hirdetés

Partnereink

Az orosz írónő 21+1 párkapcsolati tanácsa

hirdetés

Az orosz írónő 21+1 párkapcsolati tanácsa

A magyar parapszichológia bábaasszonyként emlegetett orosz származású motivációs előadó, sikeres coach, Carla Galli művészek, élsportolók, politikusok, üzletemberek titkos életvezetési tanácsadója immár három évtizede.

A személyiség-és szervezetfejlesztő tréner, aki számos hazai és külfüldi hírességnek nyújtott már segítséget most megjelent hatodik, Újratervezés című könyvében nyilvánosságra hozta az általa kidolgozott sikerprogram, a Master Code System számos elemét és módszerét.

hirdetés

Carla Galli elárulja párkapcsolati titkait is. „Az életünk játszmáit éljük nap mint nap anélkül, hogy észre vennénk azt. Keressük önmagunkat, az élet értelmét, leggyakrabban magunkon kívül keressük a megoldásokat, ki-ki saját meggyőződése és hite szerint. A párkapcsolat mindannyiunk számára egy nagy feladat. Együtt élni, elfogadni egymáshoz alkalmazkodni, de mégis kreatívnak és szabadnak érezni magunkat nem egy egyszerű dolog. A nők a kötődés által szeretnek, a férfiak védelem által. Ez a párkapcsolati értékrend. A kérdés az, hogy hogyan lehet elfogadni a másik értékrendet úgy, hogy a sajátunk ne sérüljön?” – tette fel a kérdést Carla Galli.

Az orosz írónő hatodik könyve a párkapcsolatok útvesztőjéből is kivezeti az olvasót. Carla Galli párkapcsolati tanácsai: 

  1. Mindig ismerd el, ha megbántottad a társadat, és előbb vagy utóbb de kérj bocsánatot. El sem tudod képzelni, hogy egy kimondatlan bocsánatkérés milyen sérülést tud okozni a másik félben.
  2. Az ego és a büszkeség a legnagyobb ellenségei a bocsánatkérésnek. Tedd le ezt a két legrosszabb pajzsot!
  3. Soha ne emeld fel a hangodat azzal, akit szeretsz! Amikor felemeled a hangod egy rövid ideig “nagyobbnak”, felsőbbrendűnek érezheted magad a társadnál, de ez egy visszafordíthatatlan sérülést, fájdalmat tud okozni a másik félben.
  4. Emlékezz arra, hogy minden pillanat, amit a társaddal tölthetsz el közösen, az mennyire értékes. Minden egyes elmúlt perc már a múlté, soha nem kapod vissza. Ne tarts magadban haragot, sértődöttséget és megbántottságot!
  5. Légy puha, törékeny és mindig merd kimutatni, hogy mit érzel a szívedben!
  6. Mindig add meg a bizalmat a szerelmednek, mielőtt helytelen konklúziókat vonnál le a haragodon keresztül, és mielőtt bármi rosszat feltételeznél róla.
  7. Gyakorold a kedvességet és az együttérzést akkor, amikor a legnehezebb; egy vita alkalmával.
  8. Soha ne bánj úgy a kedveseddel, ahogy te sem szeretnéd, ha ő bánna veled. Soha ne büntesd, soha ne akard megleckéztetni és tanítani a másikat, miközben mérges vagy rá a saját fájdalmadon keresztül. Gyengéden tanítsd és vezesd a partneredet, szeretettel és együttérzéssel!
  9. Emlékezz, a változáshoz idő kell! Senki sem képes megváltoztatni egy évek óta berögződött rossz tulajdonságot vagy viselkedést egyik pillanatról a másikra. Légy türelmes a társaddal szemben!
  10. Gondold meg kétszer, mielőtt kritizálni kezdenéd a partnered! Mielőtt egy bántó szó elhagyná a szádat, állj meg egy pillanatra, és kérdezd meg magadtól: bennem is megtalálható ugyanez a tulajdonság? Ha igazán őszinte vagy önmagaddal, és a válaszod az “igen, bennem is”, akkor először fókuszálj arra, hogy megváltoztasd ezt a tulajdonságot önmagadban, és így észrevétlenül a partneredben is meg fog változni ez a tulajdonság.
  11. Légy óvatos a szavakkal! A szavaknak nagyon nagy erejük lehet, de emlékezz arra is, hogy a szavak sokszor a rendezetlen elménk gyártmányai, és sokszor nem azt tükrözik, ami valójában a szívünkben van.
  12. Együttérzés, kedvesség, tisztelet, megértés, őszinteség, hűség és elfogadás egy boldog párkapcsolat alapjai. Ha bármelyik is hiányzik ezek közül, előbb vagy utóbb össze fog dőlni a házad.
  13. Mindig vizsgáld meg a szándékodat, mielőtt mondasz vagy teszel valamit! Soha ne feltételezd, hogy a társad szándékosan tett valamit azért, hogy megbántson!
  14. Légy hálás minden egyes nap a partneredért! Naponta emlékeztesd magad azokra a kicsi, de értékes dolgokra, amik a társadban megvannak, és emlékeztesd magad arra, hogy milyen szerencsés vagy, hogy ő itt van ez életedben!
  15. Mindig emlékezz arra, hogy a párok egymás visszatükröződései. Gyakran, amit nem szeretünk a társunkban az pontosan az, ami bennünk van, de nem akarunk szembenézni vele. Amikor nem tetszik valami a párunkban, tekintsünk úgy rá, mintha épp tükörbe néznénk, és ‘átszkennelnénk’ a legmélyebb belsőnket.
  16. A kommunikáció az egyik legfontosabb kulcs a problémák megoldásához, de csak akkor, ha a szeretet az irányítója. Beszéljük ki a fájdalmunkat!
  17. Soha ne dobd el a párkapcsolatodat a (kezdeti) nehézségekért. A nehézségek és a problémák azért vannak, hogy rajtuk keresztül megerősödjünk.
  18. Az élet nagyon gyorsan elrepül. Ezért soha ne hagyd, hogy egyetlen nap is elteljen anélkül, hogy elmondod a másik felednek, hogy mennyit jelent neked és, hogy mennyire hálás és boldog vagy, hogy az életedben jelen van, kisebb-nagyobb hibáival együtt. Mondd el neki, hogy mennyire szereted őt, az összes tökéletlenségével együtt!
  19. Az önismeret és a fejlődés csodálatos dolog, ha közösen megyünk át rajta. Nemcsak abban segít, hogy virágozzon a kapcsolatunk, de abban is, hogy sokkal egyértelműbbek és gyengédebbek legyünk, hisz rájövünk arra, hogy nekünk is vannak hibáink.
  20. Soha ne hagyd, hogy elkápráztasson a közösségi médiából érkező bók, elismerések hamissága! Ne veszítsd el, ami igazi, miközben a valósnak tűnő hamisat kergeted!
  21. Fogadd el a saját hibáidat, ezen keresztül képes leszel elfogadni a párodét is.
  22. Ne ragaszkodj ahhoz, hogy megpróbálod megváltoztatni őt! Amikor meg akarod változtatni a másikat, az azt jelenti, hogy valami nem stimmel vele. Amikor így döntesz, azt jelenti, hogy nem magáért szeretetd, hanem valaki olyat szeretnél „faragni” amilyen a  te elképzelésedben él. Pedig sem a párod, sem te nem vagytok tökéletesek. Mindaddig, amíg mindketten nyitottak vagytok arra, hogy változzatok, alakítsatok magatokon, egymáshoz csiszolódjatok, addig minden eszköz megvan a kezetekben, ami egy tartós, boldog párkapcsolathoz szükséges!

Szöveg, portré: Cabbage House

Főkép: HD-Wall-Papers.com

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 03.19.

Ma József, Bánk napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés