hirdetés

Partnereink

A leghűségesebb kutyafajták

hirdetés

A leghűségesebb kutyafajták

A kutyaimádók nyilvánvalóan tudják, hogy alapvetően nem minden kutya ragaszkodó típus, és ha még az is, akkor is szükséges a jó neveltetés, hogy az ösztön erősebb legyen és a szeretet is fokozza ezt. Nézzünk egy kis listát, hogy melyek a leghűségesebb fajták.

A listán, az első helyen áll minden tekintetben a Labrador retriever. Mindamellett, hogy szinte lételeme a víz, ahogy nekünk is, de számára szükség van az emberek közelségére is, nem is tudják elképzelni a távolságtartást. Apportírozó vadászkutyának lett kitenyésztve, de mindenki megszereti, aki ismeri a fajtát. Előnye még, hogy nagyon fogékony és könnyen tanítható, tartható.  Jól tartható akár lakásban is, nincs szüksége nagy területre csak az emberek közelségére. Természetesen a szükségleteire oda kell figyelni. A családot és a gyerekeket is nagyon szereti, azonban nem az a házőrző típus.

hirdetés

Meglepő lehet azoknak, akik nincsenek tisztában a fajta adottságaival, hogy a boxer is nagyon hűséges. Napjainkban nagyon elterjedt, egyik legkedveltebb a német kutyafajtája, melyet munkakutyának tenyésztettek ki. Akik kicsit is utánanéztek tudhatják, hogy nagyon barátságos, játékos és szereti a gyerekeket.  Hajlamos a csínytevésekre, azonban ha jól van nevelve, akkor mindennél jobban képes megvédeni a családját, az egyik legideálisabb kedvenc.

Nagy teste és erejét tekintve sokan nem sorolnák a Bullmasztiff fajtát ide, azonban nagyon szelíd jószág a maga nagy termetével. Tulajdonságai közé lehet sorolni a bátorságot, az erőt, az idegenekkel nem viselkedik megszokottan. Azonban nagyon hűséges a családjához, a gyerekekkel pedig türelmesebb, mint néhány szülő. Tudja, hogy kiket kell védelmezni és ezt meg is teszi nagyon elszántan, ideális családőrző nagy kutya.

Az Angol pointer is vadászkutya, az egyik legrégebbi fajták egyike, nyulak felriasztására tenyésztették ki a CVII. Század közepétől kezdve. Tulajdonságairól tudni kell, hogy nagyon hűséges a gazdihoz, engedelmes és nagyon ragaszkodó, továbbá jól alkalmazkodik különböző helyzetekhez is. Tartásáról tudni kell, hogy szükséges neki a megfelelő tér, ezért kertes házban ajánlatos tartani, hogy boldog legyen.

Ki ne látta volna a szívszorító filmet Hachikó-t? Abból a filmből mindenki megtudhatja az Akita fajta tulajdonságait, kicsit makacs, de nagyon jól ismert a gazdájához fűződő feltétel nélküli hűsége. Japánból származik, nagytestű őr és vadászkutya eredetileg, de egyszerűen nem bírja ki az ember, hogy ne szeretgesse. A filmben szereplő temperamentum miszerint minden nap várja haza a gazdit, a mai napig is megtalálható ebben a fajtában. Mindig számíthatunk a hűségére.

A doberman is ide sorolható. Ő egy tekintélyt parancsoló kutyafajta, legalábbis a megjelenése ezt sugallja. Korábban a katonák és a rendőrök körében is közkedveltfajta volt, sőt a mai napig is használják. Azonban nagyon sokan kedvencként is szeretgetik, ugyanis nagyon engedelmes és hűséges fajtáról beszélünk. Nagyon jó házőrző is, de gazdája és családja iránt nagyon elkötelezett.

Nagyon hűséges és engedelmes fajta a Rotweiler is, azonban tudni kell azt, hogy csak akkor, ha nem egy kezdő kezében van az irányítás. Egy olyan ember számára, akinek nincs sok szabadideje, hogy foglalkozzon a kutyával nem alkalmas. Ugyanis sok odafigyelést igényel, hogy jól megértsék egymást a gazdival. Azonban ha sikerül ezeket megoldani, akkor nem lesz szükséged semmire, mert mindent megtesz érted ami csak tőle telik.

A német juhászkutya és nagyon népszerű fajta. A filmvászonról is ismerhetjük az odaadásukat és a hűségüket gondoljunk csak Rex-re vagy Jerre Lee-re. Jellemző a hűség a családhoz és minden tulajdonához, azonban inkább egy családtaghoz kötődik a gazdihoz, mindenki más csak utána szerepel.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Növények

Névnap 06.26.

Ma János, Pál napja van.

A Naptól is óvja gyermekeit Lilu

Fejest ugrottunk a nyárba, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy a szikrázó napsütés komoly veszélyeket hordoz magában. A RossmanNő soron következő ...

  • 2019-06-25 13:16
Bátrabb nyelvtudásra volna szükség

Május 22-én írták az általános iskolák 6. és 8. osztályai a nyelvi kompetenciamérés feladatait. Évek óta látható tendencia, hogy sokkal jobb eredménye...

  • 2019-06-25 11:04
Aminosavak: tested építőköveiről közérthetően

A testépítés mellett szinte minden sportágban kulcskérdés az izmok építése illetve megtartása, amely a megfelelő tápanyagok folyamatos bevitelével érh...

  • 2019-06-24 22:07
Pécset is meghódítják a blinkee.city elektromos robogói

20 robogóval indult el az E.ON és a blinkee.city együttműködése Pécsen. A főváros után elsőként az egyetemi városban élvezhetik a hazai használók a 10...

  • 2019-06-24 19:23
Kollagén: az ízületeid védőbástyája

Ha keményen edzel, akkor bizony előfordulhat, hogy a tested ízületei is extrém terhelést kapnak, rosszabb esetben károsodhatnak is.

  • 2019-06-24 16:39

hirdetés

Egy karóra, amit a nőiesség szimbóluma ihletett

A Szingapúr égboltja felé nyíló szirmokkal az ArtScience Múzeum olyan hatást kelt, mintha lebegne a víz felett. A modern épület tökéletesen mintázza m...

  • 2019-06-24 15:01
Fekete berkenye lett az év pálinkája

Az 1Csepp Pálinka fekete berkenyéje lett 2019-ben az ország legjobb pálinkája. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait július 20-án adtá...

  • 2019-06-24 13:51
Pulykát a piknikkosárba!

Itt a nyár, ilyenkor még a megrögzött otthonülők is a szabadba kívánkoznak. Kirándulás helyett vagy mellett élvezhetjük a szabadtéri étkezés örömeit.

  • 2019-06-24 10:29
A nyár slágere: rosé és fröccs a teraszokon

A nyári időszakban legszívesebben hangulatos teraszon rosét isznak a közösségi média használók, ilyenkor inkább édes vagy félszáraz ízt választanak, é...

  • 2019-06-24 08:43
Magyarország látványosságait fedezhetik fel a gyerekek a SPAR-ral

A SPAR csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezéséhez, és a nyári vakációban egy egyedi matricagyűjtő akciót indít a gyermekek számára.

  • 2019-06-20 18:37

Minden cikk

hirdetés

hirdetés