar MTV és a Sony most Beyoncé és Jay-Z június 30-i varsói koncertjére repít egy szerencsést másodmagával. A csatorna gondoskodik a szállásról és...

  • 2018-06-19 14:45
Ákossal és Lovasival ünnepel Siófok

Feltűnően erős programválasztékkal várja a látogatókat idén Siófok. A siófoki tengerparton, a Plázson a legnépszerűbb hazai előadók, köztük az ötvenév...

  • 2018-06-19 12:20
A bántalmazó nevelés szexuális kizsákmányoláshoz vezethet

A szexuális kizsákmányolás áldozataira leggyakrabban a személyes kapcsolatokat kihasználva csapnak le az emberkereskedők. Akár olyan hétköznapi helyek...

  • 2018-06-19 10:21

hirdetés

I. Streetfood Feszt Székesfehérváron

Pizza, hamburger, hot dog… – június 22-24-ig Székesfehérvár behódol a kuliránis élvezeteknek. A világ legnépszerűbb ételei mellett előkerülnek az olas...

  • 2018-06-19 07:34
Egy zuhanyzás alatt született Emilio és Curtis közös slágere

Összeállt a hazai könnyűzenei élet új furcsa párja! Bár Emilio és Curtis régóta jó haverok, ám a zenei ízlésüket tekintve meglehetősen olyanok, mint a...

  • 2018-06-14 10:37
Így választunk belföldi szállást

A magyarok főként az ár, elhelyezkedés, valamint a szállodában és környékén található programlehetőségek alapján választanak belföldi szálláshelyet, u...

  • 2018-06-13 10:31
Óriási oroszlán költözött a Hungária körúti felüljáróra

Közösségi összefogással, több mint száz önkéntes bevonásával festették ki a Hungária körúti felüljáró összesen száznegyven méter hosszú járdahatároló ...

  • 2018-06-13 08:09
Egy séf mindig saját étteremről álmodik

Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.

  • 2018-06-11 18:57

Minden cikk

hirdetés

hirdetés