Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval
hirdetés
Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.
Hozzávalók:
hirdetés
- 1 kis db padlizsán
- 2 közepes db sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek szójaszósz (kecap manis)
- 1 csokor snidling
- 10 dkg rizstészta
- 3 dkg földimogyoró (2 ek.)
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- chilipehely ízlés szerint
Elkészítés:
- Csíkokra vágjuk a padlizsánt, lesózzuk, és állni hagyjuk 20 percet. Leitatjuk a levét.
- A répát nagyon vékonyra szeleteljük.
- A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, kevés olajat öntünk rá, és beletesszük a répát.
- Pár rázás után hozzáadjuk a padlizsánt, majd fűszerezzük sóval, szójaszósszal, reszelt fokhagymával, chilivel, borssal.
- Végül hozzáadjuk a főtt rizstésztát, a kecap manist, és összesütjük.
Forrás: Nosalty