hirdetés

Partnereink

Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban

hirdetés

Étvágygerjesztő falatok művészi tálalásban

A BARAKA Budapest egyik legizgalmasabb, a kifinomult gasztronómia iránt szinte elsőként nyitó fine dining étterme, amelyet a Michelin Guide is előszeretettel ajánl évről évre. Most debütáló filmjükben megmutatják, milyen amikor a köszöntő falatok is művészi szintre emelkednek. Búzafű kertben tálalt macaronok és cake popok, melyek még véletlenül sem a szokásos édes ízben készülnek.

Az amuse bouche egy vagy több köszöntő falatka, amelyet a hely ajándékoz a vendégnek az étkezést megelőzően. A Baraka az üdvözlő ételeket is egy újabb szintre emelte, és videóban meséli el, hogyan készülnek.

Legújabb menüjükben először ehető zacskóban, később pedig kis kertbe ültetve, „fűbe” szúrt macaronok és cake popok formájában érkeznek az étvágygerjesztők. Az első üdvözlő falatka egy gyümölcskoktél koreai whiskyvel, a másik pedig az ehető zacskóba rejtett puffasztott rizs ehető virágokkal és grapefruit kaviárral. Ezután következnek a búzafűbe szúrt amuseok: laposhal krokett édes chili géllel, puffasztott quinoába forgatott libamáj torchon és tökmagos kecskesajtos macaron.

 Az ételek megálmodója André Bicalho, a Baraka brazil-portugál séfje, aki valódi művészként kreálja ételkölteményeit:

„Amikor új menüt kreálok, mindig máshonnan merítem az inspirációt. Amikor elkezdtem dolgozni az új menü témáján, ami a NÖVEKEDÉS, arra gondoltam, hogy ez túlmutat a klasszikus képzettársításon, végre rügyeznek a virágok, és minden újjászületik. Valahol ez a téma a mi fejlődésünkről is szól, ahogy az étterem egy még magasabb szintre tör innovációban, ahogy a vendégek, a gasztronómia szakértői elismernek minket, amiért persze mi végtelenül hálásak vagyunk, és ez további extra energiát ad nekünk, hogy még tovább nőjünk. Ez a szezon erre szeretné a hangsúlyt helyezni, ezt bizonyítják majd az alkalmazott fogások, az ízek harmóniája, vagy az, ahogy a cukrászat elemeit integráljuk a köszöntő falatokba vagy az előételekbe.

Szerettük volna úgy prezentálni étvágygerjesztő falatkáinkat, mint ehető virágok, minden tányér egy kertet jelképez, ahol a növényeket és fűszereket a többi alapanyaggal úgy vegyítjük, mintha a Földanya maga teremtette volna ilyennek.”

Szöveg és kép: Arterego

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 06.23.

Ma Zoltán napja van.

MC2 küldetés – Kalandok a négyzeten!

Az okos az új menő! Négy szuper okos tudóslány, egy kémszervezet, és rengeteg kalamajka. Ez az MC2 küldetés, melynek simán lehetne a „Többet ésszel, m...

  • 2018-06-21 17:55
A jó fizetésért és hobbiból tanulnak új szakmákat a magyarok

Évről – évre nő azoknak a felnőtteknek a száma, akik visszaülnek az iskolapadba, hogy új szakmát tanuljanak. Jelenleg is több ezren vesznek részt ilye...

  • 2018-06-21 13:17
Hány évet kell dolgozni egy átlagos lakás áráért?

Miközben több jel mutat arra, hogy a budapesti lakáspiac kicsit visszafogottabbá vált, az ország többi településén viszont egyre inkább élénkül az ing...

  • 2018-06-21 12:44
Múzeumok Éjszakája a Falk Miksa utcai Bodó Galériában is

Június 23-án a nyári napforduló ünnepén, Szentivánéj előestéjén hagyományosan felpezsdül a város élete. A Múzeumok Éjszakája rendezvény évről évre egy...

  • 2018-06-21 10:03
Kiállítást kapott a SZIN

A legnagyobb múltú hazai fesztivál, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok legemlékezetesebb pillanatai köszönnek vissza azon a 300 méter hosszú kiáll...

  • 2018-06-20 15:35

hirdetés

Irreális hirdetésekkel kecsegtetik az álláskeresőket

„Könnyű fizikai munka azonnali kezdéssel Nyugat-Európában! Rendkívül magas fizetés, szállás, ellátás és kiutazás biztosított, nyelvtudás és szaktudás ...

  • 2018-06-20 14:31
Miért félünk a prosztatavizsgálattól?

Június harmadik vasárnapján az apákat ünnepeltük. Egyre többen hálálják meg apró meglepetésekkel az apai gondoskodást is, a legnagyobb ajándék azonban...

  • 2018-06-20 12:16
Jó irányba változnak a magyarok étkezési szokásai

Számos tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, amelyekből kiderül, hogy sajnos elhízás tekintetében Európa élmezőnyébe tartozunk. A GfK legfriss...

  • 2018-06-20 10:20
Neked is lehet feszes hasad, combod a nyaralásig!

Hacsak nem a jövő héten utazunk el nyaralni, még van időnk az év nagy részében takarásban lévő testtájaink feszesítésére!

  • 2018-06-20 08:17
Napozni márpedig jó!

Az élet záloga bolygónkon a napfény, amely egész sor bizonyítottan pozitív hatást fejt ki a szervezetre!

  • 2018-06-19 18:54

Minden cikk

hirdetés

hirdetés