hirdetés

Partnereink

Míg máshol stagnál, Dubajban a járvány alatt is virágzik az ingatlanpiac

hirdetés

Míg máshol stagnál, Dubajban a járvány alatt is virágzik az ingatlanpiac

A koronavírus-járvány világszerte lesújtó hatással volt a jövedelmező ingatlanpiacra. A Target Dubai eheti riportjában azt vizsgáljuk meg, hogyan teljesít a dubaji ingatlanszektor a nehézségek ellenére.

A Hollywoodi ingatlanosok című sorozat Netflixen nagy siker volt a nyáron, és jól bemutatta, miért vonzó az ingatlanpiacon dolgozni - nagy üzlet. Habár a szektort súlyosan érintette a koronavírus-járvány, itt, Dubajban a piac továbbra is váratlanul jó eredményeket produkál.

hirdetés

2020 első félévében 16,3 milliárd eurónyi forgalom bonyolódott. A Dubai Marinával kapcsolatos tranzakció volt a legtöbb, 770 millió euró értékben. Az átlagos eladási ár 253 ezer euró egy lakás, és 550 ezer egy villa esetében. Az ingatlanpiacon jelentős szeletet hasítottak ki a női befektetők: 1,51 milliárd eurót költöttek el.

„2012 óta bárki, aki befektetett Dubajban, évente mintegy 8,5 százalékos nyereséget könyvelhetett el"- állítja Michael Waters, a Heriot-Watt egyetem professzora. "A listán, amely a Globális Versenyképességi Index alapján rangsorolja a városokat, amely azt mutatja meg, mennyire vonzóak befektetési szempontból, Dubaj a 29. helyről a 6. helyre kúszott fel az utóbbi néhány évben.”

Az összes kategóriában tapasztalható növekedés, köztük a világ legdrágább ingatlanjai terén is. Ennek az egyedi otthonnak minden részletét tulajdonosa tervezte meg, kezdve az automatizált berendezésektől, a kültéri elemeken keresztül egészen a bútorokig.

"Ez egyike annak a három kinti területnek, amellyel ez az ingatlan rendelkezik. Innen kilátás nyílik a Pálma-szigetre és a Dubai Marinára" - mutatja tudósítónk, Natalie Lindo. "De nem csak több millió eurós ingatlanokat vesznek az emberek Dubajban."

Az olyan új közösségi fejlesztések iránt is hatalmas az érdeklődés, mint például ami ezen a téren zajlik.

„Meg akartuk adni azt a lehetőséget az embereknek, hogy megengedhető áron jussanak ingatlanhoz, hogy ezzel bérlés helyett tulajdonosokká válhassanak" - mondja Fred Durie, a Nshama Property Developers vezérigazgatója. "Ugyanakkor a felszereltségnek jónak kellett lennie. Ha bérelnek a pénz elvész, ha tulajdonossá válnak, akkor amikor nyugdíjba mennek, vagy elhagyják Dubajt, marad egy értékük, amit el tudnak adni.”

Egyre többen vesznek először ingatlant Dubajban. Azok, akik korábban béreltek, de tökéletesnek látják az időt arra, hogy tulajdonossá váljanak.

„Nagyon elfoglaltak voltak, különösképpen nyáron" - mondja Natalie Lindo. "Ez lehet, hogy meglepő néhány embernek.”

„Szerintem ez a karanténra vezethető vissza" – vélekedik Rick Waind, a Better Homes igazgatója. "Mindannyian 5-6 hetet töltöttünk otthonainkba zárva, látván, hol is élünk. Úgy vélem, sok ember azon gondolkodik, milyen elérhető ingatlanok vannak, és amikor elkezdtek nézelődni, rájöttek, hogy a piacon valóban jó áron lehet ingatlanokhoz jutni.”

A járványnak nyilvánvalóban hatása lesz 2020 harmadik negyedévében is, mégis sokan azt firtatják: vajon az ingatlanszektor túl van-e a mélyponton?

"Ez a következő 6-8 hónapban várható. Szerintem bérelni fognak az emberek, és továbbra is első otthonokat vásárolni itt, Dubajban” - vélekedik Fibha Ahmed, a Bayut and Dubizzle sales igazgatója.

A koronavírus-járvány miatt sokan elvesztették állásukat és pénzügyi stabilitásukat. De akiknek vannak tartalékaik, úgy vélik, ez ideális időszak ingatlanvásárlásra.

"A férjemmel éppen a járvány idején nézegettünk házakat, és arra gondoltunk, hogy ha most vásárolunk, a kiadásaink 40-50 százalékkal csökkenni fognak havonta” - véli Maya Wimbury.

Míg 2020 nehéz év a globális ingatlanpiac számára, dubaji elemzők szerint a közelgő világkiállítás hozzájárulhat a gazdaság talpraállásához.

"Az én előrejelzésem az, hogy a piacra fokozatosan vissza fog térni a bizalom" - mondja Chris Speller, a CityScape and Informa igazgatója. "Hiszek benne, hogy a következő első negyedévben valódi bizalmat fogunk tapasztalni az ingatlanpiacokon.”

forrás: Euronews

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Párkapcsolat

Névnap 10.31.

Ma Farkas napja van.

Szigorító intézkedéseket követel a kormánytól a Magyar Orvosi Kamara

Szigorító intézkedések meghozatalát javasolta a kormánynak kedden a Magyar Orvosi Kamara. A 48 ezer orvost tömörítő szervezet figyelmeztet, hogy a jár...

  • 2020-10-28 22:25
Nyilvános tobozszüret a Follyban

A Folly idén is nyitvatartási időben rendezi meg a tobozszüretet az öthektáros arborétumban. 2020. november 7-én alpintechnikával szüretelik le az óri...

  • 2020-10-28 21:00
Mádai Vivien: „Ha jól érzem magam a bőrömben, jobban teljesítek"

A nőknek gyakran több szerepben is helyt kell állniuk párhuzamosan, sűrű, elfoglalt napjaikban pedig fontos a kényelem és a magabiztosság érzete. A Tr...

  • 2020-10-28 18:37
Varga Mihály pénzügyminiszter is felszólal a HBLF gazdasági csúcsán

Innováció, kiberbiztonság, digitális gazdaság és egészségügy is szóba kerülnek a Hungarian Business Leaders Forum október végi gazdasági csúcstalálkoz...

  • 2020-10-28 15:53
Kőzetbe zárt vízmolekulák és vízjég is van a Holdon

Bebizonyosodott, hogy kőzetekbe zárt vízmolekulák és vízjégraktárak is vannak a Holdon, jelentette be a NASA. Már korábban is erős jelek utaltak rá, h...

  • 2020-10-28 14:20

hirdetés

Valóban az iskolában van a gyerek helye?

Több millió szülő ismerkedett meg idén kényszerűségből az otthonoktatással Európában. Közülük sokan folytatnák ezt a rugalmas tanulási módszert. Állam...

  • 2020-10-28 12:36
„Látni és látszani 2020" kampányával hívja fel a figyelmet az ORFK-OBB

Az ORFK-OBB idén október 19. és december 6. között rendezi meg „Látni és látszani 2020" kampányát, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet az őszi idő...

  • 2020-10-28 11:03
8 érdekesség a Becsúszó szerelemről

November 12-től látható a hazai mozikban az ősz romantikus vígjátéka, a Becsúszó szerelem, ami érzelmes, humoros történetén keresztül bepillantást eng...

  • 2020-10-28 09:11
Tényleg érdemes ingatlanirodát nyitni a válság idején?

Egységben az erő – ez a mondás igaznak bizonyul 2020-ban, és minden bizonnyal a következő időszakban is mindazok számára, akik ingatlanközvetítéssel s...

  • 2020-10-26 20:25
A gumiszervizek többsége az extra költségek ellenére sem tervez áremelést

Csökkent a gumiszervizek forgalma a tavaszi lezárások idején, harmaduk pedig még ennél is gyengébb eredményre számít az őszi szezonban – ez derült ki ...

  • 2020-10-26 18:07

Minden cikk

hirdetés

hirdetés