hirdetés

Partnereink

Míg máshol stagnál, Dubajban a járvány alatt is virágzik az ingatlanpiac

hirdetés

Míg máshol stagnál, Dubajban a járvány alatt is virágzik az ingatlanpiac

A koronavírus-járvány világszerte lesújtó hatással volt a jövedelmező ingatlanpiacra. A Target Dubai eheti riportjában azt vizsgáljuk meg, hogyan teljesít a dubaji ingatlanszektor a nehézségek ellenére.

A Hollywoodi ingatlanosok című sorozat Netflixen nagy siker volt a nyáron, és jól bemutatta, miért vonzó az ingatlanpiacon dolgozni - nagy üzlet. Habár a szektort súlyosan érintette a koronavírus-járvány, itt, Dubajban a piac továbbra is váratlanul jó eredményeket produkál.

hirdetés

2020 első félévében 16,3 milliárd eurónyi forgalom bonyolódott. A Dubai Marinával kapcsolatos tranzakció volt a legtöbb, 770 millió euró értékben. Az átlagos eladási ár 253 ezer euró egy lakás, és 550 ezer egy villa esetében. Az ingatlanpiacon jelentős szeletet hasítottak ki a női befektetők: 1,51 milliárd eurót költöttek el.

„2012 óta bárki, aki befektetett Dubajban, évente mintegy 8,5 százalékos nyereséget könyvelhetett el"- állítja Michael Waters, a Heriot-Watt egyetem professzora. "A listán, amely a Globális Versenyképességi Index alapján rangsorolja a városokat, amely azt mutatja meg, mennyire vonzóak befektetési szempontból, Dubaj a 29. helyről a 6. helyre kúszott fel az utóbbi néhány évben.”

Az összes kategóriában tapasztalható növekedés, köztük a világ legdrágább ingatlanjai terén is. Ennek az egyedi otthonnak minden részletét tulajdonosa tervezte meg, kezdve az automatizált berendezésektől, a kültéri elemeken keresztül egészen a bútorokig.

"Ez egyike annak a három kinti területnek, amellyel ez az ingatlan rendelkezik. Innen kilátás nyílik a Pálma-szigetre és a Dubai Marinára" - mutatja tudósítónk, Natalie Lindo. "De nem csak több millió eurós ingatlanokat vesznek az emberek Dubajban."

Az olyan új közösségi fejlesztések iránt is hatalmas az érdeklődés, mint például ami ezen a téren zajlik.

„Meg akartuk adni azt a lehetőséget az embereknek, hogy megengedhető áron jussanak ingatlanhoz, hogy ezzel bérlés helyett tulajdonosokká válhassanak" - mondja Fred Durie, a Nshama Property Developers vezérigazgatója. "Ugyanakkor a felszereltségnek jónak kellett lennie. Ha bérelnek a pénz elvész, ha tulajdonossá válnak, akkor amikor nyugdíjba mennek, vagy elhagyják Dubajt, marad egy értékük, amit el tudnak adni.”

Egyre többen vesznek először ingatlant Dubajban. Azok, akik korábban béreltek, de tökéletesnek látják az időt arra, hogy tulajdonossá váljanak.

„Nagyon elfoglaltak voltak, különösképpen nyáron" - mondja Natalie Lindo. "Ez lehet, hogy meglepő néhány embernek.”

„Szerintem ez a karanténra vezethető vissza" – vélekedik Rick Waind, a Better Homes igazgatója. "Mindannyian 5-6 hetet töltöttünk otthonainkba zárva, látván, hol is élünk. Úgy vélem, sok ember azon gondolkodik, milyen elérhető ingatlanok vannak, és amikor elkezdtek nézelődni, rájöttek, hogy a piacon valóban jó áron lehet ingatlanokhoz jutni.”

A járványnak nyilvánvalóban hatása lesz 2020 harmadik negyedévében is, mégis sokan azt firtatják: vajon az ingatlanszektor túl van-e a mélyponton?

"Ez a következő 6-8 hónapban várható. Szerintem bérelni fognak az emberek, és továbbra is első otthonokat vásárolni itt, Dubajban” - vélekedik Fibha Ahmed, a Bayut and Dubizzle sales igazgatója.

A koronavírus-járvány miatt sokan elvesztették állásukat és pénzügyi stabilitásukat. De akiknek vannak tartalékaik, úgy vélik, ez ideális időszak ingatlanvásárlásra.

"A férjemmel éppen a járvány idején nézegettünk házakat, és arra gondoltunk, hogy ha most vásárolunk, a kiadásaink 40-50 százalékkal csökkenni fognak havonta” - véli Maya Wimbury.

Míg 2020 nehéz év a globális ingatlanpiac számára, dubaji elemzők szerint a közelgő világkiállítás hozzájárulhat a gazdaság talpraállásához.

"Az én előrejelzésem az, hogy a piacra fokozatosan vissza fog térni a bizalom" - mondja Chris Speller, a CityScape and Informa igazgatója. "Hiszek benne, hogy a következő első negyedévben valódi bizalmat fogunk tapasztalni az ingatlanpiacokon.”

forrás: Euronews

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Párkapcsolat

Névnap 01.26.

Ma Paula, Vanda napja van.

Thai kókusztejes-currys csirkeleves

Zökkentsd ki magad az egyhangúságból ezzel az igazán pikáns, színes, gazdag thai kókusztejes csirkelevessel! Garantálom, hogy az egzotikus ízkavalkád ...

  • 2021-01-25 21:08
Angela Merkel: meg kell akadályozni a harmadik hullámot

A német kancellár nem zárja ki a határok lezárását sem a koronavírus-járvány harmadik hullámának megakadályozása érdekében. Angela Merkel szerint le k...

  • 2021-01-25 20:04
Így kezelje most a helyzetet a Bika!

Környezetében mindenki hatással van a napjára, ami akár jó, de akár rossz is lehet. Egy nagyobb dugóba keveredik, ami felboríthatja a napirendjét, de ...

  • 2021-01-25 17:14
Dr. Novák Hunor elismeri: nagyot tévedett a koronavírussal kapcsolatban

Egy igazi véleményvezér, akit az online térben több tízezren követnek és adnak a szavára. Dr. Novák Hunor gyermekorvos gyakran fogalmaz meg markáns kr...

  • 2021-01-25 15:53
Laktatós, mégis könnyű: Cukkinis tésztasaláta

Már untam minden szokásos dolgot, amire eddig használtam a cukkinit. Egyébként nem más ez, mint egy jó cukkinis tészta, csak joghurttal, kihűtve.

  • 2021-01-25 14:21

hirdetés

Húsz év alatt 152 tanárnak adták át a pedagógusok Kossuth-díját

Huszadik alkalommal adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat év végén, a természettudományos oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok...

  • 2021-01-25 10:53
Az olcsóbb ingatlanok kerültek helyzetbe a második hullám előtt

Stagnálás és árcsökkenés jellemzi lakáspiacot, igaz, a járvány miatt a múlt év második negyedévében látható szinthez képest némi emelkedés történt - d...

  • 2021-01-25 10:33
Tüntetnek a Sanofi dolgozói az elbocsátások ellen

Sztrájkba kezdtek a Sanofi francia gyógyszeripari cég dolgozói a leépítések elleni tiltakozásul. Több százan tüntettek hétfőn egyik gyára előtt, a Lyo...

  • 2021-01-25 07:01
A Bagossy Brothers Company tarolt idén

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án, a Duna TV kétórás showműsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió é...

  • 2021-01-24 23:53
Veszélyes hosszú távú következményei lehetnek a koronavírusnak

Sokkal gyakoribb, hogy újból kórházi ápolásra szorulnak a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápolt emberek – írja a The Guardian egy friss kutatásra...

  • 2021-01-24 22:57

Minden cikk

hirdetés

hirdetés