hirdetés

Partnereink

Mondd meg hol van pattanásod, én megmondom mi áll a háttérben!

hirdetés

Mondd meg hol van pattanásod, én megmondom mi áll a háttérben!

A kínai orvoslás szerint nem mindegy, hogy hol jelennek meg pattanások az arcunkon. Minden terület más-más szervekez kapcsolódik, a pattanások pedig ezeknek a szerveknek a problémáira utalhatnak. Nézzük, mely területekre osztja a kínai orvoslás az arcunkat!

1 – Pattanások a homlokon

hirdetés

Ha a pattanások rendszeresen jellenek meg a homlokodon, akkor azt jelenti, hogy szervezetünk nehezen dolgozza fel az élelmiszereket. Ugyanakkor vékonybél problémák, májproblémák állhatnak a probléma mögött, valamint jellemző stressz, kevés alvás, túlzásba vitt cukorfogyasztás esetén is. Közre játszhat az izzadás, a sapkaviselés, valamilyen irritáló kozmetikai termék is, amit hajápolásra használsz.

Rendszeresítsed az alvást: minden nap nagyjából ugyanabban az időben feküdj le és kelj fel, lehetőleg ne túl későn térj aludni, és időben kelj fel. Fogyassz sok vizet és egyél egészséges ételeket ahhoz, hogy elkerüld a homlokon dudorodó vörös pöttyöket. Ha sapkát hordassz, mosd gyakrabban, és ügyelj, hogy a hajad is mindig tiszta legyen.

2 – Pattanások a halántékon

 Okai közt lehet a zsíros ételek fogyasztása, epehólyag probléma, nyirokkeringési probléma, vagy a feldolgozott élelmiszerek túlzásba vitt fogyasztása.

Hogy elkerüld, fogyassz kevesebb feldolgozott és zsíros ételt, felejtsd el a gyorséttermeket, egyél minél több lédús gyümölcsöt és zöldséget. Garantáltan pár hét alatt eltűnnek a halántékról a bosszantó pattanások.

3 – Pattanás a szemöldök közötti területen

Amennyiben a szemöldök közötti területen rengeteg pattanás szokott feltűnni, akkor szívproblémákra is gyanakodhatunk, de közre játszhat a túlzásba vitt alkoholfogyasztás és a  dohányzás is.

Rendszeres testmozgás mellett, mely erősíti a szívet, de nem terhel meg elkerülhetőek az ilyen pattanások. Fontos a siker érdekében az alkohol és a dohányzás kerülése, a rendszeres alvás is!

4 – Pattanások az orron

 A nem megfelelő étrend, nem kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeresen felbukkanó székrekedés előidézhet az orron pattanásokat. Nem kizártak az emésztőszervi problémák sem, vagy a rossz vérkeringés.

Javasolt ilyenkor a kevesebb fűszer fogyasztása, de a húsfogyasztás mérséklése is. Érdemes kerülni a túl hideg és túl meleg ételek fogyasztását és javasolt a friss levegőn való tartózkodás, a rendszeres testmozgás, a nagyobb B-vitamin bevitel.

5 – Pattanások a bal orcán

A túl sok étel fogyasztása, a különféle májproblémák és gyomor problémák előjele rendszerint a bal orcán felbukkanó kellemetlen pattanások szoktak lenni. A ritkán tisztított mobiltelefon és a koszos párna, valamint a ritkán tisztított sminkecset is kiválthat ilyen reakciót.

Megelőzhető vagy visszaszorítható akkor, ha odafigyelünk a rendszeres és mérsékelt ételfogyasztásra és arra, hogy evés közben ne kapkodj. Lehetőleg éjjel 1 és 3 óra között aludj, hogy a májműködésed segítsd. No meg az az arcoddal érintező tárgyak tisztaságára is fokozottan ügyelj.

6 – Pattanások a jobb orcán

A stressz, a túlzott cukorbevitel, gyomorproblémák, allergia, tüdő problémák előidézhetnek a jobb orcán pattanásokat. A piszkos használati tárgyak is kiválthatják ugyanúgy, mint a bal orcánál.

Fontos ilyenkor a gyorsételek elkerülése, a kevesebb feldolgozott élelmiszer fogyasztása, valamint az allergén ételek kerülése. Mérsékeld a cukorfogyasztást, reggel 7-9 óra között jól jön az aerob mozgás végzése is, valamint a használati tárgyak tisztítása, fertőtlenítése.

7 – Pattanások a száj körül és az állvonalon

Székrekedés, túl fűszeres ételek, rossz fogkrém állhat a jelenség mögött.

Ilyenkor fontos a rostos élelmiszerek fogyasztása és a megfelelő folyadékbevitel. Megérett az idő a fogkrém váltásra is.

Képek: napidoktor.hucimkezes.origo.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 08.24.

Ma Bertalan napja van.

Elindult a ROAD MOVIE!

A Margaret Island Balaton-ihlette dalával indult útjára a VOLT Produkció új projektje, a ROAD MOVIE, amely a legnépszerűbb hazai zenekarok és előadók ...

  • 2019-08-22 09:14
Ropogtass okosan!

Ki tudja miért, a legtöbb ember nagyon szeret ropogtatni. Mármint valamilyen finom falatot, nasit, amit útközben bármikor és bárhol elő lehet venni.

  • 2019-08-22 07:42
Balogh Eleni nyerte 2019-ben a Miss Balatont

A 19 éves budapesti Balogh Eleni nyerte el idén a Miss Balaton címet a zsűri döntése alapján, egyúttal ő lett a közönségszavazás győztese is, sőt a Su...

  • 2019-08-20 15:40
Festés hőségben? Néhány mesteri trükkel sima ügy!

30 °C feletti hőmérsékletnél kockázatos festeni, mázolni, főleg kültéren a tűző napon. Egyrészt körülményesebb szép eredményt elérni, másrészt a szerv...

  • 2019-08-20 14:05
Kávéházi hangulatot varázsol az otthonokba a SPAR

A Nescafé® Dolce Gusto® kávégépek, kávékapszulák és kiegészítők a kiváló minőség garanciái. A SPAR Magyarország üzleteiben az augusztus 15-én induló ú...

  • 2019-08-20 11:22

hirdetés

Kampány a Duna-partok tiszta levegőjéért

Tiszta levegőt a Duna-partokon is: radikálisan csökkentsék a hajóforgalom okozta levegő- és zajszennyezést! címmel indít közös kampányt a Levegő Munka...

  • 2019-08-20 09:02
Zölden és pénztárca kímélően is kezdődhet a tanév

Pár nap és kezdődik az iskola – ami évről évre tetemes kiadást jelent a szülők számára. Azonban vannak olyan lehetőségek, apró trükkök, amelyekkel nem...

  • 2019-08-19 23:17
Megnyílik az OfficeXPO

Az Év Irodája verseny elindulásának 10. évfordulója alkalmából októberben egy 9 napos programsorozatot hívnak életre a szervezők Office Week néven. A ...

  • 2019-08-19 21:59
Legyártották a 15 milliomodik ConiSeal technológiával készült abroncsot

Legyártották a 15 milliomodik ContiSeal gumiabroncsot a Continental portugáliai üzemében. A német technológiai vállalat terméke egy olyan szériagyártá...

  • 2019-08-19 17:53
Megvan a Nosalty ügynökségi kihívásának győztese!

Lezárult az ország vezető online gasztromagazinja, a Nosalty nyárra meghirdetett, KitchenAD – Főzz meg minket! elnevezésű ügynökségi kihívása. A rendh...

  • 2019-08-19 15:57

Minden cikk

hirdetés

hirdetés