hirdetés

Partnereink

London fényei

hirdetés

London fényei

A Disney Channel izgalmas, vadiúj sorozatának, a Dalmata utca 101-nek ikonikus helyszíne nem más, mint London.

A producerrel, Cara Spellerrel, és Weigert Miklós rendezővel beszélgettünk a részletekről. Ha érdekel, hogy mely nevezetes helyszínek és épületek szerepelnek a sorozatban, akkor olvass tovább!

hirdetés

Miért London lett a Dalmata utca 101 helyszíne?

WEIGERT MIKLÓS: London fényei, hangjai és lakói különleges miliőt kölcsönöznek ennek a fantasztikus városnak, ezért is gondoltuk, hogy jó helyszínéül szolgál majd a sorozatnak.

CARA SPELLER: Amiatt is gondoltunk Londonra, mert az eredeti történet is itt játszódott. Azt szerettük volna, hogy a gyerekek a világ minden tájáról tudjanak kötődni a sorozathoz, és ez pont egy olyan város, amit rengeteg ember ismer, és szeret egyaránt.

Mennyire könnyű felismerni Londont a Dalmata utca 101-ben?

CARA SPELLER: Reméljük, hogy nagyon könnyű lesz. A Dalmata utca 101-ben sok ikonikus formát láthatnak a nézők, amik Londonra utalnak, például rengeteg híres londoni épületet és jelképet.

Tudnál mondani néhány olyan ikonikus londoni jelképet, amik szerepelnek a sorozatban?

WEIGERT MIKLOS: Például a Big Ben, a London Eye, a Trafalgar square és a Tower Bridge, vagy más híres helyek Camden Town - ban.

CARA SPELLER: A sorozat főcímében is lesz néhány ilyen jelkép. Például egy londoni busz, bár nem tudom, hogy azt nevezhetjük-e jelképnek. Lesznek még hidak: a Tower Bridge és a Millennium híd is, valamint egy úton átmenő gyalogos, aki emlékeztethet arra a híres Abey Road-on történő átkelésre.

Ezek a helyszínek és jelképek részei a sorozatbeli történéseknek?

WEIGERT MIKLOS: Néha a történet részét képezik, olykor pedig csak a háttérben lesznek láthatóak. A legtöbb részben bizonyos okok miatt vagyunk egy adott helyszínen, például a Big Ben fontos szerepet játszik a második epizódban, ahová majd a sztori visz el minket.

A Dalmata utca 101 egy kutyacsaládról szól. Londonban van az otthonuk?

WEIGERT MIKLOS: Igen! Camden Town városrészt választottuk a családi ház helyszíneként, mert ez a filmbéli helyszín közelében van. Erős kötődést akartunk a sorozat és a film között, de a helyszínválasztás másik indoka a szép és érdekes környezet volt.

CARA SPELLER: A másik ok, hogy Londonnak ez a része az igazi olvasztótégely, ezért is olyan tökéletes a dalmatacsalád számára.

Nagy kihívás volt újraalkotni Camden Town-t a show miatt?

WEIGERT MIKLOS: Ha megnézed a választott helyszínünket, Camden Town tele van apró részletekkel, mint például a csatornák. Az ilyen dolgokat mindig kihívás megalkotni. Ki kell találni, hogy miként változtassuk meg őket úgy, hogy illeszkedjenek a sorozathoz, de mégse legyenek felismerhetetlenek.

CARA SPELLER: Imádom a csatornákat a Dalmata utca 101-ben. Vannak rajta csónakok, amik fantasztikus hangulatot kölcsönöznek a városnak.

Milyenek a házak a Dalmata utcában?

WEIGERT MIKLOS: A Dalmata utca egy klasszikus londoni utca. Ha közelről megnézitek, néhány ház kilóg a többi közül, de a legjobban a dalmatáké. Nem csak a zaj, de a hihetetlen rendetlenség miatt is. Ezek a kutyák tényleg otthagyják a nyomukat az otthonukon! Mindegyik ház az utcában egy átlagos teraszos ház, de a tulajdonosaik kicsit a személyiségükhöz illőre változtatják őket.

Mit mondanál el a Dalmata utca 101. számú ház stílusáról?

CARA SPELLER: Ez a ház úgy van kialakítva, hogy a gazdáik nélkül is tudjanak benne élni, szóval tele van mindenféle kütyükkel. Ezen kívül óriási a kupi, pont akkora, mint amit elvárnál egy olyan családtól, ahol 99 kis poronty él. Dylannak folyamatos fejtörést okoz a rend megteremtése és megtartása…

Milyen vicces dolgokat mondanál a családi házról?

