Partnereink

Finom ételek mediterrán beütéssel

Finom ételek mediterrán beütéssel

Nem feltétlenül kell tipikusan olaszos vagy görög ételt készíteni ahhoz, hogy mediterrán ízvilágot teremtsünk sütés vagy főzés közben. Elég, ha néhány tipikusan mediterrán alapanyaggal dolgozunk.

Szeretnél valami délies, mediterrán ízvilágot érezni az ételek falatozása közben? Íme, néhány remek étel receptje, enyhe mediterrán beütéssel!

Tejszínes görög gyümölcsleves

Hozzávalók: 1 citrom, 7–8 dl tejszín, 25 dkg eper, 3 banán, 1 konzerv őszibarack, 1 konzerv vegyes déli gyümölcs, 3 narancs, 1 liter rostos őszibarack, mentalevél, reszelt citromhéj, mézes sütemény fűszerkeverék.

Elkészítés: A gyümölcsöket felszeleteljük, majd egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a baracklét majd a fél liter tejszínt. A citrom felét vékony karikákra vágjuk, és szintén belerakjuk a levesbe. A citrom másik felének héját lereszeljük, húsát összevágjuk, és a többi gyümölcshöz adjuk. A levest 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínt habbá verjük és a kitálalt leves tetejére halmozunk belőle. Menta levelekkel díszítjük.

Tengeri halszeletek sörben párolva

Hozzávalók: 80 dkg halfilé, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 2 dl világos sör, 4 szelet fehér kenyér, 1,5 dl paradicsommártás, kevés liszt, 1 dl tejszín

Elkészítése: A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forraljuk. Hozzáöntjük a kevés liszttel elkevert tejszínt, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. A mártást a halra öntjük, és így tálaljuk.

Fetával töltött paprika

Hozzávalók: 6 paprika, 5 dkg mazsola, 20 dkg feta sajt, fél citrom (leve), 1 csokor kapor (apróra vágott), 7,5 dkg pisztácia, őrölt bors, só

Elkészítése: A paprikákat hosszában kettévágjuk, úgy, hogy a szárakat is éppen kettéosszuk. A magokat kiszedjük, és a paprikákat sós vízben 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, majd kihűtjük. A mazsolát 2–3 percig meleg vízben áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A fetát nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a citromlevet, a kaprot, a pisztáciát, a mazsolát, kevés sót és borsot. Óvatosan összekeverjük, majd a paprikákba töltjük. Kaporral díszítve tálaljuk.

Ananászos palacsintatorta

Hozzávalók: a tésztához 10 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, csipetnyi só, 6 tojás, 7,5 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 evőkanál vaníliás cukor; a szószhoz 1 ananászkonzerv (darabolt), 2,5 dl víz, 20 dkg cukor, 1 citrom; a tetejére ananászkockák és mentalevél.

Elkészítése: A tésztához szükséges lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük. A tojássárgákat és a vajat is hozzáadva, simára dolgozzuk. Apránként beledolgozzuk a tejet is. A tojásfehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. A palacsintákat kis serpenyőben sütjük úgy, hogy csak egyik oldalukon süljenek meg, a másik oldal krémesen-lágy maradjon. Egymásra halmozzuk. Az ananászt simára turmixoljuk. A cukrot a vízbe keverjük, és forrásig főzzük, ekkor a sziruphoz adjuk a gyümölcsturmixot és a citrom levét is belekeverjük. A palacsintahalom tetejét ananászkockákkal megszórjuk, és mentalevéllel díszítjük.

Képek: ildinyo.blogspot.rojodiegasztro.wordpress.com

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 12.13.

Ma Luca, Otília napja van.

A legvágyottabb céges ajándékok

Ha választhatnának év végi munkahelyi ajándékot, a pénznek és a wellnessutalványnak örülnének a legjobban a magyarok – derül ki a NaturMed Hotel Carbo...

  • 2017-12-07 18:15
A szülői elidegenítés súlyos károkat okoz

A szülői elidegenítés (Parental Alienation) fogalma hazánkban még kevéssé ismert. A jelenség, miszerint a szülő érzelmi zsarolással vagy fenyegetéssel...

  • 2017-12-06 13:39
A „szeretlek” az egyik legnépszerűbb tartalom a Viberen

Az emberek egyre inkább a privát csatornáikon keresztül fogadnak és osztanak meg tartalmakat. A csevegőrobot, a social media platformok új generációja...

  • 2017-12-06 09:32
Élményt karácsonyra!

A karácsonyi meghitt készülődést gyakran beárnyékolja a megfelelő ajándékok utáni ádáz hajsza. Márpedig mindenki szeretné megtalálni szeretteinek a le...

  • 2017-12-05 20:27
Ismét öt jó ügynek gyűjtött a Playboy

Sikeresen zárult a harmadik Playboy Hero jótékonysági kampány, közel másfél millió forint gyűlt össze a résztvevő szervezetek részére. Idén azonban ne...

  • 2017-12-05 19:00

hirdetés

Dukai Regina saját kollekciójában várja a telet

A modell, énekesnő már korábban is tervezett kiegészítőket a nemzetközileg is elismert magyar divatmárkával közösen, de most először volt lehetősége a...

  • 2017-12-05 17:29
Újabb mérföldkő a magzati genetikai szűrővizsgálatok terén

Mérföldkőhöz érkezett az Európában elsőként bevezetett, és jelenleg magánfinanszírozás keretében Magyarországon is elérhető non-invazív genetikai szűr...

  • 2017-12-05 16:10
Személyesen népszerűsítik a mezőgépész szakmát

Több mint 100 gépforgalmazó, legalább 26 szakiskola, közel 30 pályaválasztási nap, több száz továbbtanulás előtt álló diák… Szakiskolai előadások és p...

  • 2017-11-25 18:11
Limitált kiadású whiskey-vel ünnepli legendás bárját a Jack Daniel’s

125 évvel ezelőtt nyitotta meg Amerika egyik ikonikussá vált bárját a legendás lepárló mester, Jack Daniel. A lynchburgi Red Dog alapításának jubileum...

  • 2017-11-25 14:21
Foltmentesítére fel!

A fiatalság egyik alapvető ismérve az egységes színű makulátlan – azaz foltmentes – arcbőr.

  • 2017-11-25 12:18

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés