hirdetés

Partnereink

A réznarancs lesz 2015 színe?

hirdetés

A réznarancs lesz 2015 színe?

Legyen szó a hálószobánk megnyugtató kékjéről vagy a kedvenc magas sarkú cipőnk égető vörös ragyogásáról, a színek nagyon fontos szerepet töltenek be az életünkben és senki sem veszi őket olyan komolyan, mint az amerikai székhelyű papírgyártó cég, a Pantone.

A Pantone 2000 óta minden évben kihirdeti az év színét, amely aztán nagyban meghatározza a szépség- és divattrendek, sőt a lakberendezési irányvonalak alakulását is. Jelenleg az egész világ lélegzetvisszafojtva várja, hogy a színekben jártas cég végre bejelentse, hogy melyik lesz 2015 hivatalos árnyalata.

hirdetés

Egyelőre a réznarancsszín (színkód: 50yr36/263) tűnik a legesélyesebbnek, hiszen a meleg fémes árnyalatok erőteljesen dominálták a következő év trendjeit felvonultató divatbemutatókat, kiállításokat és egyéb nemzetközi eseményeket. Mielőtt azonban nagyon belemerülnénk a találgatásokba, ismerkedj meg a sokat emlegetett év színének kiválasztási folyamatával és tekintsd át velünk az elmúlt évek sztár-árnyalatait.

Hogyan kerül meghatározásra az év színe?

A Pantone munkatársai tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy az általuk kiválasztott szín egy egész éven uralni fogja a trendeket, ezért csakis komoly és gondos kutatómunka után jelentik be a döntésüket.

A különböző iparágak, mint a divat, a zene és a technológia elismert képviselői, minden év elején nyakukba veszik a világot azzal a céllal, hogy felkutassák és megtalálják az aktuálisan legnépszerűbb színt. Ez távolról sem olyan egyszerű feladat, mint gondolnánk, hiszen tényleg azt az árnyalatot kell meghatározniuk, amely a Föld egész lakosságának pillanatnyi ízlését, életérzését tükrözi.

Tavasz környékén mindannyian összegyűlnek és egy szakértői gárdával egyetemben egy két napos titkos találkozó keretein belül vitatják meg a jelölt színekben rejlő potenciált. A gyűlés végére közös megegyezés alapján kell kiválasztaniuk a következő év színét.

Milyen szempontok alapján kerül ki a győztes?

Egy adott év színének minden esetben tükröznie kell a világ pillanatnyi életérzését, problémáit, sikereit és helyzetét. Például a tavalyi év színe, a smaragdzöld (színkód: 17-5641) a növekedést, a megújulást és a jólétet hivatott szimbolizálni, hiszen akkoriban a világ minden táján érezhető volt a gazdasági válság megszűnésével járó optimizmus és pozitív szemléletváltás.

Miért gyanakszunk a réznarancsra?

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mégis miért gondolják sokan, hogy réznarancs lehet 2015 színe. Nos, a krízis éveiben, amikor minden ország gazdaságát, ezáltal a lakosságuk életmódját is a recesszió jellemezte, főként hideg árnyalatok kerültek kiválasztásra, a válság vége felé haladva pedig bátorító, élettel teli színek kezdték átvenni az uralmat. Mint mondtuk 2013-ban a bőséget reprezentáló smaragdzöld volt a befutó, idén pedig a kreativitás és az egyediség szinonimájaként elhíresült ragyogó orchidea vitte a pálmát, ezért a szakemberek egy melegséget, közelséget és mélységet sugárzó színt prognosztizálnak a következő évre.

A rózsaarany már több szezon óta uralja az ékszerdivatot, a réznarancs pedig egyre nagyobb és nagyobb teret hódít magának a lakberendezés világában, nem lepődnénk meg tehát, ha ez a fémes, terrakottára emlékeztető árnyalat lenne a zsűri végső választása.

Mi nagyon örülnénk, ha valóban a réznarancs nyerne, hiszen önmagában is remekül néz ki, de fehérrel és más semleges színekkel is remekül kombinálható. A merészebbek a rózsaszín és a narancs különböző árnyalataival is párosíthatják a lakásukon vagy az öltözékükön belül.

Még pár napot várnunk kell, amíg a Pantone kihirdeti 2015 színét, de addig is kíváncsiak lennénk, hogy nektek, hogy tetszik a nagy esélyes réznarancs és milyen más színeket ajánlanátok a szakemberek figyelmébe.

Titeket befolyásol bármiben is az év színe? Hordtátok vagy használtátok a 2014 slágerének számító ragyogó orchideát?

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 07.09.

Ma Lukrécia napja van.

Komárnoban folytatódik a FEBO Fesztivál!

Fesztivál határok nélkül szlogennel tavasszal útjára indult ingyenes eseménysorozat a kényszerpihenőt követően július 9-én a szlovákiai Komárnoban fol...

  • 2020-07-07 12:08
A SPAR online shopja garantálja a pontos kiszállítást

A SPAR online shopja garantálja a pontos kiszállítást: 1000 forintos kuponnal kárpótolja vásárlóit, ha mégis későn érkezne meg a rendelés.

  • 2020-07-07 08:54
Grillezett pizza? Fördős Zé gasztrotippjei a tuti kerti partyhoz

A nyár szó hallatán sok minden eszünkbe jut: strand, kánikula, jeges italok és persze a grillezés. Most, hogy végre kiszabadultunk a négy fal közül, t...

  • 2020-07-07 07:34
Évente több mint 2500 csecsemőt hordanak ki külföldi szülők számára az ukrán béranyák

Több száz csecsemő várakozik külföldi szüleire Ukrajnában. A babákat béranyák hozták világra, és a járvány miatt korlátozások következtében egyelőre ő...

  • 2020-07-05 18:02
Magyarország lélegeztetőgép-nagyhatalom

Huszonkét vizsgált, eltérő fejlettségű ország átlagában 26 lélegeztetőgép jut 100 ezer lakosra. A legtöbb az Egyesült Államokban: 54. De csak majdnem ...

  • 2020-07-05 15:25

hirdetés

Tarol a paradicsom és az eper

A fiatalabbak több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a paradicsom és az eper a kedvenc, tarol a csirkehús, növekszik a halfogyasztás – derült ki a...

  • 2020-07-05 14:17
Így lehetünk sikeresek a koronavírus után a munkaerőpiacon

Alkalmazkodóképesség, nyitottság az új ismeretek és kiemelten a technológia világa iránt – a magyar top vállalatok 90%-a számára informatikai eszközök...

  • 2020-07-05 12:33
Fokozatosan újranyitja ügyfélszolgálati irodáit az E.ON

Július 6-ától a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett újranyitnak az E.ON központi személyes ügyfélszolgálati irodái.

  • 2020-07-05 10:57
A vevők és eladók közti növekvő szakadék miatt csökkenhetnek a lakásárak

A vásárlási szándék látványos erősödése ellenére nem születik több adásvétel, mert az eladók nem alkalmazkodtak a piaci trendhez, azaz a vásárlóerőhöz...

  • 2020-07-05 09:48
A L’Oréal bemutatja fenntarthatósági céljainak új generációját

A L'Oréal elindítja új fenntarthatósági programját „L'Oréal a jövőért” néven, amely a Csoport legújabb céljait határozza meg 2030-ig. Tekintettel a nö...

  • 2020-06-30 18:23

Minden cikk

hirdetés

hirdetés