hirdetés

Partnereink

London fényei

hirdetés

London fényei

A Disney Channel izgalmas, vadiúj sorozatának, a Dalmata utca 101-nek ikonikus helyszíne nem más, mint London.

A producerrel, Cara Spellerrel, és Weigert Miklós rendezővel beszélgettünk a részletekről. Ha érdekel, hogy mely nevezetes helyszínek és épületek szerepelnek a sorozatban, akkor olvass tovább!

hirdetés

Miért London lett a Dalmata utca 101 helyszíne?

WEIGERT MIKLÓS: London fényei, hangjai és lakói különleges miliőt kölcsönöznek ennek a fantasztikus városnak, ezért is gondoltuk, hogy jó helyszínéül szolgál majd a sorozatnak.

CARA SPELLER: Amiatt is gondoltunk Londonra, mert az eredeti történet is itt játszódott. Azt szerettük volna, hogy a gyerekek a világ minden tájáról tudjanak kötődni a sorozathoz, és ez pont egy olyan város, amit rengeteg ember ismer, és szeret egyaránt.

Mennyire könnyű felismerni Londont a Dalmata utca 101-ben?

CARA SPELLER: Reméljük, hogy nagyon könnyű lesz. A Dalmata utca 101-ben sok ikonikus formát láthatnak a nézők, amik Londonra utalnak, például rengeteg híres londoni épületet és jelképet.

Tudnál mondani néhány olyan ikonikus londoni jelképet, amik szerepelnek a sorozatban?

WEIGERT MIKLOS: Például a Big Ben, a London Eye, a Trafalgar square és a Tower Bridge, vagy más híres helyek Camden Town - ban.

CARA SPELLER: A sorozat főcímében is lesz néhány ilyen jelkép. Például egy londoni busz, bár nem tudom, hogy azt nevezhetjük-e jelképnek. Lesznek még hidak: a Tower Bridge és a Millennium híd is, valamint egy úton átmenő gyalogos, aki emlékeztethet arra a híres Abey Road-on történő átkelésre.

Ezek a helyszínek és jelképek részei a sorozatbeli történéseknek?

WEIGERT MIKLOS: Néha a történet részét képezik, olykor pedig csak a háttérben lesznek láthatóak. A legtöbb részben bizonyos okok miatt vagyunk egy adott helyszínen, például a Big Ben fontos szerepet játszik a második epizódban, ahová majd a sztori visz el minket.

A Dalmata utca 101 egy kutyacsaládról szól. Londonban van az otthonuk?

WEIGERT MIKLOS: Igen! Camden Town városrészt választottuk a családi ház helyszíneként, mert ez a filmbéli helyszín közelében van. Erős kötődést akartunk a sorozat és a film között, de a helyszínválasztás másik indoka a szép és érdekes környezet volt.

CARA SPELLER: A másik ok, hogy Londonnak ez a része az igazi olvasztótégely, ezért is olyan tökéletes a dalmatacsalád számára.

Nagy kihívás volt újraalkotni Camden Town-t a show miatt?

WEIGERT MIKLOS: Ha megnézed a választott helyszínünket, Camden Town tele van apró részletekkel, mint például a csatornák. Az ilyen dolgokat mindig kihívás megalkotni. Ki kell találni, hogy miként változtassuk meg őket úgy, hogy illeszkedjenek a sorozathoz, de mégse legyenek felismerhetetlenek.

CARA SPELLER: Imádom a csatornákat a Dalmata utca 101-ben. Vannak rajta csónakok, amik fantasztikus hangulatot kölcsönöznek a városnak.

Milyenek a házak a Dalmata utcában?

WEIGERT MIKLOS: A Dalmata utca egy klasszikus londoni utca. Ha közelről megnézitek, néhány ház kilóg a többi közül, de a legjobban a dalmatáké. Nem csak a zaj, de a hihetetlen rendetlenség miatt is. Ezek a kutyák tényleg otthagyják a nyomukat az otthonukon! Mindegyik ház az utcában egy átlagos teraszos ház, de a tulajdonosaik kicsit a személyiségükhöz illőre változtatják őket.

Mit mondanál el a Dalmata utca 101. számú ház stílusáról?

CARA SPELLER: Ez a ház úgy van kialakítva, hogy a gazdáik nélkül is tudjanak benne élni, szóval tele van mindenféle kütyükkel. Ezen kívül óriási a kupi, pont akkora, mint amit elvárnál egy olyan családtól, ahol 99 kis poronty él. Dylannak folyamatos fejtörést okoz a rend megteremtése és megtartása…

Milyen vicces dolgokat mondanál a családi házról?

WEIGERT MIKLOS: Sok mókás részletet rejtettünk el a háttérben, tartsátok nyitva a szemeteket, és lássuk mit vesztek észre! Sok kutya témájú dolog van a helyen, például a botok, melyek különösen értékesek a kutyák számára, ezért azokat a polcokon látjátok kihelyezve, mint egy műkincset.

Mi ihlette azt a Londont, amit a sorozatban láthatunk?

CARA SPELLER: A művészcsapatunk, akik a design feladatokon dolgoztak, mind nagyon különböző emberek. A világ különböző pontjairól érkeztek azért, hogy a londoni stúdiónkban dolgozzanak. Rengeteget tudnak a különböző szomszédságokról, és a londoni életről is. Ha egész életedben Londonban élsz, elkezdesz hozzászokni, hogy milyen csodálatos ez a város, de közben egy látogató mindent friss szemmel néz. Szerintem pont ez történt a csapatunkkal is. Megmutatták nekünk az ő Londonjukat, ami így valóban nagyon lenyűgöző és valóságos lett.

Mi van még a sorozatban, ami londoni érzést kelt a nézőkben?

WEIGERT MIKLOS: Amikor először elkezdtünk a sorozatról beszélni, egy nagyon élénk és színes graffitikkel teli kép jutott eszembe, és mivel London is tele van velük, tökéletesnek tűnt helyszínként. Ha egy fekete-fehér kutyát látsz egy nagyon színes, graffitikkel teli fal előtt, az is elég jól mutat.

Forrás: Merlin Communications

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 08.17.

Ma Jácint napja van.

Iskolakezdő tippek a modern gyerekszobához

Megindult a visszaszámlálás az iskolakezdésig. Ez pont elég idő arra, hogy újragondoljuk a gyerekszobát, és berendezzük a korral változó igényeknek me...

  • 2019-08-15 14:32
Mit tehet a szülő, hogy gyermeke jól vegye az iskolakezdéssel járó akadályokat?

Hamarosan indul az új tanév, szeptemberben közel 90 ezer elsőosztályos kezdi el az általános iskolát. A szülők többségét az foglalkoztatja, hogy 6 éve...

  • 2019-08-15 12:00
Friss húst nyáron is

Tombol a kánikula, és a nagy melegben könnyen romlanak az ételek, különösen a húsok. Az állati eredetű termékekben gyorsan szaporodnak a komoly betegs...

  • 2019-08-15 10:19
Csökken a 7 üléses használt autók ára

A családi autókedvezmény júliusi bevezetését követően látványosan növekedett a 7 üléses autók iránti érdeklődés a JóAutók.hu adatai alapján.

  • 2019-08-15 08:02
Íme a Miss Balaton 2019 döntős szépségei

Elindult a visszaszámlás! Még pár nap és kiderül, ki lesz 2019-ben a Miss Balaton királynője. A 12 döntős szépség már gőzerővel készül az augusztus 17...

  • 2019-08-10 21:12

hirdetés

Pettyes ebek, 101 egyed – Jöhetnek a bennfentes részletek?

Lessetek be velünk a Dalmata utca 101 kulisszái mögé, ahol megismerhetitek a kutyapöttyös részleteket a Disney Channel új animációs sorozatáról!A rend...

  • 2019-08-10 19:11
Élénkült az albérletpiac

Ahogy arra számítani lehetett, a ponthatárok kihirdetése felélénkítette az albérletek piacát. A kínálat közel 30 százalékkal nőtt. Budapesten egy kiad...

  • 2019-08-10 16:21
Nagy felbontásban tér vissza a nagyot mondó obsitos

Hogyan lehet még látványosabbá varázsolni egy több mint 35 éves animációs filmet? Természetesen digitális technológia segítségével.

  • 2019-08-10 14:56
Így építs karriert! - Értékesítőből tulajdonos

Aki lakást szeretne vásárolni, vagy pláne eladni, gyakran felteszi magának és másoknak is ezt a kérdést. Amelyre persze nincs egyértelmű válasz, hisze...

  • 2019-08-07 14:56
Anyatejes táplálással számos felnőttkori betegség megelőzhető

Augusztus elsején kezdődött a szoptatás világhete, amelyet 1992-ben indítottak azzal a céllal, hogy hangsúlyozzák az anyatejes táplálás fontosságát.

  • 2019-08-07 13:30

Minden cikk

hirdetés

hirdetés