hirdetés

Partnereink

Fonott kalács a fejeden

hirdetés

Fonott kalács a fejeden

Jobban mondva a hajadból készült fonott kalács… Ennél a frizuránál haj-hosszabbítást alkalmazunk, hogy dúsabbá tegyük a hosszú hajat. A bonyolult végeredmény ellenére az elkészítése megtévesztően egyszerű.

Korábban már láthattad, hogyan készül a csavart korona, most viszont ennek egy kicsit másabb változatát mutatom be, amit fonott kalácsként neveznek a hajszobrászok. Lépésenként mutatom be, mit is kell tenni a frizura elkészítéséhez, és mellékelve fotókon is követheted, jól csinálod-e az adott műveletet.

hirdetés

1 – Mossuk meg és szárítsuk egyenesre a hajat. Húzzunk választékot a fejtetőn át egyik fültől a másikig, és osszuk első és hátsó részre a hajat. Elől, jobboldalt válasszuk el. Hátul, alul fogjuk össze lófarokba. Válasszunk ki egy hosszú póthajat.

2 – Varrjuk a póthajat a lófarok fölé. Tompa hegyű tűt és vastag cérnát használjunk. Osszuk a pót-hajat jobb és bal oldali részre, majd a természetes lófarkot húzzuk felfelé a két póthaj rész között.

3 – Fésüljük felfelé a lófarkot.

4 – Tekerjük fel befelé a lófarkot az ujjunk körül.

5 – Mindkét oldalon rögzítsük a feltekert lófarkot hajcsattal a fejhez, és alakítsunk ki egy legyezőformát, ami eltakarja a hajhosszabbítás varrásvonalát.

6 – Fonjuk be mindkét oldalon a póthajat.

7 – Csavarjuk fel befelé spirál alakban a hajfonatot bal oldalon.

8 – Helyezzük a fonott spirált a legyezőforma bal oldali nyitott részéhez, majd rögzítsük hajtűkkel. Ismételjük meg a műveletet a másik oldalon is. Tekerjük fel a hajfonatot spirálvonalban, majd rögzítsük a legyező jobb oldalán.

9 – Fésüljük hátra a hajat jobb oldalról.

10 – Fonjuk be a tincset.

11 – Ha mindezzel megvagyunk, húzzuk hátra a fonott tincset, majd tekerjük fel spirálvonalban. Tűzzük a póthajból készített csiga mellé.

12 – Folytassuk a munkát a bal oldallal. Fogjuk össze a frufrut egy hajcsipesszel. Fésüljük hátra a hajat a bal oldalon, majd fonjuk be.

13 – Megint húzzuk hátra a fonott tincset, majd csavarjuk fel spirálvonalban. Ismét tűzzük a póthajból készült fonott csiga mellé.

14 – Fonjuk be a frufrut.

15 – Húzzuk hátra a fonott tincset, majd tűzzük le hajcsattal a legyező tetején.

Elegáns hullámok

Amennyiben nem akarunk hajhosszabbítást és fonatokat, akkor karácsonyra készíthetünk egy elegáns, ünnepi, hullámokkal teli frizurát is. Ezeket is lépésekre bontottam, majd képen követni tudod azokat.

1 – Mindenek előtt mossuk meg és csavarjuk meleg hajcsavarókra a hajat.

2 – Miután kihűlt a haj, a tarkótól kiindulva egyenként távolítsuk el a hajcsavarókat. Minden egyes loknit válasszunk három vagy négy részre.

3 – Folytassuk a csavarók kiszedését: alulról felfelé haladjunk hátul. Minden egyes loknit bontsunk többfelé.

4 – Egészen a fej közepéig folytassuk ezt a műveletet. Ezen a részen minden loknit szedjünk négyfelé.

5 – A fej közepétől a frufruig osszuk kétfelé a loknikat.

6 – Hátul szőjük mindegyik kis loknit két másik lökni közé úgy. hogy a felső lökni végét dugjuk az alatta lévő két lökni közé.

7 – Rögzítsük hajcsattal a felső tincseket.

8 – Ismételjük meg a műveletet ezúttal úgy, hogy a kétoldalt található tincseket tűrjük az alatta lévő tincsek közé.

9 – Rögzítsük hajcsattal a felső tincseket.

10 – Folytassuk a műveletet hátulról előre haladva. Vegyük ki a hajcsavarókat, majd osszuk kétfelé a tincset.

11 – Ezután dugjuk a felső tincset az alatta található két tincs közé.

12 – Igazítsuk el a hajat úgy, hogy rendezett, mégis lezser maradjon.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 07.09.

Ma Lukrécia napja van.

Komárnoban folytatódik a FEBO Fesztivál!

Fesztivál határok nélkül szlogennel tavasszal útjára indult ingyenes eseménysorozat a kényszerpihenőt követően július 9-én a szlovákiai Komárnoban fol...

  • 2020-07-07 12:08
A SPAR online shopja garantálja a pontos kiszállítást

A SPAR online shopja garantálja a pontos kiszállítást: 1000 forintos kuponnal kárpótolja vásárlóit, ha mégis későn érkezne meg a rendelés.

  • 2020-07-07 08:54
Grillezett pizza? Fördős Zé gasztrotippjei a tuti kerti partyhoz

A nyár szó hallatán sok minden eszünkbe jut: strand, kánikula, jeges italok és persze a grillezés. Most, hogy végre kiszabadultunk a négy fal közül, t...

  • 2020-07-07 07:34
Évente több mint 2500 csecsemőt hordanak ki külföldi szülők számára az ukrán béranyák

Több száz csecsemő várakozik külföldi szüleire Ukrajnában. A babákat béranyák hozták világra, és a járvány miatt korlátozások következtében egyelőre ő...

  • 2020-07-05 18:02
Magyarország lélegeztetőgép-nagyhatalom

Huszonkét vizsgált, eltérő fejlettségű ország átlagában 26 lélegeztetőgép jut 100 ezer lakosra. A legtöbb az Egyesült Államokban: 54. De csak majdnem ...

  • 2020-07-05 15:25

hirdetés

Tarol a paradicsom és az eper

A fiatalabbak több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a paradicsom és az eper a kedvenc, tarol a csirkehús, növekszik a halfogyasztás – derült ki a...

  • 2020-07-05 14:17
Így lehetünk sikeresek a koronavírus után a munkaerőpiacon

Alkalmazkodóképesség, nyitottság az új ismeretek és kiemelten a technológia világa iránt – a magyar top vállalatok 90%-a számára informatikai eszközök...

  • 2020-07-05 12:33
Fokozatosan újranyitja ügyfélszolgálati irodáit az E.ON

Július 6-ától a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett újranyitnak az E.ON központi személyes ügyfélszolgálati irodái.

  • 2020-07-05 10:57
A vevők és eladók közti növekvő szakadék miatt csökkenhetnek a lakásárak

A vásárlási szándék látványos erősödése ellenére nem születik több adásvétel, mert az eladók nem alkalmazkodtak a piaci trendhez, azaz a vásárlóerőhöz...

  • 2020-07-05 09:48
A L’Oréal bemutatja fenntarthatósági céljainak új generációját

A L'Oréal elindítja új fenntarthatósági programját „L'Oréal a jövőért” néven, amely a Csoport legújabb céljait határozza meg 2030-ig. Tekintettel a nö...

  • 2020-06-30 18:23

Minden cikk

hirdetés

hirdetés