hirdetés

Partnereink

Így lesz valakiből jó gamer csaj

hirdetés

Így lesz valakiből jó gamer csaj

Manapság már magyarul is egyre gyakrabban használjuk a gamer (angol: játékos) kifejezést azokra, akik órákat töltenek videójátékokkal vagy számítógépes játékokkal. Néhány éve még sok emberben erősen élt a sztereotípia, hogy gamerek csak férfiak lehetnek, de az elmúlt évek során nyilvánvalóvá vált, hogy rengeteg női játékos van. Sőt, a gamer székek 46%-ában lányok ülnek!

Tévhit, hogy aki számítógépes játékokkal játszik, az antiszociális és semmi más nem érdekli az életben. Számos olyan játék van, amiben egyszerre többen is részt tudnak venni és a játékosok között folyamatos az interakció. A gamer találkozókon pedig személyesen is találkozhatnak az adott játék rajongói, így akár több társas kapcsolat épülhet játék közben, mint a hétköznapokban.

hirdetés

Azt pedig számos tanulmány igazolja, hogy bizonyos számítógépes és videójátékok nemhogy nem pusztítják, hanem egyenesen fejlesztik az agysejteket. A profi gamerek mentális kitartása vetekszik az olimpiai sportolókéval, mert szinte ugyanolyan agyi erőfeszítést igényel a két műfaj.

A gamerek eszköztára

Az igazi gamereknek szüksége van megfelelő eszközökre, hogy kényelmesen és hatékonyan merülhessenek el a játékok világában. A legfontosabb az olyan speciális gamer laptop, amely felépítésével alkalmas a lehető legjobb játékélmény nyújtására. A nagyobb teljesítményű processzor, nagy felbontású kijelző, kiváló minőségű hang és grafika mind fontos elemei egy igazi gamer laptopnak.

Ezenkívűl jól jön egy speciális billentyűzet és egy egér, melyek praktikus kialakításukkal a hosszú órákon át tartó játék alatt is kényelmesek maradnak. A videójátékokhoz szükség van a megfelelő konzolokra, illetve minden játék fanatikusnak jól jön hosszú távon egy kényelmes és állítható gamer szék.

A gamerkedés előnyei

Mindamellett, hogy a játék kikapcsol és gyakran jelent stresszoldó eszközt, a gamerkedésnek további számos előnye van. Az akcióban és eseményekben dús játékok mentális stimulációt nyújtanak, a gondolkodós verziók pedig javítják a játékos problémamegoldó képességét. Bizonyos játékok hatására erősödik a memória, a koncentrációs és multitasking készségek.

Ha a játék idegen nyelven fut, akár nyelvtanulásra is használható, de gyermekek esetén akár a lexikális tudásukat is bővítheti (pl. történelmi játékok). Ezenkívül a gamerkedést lehet akár profi szinten is űzni, és vannak, akik szép összegeket keresnek a játékkal.

A gamer csajok és a nekik szóló játékok

Gamer csajok

Bár a gamerek majdnem fele lány, még ma sem könnyű nőként érvényesülni a játékok világában. Néhány férfi játékos azt gondolja, hogy a női gamerek csak le akarnak nyűgözni valakit, és azért játszanak, mert egy gamer csaj „menő”. Sokan lenézően vagy támadóan kezelnek játékosokat, amikor kiderül, hogy egy lány ül a gamer székben.
Pedig számos nemzetközi gamer verseny van, amit női játékos nyert meg. A gamer csajokat gyakran éri az az előítélet, hogy nem szeretnek nőiesen viselkedni vagy öltözködni, ha a játék a hobbijuk. Ez azonban messze áll az igazságtól, a legtöbb gamer lányt ugyanúgy érdeklik a csajos dolgok is.

