hirdetés

Partnereink

Indul az okos főzőiskola! De mi az?

hirdetés

Indul az okos főzőiskola! De mi az?

Sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amikor beköszönt az új év. Aki esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy január végén elindult, és a tavasz folyamán még összesen 5 alkalommal várja az érdeklődőket a Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos” főzőiskola.

A mai modern világban és technológiában szinte minden okos – telefon, óra, háztartási eszközök, miegymás. Annyira mindennapjaink részévé vált ez a jelző, hogy észre sem vesszük, hogy felgyorsította életünket. A használatuk által egészen másra koncentrálunk és hagyjuk, hogy a gépek, programok helyettünk végezzenek el feladatokat. Nincs ez máshogyan a konyhában sem. Okos eszközök, okos edények, okos főzés.

hirdetés

Felelősen gondolkodó emberek számára az egyik legfontosabb feladat a természet védelme. Túlságosan igénybe vettük a természetet, kihasználjuk, elhasználjuk, ezért ennek a folyamatnak a lassítása a legfontosabb, melyre az okos eszközök kiválóan alkalmasak. Kevesebb energiát fogyasztanak, és azt is a leghatékonyabban. Másik fontos szempont, hogy a technológiának köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk ezekkel az eszközökkel, edényekkel. Okosan bánunk a szervezetünkkel is, kevés vagy semennyi zsiradék, minimális só, így csökkentjük a megbetegedés kockázatát.

Tehát az okos főzés lényege, hogy kevesebb energiafelhasználással jelentősen csökken a főzésre szánt idő, a főzés időtartama alatt más feladatokkal is foglalkozhatunk, hiszen a jó előkészítés és kezdés után nem kell ott állni a konyhában az edény mellett. Az edény kialakításanak köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk, az alapanyag megtartja az ásványianyag tartalmát (nem fő, sűl szét), megtartja az ízét, nem kell zsiradékot, egészségtelen fűszereket használni.

Béterv Smart Cooking Schoolba jelentkezőket Bíró Botond Boldizsár, „Parfümséf”  tanítja majd, aki szenvedéllyel főz és rajong az illatokért. Hisz abban, hogy illatok és ízek csodákat tehetnek velünk: messzi tájakra röpíthetnek, régi emlékeket idézhetnek, ihletet adhatnak és vágyakat kelthetnek. Érdemes vele tartani egy izgalmas utazásra az ízek, illatok világába. Az egyes alkalmakon különböző típusú menük elkészítését tanulhatják meg az érdeklődők. A megszerzett tudás birtokában pedig fantasztikus és különleges menüsorral lephetik meg családjukat, barátaikat a soron következő vendégség alkalmával.

A felgyorsult 21. századra a rohanó életmód jellemző, így egyértelmű, hogy a gyors főzés mindenképp előnyt élvez. Szerencsére az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az egészséges ételre is nagyobb figyelmet fordítunk, egyre tudatosabbak vagyunk az étkezés területén is. Én személy szerint a hosszan tartó főzés híve vagyok, de ez szakmámból ered. Hosszú időn keresztűl, alacsony hőfokon, kinyerve az alapanyag minden egyes ízét. Ebben kiváló segítség a Zepter edényszett, hisz kettő az egyben mindent megvalósít” – mondja Bíró Botond Boldizsár.

A legfontosabb szempont az volt, hogy mindenféle alapanyagot - halat, szárnyast, sertést, marhát – felvonultassunk, megmutassuk az embereknek, hogy a hétköznapokban hogyan kell használni ezeket. Fontos volt az egyszerűség, ugyanakkor a sokszínűsége is, illetve hogy többféle égtáj ízeit ismertessük meg a vendégekkel. Hogy kedvet kapjanak a konyhai kalandozáshoz, lássák azt is, hogy egyszerű hozzávalókból milyen nagyszerű ételeket készíthetnek. Bátorságot és kreativitást mutassunk, illetve kizökkentsük őket a húsleves, rántotthús, főzelék háromszögéből. Hiszen ezen túl is van szenzációs konyha.

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja 9.500 Ft.

FEBRUÁR 22. – A FÉRFIAS MARHA

előétel: teryakis marha salátakehelyben

leves: Phó leves marhahússal

főétel: csillagánizsos szójaszószban marinált marha – narancsos sárgarépapürével

Szöveg: Arteregó; fotók: www.beterv.hu

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.14.

Ma Aliz napja van.

Magyar hírességek köszöntötték születésnapján Ennio Morriconét

„Az első CD-m egy Morricone best of volt, azt oda vissza fújtam kívülről. A kedvenc zenekarom, a Metallica is mindig Morricone dallal kezd” – árulta e...

  • 2018-11-13 21:07
Számítógép előtt ülve is hajlamosak vagyunk kizsákmányolni magunkat

A nagyobb cégek már jobban törődnek a munkavállalóik egészségével, de akik vállalkozóként saját alkalmazottjuk, azok hajlamosak kizsákmányolni magukat...

  • 2018-11-13 19:00
Mi a közös John Travoltában és Richard Gere-ben? Mutatjuk!

Ki ne ismerné a „Summer Nights” vagy a „You’re The One That I Want” című dalokat? És ki ne látta volna az idén 40 éves Grease című filmmusicalt? De az...

  • 2018-11-13 14:54
Mélyszegénységben élő családokhoz látogat Lilu

A gyerekek játékai idővel megszaporodnak, birtokba veszik a gyerek - szobát, sőt akár a nappalit is. Ráadásul ezeknek alig 20 százalékával játszanak a...

  • 2018-11-13 11:08
Ezt tanulja, ha piacképes tudást akar 2025-ben is

Egyre-másra látnak napvilágot azok az elemzések, amelyek azt vetítik előre, hogy a robotika és a digitalizáció jelentősen átformálja a munka világát a...

  • 2018-11-13 08:42

hirdetés

A többség kitiltaná a legszennyezőbb autókat

Támogatja a megkérdezett európaiak nagy többsége – köztük a magyarok háromnegyede –, hogy a levegőtisztaság védelmében tiltsák ki településükről a leg...

  • 2018-11-06 14:57
7 pulykás étel, amit imádni fogsz ősszel is

A pulyka semleges ízének, finom állagának köszönhetően számos szezonális alapanyaggal kombinálható.

  • 2018-11-06 13:30
Ennyi kell egy új lakáshoz a 10 milliós CSOK hitel mellé

Kiegyensúlyozottabbá válhat az új lakások piaca a legutóbb bejelentett változtatások eredményeként- derül ki az ingatlan.com elemzéséből, amely egyrés...

  • 2018-11-06 11:39
Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hall...

  • 2018-11-06 09:59
Idén nyáron újra közös regény írt Berg Judit és Kertész Erzsi

Berg Judit és Kertész Erzsi még tavaly nyáron írta meg első közös könyvét, A négy madár titkát, amely a 2017-es év egyik legnagyobb gyerekkönyv-sikere...

  • 2018-11-06 08:31

Minden cikk

hirdetés

hirdetés