WEIGERT MIKLOS: Sok mókás részletet rejtettünk el a háttérben, tartsátok nyitva a szemeteket, és lássuk mit vesztek észre! Sok kutya témájú dolog van a helyen, például a botok, melyek különösen értékesek a kutyák számára, ezért azokat a polcokon látjátok kihelyezve, mint egy műkincset.

Mi ihlette azt a Londont, amit a sorozatban láthatunk?

CARA SPELLER: A művészcsapatunk, akik a design feladatokon dolgoztak, mind nagyon különböző emberek. A világ különböző pontjairól érkeztek azért, hogy a londoni stúdiónkban dolgozzanak. Rengeteget tudnak a különböző szomszédságokról, és a londoni életről is. Ha egész életedben Londonban élsz, elkezdesz hozzászokni, hogy milyen csodálatos ez a város, de közben egy látogató mindent friss szemmel néz. Szerintem pont ez történt a csapatunkkal is. Megmutatták nekünk az ő Londonjukat, ami így valóban nagyon lenyűgöző és valóságos lett.

Mi van még a sorozatban, ami londoni érzést kelt a nézőkben?

WEIGERT MIKLOS: Amikor először elkezdtünk a sorozatról beszélni, egy nagyon élénk és színes graffitikkel teli kép jutott eszembe, és mivel London is tele van velük, tökéletesnek tűnt helyszínként. Ha egy fekete-fehér kutyát látsz egy nagyon színes, graffitikkel teli fal előtt, az is elég jól mutat.

Forrás: Merlin Communications

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 01.19.

Ma Sára, Márió napja van.

Megkezdődött a Trump elleni eljárás

Megkezdődött az amerikai elnök elleni alkotmányos vádemelési eljárás a szenátusban. Az impeachment első lépéseként a vádat előterjesztő hét úgynevezet...

  • 2020-01-19 13:27
Évi húsz kiló péksüteményt eszünk

Miközben a hazai kenyérfogyasztás mértéke éves szinten stagnál, vagy kicsit csökken, addig a péksüteményekből 2014 óta folyamatosan többet eszünk. A K...

  • 2020-01-19 12:12
Világsztár érkezik Budapestre!

Ismét Magyarországra látogat a skandináv krimik világsztárja, Jo Nesbø! Az Animus kiadó által meghívott hírességgel a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfe...

  • 2020-01-19 10:56
Lebomló virágcserepekkel csökkenti műanyagfelhasználását a SPAR

Az áruházlánc újabb zöld kezdeményezése, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban is kínál vásárlóinak dísznövé...

  • 2020-01-18 20:01
Termálfürdőzés: egyre népszerűbb a magyar fiatalok körében

Magyarország köztudottan termálvíz-nagyhatalom, aminek előnyeivel a fiatalok is mindinkább tisztában vannak, mert egyre többen keresik fel a termálfür...

  • 2020-01-18 18:43

hirdetés

Hazai topsztárok népszerűsítik a megújult Story magazint

Újragondolt logó, innovatív vizuális elemek, nagyobb fotók, letisztultabb címszerkezetek és betűtípusok, vadonatúj rovatok és még több női tartalom – ...

  • 2020-01-18 17:20
Egy leendő világörökségi helyszínre szabadították rá a graffitist a helyiek

Korunk egyik legrejtélyesebb művésze azért járja a világot, és helyezi el a „Space Invader" videojáték pixeleire emlékeztető csempékből felépülő alkot...

  • 2020-01-18 16:15
2019 lett az az év, amikor karácsonyra élményt adtunk és kaptunk

A Bónusz Brigád évek óta kitartóan arra buzdít, hogy karácsonyra, születésnapra, bármilyen esemény kapcsán ajándékba minél többen élményt adjanak egym...

  • 2020-01-18 13:47
The Carbonfools lemezbemutató turné

Elindult a zenekar Carbonsun címen megjelent albumának bemutató turnéja, melynekbudapesti államása az A38 Hajó lesz január 23-án.

  • 2020-01-18 12:23
Bíróság előtt a pedofil pap

Nagy médiaérdeklődés kíséri Franciaországban a pedofíliával megvádolt egykori pap, Bernard Preynat elleni büntetőpert. Az eljárás kedden kezdődött a k...

  • 2020-01-15 23:18

Minden cikk

hirdetés

hirdetés