hirdetés

Partnereink

Indul az okos főzőiskola! De mi az?

hirdetés

Indul az okos főzőiskola! De mi az?

Sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amikor beköszönt az új év. Aki esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy január végén elindult, és a tavasz folyamán még összesen 5 alkalommal várja az érdeklődőket a Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos” főzőiskola.

A mai modern világban és technológiában szinte minden okos – telefon, óra, háztartási eszközök, miegymás. Annyira mindennapjaink részévé vált ez a jelző, hogy észre sem vesszük, hogy felgyorsította életünket. A használatuk által egészen másra koncentrálunk és hagyjuk, hogy a gépek, programok helyettünk végezzenek el feladatokat. Nincs ez máshogyan a konyhában sem. Okos eszközök, okos edények, okos főzés.

hirdetés

Felelősen gondolkodó emberek számára az egyik legfontosabb feladat a természet védelme. Túlságosan igénybe vettük a természetet, kihasználjuk, elhasználjuk, ezért ennek a folyamatnak a lassítása a legfontosabb, melyre az okos eszközök kiválóan alkalmasak. Kevesebb energiát fogyasztanak, és azt is a leghatékonyabban. Másik fontos szempont, hogy a technológiának köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk ezekkel az eszközökkel, edényekkel. Okosan bánunk a szervezetünkkel is, kevés vagy semennyi zsiradék, minimális só, így csökkentjük a megbetegedés kockázatát.

Tehát az okos főzés lényege, hogy kevesebb energiafelhasználással jelentősen csökken a főzésre szánt idő, a főzés időtartama alatt más feladatokkal is foglalkozhatunk, hiszen a jó előkészítés és kezdés után nem kell ott állni a konyhában az edény mellett. Az edény kialakításanak köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk, az alapanyag megtartja az ásványianyag tartalmát (nem fő, sűl szét), megtartja az ízét, nem kell zsiradékot, egészségtelen fűszereket használni.

Béterv Smart Cooking Schoolba jelentkezőket Bíró Botond Boldizsár, „Parfümséf”  tanítja majd, aki szenvedéllyel főz és rajong az illatokért. Hisz abban, hogy illatok és ízek csodákat tehetnek velünk: messzi tájakra röpíthetnek, régi emlékeket idézhetnek, ihletet adhatnak és vágyakat kelthetnek. Érdemes vele tartani egy izgalmas utazásra az ízek, illatok világába. Az egyes alkalmakon különböző típusú menük elkészítését tanulhatják meg az érdeklődők. A megszerzett tudás birtokában pedig fantasztikus és különleges menüsorral lephetik meg családjukat, barátaikat a soron következő vendégség alkalmával.

A felgyorsult 21. századra a rohanó életmód jellemző, így egyértelmű, hogy a gyors főzés mindenképp előnyt élvez. Szerencsére az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az egészséges ételre is nagyobb figyelmet fordítunk, egyre tudatosabbak vagyunk az étkezés területén is. Én személy szerint a hosszan tartó főzés híve vagyok, de ez szakmámból ered. Hosszú időn keresztűl, alacsony hőfokon, kinyerve az alapanyag minden egyes ízét. Ebben kiváló segítség a Zepter edényszett, hisz kettő az egyben mindent megvalósít” – mondja Bíró Botond Boldizsár.

A legfontosabb szempont az volt, hogy mindenféle alapanyagot - halat, szárnyast, sertést, marhát – felvonultassunk, megmutassuk az embereknek, hogy a hétköznapokban hogyan kell használni ezeket. Fontos volt az egyszerűség, ugyanakkor a sokszínűsége is, illetve hogy többféle égtáj ízeit ismertessük meg a vendégekkel. Hogy kedvet kapjanak a konyhai kalandozáshoz, lássák azt is, hogy egyszerű hozzávalókból milyen nagyszerű ételeket készíthetnek. Bátorságot és kreativitást mutassunk, illetve kizökkentsük őket a húsleves, rántotthús, főzelék háromszögéből. Hiszen ezen túl is van szenzációs konyha.

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja 9.500 Ft.

FEBRUÁR 22. – A FÉRFIAS MARHA

előétel: teryakis marha salátakehelyben

leves: Phó leves marhahússal

főétel: csillagánizsos szójaszószban marinált marha – narancsos sárgarépapürével

Szöveg: Arteregó; fotók: www.beterv.hu

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 08.17.

Ma Jácint napja van.

Képminőség, hang és dizájn terén is kiemelkedőt alkotott a Sony

Az AF9 televízióban megtalálható a Sony legjobb OLED panelvezérlője, a Pixel Contrast Booster, amely úgy maximalizálja a dinamikus tartományt, hogy to...

  • 2018-08-15 08:41
Nyári vitaminbomba a bőrnek

A nyár a szabadság, a lazítás időszaka. Ilyenkor sokkal könnyedebben próbálunk élni, már ha munkánk, családunk, élethelyzetünk éppen engedi. Fesztivál...

  • 2018-08-12 20:23
23 éves virtuóz adja elő Bartók Béla I. zongoraversenyét

A mű melyet egykoron a szerző maga, Bartók Béla mutatott be, most pedig egy 23 éves zseni, Ránki Fülöp adja elő: Bartók Béla I. zongoraversenye. A Nem...

  • 2018-08-12 16:23
A felnőttképzésben már készülnek az őszi rohamra

A hazai oktatási piacon az ősz a legmozgalmasabb időszak. A nyári vakáció meghozza a tanulási kedvet a harminc és negyven esztendő feletti felnőttek k...

  • 2018-08-12 14:02
Szabó Zsófi: „Mendel a legnagyobb ajándék”

Már most igazi kis felfedező Szabó Zsófi nyolchónapos babája, Mendel. A kisfiú alig pár hete kezdett el mászni, a csinos műsorvezető azóta egy percre ...

  • 2018-08-12 12:18

hirdetés

Teljesítmény fejlesztés nem csak sportólóknak

16 magyar érem, ebből tíz arany - a magyar kajak-kenu válogatott szenzációs teljesítményt nyújtott az ifjúsági és U23-as világbajnokságon. De belegond...

  • 2018-08-12 10:57
A Sony bemutatja az otthoni televíziózás csúcsát jelentő televíziókat

A Sony új, csúcskategóriás AF9 OLED MASTER és ZF9 LCD sorozatával mérföldkőnek számít az otthoni televíziózás terén. Az új modellek a lehető legjobb k...

  • 2018-08-11 07:37
Frissítő fröccs receptek kánikula idejére

A bor és a szóda kapcsolata évszázados múltra tekint vissza, a fröccsözés már dédapáink és dédanyáink számára is természetes felfrissülést jelentett n...

  • 2018-08-10 17:13
Omega-3 zsírsavak: enni jobb, mint szedni?

Az utóbbi napokban számos helyen olvashattuk, hogy egy nagyszabású vizsgálat során nem találták hatékonynak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzé...

  • 2018-08-10 14:15
5 tipp a zökkenőmentes iskolakezdésért

Az iskolakezdés nem csak a 6-7 éves gyerkőcöknek, hanem az egész családnak hatalmas kaland. Új napi rutin, új közösség, új szabályok, új feladatok.

  • 2018-08-10 11:41

Minden cikk

hirdetés

hirdetés