hirdetés

Partnereink

Indul az okos főzőiskola! De mi az?

hirdetés

Indul az okos főzőiskola! De mi az?

Sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amikor beköszönt az új év. Aki esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy január végén elindult, és a tavasz folyamán még összesen 5 alkalommal várja az érdeklődőket a Béterv Smart Cooking School, azaz egy igazán „okos” főzőiskola.

A mai modern világban és technológiában szinte minden okos – telefon, óra, háztartási eszközök, miegymás. Annyira mindennapjaink részévé vált ez a jelző, hogy észre sem vesszük, hogy felgyorsította életünket. A használatuk által egészen másra koncentrálunk és hagyjuk, hogy a gépek, programok helyettünk végezzenek el feladatokat. Nincs ez máshogyan a konyhában sem. Okos eszközök, okos edények, okos főzés.

Felelősen gondolkodó emberek számára az egyik legfontosabb feladat a természet védelme. Túlságosan igénybe vettük a természetet, kihasználjuk, elhasználjuk, ezért ennek a folyamatnak a lassítása a legfontosabb, melyre az okos eszközök kiválóan alkalmasak. Kevesebb energiát fogyasztanak, és azt is a leghatékonyabban. Másik fontos szempont, hogy a technológiának köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk ezekkel az eszközökkel, edényekkel. Okosan bánunk a szervezetünkkel is, kevés vagy semennyi zsiradék, minimális só, így csökkentjük a megbetegedés kockázatát.

Tehát az okos főzés lényege, hogy kevesebb energiafelhasználással jelentősen csökken a főzésre szánt idő, a főzés időtartama alatt más feladatokkal is foglalkozhatunk, hiszen a jó előkészítés és kezdés után nem kell ott állni a konyhában az edény mellett. Az edény kialakításanak köszönhetően egészséges ételeket készíthetünk, az alapanyag megtartja az ásványianyag tartalmát (nem fő, sűl szét), megtartja az ízét, nem kell zsiradékot, egészségtelen fűszereket használni.

Béterv Smart Cooking Schoolba jelentkezőket Bíró Botond Boldizsár, „Parfümséf”  tanítja majd, aki szenvedéllyel főz és rajong az illatokért. Hisz abban, hogy illatok és ízek csodákat tehetnek velünk: messzi tájakra röpíthetnek, régi emlékeket idézhetnek, ihletet adhatnak és vágyakat kelthetnek. Érdemes vele tartani egy izgalmas utazásra az ízek, illatok világába. Az egyes alkalmakon különböző típusú menük elkészítését tanulhatják meg az érdeklődők. A megszerzett tudás birtokában pedig fantasztikus és különleges menüsorral lephetik meg családjukat, barátaikat a soron következő vendégség alkalmával.

A felgyorsult 21. századra a rohanó életmód jellemző, így egyértelmű, hogy a gyors főzés mindenképp előnyt élvez. Szerencsére az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy az egészséges ételre is nagyobb figyelmet fordítunk, egyre tudatosabbak vagyunk az étkezés területén is. Én személy szerint a hosszan tartó főzés híve vagyok, de ez szakmámból ered. Hosszú időn keresztűl, alacsony hőfokon, kinyerve az alapanyag minden egyes ízét. Ebben kiváló segítség a Zepter edényszett, hisz kettő az egyben mindent megvalósít” – mondja Bíró Botond Boldizsár.

A legfontosabb szempont az volt, hogy mindenféle alapanyagot - halat, szárnyast, sertést, marhát – felvonultassunk, megmutassuk az embereknek, hogy a hétköznapokban hogyan kell használni ezeket. Fontos volt az egyszerűség, ugyanakkor a sokszínűsége is, illetve hogy többféle égtáj ízeit ismertessük meg a vendégekkel. Hogy kedvet kapjanak a konyhai kalandozáshoz, lássák azt is, hogy egyszerű hozzávalókból milyen nagyszerű ételeket készíthetnek. Bátorságot és kreativitást mutassunk, illetve kizökkentsük őket a húsleves, rántotthús, főzelék háromszögéből. Hiszen ezen túl is van szenzációs konyha.

A tanfolyamok minden alkalommal 18 órakor kezdődnek a Béterv Lakásétteremben, a Kodály köröndnél (1062 Budapest, Aradi utca 59.). A tanfolyam díja 9.500 Ft.

FEBRUÁR 22. – A FÉRFIAS MARHA

előétel: teryakis marha salátakehelyben

leves: Phó leves marhahússal

főétel: csillagánizsos szójaszószban marinált marha – narancsos sárgarépapürével

Szöveg: Arteregó; fotók: www.beterv.hu

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.23.

Ma Dezső napja van.

Camila Cabello londoni koncertjére repít az MTV!

Camila Cabello június 12-én Londonban tart nagykoncertet, napra pontosan öt hónappal első szólólemeze, a Camila debütálása után. A magyar MTV és Sony ...

  • 2018-05-22 21:02
Szárnyakat kap az ikonikus Rubik kocka

Vakmerő extrém sportokat követően legendás magyar logikai játék mellé áll a Red Bull. A világszerte ismert energiaital márka ezúttal a Rubik kockának ...

  • 2018-05-22 20:26
Gerbeaud 160 – hagyomány és innováció

Idén ünnepli 160. születésnapját a hazai kávéházkultúra legismertebb reprezentánsa és a modern cukrászművészet nagy innovátora, a Gerbeaud. Az ünnepr...

  • 2018-05-22 16:54
A jó humor teszi igazán emlékezetessé a filmeket?

A Mastercard a cannes-i filmfesztivál hivatalos partnereként végzett kutatást, melyből kiderül: a magyarok a két főszereplő találkozását szeretik a le...

  • 2018-05-22 15:47
Simább dekoltázs feltöltéssel

A nyári szezon spagetti pántos ruháiban vagy a kivágott felsőkben dekoltázsunk megkerülhetetlenül a pillantások kereszttüzébe kerül.

  • 2018-05-21 17:54

hirdetés

Falfestés színnel, lélekkel

Fagylaltszínekkel, a Szalmarózsa stílusos eleganciájával, a különböző árnyalatok játékos eklektikájával és a kreatív önkifejezés lehetőségével köszönt...

  • 2018-05-21 15:26
Köszönésben és mosolygásban világszínvonalon állnak a magyar eladók

Világszínvonalon teljesítenek a magyar eladók és a kormányhivatalokban dolgozók a köszönés tekintetében. A Föld ötven országára kiterjedő felmérésben ...

  • 2018-05-21 12:15
Lehet, hogy Ön is színtévesztő?

Az emberi szem körülbelül 160 színárnyalat megkülönböztetésére képes, az emberiség 4%-a azonban valamilyen mértékben felcseréli vagy nem látja ezeket ...

  • 2018-05-21 11:28
Szépségtippek 40 éves kor felett

A 40 éves kor sokak számára valódi fordulópont. Nem csak úgy általában az életet, az elért eredményeinket, illetve további céljainkat gondoljuk ilyenk...

  • 2018-05-16 10:22
Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület, a Zöld Övezet Társulás és Doremi.Tod...

  • 2018-05-16 08:19

Minden cikk

hirdetés

hirdetés