hirdetés

Partnereink

Terasznyitó pezsgős hétvégével nyit a St. Andrea Wine Skybar

hirdetés

Terasznyitó pezsgős hétvégével nyit a St. Andrea Wine Skybar

Végre megérkezett a leggyönyörűbb évszak, a főváros egyik legjobb kilátással bíró helye pedig terasznyitó pezsgéssel ünnepel. Április 11-12-13-án, csütörtöktől szombatig, aki szerelmes a tavaszba és szeretné a szezonban elsőként felavatni a St. Andrea Wine & Skybar teraszait, csatlakozzon a Terasznyitó Champagne Hétvége programjához.

Délután 2 óra és este 10 óra között 3 napon át különböző francia champagne házak tételei, illetve a St. Andrea Wine & Skybar egyedi italkínálata fogyasztható. Barna Ádám a 3 napra 3 tematikus champagne és ételpárosítással is készül, melyhez még élő zenei aláfestést is garantálnak.

hirdetés

A champagne és ételpárosítások:

  • Palmer & Co Extra Reserve & Tojás, Torma, Vízitorma
  • Taittinger Les Folies de la Marquetterie & Kacsamáj, Sárgacékla, Mangó
  • Ayala & Co Rosé Majeur & Pavlova, Eper

 

„Amikor konkrét italkínálathoz kreálunk ételeket, mindenképpen figyelemmel vagyunk az ital karakterére.” – avat be az ételpárosítás megalkotásának folyamatába Barna Ádám. „Megkeressük azt a jegyet, amihez a leginkább tudunk kapcsolódni. Az Ayala & Co Rosé Majeur 3 éves palackos érlelés. Elegáns, telt, gyümölcsös. A cuvée túlnyomó részét chardonnay alkotja, valamint 6% vörösbort, pinot noir-t adtak hozzá a Montagne de Reims legjobb termőterületeiről. Illatban piros bogyós gyümölcsök, őszibarack, a korty könnyű, mégis kifejező. A chardonnay frissességet kölcsönöz, a pinot noir, ahogy az illattól is várnánk, málna és eper ízét csempészi a kiváló buborékok mellé. Nem volt kérdés, hogy az egyik ikonikus desszertemet a pavlovát kínáljuk hozzá eperrel.”

A séf szerint hasonlóan egyértelmű volt az is, hogy a Taittinger család kastélyáról, a “Chateau de la Marquetterie”-ról elnevezésű italhoz, mely régóta szimbóluma a Taittinger Champagne ház megszületésének is, egzotikus gyümölcsöt, a mangót társítja. Egyetlen dűlő ad otthont a Pinot Noir és a Chardonnay szőlőnek, melyek házasítása 5 év palackos érlelés után, még a kifinomult champagne fogyasztók számára is varázslatos élménnyel tud szolgálni. Az étel másik fő alapanyaga, a kacsamáj, melynek zsírossága jól áll ennek a különleges champagne-nak.

A harmadik champagne, a Palmer & Co Extra Reserve, mely hosszas, 72 hónapos, 6 éven át tartó érlelésének köszönheti hihetetlen komplexitását és krémességét. Illatában narancshéj, citrusok keverednek az érett, krémes, pörkölt ízjegyekkel, halványan akác, méz aromákkal keretezve. Telt és selymes, hosszú, folyamatosan változó, hosszú útóízzel. Barna Ádám séfben ez az ital zöldes képzettársítást indított be. A vegetális jegyekhez jól passzol a vízitorma mártás. A krémességre pedig a joghurt mousse lesz remek válasz.

Szöveg és kép: Arterego

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 08.24.

Ma Bertalan napja van.

Elindult a ROAD MOVIE!

A Margaret Island Balaton-ihlette dalával indult útjára a VOLT Produkció új projektje, a ROAD MOVIE, amely a legnépszerűbb hazai zenekarok és előadók ...

  • 2019-08-22 09:14
Ropogtass okosan!

Ki tudja miért, a legtöbb ember nagyon szeret ropogtatni. Mármint valamilyen finom falatot, nasit, amit útközben bármikor és bárhol elő lehet venni.

  • 2019-08-22 07:42
Balogh Eleni nyerte 2019-ben a Miss Balatont

A 19 éves budapesti Balogh Eleni nyerte el idén a Miss Balaton címet a zsűri döntése alapján, egyúttal ő lett a közönségszavazás győztese is, sőt a Su...

  • 2019-08-20 15:40
Festés hőségben? Néhány mesteri trükkel sima ügy!

30 °C feletti hőmérsékletnél kockázatos festeni, mázolni, főleg kültéren a tűző napon. Egyrészt körülményesebb szép eredményt elérni, másrészt a szerv...

  • 2019-08-20 14:05
Kávéházi hangulatot varázsol az otthonokba a SPAR

A Nescafé® Dolce Gusto® kávégépek, kávékapszulák és kiegészítők a kiváló minőség garanciái. A SPAR Magyarország üzleteiben az augusztus 15-én induló ú...

  • 2019-08-20 11:22

hirdetés

Kampány a Duna-partok tiszta levegőjéért

Tiszta levegőt a Duna-partokon is: radikálisan csökkentsék a hajóforgalom okozta levegő- és zajszennyezést! címmel indít közös kampányt a Levegő Munka...

  • 2019-08-20 09:02
Zölden és pénztárca kímélően is kezdődhet a tanév

Pár nap és kezdődik az iskola – ami évről évre tetemes kiadást jelent a szülők számára. Azonban vannak olyan lehetőségek, apró trükkök, amelyekkel nem...

  • 2019-08-19 23:17
Megnyílik az OfficeXPO

Az Év Irodája verseny elindulásának 10. évfordulója alkalmából októberben egy 9 napos programsorozatot hívnak életre a szervezők Office Week néven. A ...

  • 2019-08-19 21:59
Legyártották a 15 milliomodik ConiSeal technológiával készült abroncsot

Legyártották a 15 milliomodik ContiSeal gumiabroncsot a Continental portugáliai üzemében. A német technológiai vállalat terméke egy olyan szériagyártá...

  • 2019-08-19 17:53
Megvan a Nosalty ügynökségi kihívásának győztese!

Lezárult az ország vezető online gasztromagazinja, a Nosalty nyárra meghirdetett, KitchenAD – Főzz meg minket! elnevezésű ügynökségi kihívása. A rendh...

  • 2019-08-19 15:57

Minden cikk

hirdetés

hirdetés