Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
hirdetés
Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kis db padlizsán
- 2 közepes db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek szójaszósz (kecap manis)
- 1 csokor snidling
- 10 dkg rizstészta
- 3 dkg földimogyoró (2 ek.)
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- chilipehely ízlés szerint
Elkészítés:
- Csíkokra vágjuk a padlizsánt, lesózzuk, és állni hagyjuk 20 percet. Leitatjuk a levét.
- A répát nagyon vékonyra szeleteljük.
- A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, kevés olajat öntünk rá, és beletesszük a répát.
- Pár rázás után hozzáadjuk a padlizsánt, majd fűszerezzük sóval, szójaszósszal, reszelt fokhagymával, chilivel, borssal.
- Végül hozzáadjuk a főtt rizstésztát, a kecap manist, és összesütjük.
Forrás: Nosalty
Hozzászólások
hírdetés
Kapcsolódó cikkek
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel
Paprikakrémleves egyszerűen!
Könnyű és puha túrógombóc
Szójás-mázas kacsamell csíkok, pirított tésztával
Elindult az Országos Bortúra!
Édes Valentin-nap egészségesen
Csirkepaprikás a javából





















