hirdetés

Partnereink

Milyen készségek szükségesek egy vállalkozás elindításához?

hirdetés

Milyen készségek szükségesek egy vállalkozás elindításához?

Egy vállalkozás elindítása összetett feladat, az adott terület ismeretén túl számos készséggel rendelkezni az üzletünk felvirágoztatásához. A legtöbben nem születnek vállalkozónak, de szerencsére elegendő nyitottsággal és elszántsággal tanulhatók és fejleszthetők a szükséges képességek.

A TanfolyamOKJ.hu felnőttképzéseket és online tanfolyamokat közvetítő portál összegyűjtötte azokat a legfontosabb területeket és készségeket, melyek ma már elengedhetetlenek egy sikeres vállalkozáshoz.

1. Alapvető vállalkozási ismeretek

Egy sikeres vállalkozás elindításához a jó ötleten túl szükséges, hogy tisztában legyél a piackutatás, a különböző üzleti modellek, a vevőszerzés, és valamilyen szinten természetesen az adózási kérdések alapjaival.

Ebben nyújt segítséget a Vállalkozás indítás online tanfolyam, betekintést nyújt a vállalkozás indítás legfontosabb lépéseibe, és segít elkerülni a kezdő vállalkozók által elkövetett tipikus hibákat.

2. Informatikai ismeretek

Egy mai modern vállalkozás indításához elengedhetetlen az informatikai eszközök készségszintű ismerete. A Word, az Excel és a PowerPoint használata már alapvetőnek számít. Emellett nem árt, ha tudunk WordPress weboldalt is létrehozni.

Ha egy egyszerű weboldalt szeretnél a vállalkozásodnak, vagy egy néhány termékből álló webshopot, jelentősen csökkentheted az indulási költségeket azzal, ha nem egy webfejlesztővel készíttetsz honlapot, hanem a WordPress segítségével magad építed fel azt.

Még ha úgy döntesz is, hogy egy webfejlesztővel csináltatod meg a weboldaladat, akkor is hasznos, ha tisztában vagy a WordPress alapjaival. Bármikor szükséged lehet egy gyors módosításra, amit magad is meg tudsz oldani, ha alapszinten értesz hozzá.

3. Kép és videó szerkesztés

A kommunikáció egyre inkább megy el a vizualitás irányába, a fiatalabb célcsoportokat pedig nehéz már máshogy megszólítani. Éppen ezért mindenképpen érdemes a vállalkozásodhoz kapcsolódó képes és videós tartalmat is előállítanod.

Nem kell az elején profivá válnod, de ha megtanulod legalább azt, hogy hogyan tudsz az interneten ingyenes fotókat keresni, fotókat egyszerűen szerkeszteni, illetve ismered a videó vágás alapjait, annak óriási hasznát fogod venni.

4. Marketing

Ahhoz, hogy vásárlóid, ügyfeleid legyenek, hirdetned kell a vállalkozásodat. A hatékony kommunikáció és a megfelelő digitális jelenlét minden olyan vállalkozás számára fontos, amely jövedelmező szeretne lenni.

A különböző online marketing eszközök használatával (pl. Facebook hirdetések, Google Ads, SEO) mérhetően és hatékonyan tudod népszerűsíteni az üzletedet.

5. Hatékony időbeosztás

A vállalkozói lét egyik legnehezebb feladata, hogy saját magad osztod be az idődet. Nincs főnököd, aki megmondja, mikor mit csinálj.

A sikeres vállalkozókat az különbözteti meg a többiektől, hogy ők eredményesen képesek menedzselni az idejüket. Rangsorolják a feladataikat, hatékonyan és fókuszáltan dolgoznak céljaik elérése érdekében.

Ezek a technikák tanulhatók, néhány szokásunk megváltoztatásával már jelentős eredmények érhetők el.

Természetesen ez a lista tetszőlegesen tovább bővíthető, hiszen egy igazán sikeres vállalkozó elkötelezett az életen át tartó tanulás és fejlődés mellett. A TanfolyamOKJ.hu oldalon számos kezdő és haladó vállalkozók számára hasznos online tanfolyam közt válogathatsz.

Forrás: akoczka.com, tanfolyamokj.hu

hirdetés

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 04.16.

Ma Csongor napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés