hirdetés

Partnereink

Főmenü - új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal a Dunán

hirdetés

Főmenü - új gasztroműsor indul Széll Tamással és Anger Zsolttal a Dunán

Karácsony másnapján indul a Főmenü, a Duna Televízió vadonatúj gasztroműsora. December 26-tól szombatonként 17 órától Széll Tamás Michelin-csillagos séf és Anger Zsolt színész, rendező jobbnál jobb, otthon is elkészíthető receptekkel készülnek a nézőknek.  A két házigazda zömében magyaros ételeket szolgál majd fel vendégeinek egy csipetnyi újragondolással. Természetesen nem hiányozhatnak olyan klasszikusok sem, mint a véreshurka, a töltött káposzta vagy a szalontüdő, persze nem a megszokott formában.

-„A Főmenü egy igényes, hasznos és edukatív, ugyanakkor könnyed és vicces gasztroműsor, rögtön ráéreztünk az ízére. Úgy is mondhatnám, hogy mind testileg, mind lelkileg jóllaktunk egy-egy rész forgatása közben. Az már az első adás felvételénél egyértelmű volt, hogy nagyon jó lesz a sorozat” – kezdte Széll Tamás, aki igazán elégedett főzőtársával: - „Anger a legprofibb amatőr, a szó legnemesebb értelmében! Úgy mozog a konyhában, mint egy szakács. Sok trükköt lestem el tőle, főleg cukrászatban, amihez nekem nem volt sosem türelmem”.

hirdetés

Minden epizód egy alapanyag köré szerveződik: a csirke-, a marha-, a disznó- és a vadhúsból készült ételek mellett pultra kerülnek az édesvízi halak, a tengeri herkentyűk vagy éppen a belsőségek is. Természetesen az édesszájúak is találnak kedvükre valót a műsorban.

- „Azt hittem, kiugrom a bőrömből, hogy mennyire ízlett Tominak a Rigó Jancsi tortám. Még felvétel után is alig lehetett kicsavarni a kezéből – mesélte Anger Zsolt, aki szerint a Főmenü egyik nagy erénye a vidámsága és a valódisága. – „Könnyen azonosulhat a néző, hiszen a két szereplő közül az egyik a főzés nagymestere, a másik pedig egy bátor amatőr. Szerintem a főzéshez nem kell más, mint bátorság és kíváncsiság a profik munkája iránt. Tamástól nemcsak a főzést lehet megtanulni, hanem a nyugodt rendet is, ami nélkül nem csak főzni nem lehet, hanem meggyőződésem szerint semmit az életben.”

A sorozat első, karácsonyi részében ünnepi ételek kerülnek az asztalra. Amíg Széll Tamás töltött káposztát készít, addig Anger Zsolt egy klasszikus karácsonyi süteményt, a már említett Rigó Jancsi újragondolt változatát mutatja meg a nézőknek, amibe párja anyukájának különleges meggybefőttjéből is csempész. Majd levezetésként közösen ínycsiklandozó kacsamájat varázsolnak vendégük, Puskás Tivadar, színész és a maguk tányérjára.

A Főmenü többi epizódjába is érkezik a házigazdákhoz egy-egy olyan vendég, akik maguk is szoros kapcsolatban állnak a gasztronómiával. Megfordul náluk többek között Csőre Gábor, Deutsch Anita és az ország kedvenc pékje, Szabadfi Szabolcs is.

Egy kísérő műsor keretében pedig a nézők bejárhatják az országot, hogy megtudják: honnan jönnek a legjobb hazai termékek.

Receptekért és további érdekességekért érdemes felkeresni a Mediaklikk/Főmenü oldalt, illetve a műsor facebook oldalát.

Főmenü – december 26-tól szombatonként 17 órától a Duna Televízión.

 

Forrás: MTVA

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Párkapcsolat

Névnap 01.26.

Ma Paula, Vanda napja van.

Thai kókusztejes-currys csirkeleves

Zökkentsd ki magad az egyhangúságból ezzel az igazán pikáns, színes, gazdag thai kókusztejes csirkelevessel! Garantálom, hogy az egzotikus ízkavalkád ...

  • 2021-01-25 21:08
Angela Merkel: meg kell akadályozni a harmadik hullámot

A német kancellár nem zárja ki a határok lezárását sem a koronavírus-járvány harmadik hullámának megakadályozása érdekében. Angela Merkel szerint le k...

  • 2021-01-25 20:04
Így kezelje most a helyzetet a Bika!

Környezetében mindenki hatással van a napjára, ami akár jó, de akár rossz is lehet. Egy nagyobb dugóba keveredik, ami felboríthatja a napirendjét, de ...

  • 2021-01-25 17:14
Dr. Novák Hunor elismeri: nagyot tévedett a koronavírussal kapcsolatban

Egy igazi véleményvezér, akit az online térben több tízezren követnek és adnak a szavára. Dr. Novák Hunor gyermekorvos gyakran fogalmaz meg markáns kr...

  • 2021-01-25 15:53
Laktatós, mégis könnyű: Cukkinis tésztasaláta

Már untam minden szokásos dolgot, amire eddig használtam a cukkinit. Egyébként nem más ez, mint egy jó cukkinis tészta, csak joghurttal, kihűtve.

  • 2021-01-25 14:21

hirdetés

Húsz év alatt 152 tanárnak adták át a pedagógusok Kossuth-díját

Huszadik alkalommal adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat év végén, a természettudományos oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok...

  • 2021-01-25 10:53
Az olcsóbb ingatlanok kerültek helyzetbe a második hullám előtt

Stagnálás és árcsökkenés jellemzi lakáspiacot, igaz, a járvány miatt a múlt év második negyedévében látható szinthez képest némi emelkedés történt - d...

  • 2021-01-25 10:33
Tüntetnek a Sanofi dolgozói az elbocsátások ellen

Sztrájkba kezdtek a Sanofi francia gyógyszeripari cég dolgozói a leépítések elleni tiltakozásul. Több százan tüntettek hétfőn egyik gyára előtt, a Lyo...

  • 2021-01-25 07:01
A Bagossy Brothers Company tarolt idén

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án, a Duna TV kétórás showműsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió é...

  • 2021-01-24 23:53
Veszélyes hosszú távú következményei lehetnek a koronavírusnak

Sokkal gyakoribb, hogy újból kórházi ápolásra szorulnak a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápolt emberek – írja a The Guardian egy friss kutatásra...

  • 2021-01-24 22:57

Minden cikk

hirdetés

hirdetés