hirdetés

Partnereink

Hajléktalanokkal népesítenek be egy spanyol falut

hirdetés

Hajléktalanokkal népesítenek be egy spanyol falut

Hét új fővel bővült a spanyol falu, Muñotello lakossága az idén. Két olyan családról van szó, akik a koronavírus-járvány alatt hajléktalanná váltak. A Madrina Alapítvány révén kerültek a parányi településre, ahol addig mindössze 60-an laktak.

A kolumbiai Nallibynek és Juannak négy lánya van. A legkisebbel költöztek ide, így sikerült elkerülniük, hogy a gyereket szociális gondozásba vegyék.

hirdetés

"Amikor mondták, hogy ide kell jönnöm, nem érdekelt, milyen ház fogad. Ha nem esik be az eső, nem fázunk és a lányommal lehetek, akkor teljesen mindegy" - mondta az asszony.

Nancy Peruból menekült Spanyolországba három gyermekével. Nem számított rá, hogy a járvány miatt nem kap majd munkát. Madridban 350 euróért bérelt egy pirinyó szobát négyüknek.

"Itt van nappali, nagy ebédlő, fürdőszoba, boldog vagyok. Ami mindennél jobban tetszik, az az itteniek kedvessége. Madridban az emberek nagyon ridegek voltak."

A faluba érkezésükkor az alapítvány gondoskodott róla, hogy néhány hónapig legyen mit enniük és segítettek nekik munkát találniuk.

"Az emberek próbálnak nekik segíteni ruhákkal, takarókkal és étellel is" - mondta José García, Muñotello alpolgármestere.

A spanyol városokban családok százai küszködnek hasonló gondokkal. A Madrina Alapítvány próbálja őket meggyőzni a költözés előnyeiről.

"A járvány előtt havonta egy-két, esetleg négy család fordult hozzánk segítségért azzal, hogy gyerekestül az utcára kerültek, most naponta négy ilyen esetünk van" - közölte Conrado Jiménez, az alapítvány elnöke.

Carolina és Cristian is a várólistájukon van. Jelenleg egyikük sem dolgozik, a járvány miatt nem találnak munkát a szakmájukban. A kislányuk a zárlat idején született és az anyai nagymama már nem akar róluk gondoskodni.

"Sem nekem, sem a kicsinek nem hajlandó többé enni adni, ezért kellett idejönnünk, az alapítványhoz, hogy legyen mivel megetetni a kislányomat."

Az alapítvány adatai szerint a 2021 első félévében szegénységbe süllyedő spanyolok fele nagy eséllyel hajléktalanná válhat.

Forrás: Euronews

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 01.25.

Ma Pál napja van.

Így kezelje most a helyzetet a Bika!

Környezetében mindenki hatással van a napjára, ami akár jó, de akár rossz is lehet. Egy nagyobb dugóba keveredik, ami felboríthatja a napirendjét, de ...

  • 2021-01-25 17:14
Dr. Novák Hunor elismeri: nagyot tévedett a koronavírussal kapcsolatban

Egy igazi véleményvezér, akit az online térben több tízezren követnek és adnak a szavára. Dr. Novák Hunor gyermekorvos gyakran fogalmaz meg markáns kr...

  • 2021-01-25 15:53
Laktatós, mégis könnyű: Cukkinis tésztasaláta

Már untam minden szokásos dolgot, amire eddig használtam a cukkinit. Egyébként nem más ez, mint egy jó cukkinis tészta, csak joghurttal, kihűtve.

  • 2021-01-25 14:21
Húsz év alatt 152 tanárnak adták át a pedagógusok Kossuth-díját

Huszadik alkalommal adták át a Rátz Tanár Úr Életműdíjat év végén, a természettudományos oktatás területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó pedagógusok...

  • 2021-01-25 10:53
Az olcsóbb ingatlanok kerültek helyzetbe a második hullám előtt

Stagnálás és árcsökkenés jellemzi lakáspiacot, igaz, a járvány miatt a múlt év második negyedévében látható szinthez képest némi emelkedés történt - d...

  • 2021-01-25 10:33

hirdetés

Tüntetnek a Sanofi dolgozói az elbocsátások ellen

Sztrájkba kezdtek a Sanofi francia gyógyszeripari cég dolgozói a leépítések elleni tiltakozásul. Több százan tüntettek hétfőn egyik gyára előtt, a Lyo...

  • 2021-01-25 07:01
A Bagossy Brothers Company tarolt idén

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án, a Duna TV kétórás showműsorában adták át ötödik alkalommal a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió é...

  • 2021-01-24 23:53
Veszélyes hosszú távú következményei lehetnek a koronavírusnak

Sokkal gyakoribb, hogy újból kórházi ápolásra szorulnak a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápolt emberek – írja a The Guardian egy friss kutatásra...

  • 2021-01-24 22:57
A COVID-19 felgyorsítja a téli sportok technológiai fejlődését

A Mastercard megbízásából 15 európai ország 53 téli sportszakértője* készítette el az új, független Delphi-tanulmányt „A technológia hatása a téli spo...

  • 2021-01-22 11:29
Ismét megjelenik a Mein Kampf Lengyelországban

Óriási vitát kavar, hogy Lengyelországban ismét megjelentetik a Mein Kampfot.

  • 2021-01-22 09:18

Minden cikk

hirdetés

hirdetés