hirdetés

Partnereink

Hatóanyag kisokos – Mi mire is jó?

hirdetés

Hatóanyag kisokos – Mi mire is jó?

A kozmetikumok többsége tartalmaz valamilyen hatóanyagot, ami jót tesz a bőrnek. Azonban sokunk azt sem tudja, mit vesz le a polcról, üresen olvassuk a sorokat, s nem gondolkozunk el azon, hogy az adott termék számunkra jó lesz-e vagy sem.

Korábban is beszéltünk már arról, hogy egyes gyümölcskivonatok például segítik a bőr rugalmasságának helyreállítását, vagy csökkentik a gyulladásokat, hámlasztják az elhalt sejteket és még sorolhatnánk. Van azonban még néhány hasznos hatóanyag, amiről még nem eset szó, ezeket most ismertetjük veled.

hirdetés

Alga kivonat: Tengeri moszatok kivonata, amely növeli a bőr barrier funkcióját, fokozza a kollagén termelődést, gátolja az UV sugarak okozta bőröregedést, normalizálja a bőr nedvességtartalmát és simává teszi a bőrfelszínt, gyorsítja a vérkeringést, segíti a sejtek megújulását, regenerálódását.

Avokádó kivonat: Csökkenti a ráncok mélységét, hidratáló, tápláló és bőrpuhító hatású.

Árnika kivonat: Fertőtlenítő, pórusösszehúzó, sebgyógyító, keringésfokozó és bőrpuhító hatásánál fogva megnyugtatja a környezet viszontagságainak kitett bőrt. Öregedő, sápadt, fakó bőrök kezelésére alkalmazható.

Borostyán kivonat: Intenzív anyagcsere fokozó hatása miatt a cellulit kezelésére alkalmazható. Vízelvezető, bőrfeszesítő, narancsbőr ellenes tulajdonságú hatóanyag.

Búzacsíra kivonat: Gyorsítja a sejtek regenerálódását, bőrfiatalító, javítja a bőr rugalmasságát, feszességét.

Chili kivonat: Felgyorsítja a kötőszövetekben lerakódott zsírsejtek oldását és elszállítását a nyirokszervekhez. Zsírégető, fogyasztó hatású.

Citromfű kivonat: Anyagcsere javító, fertőtlenítő, hűsítő, frissítő hatású.

Élesztő kivonat: Regeneráló, bőrlégzést javító, bőrpuhító hatása van.

Ginko biloba (páfrányfenyő): Bőrvédő, szabadgyök fogó, javítja a vérerek állapotát, hámképző hatású.

Guarana kivonat: Serkenti a vérkeringést és lebontja a bőr alatti zsírréteget, így kiváló ellenszere lett a makacs narancsbőr kialakulásának.

Gyömbér kivonat: Fokozza a vérkeringést, beindítja az anyagcserét, tonizálja a bőrt.

Hársfalevél kivonat: Nyugtató hatású kivonat az érzékeny, irritációra hajlamos bőrök számára.

Hibiszkusz kivonat: Puhító, tisztító hatású, javítja az anyagcserét és az erek állapotát, javítja a bőr feszességét.

Írisz gyökér kivonat: Gátolja a vízvesztést, ezáltal hosszú időn át gondoskodik a bőr hidratáltságáról, a bőr puha és bársonyos tapintású lesz.

Jázmin kivonat: Bőrregeneráló, hidratáló hatású, javítja a bőr rugalmasságát.

Kaviár kivonat: Növeli a bőr vízfelvevő képességét, csökkenti a ráncokat, késlelteti a bőr öregedési folyamatait, javítja a bőr szerkezetét, rugalmasságát, feszességét, visszaadja a fakó, sápadt bőrök életerejét, színét.

Kávécserje kivonat: Csökkenti a narancsbőrt, intenzív zsírégető és anyagcsere fokozó hatású.

Koenzim Q10: Nélkülözhetetlen sejtjeink energiaellátásához, a zavartalan biokémiai folyamatok fenntartásához, erős antioxidáns hatású, késlelteti a korai bőröregedést.

Koffein: Fokozza a vérkeringést, a salakanyagok, a zsír és a felesleges folyadék távozását a szervezetből. Élénkíti a bőrt, visszaadja életerejét, frissességét, egészséges, üde színét.

Kovaföld: Javítja a bőr rugalmasságát, segíti a sejtek megújulását, regenerálódását, erősíti a szöveteket.

Lótuszvirág kivonat: Regenerálja, erősíti és védi a bőr immunrendszerét, hidratál, táplál, védi a sejtek, és erek falát, segít megállítani a sejtek szabad gyökök általi károsodást, ezáltal gátolja az öregedést.

Méhpempő: Hámképző, anyagcsere- és vérbőségfokozó, regeneráló hatású.

Mimóza kivonat: Erős bőrregeneráló tulajdonsággal bíró hatóanyag. Segít eltüntetni a hegeket, sebeket, leégéseket, ekcéma és stria tüneteit.

Orchidea kivonat: Antioxidáns és ránctalanító hatású növényi hatóanyag, segít megállítani a korai sejtöregedést.

Paprika kivonat: Fokozza a véráramlást, gyorsítja a regeneráló folyamatokat.

Petrezselyem kivonat: Pórusösszehúzó, tonizáló, fertőtlenítő, halványító hatású.

Rebarbara gyökér kivonat: Antioxidáns és hidratáló hatású, késlelteti a bőr korai öregedését.

Rizs kivonat: Tápláló, regeneráló és nedvességpótló hatású, elősegíti a sejtek megújulását és visszaállítja a bőr rugalmasságát.

Selyem protein: A selyemhernyó gubójából nyerik. Szabályozza a bőr természetes nedvesség egyensúlyát, a bőr bársonyos és puha tapintású lesz.

Sütőtök kivonat: Csökkenti a bőrirritációt, serkenti a bőr önregeneráló folyamatait.

Uborka kivonat: Tonizáló, frissítő, tisztító, hámosító, enyhe halványító, fertőtlenítő hatású.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 04.18.

Ma Andrea, Ilma napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés