hirdetés

Partnereink

Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban

hirdetés

Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban

A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. Most debütáló filmjükben megmutatják, milyen amikor a köszöntő falatok is művészi szintre emelkednek. Búzafű kertben tálalt macaronok és cake popok, melyek még véletlenül sem a szokásos édes ízben készülnek.

Az amuse bouche egy vagy több köszöntő falatka, amelyet a hely ajándékoz a vendégnek az étkezést megelőzően. A Baraka az üdvözlő ételeket is egy újabb szintre emelte, és videóban meséli el, hogyan készülnek.

hirdetés

Legújabb menüjükben először ehető zacskóban, később pedig kis kertbe ültetve, „fűbe” szúrt macaronok és cake popok formájában érkeznek az étvágygerjesztők. Az első üdvözlő falatka egy gyümölcskoktél koreai whiskyvel, a másik pedig az ehető zacskóba rejtett puffasztott rizs ehető virágokkal és grapefruit kaviárral. Ezután következnek a búzafűbe szúrt amuseok: laposhal krokett édes chili géllel, puffasztott quinoába forgatott libamáj torchon és tökmagos kecskesajtos macaron.

 Az ételek megálmodója André Bicalho, a Baraka brazil-portugál séfje, aki valódi művészként kreálja ételkölteményeit:

„Amikor új menüt kreálok, mindig máshonnan merítem az inspirációt. Amikor elkezdtem dolgozni az új menü témáján, ami a NÖVEKEDÉS, arra gondoltam, hogy ez túlmutat a klasszikus képzettársításon, végre rügyeznek a virágok, és minden újjászületik. Valahol ez a téma a mi fejlődésünkről is szól, ahogy az étterem egy még magasabb szintre tör innovációban, ahogy a vendégek, a gasztronómia szakértői elismernek minket, amiért persze mi végtelenül hálásak vagyunk, és ez további extra energiát ad nekünk, hogy még tovább nőjünk. Ez a szezon erre szeretné a hangsúlyt helyezni, ezt bizonyítják majd az alkalmazott fogások, az ízek harmóniája, vagy az, ahogy a cukrászat elemeit integráljuk a köszöntő falatokba vagy az előételekbe.

Szerettük volna úgy prezentálni étvágygerjesztő falatkáinkat, mint ehető virágok, minden tányér egy kertet jelképez, ahol a növényeket és fűszereket a többi alapanyaggal úgy vegyítjük, mintha a Földanya maga teremtette volna ilyennek.”

Szöveg és kép: Arterego

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 08.17.

Ma Jácint napja van.

Képminőség, hang és dizájn terén is kiemelkedőt alkotott a Sony

Az AF9 televízióban megtalálható a Sony legjobb OLED panelvezérlője, a Pixel Contrast Booster, amely úgy maximalizálja a dinamikus tartományt, hogy to...

  • 2018-08-15 08:41
Nyári vitaminbomba a bőrnek

A nyár a szabadság, a lazítás időszaka. Ilyenkor sokkal könnyedebben próbálunk élni, már ha munkánk, családunk, élethelyzetünk éppen engedi. Fesztivál...

  • 2018-08-12 20:23
23 éves virtuóz adja elő Bartók Béla I. zongoraversenyét

A mű melyet egykoron a szerző maga, Bartók Béla mutatott be, most pedig egy 23 éves zseni, Ránki Fülöp adja elő: Bartók Béla I. zongoraversenye. A Nem...

  • 2018-08-12 16:23
A felnőttképzésben már készülnek az őszi rohamra

A hazai oktatási piacon az ősz a legmozgalmasabb időszak. A nyári vakáció meghozza a tanulási kedvet a harminc és negyven esztendő feletti felnőttek k...

  • 2018-08-12 14:02
Szabó Zsófi: „Mendel a legnagyobb ajándék”

Már most igazi kis felfedező Szabó Zsófi nyolchónapos babája, Mendel. A kisfiú alig pár hete kezdett el mászni, a csinos műsorvezető azóta egy percre ...

  • 2018-08-12 12:18

hirdetés

Teljesítmény fejlesztés nem csak sportólóknak

16 magyar érem, ebből tíz arany - a magyar kajak-kenu válogatott szenzációs teljesítményt nyújtott az ifjúsági és U23-as világbajnokságon. De belegond...

  • 2018-08-12 10:57
A Sony bemutatja az otthoni televíziózás csúcsát jelentő televíziókat

A Sony új, csúcskategóriás AF9 OLED MASTER és ZF9 LCD sorozatával mérföldkőnek számít az otthoni televíziózás terén. Az új modellek a lehető legjobb k...

  • 2018-08-11 07:37
Frissítő fröccs receptek kánikula idejére

A bor és a szóda kapcsolata évszázados múltra tekint vissza, a fröccsözés már dédapáink és dédanyáink számára is természetes felfrissülést jelentett n...

  • 2018-08-10 17:13
Omega-3 zsírsavak: enni jobb, mint szedni?

Az utóbbi napokban számos helyen olvashattuk, hogy egy nagyszabású vizsgálat során nem találták hatékonynak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzé...

  • 2018-08-10 14:15
5 tipp a zökkenőmentes iskolakezdésért

Az iskolakezdés nem csak a 6-7 éves gyerkőcöknek, hanem az egész családnak hatalmas kaland. Új napi rutin, új közösség, új szabályok, új feladatok.

  • 2018-08-10 11:41

Minden cikk

hirdetés

hirdetés