Partnereink

Finom ételek mediterrán beütéssel

Finom ételek mediterrán beütéssel

Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk.

Szeretnél valami délies, mediterrán ízvilágot érezni az ételek falatozása közben? Íme, néhány remek étel receptje, enyhe mediterrán beütéssel!

Tejszínes görög gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 citrom, 7–8 dl tejszín, 25 dkg eper, 3 banán, 1 konzerv őszibarack, 1 konzerv vegyes déli gyümölcs, 3 narancs, 1 liter rostos őszibarack, mentalevél, reszelt citromhéj, mézes sütemény fűszerkeverék.

Elkészítés: A gyümölcsöket felszeleteljük, majd egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a baracklét majd a fél liter tejszínt. A citrom felét vékony karikákra vágjuk, és szintén belerakjuk a levesbe. A citrom másik felének héját lereszeljük, húsát összevágjuk, és a többi gyümölcshöz adjuk. A levest 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt habbá verjük és a kitálalt leves tetejére halmozunk belőle. Menta levelekkel díszítjük.

Tengeri halszeletek sörben párolva

Hozzávalók: 80 dkg halfilé, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 2 dl világos sör, 4 szelet fehér kenyér, 1,5 dl paradicsommártás, kevés liszt, 1 dl tejszín

Elkészítése: A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forraljuk. Hozzáöntjük a kevés liszttel elkevert tejszínt, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. A mártást a halra öntjük, és így tálaljuk.

Fetával töltött paprika

Hozzávalók: 6 paprika, 5 dkg mazsola, 20 dkg feta sajt, fél citrom (leve), 1 csokor kapor (apróra vágott), 7,5 dkg pisztácia, őrölt bors, só

Elkészítése: A paprikákat hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a szárakat is éppen kettéosszuk. A magokat kiszedjük, és a paprikákat sós vízben 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd kihűtjük. A mazsolát 2–3 percig meleg vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A fetát nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, a pisztáciát, a mazsolát, kevés sót és borsot. Óvatosan összekeverjük, majd a paprikákba töltjük. Kaporral díszítve tálaljuk.

Ananászos palacsintatorta

Hozzávalók: a tésztához 10 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, csipetnyi só, 6 tojás, 7,5 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 evőkanál vaníliás cukor; a szószhoz 1 ananászkonzerv (darabolt), 2,5 dl víz, 20 dkg cukor, 1 citrom; a tetejére ananászkockák és mentalevél.

Elkészítése: A tésztához szükséges lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet is. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémesen-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukrot a vízbe keverjük, és forrásig főzzük, ekkor a sziruphoz adjuk a gyümölcsturmixot és a citrom levét is belekeverjük. A palacsintahalom tetejét ananászkockákkal megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.

Képek: ildinyo.blogspot.rojodiegasztro.wordpress.com

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 08.17.

Ma Jácint napja van.

Egy elbűvölő Disney-klasszikus: Pocahontas

Egy igazi példakép érkezik a Disney Csatornára: a Pocahontas című mesét 1995-ben mutatták be, ám tanításai örökérvényűek.

  • 2017-08-02 18:47
Mégis igaza lenne szüleinknek? Megéri egy jó szakmát tanulni?

Aki ma szeretne jó szakembert találni, könnyen szembesül a kínzó szakemberhiánnyal, melyet az építőipar élénkülése csak tovább fokozott. Az építő szak...

  • 2017-07-31 09:48
Bor, mámor, Badacsony

Újabb kuriózum hellyel bővült a kiváló boráról híres badacsonyi régió: ezúttal ugyanis Badacsony legmagasabb pontján fekvő Kisfaludy-Ház Étterem büszk...

  • 2017-07-30 18:43
Dollármilliárdokat költünk arra, hogy megbetegedjünk

A fosszilis energia (szén, kőolaj, földgáz) kitermelésének és felhasználásának támogatására mintegy 2800 milliárd dollárt fordítanak a világ leggazdag...

  • 2017-07-30 15:16
Nyaralás okostelefonnal, női és férfi szemmel

Hatékonyabban használják ki az okostelefonjaikat a nők, mint a férfiak, előrébb járnak a mobilfizetés, a navigáció és egy sor más, a nyaralás alatt fo...

  • 2017-07-30 12:34

hirdetés

A Boszporusz után a Dunát is átúszná Kiss Gergely

Átúszott Ázsiából Európába Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk, akinek a Budapest Urban Games (BUG) keretein belül szeptember 2-án ...

  • 2017-07-30 10:24
Vadvacsorák

Az állatmesék mindig szórakoztatóak gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

  • 2017-07-30 08:26
Hollywoodból a Pappa Pia rendezői székébe

Csupó Gábor, a Hollywoodba zarándokolt legendás rajzfilmes ezúttal ismeretlen vizekre evezett. Gábor a Playboynak adott nagyinterjúban elárulta, hogy ...

  • 2017-07-29 20:38
4 tipp, hogy könnyedén vedd a fesztiválszezont

Kevés alkalmatlanabb hely van az egészséges életmód fenntartására, mint egy fesztivál. Pedig többnapos buliból még jó néhány vár rád a nyár végéig, ah...

  • 2017-07-29 19:05
A zöld kürtösök 150. évfordulója

Érdemes most felvállalni a családi programfelelős státuszt, hisz izgalmas kikapcsolódást ígér a zöld ruhás, nagy táskás postások múltjának és jelenéne...

  • 2017-07-29 17:26

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés