Partnereink

Praktikák a nap energikus kezdéséhez

Praktikák a nap energikus kezdéséhez

Januárra sokszor már azok is erőtlennek és kedvetlennek érzik magukat, akiket a tél kezdetén nem viselt meg a hideg, szürke időjárás és a korai sötétedés. Ennek az egyik oka, hogy igencsak kiürül a szervezet vitaminraktára, a másik pedig, hogy lelkileg is belefáradhatunk a napfénymentes, zimankós napokba.

Az, hogy milyen hangulatban és mekkora energiaszinttel kezdjük a napunkat, attól is függ, hogy miként töltöttük az esténket. Cikkünk hasznos tanácsokkal szolgálnak mindenkinek, aki úgy éra, testileg vagy lelkileg szüksége lenne egy kis támogatásra ahhoz, hogy ismét magára találjon, és lelkesen lásson hozzá az előtte álló nap teendőihez.

Ha odafigyelünk arra, hogy lefekvés előtt körülbelül 3 órával már semmit ne együnk, sokat tehetünk a pihentető alvásért, és ezáltal a frissebb ébredésért. Nagyon fontos, hogy könnyű ételek kerüljenek a tányérunkra a nap utolsó étkezése során. Amikor lefekszünk aludni, szervezetünk is a pihenésre, a regenerálódásra és a méregtelenítésre fókuszál, ezért ebben az időszakban az emésztés jelentős mértékben lelassul. Ezért egyáltalán nem ajánlott a nehéz, zsíros ételek esti fogyasztása. Reggel mindenképpen érdemes nagy hangsúlyt fektetnünk a hidratálásra, hiszen az alvással töltött időszakban ritkán vagy egyáltalán nem veszünk magunkhoz folyadékot.

Mivel a kávé vizet von el a szervezetből, nem szerencsés ezzel indítani a napot. Helyette jobb, ha teát, citromos vizet, frissen préselt gabonafűleve, bármilyen szúrt levet vagy zöld turmixot fogyasztunk. A szűrt leveket azért ajánljuk jó szívvel, mert a bennük rejlő energia emésztés nélkül, azonnal eljut a sejtekhez, így gyorsan felfrissítenek. A turmix azért jó választás, mert bővelkedik rostokban, ami számos jótékony hatása mellett abban is segít, hogy hosszú időre elteljünk. Az is helyesen kezdi a napját, aki friss gyümölcsöt, zöldséget eszik reggelire. A gabonapelyhek is egészségesek, a müzli azonban kevésbé szerencsés, mert abban Többféle étel keveredik - gabona, aszalt gyümölcs, olajos magvak stb. - a szervezetünknek pedig az a jobb. ha minél kevesebb féle táplálékkal találkozik egy étkezés során, hiszen így könnyebben végbemegy az emésztés. A tejet sem lehet jó választásnak tartani, mert olyan fehérjéket tartalmaz, amelyeket az emberi szervezet csak nehezen tud feldolgozni, arról nem is beszélve, hogy erősen savasít. Ráadásul a boltok polcain található tej meg sem közelíti az igazit, ezért jobb róla lemondani. Kiválthatjuk viszont rizsből, mandulából, zabból vagy dióból készült tejjel, amit otthon is egyszerűen elkészíthetünk, így nem kerülnek bele olyan anyagok, amelyek károsak lennének az egészségünkre.

Mivel nem vagyunk egyformák, olyan recepttel sajnos nem szolgálhatok, amely mindenkinek garantáltan beválik. Üzért azt javaslom az egészséges életmóddal ismerkedőknek, hogy kísérletezzenek bátran, próbáljanak ki minél több variációt, így biztosan meg fogják találni azt, ami számukra a legmegfelelőbb, és meghozza a várt sikert.

A reggeli ébredés meghatározója lehet a napunknak, ezért is fontos a pihentető, kellő mennyiségű alvás, ami alapfeltétele a könnyű és szép reggeli kezdésnek. Rohanó világunkban sok a stressz, és gyakoriak az alvásproblémák. Homeopátiával gyorsan, mellékhatások és hozzászokás nélkül segíthetünk az alvási nehézségeken. Hozzájárul a pihentető alváshoz az is, ha lefekvéskor mérlegre tesszük az elmúlt nap eseményeit, és felidézzük a lezáratlanul maradt helyzetekéi, konfliktusokat. Gondoljuk át, hogy mi állhatott az események hátterében, és mit keltett volna tennünk ahhoz, hogy szerencsésen végződjenek - anélkül, hogy bárkit megbántottunk volna!

Forrás: men.hu

Képek: likar.info és orvosok.hu

 

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 05.28.

Ma Emil, Csanád napja van.

Ők a legszebb magyar tornászlányok

A magyar úszó- és vízisportok szépségeit már jól ismerik a szurkolók. Azonban nem csak ők azok, akik messzire viszik a hazai sportolónők szépségének h...

  • 2017-05-25 13:21
Pszichológusból lett kenyérszakértő

David Seboek a Szex és New York sorozat egyik kedvenc pékségében tanulta meg az alapokat, Franciaországban a pékművészet mesterfogásait sajátította el...

  • 2017-05-25 11:15
Ígéretes amerikai-magyar tudományos együttműködés

A világon először alkalmazzák a deutériumot diagnosztikai markerként a kaliforniai Santa Monicában tavaly ősszel megnyitott 13Cignature 2Health Diagno...

  • 2017-05-24 22:01
Good Charlotte a Budapest Parkban

Új, Youth Authority című lemezével és tini korunk kedvenc dalaival tér vissza hazánkba a Good Charlotte. A Madden-ikrek csapata június 17-én négy bará...

  • 2017-05-24 20:36
Tudom, min napozol a jövő nyáron

Innovatív, praktikus, kreatív, kényelmes és nem utolsó sorban egyedi strandbútokokra írt ki pályázatot a balatoni ellazulás központjának már tavaly ki...

  • 2017-05-24 18:59

hirdetés

Átadják a Puskás-díj gyerekeknek szóló változatát!

Május 31-én a Groupama Arénában rendezett Magyar Kupa-döntő előtt a Bozsik Bajnokok keleti és nyugati csapata is összecsap. A szervezők a mérkőzés leg...

  • 2017-05-21 15:23
Egressy Zoltán: Júlialepke

Régebbi és korábban meg nem jelent novellákat vegyesen tartalmaz Egressy Zoltán Júlialepke című új könyve. Az elbeszéléskötet június elején jelenik me...

  • 2017-05-21 13:19
Európa Zsebkönyvek

Klasszikus világirodalmi művek és kortárs elbeszélések után Vámos Miklós regényével és Háy János elbeszéléskötetével bővül az Európa Zsebkönyvek soroz...

  • 2017-05-21 11:21
Ismét nagy sikert aratott az Európa-napi fesztivál és futóverseny

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is különleges eseménnyel emlékeztek meg az Európa-napról és hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásának évf...

  • 2017-05-17 11:39
Paolo Giordano: Ezüst és fekete

A prímszámok magánya és Az emberi test szerzőjének harmadik regénye egy háztartási alkalmazottról szól, aki összetart egy széthullóban lévő családot. ...

  • 2017-05-16 19:41

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés