Így készül a kínai csípős-savanyú leves!
hirdetés
A kínai gyorsétkezdék sztárja megérkezett az otthoni konyhákba is! Kicsit csípős, kicsit savanyú, ez a mi kínai levesünk!
Hozzávalók:
hirdetés
- 30 g fafülgomba (szárított)
- 1 közepes db sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál gyömbér
- 150 g tofu
- 100 g bambuszrügy
- 20 dkg csirkemell filé
- 4 evőkanál étkezési keményítő
- bors ízlés szerint
- 4 ek szójaszósz
- 3 ek rizsecet
- 1 ek chilipaszta
- 1 ek napraforgó olaj
- 1 db chili
- 2 db tojás
Elkészítés:
- A szárított gombát forró vízben áztatjuk legalább 15 percig. Közben előkészítjük a zöldségeket, a csirkét és a tofut.
- A csirkét vékony darabokra vágjuk, és a keményítő-szójaszósz-bors trióval egy gyors pácot készítünk hozzá.
- Egy másik tálba elkészítjük a leves "lelkét": A keményítőt, a szójaszószt, a rizsecetet, a chilipasztát, a borsot és a barna cukrot jól összekeverjük.
- Egy nagy lábasban vagy wok-ban olajat hevítünk, és óvatosan megpirítjuk a fokhagymát, gyömbért és a chilit. Felöntjük az alaplével.
- Ha felforrt, jöhet bele a gomba, répa, bambusz és a csirke. Jól összekeverjük, ügyelve arra, nehogy összeragadjanak az alapanyagok a keményítő miatt.
- Sűrű kavarás mellett a leveshez adjuk a 3. lépésben elkészített alapot. Hagyjuk, hogy újra felforrjon a leves, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a levesbe a felvert tojásokat és a tofut. Kóstoljunk rá, ha szükséges, finomítsunk az állagon keményítővel, az ízeken pedig cukorral-ecettel-szójaszósszal. Néhány percet még főzzük a levest, és már tálalhatjuk is!
Forrás: Nosalty