hirdetés

Partnereink

A réznarancs lesz 2015 színe?

hirdetés

A réznarancs lesz 2015 színe?

Legyen szó a hálószobánk megnyugtató kékjéről vagy a kedvenc magas sarkú cipőnk égető vörös ragyogásáról, a színek nagyon fontos szerepet töltenek be az életünkben és senki sem veszi őket olyan komolyan, mint az amerikai székhelyű papírgyártó cég, a Pantone.

A Pantone 2000 óta minden évben kihirdeti az év színét, amely aztán nagyban meghatározza a szépség- és divattrendek, sőt a lakberendezési irányvonalak alakulását is. Jelenleg az egész világ lélegzetvisszafojtva várja, hogy a színekben jártas cég végre bejelentse, hogy melyik lesz 2015 hivatalos árnyalata.

hirdetés

Egyelőre a réznarancsszín (színkód: 50yr36/263) tűnik a legesélyesebbnek, hiszen a meleg fémes árnyalatok erőteljesen dominálták a következő év trendjeit felvonultató divatbemutatókat, kiállításokat és egyéb nemzetközi eseményeket. Mielőtt azonban nagyon belemerülnénk a találgatásokba, ismerkedj meg a sokat emlegetett év színének kiválasztási folyamatával és tekintsd át velünk az elmúlt évek sztár-árnyalatait.

Hogyan kerül meghatározásra az év színe?

A Pantone munkatársai tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy az általuk kiválasztott szín egy egész éven uralni fogja a trendeket, ezért csakis komoly és gondos kutatómunka után jelentik be a döntésüket.

A különböző iparágak, mint a divat, a zene és a technológia elismert képviselői, minden év elején nyakukba veszik a világot azzal a céllal, hogy felkutassák és megtalálják az aktuálisan legnépszerűbb színt. Ez távolról sem olyan egyszerű feladat, mint gondolnánk, hiszen tényleg azt az árnyalatot kell meghatározniuk, amely a Föld egész lakosságának pillanatnyi ízlését, életérzését tükrözi.

Tavasz környékén mindannyian összegyűlnek és egy szakértői gárdával egyetemben egy két napos titkos találkozó keretein belül vitatják meg a jelölt színekben rejlő potenciált. A gyűlés végére közös megegyezés alapján kell kiválasztaniuk a következő év színét.

Milyen szempontok alapján kerül ki a győztes?

Egy adott év színének minden esetben tükröznie kell a világ pillanatnyi életérzését, problémáit, sikereit és helyzetét. Például a tavalyi év színe, a smaragdzöld (színkód: 17-5641) a növekedést, a megújulást és a jólétet hivatott szimbolizálni, hiszen akkoriban a világ minden táján érezhető volt a gazdasági válság megszűnésével járó optimizmus és pozitív szemléletváltás.

Miért gyanakszunk a réznarancsra?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis miért gondolják sokan, hogy réznarancs lehet 2015 színe. Nos, a krízis éveiben, amikor minden ország gazdaságát, ezáltal a lakosságuk életmódját is a recesszió jellemezte, főként hideg árnyalatok kerültek kiválasztásra, a válság vége felé haladva pedig bátorító, élettel teli színek kezdték átvenni az uralmat. Mint mondtuk 2013-ban a bőséget reprezentáló smaragdzöld volt a befutó, idén pedig a kreativitás és az egyediség szinonimájaként elhíresült ragyogó orchidea vitte a pálmát, ezért a szakemberek egy melegséget, közelséget és mélységet sugárzó színt prognosztizálnak a következő évre.

A rózsaarany már több szezon óta uralja az ékszerdivatot, a réznarancs pedig egyre nagyobb és nagyobb teret hódít magának a lakberendezés világában, nem lepődnénk meg tehát, ha ez a fémes, terrakottára emlékeztető árnyalat lenne a zsűri végső választása.

Mi nagyon örülnénk, ha valóban a réznarancs nyerne, hiszen önmagában is remekül néz ki, de fehérrel és más semleges színekkel is remekül kombinálható. A merészebbek a rózsaszín és a narancs különböző árnyalataival is párosíthatják a lakásukon vagy az öltözékükön belül.

Még pár napot várnunk kell, amíg a Pantone kihirdeti 2015 színét, de addig is kíváncsiak lennénk, hogy nektek, hogy tetszik a nagy esélyes réznarancs és milyen más színeket ajánlanátok a szakemberek figyelmébe.

Titeket befolyásol bármiben is az év színe? Hordtátok vagy használtátok a 2014 slágerének számító ragyogó orchideát?

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 12.07.

Ma Ambrus napja van.

A vevők örülhetnek a legjobban a lakáspiaci fordulatnak

Kínálati boom várható a jövőben, ugyanis az ingatlan.com mérlege szerint nyár óta 5 ezerrel nőtt az eladó lakások száma a nagyvárosokban.

  • 2019-12-06 17:04
Föld körüli utazásra csábít a Nemzeti Énekkar

Az este az adventi és karácsonyi időszak semmihez sem hasonlítható időszakát járja körül. A legszebb európai karácsonyi dalok (Mária-énekek, kolindák)...

  • 2019-12-06 13:27
Az ország legnagyobb gyerekszobája a Gellértben

December 7-én és 8-án ismét várja az apróságokat és szüleiket a Danubius Hotel Gellért, ami hetedik alkalommal változik Adventi Mesehotellé. Az ország...

  • 2019-12-06 11:54
A Rakuten Viber 9. születésnapja alkalmából megajándékozza felhasználóit

A mára világszerte több mint egymilliárd ember által használt üzenetküldő alkalmazás, a Rakuten Viber örömmel mutatja be az exkluzív ajándékbotot – hi...

  • 2019-12-06 08:21
A tökéletes kenyér saját határainkat feszegeti

Vajda József pékmester egy spirituális gasztroutazásra hív minket A kenyér lelke című kötetével. Receptjei és kalandos történetei a kenyér nyelvére ta...

  • 2019-12-05 15:53

hirdetés

Megyei Prima díjat kapott a Fricska!

Budapesti és Pest megyei Regionális Príma díjat kapott a Fricska Táncegyüttes. A méltatással járó jutalmat saját iskolájuk elindítására fordítják.

  • 2019-12-05 14:03
A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

Nátha, arcüreggyulladás, orrmandulagyulladás, torokmandulagyulladás, középfülgyulladás akut és krónikus formában. Betegségek, melyek leginkább megnehe...

  • 2019-12-05 12:16
Halaszthatatlan a fővárosi útdíj bevezetése

Évente legalább 250 milliárd forintot takaríthatnának meg a budapestiek, és minden bizonnyal jóval kevesebb lenne az asztmás gyermek, ha bevezetnék Bu...

  • 2019-12-05 10:27
Karácsonykor is menő lesz a nyuszi

A JátékNet.hu webáruháznál az év legforgalmasabb időszaka a tél: a Black Friday napjai, az adventi hétvégék és az Ország Játéka verseny. Magyarország ...

  • 2019-12-04 20:06
Varázsold meghitté az ünnepet!

Míg régen a piros és az arany számított tradicionális karácsonyi színnek, mára nincs olyan szín vagy stílus, amit ne lehetne bevetni egy ünnepi otthon...

  • 2019-12-04 17:47

Minden cikk

hirdetés

hirdetés