Bár léteznek olyan játékok, amelyekkel a férfiak játszanak szívesebben, számos olyan termék van a piacon, amellyel mindkét nem képviselői szívesen töltenek el órákat. A Life is Strange, a Don’t Starve Together, a Pokémon Go, a Counter Strike, a Call of Duty, az Overwatch és a Sims című játékokat fiúk és lányok egyformán élvezhetik.

Gamer randi

De hol tud találkozni a gamer pasi a gamer csajjal? A több órányi játék után érdemes szünetet tartani, és elmenni egy gamer találkozóra. Ha a kedvenc játékoddal kapcsolatos eseményen találkoztok, tuti, hogy lesz közös témátok. Ha cosplay találkozón vesztek részt, nyugodtan szólíts meg bárkit, akinek tetszik a kreatív jelmeze.

A gamerkedés egyik legnagyobb előnye, hogy összehoz hasonló érdeklődésű emberekkel. Nemcsak új barátokat, hanem akár párt is találhatsz, akivel osztoztok a játék iránti szenvedélyben.

A játékok tehát nemcsak a mentális képességeinkre, hanem a társas kapcsolatainkra is pozitív hatással lehetnek. Főleg akkor, ha magunk mögött hagyjuk egy kicsit a gamer széket, és a valóságban is megismerkedünk játékos társainkkal.

Forrás: BP Digital Group

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 01.28.

Ma Károly, Karola napja van.

Vételár vs. értékesítési idő

A korábbi évek szárnyalása után észrevehető a budapesti, belvárosi piac megtorpanása. A világjárvány és a hosszú hónapok óta tartó korlátozások hatásá...

  • 2021-01-27 19:43
Zöldfűszeres rakott zöldség

A zöldségek ily módon való rétegezéséhez az ötlet egy újságból származik, és biztosan sokszor fog még az asztalra kerülni ez a fogás!

  • 2021-01-27 17:08
Fokhagymakrémleves zsályával

Egy nálunk is népszerű francia leves, bármilyen időszakban ajánljuk.

  • 2021-01-27 16:24
Üdítőitalt készítenek karácsonyfából

Újfajta felhasználását találták ki Észtországban a kidobott karácsonyfáknak. Az ünnepi szezon elmúltával rengeteg fenyő kerül az utcára a balti államb...

  • 2021-01-27 15:00
Szorong a francia diákok egyharmada

Tiltakozásokat szerveztek keddre a francia diákok az egyetemek bezárása miatt, mert az növelte bizonytalanságukat. Étienne Franciaországban tanul jogo...

  • 2021-01-27 13:51

hirdetés

Közép- és észak-magyarországi középiskolás diákok részére hirdet fotópályázatot az AVKF

Fotópályázatot hirdet középiskolás diákok részére az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) és Hallgatói Önkormányzata a Közép- és Észak-Magyarország, ...

  • 2021-01-26 12:37
Koronavírus: döccenők az oltási programokban a vakcinák miatt

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke beszélt az AstraZeneca gyógyszeripari vállalat vezetőjével, azt követően, hogy a svéd-brit gyógyszerg...

  • 2021-01-26 08:52
Hamilton és Rosberg újra rajthoz áll, ezúttal a világ legextrémebb versenyén

Amióta Nico Rosberg csatlakozott az Extreme E-hez, a világ legvadregényesebb tájain zajló elektromos SUV-k versenyéhez, mindenki azt találgatja, hogy ...

  • 2021-01-26 07:37
Thai kókusztejes-currys csirkeleves

Zökkentsd ki magad az egyhangúságból ezzel az igazán pikáns, színes, gazdag thai kókusztejes csirkelevessel! Garantálom, hogy az egzotikus ízkavalkád ...

  • 2021-01-25 21:08
Angela Merkel: meg kell akadályozni a harmadik hullámot

A német kancellár nem zárja ki a határok lezárását sem a koronavírus-járvány harmadik hullámának megakadályozása érdekében. Angela Merkel szerint le k...

  • 2021-01-25 20:04

Minden cikk

hirdetés

hirdetés