hirdetés

Partnereink

Frufru-tanácsok fodrászoknak

hirdetés

Frufru-tanácsok fodrászoknak

Egy igazán eltalált frufru kialakítását nem csak az arc vonalai határozzák meg, ehhez nagyban hozzájárulnak a hal szerkezeti adottságai, struktúrája is. Nézzük meg például azt az esetet, amikor vendégünknek szálkás, göndörebb haja van.

Ilyen helyzetekben mindig meg kell tanítanunk neki a frufru kihúzásának helyes módját, hiszen ha otthon nem tudja magának megformálni azt az eredményt, amit mi a szalonban adtunk neki, s amit utána várna a hétköznapjaiban is, utálni fogja a frufruját, s már másnaptól növeszteni kezdi, mert csalódott benne. Ajánljunk nekik hajkisimítót egyenesítő termékeket is, hogy a nagy melegben, párában se keljen attól tartaniuk, hogy tincseik összevissza fognak állni, s hogy ők is könnyebben készíthessék el a kívánt frizurát, amikben örömüket lelik.

hirdetés

Csakúgy, mint a frizura többi részét, a frufrut is sokféleképp lehet ritkítani. Lehetőségeink itt is sokrétűek, csak arra kell figyelni, hogy a megfelelő technikát a megfelelő időben alkalmazzuk. Puhíthatjuk a végeket apró, 45 fokos bonvágásokkal a kicsit tépett hatásért, vagy 65-90 fokos pontvágással a mélyebb, erősebb vonalakért. Csúsztatott technikával hegyesebb végeket érhetünk el, amik jégcsap szerűen fognak az arcba hullani. Mindenképp nagyon fontos azonban, hogy bármilyen módszert is válasszunk, legyünk nagyon körültekintőek e szakasznál, különösen, ha a hullámosodásra, göndörödésre hajlamos hajtípusokkal van dolgunk. Az ilyen hajvégek pára hatására begöndörödnek, s felkondorodnak, s mivel a ritkítás miatt súlyukat veszették, el is emelkedhetnek a homloktól. A vékonyítások tárháza kifogyhatatlan - mind technikában, mind eszközökben. Használhatunk például hozzá nyesőt is, ám itt nagyon ügyeljünk arra, hogy a hullámosodásra hajlamos részeket alaposan szárítsuk ki, nehogy ezek is szálanként külön életet kezdjenek élni.

A kialakítás folyamata is bonyolultabb, mint gondolnánk

Mivel minden ember más és más, eltérőek az igények is, és persze a hajuk adottságai is, de nem mindig csak akkor tudunk jó frufrut vágni, ha mindig a hajnövéssel párhuzamosan választjuk le a levágandó sorokat. Az is nagyon fontos, hogy mindig vizsgáljuk a homlok két oldalán elhelyezkedő lenövési pontokat, mert azon túl nem szabad elkezdeni frufrut vágni, különben csücsköt alakítunk ki a két oldalra. Problémát szokott még okozni a vendégnek a forgólyuk is. Nem mindegy ugyanis, hogy ezek laposak vagy magasak, hiszen a frufru vágáskor ezt is épp annyira figyelembe kell venni, mint a többi tényezőt. Minden embernek van egy magas és egy lapos oldala is, ami meghatározza az elválasztási helyét is. Ha például valaki azt szeretné, hogy frufruja mindig magason álljon, meg kell keresni azt a hajnövési részt, mely majd támasztékul szolgál- és fordítva.

Színek, amiket használjunk

Amennyiben vendégük arca szigorú, kemény tekintetet hordoz, érdemes lágy hatást adni a frufrunak, hogy meg törje ezt az összképet. Vigyünk ehhez a homlok fölötti részekbe világosabb színeket, mert ezek finomítják az arc vonásait, a szemöldököt, a szemeket és a hajat is. Ezt azoknál a vendégeinknél is alkalmazhatjuk, akik nem szeretnék hajukat festeni, melírozni, mivel ehhez nincs szükség arra, hogy az egész frizurát kezeljük, elég, ha a frufru részt színesítjük vele. Így nem csak a frufrunak, hanem az egész hajnak adunk egy világosabb tónust. A sötétszínekkel ennek épp ellenkezőjét lehet elérni - az kontúroz, összehúz, meghatároz, s lenyomja a frufru volumenjét.

Plusz tanács: Amikor frufruról van szó, mindig azt szoktam mondani, hogy tegyük a vendégünk homloka elé kézfejünket, szimulálva a lehetséges frufru vonalakat. Ez csak egy mozdulat, ami nem kerül semmibe, és mégis sokat segít, vendégeink sokkal könnyebben eltudják képzelni azt, hogy mibe vágunk bele, és itt még van idő arra is, hogy esetleg változtassunk a terveinken, korrigáljuk azokat, hogy méltó módon keretezhessük be átalakulásunkkal az emberi arckép vonásait.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 04.27.

Ma Zita napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés