hirdetés

Partnereink

Virágzik a stand up-comedy műfaja Dubajban

hirdetés

Virágzik a stand up-comedy műfaja Dubajban

 

A világ legnagyobb nevettetőitől kezdve a helyi, még kezdőnek számító komikusokig, bekukkantottunk a színfalak mögé Dubajban, találkoztunk néhány helyi tehetséggel, akik a dubaji színpadokat akarják meghódítani.

Jo Koy egy nemzetközileg jól ismert komikus. Most éppen Dubajban lép fel, bebizonyítva, hogy a vígjáték műfaja nem ismer határokat. De sok, helyi tehetség is feltűnik a sivatagi metropoliszban.

hirdetés

Az emirátusokból származó komikus, Ali Al Szajed feleségével, Mina Liccionéval együtt alapította meg a Dubomedy-t, és váltak a műfaj legrangosabb képviselője.

„Elképesztően jó kritikákat kapok. Olyanokat, hogy mennyire vicces vagyok a helyiek számára, hogy olyan poénokat mondok, amiket a helyiek értenek a legjobban. Ezek persze sztereotípiák, de én nagyon örülök nekik” - mondja a komikus.

„Persze, hogy sztereotípiákból építkezünk. Ok, beszéljünk róluk. Megnevettetlek, de aztán el is gondolkodtatlak. Szóval, legközelebb, ha meglátsz valakit, aki hasonlít rám, biztosan elneveted magad” - mondja Mina Liccione.

Mivel Dubajban több mint 200 nemzetiség van jelen, az ide érkező komikusoknak nagyon gyorsan fel kell venniük a tempót. Olyan színes poénpalettájuk kell legyen, amilyen sokféle a közönség.

Tez Ilyas stand-up komikus egyike a feltörekvő brit csillagoknak, akik Dubajban próbálnak szerencsét.

„Meg akarom mutatni az embereknek, hogy mindegy, honnan jönnek, a comedy műfaja univerzális, határokat bonthat le, és bebizonyíthatja, hogy mindannyian emberek vagyunk” - mondja.

A Laughter Factory, magyarul Nevetésgyár egy olyan nemzetközi platform, amely Dubajba jövő tehetségeknek nyújt lehetőséget megmutatni magukat.

„Nekem van a világon a legjobb munkám. Sokféle fesztiválon megfordultam már, és sokféle előadót láttam már, így ki tudom szűrni, hogy kik azok, akik ebben a térségben igazán sikeresek lehetnek” - magyarázza Gail Clough, a Laughter Factory társalapítója.

Persze ez a műfaj mellékszereplők nélkül nem lenne teljes: a város egész területén számtalan helyen nyílik lehetőség a tehetségek továbbképzésére, no meg újabb tálentumok felfedezésére.

„Képzési kurzusokat szervezünk, és lehetővé tesszük az embereknek, hogy színpadra léphessenek, és élőben, közönség előtt gyakorolhassanak” - mondja Kylie Schultz.

„Ha ez a hely nem lenne, én sem lennék. Olyan ez mint valami olvasztótégely, ahol a Közel-Kelet nevettetői összegyűlnek. Megfelelő támogatást, továbbképzést, fellépési lehetőséget kapnak. A kabaré műfaja olykor rémisztő tud ám lenni” - mondja egy résztvevő, Szalman Qureshi.

Forrás: Euronews

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Könyvajánló

Névnap 01.23.

Ma Rajmund, Zelma napja van.

A COVID-19 felgyorsítja a téli sportok technológiai fejlődését

A Mastercard megbízásából 15 európai ország 53 téli sportszakértője* készítette el az új, független Delphi-tanulmányt „A technológia hatása a téli spo...

  • 2021-01-22 11:29
Ismét megjelenik a Mein Kampf Lengyelországban

Óriási vitát kavar, hogy Lengyelországban ismét megjelentetik a Mein Kampfot.

  • 2021-01-22 09:18
Fék nélkül csökkentek év végén is a bérleti díjak

Ahogy arra számítani lehetett, az albérletpiaci árak lejtőn maradtak az KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint.

  • 2021-01-18 21:39
Mire számítson holnap a Kos?

A változás stresszes lehet, és ez érvényes a pozitív változásokra is. Ez azt jelentheti, hogy maga mögött hagyja a jól ismert, kitaposott ösvényt, és ...

  • 2021-01-18 20:34
Tejszínes-bazsalikomos cukkinikrémleves

Egy igazi nyári krémleves, ami melegen és jéghidegen is isteni, egy kis bazsalikommal felturbózva. Ez a mi bazsalikomos cukkinikrémlevesünk!

  • 2021-01-18 17:26

hirdetés

30 éve várják a Gulag gyermekei, hogy hazaköltözhessenek

Ma, január 18-án újratárgyalja az orosz parlament a törvényjavaslatot, melyet a köznyelv csak "Gulag gyermekeiként" ismer. A "Gulag gyermekei" 30 éve ...

  • 2021-01-18 15:20
Ismét sokan menekültek a hegyekbe a szobafogságból Magyarországon

Az év harmadik hétvégéjén is sokan vették a hegyek felé az irányt Magyarországon, hogy kiszabaduljanak a járvány miatti szobafogságból. A legtöbb euró...

  • 2021-01-18 13:28
Elsüllyedt egy teherhajó a Fekete-tengeren

Elsüllyedt egy teherhajó vasárnap a Fekete-tengeren, Törkörszág partjai közelében - jelentette az Anadolu török hírügynökség. Legkevesebb négyen megha...

  • 2021-01-18 12:00
Egyre több oltóanyaggal oltanak Európában

Oltanak Európában: már a második adagot kapják Spanyolországban és Olaszországban is. Szerbiába megérkezett a kínai vakcina is.

  • 2021-01-18 10:36
Az utóbbi idők legjelentősebb régészeti felfedezése Szakkarában

Egy 4200 éves halotti templomot fedeztek fel egyiptomi régészek a szakkarai nekropoliszban, a Kairótól délre fekvő ősi temetőben, ahol 2007 óta folyna...

  • 2021-01-18 09:02

Minden cikk

hirdetés

hirdetés