hirdetés

Partnereink

Mondd meg hol van pattanásod, én megmondom mi áll a háttérben!

hirdetés

Mondd meg hol van pattanásod, én megmondom mi áll a háttérben!

A kínai orvoslás szerint nem mindegy, hogy hol jelennek meg pattanások az arcunkon. Minden terület más-más szervekez kapcsolódik, a pattanások pedig ezeknek a szerveknek a problémáira utalhatnak. Nézzük, mely területekre osztja a kínai orvoslás az arcunkat!

1 – Pattanások a homlokon

hirdetés

Ha a pattanások rendszeresen jellenek meg a homlokodon, akkor azt jelenti, hogy szervezetünk nehezen dolgozza fel az élelmiszereket. Ugyanakkor vékonybél problémák, májproblémák állhatnak a probléma mögött, valamint jellemző stressz, kevés alvás, túlzásba vitt cukorfogyasztás esetén is. Közre játszhat az izzadás, a sapkaviselés, valamilyen irritáló kozmetikai termék is, amit hajápolásra használsz.

Rendszeresítsed az alvást: minden nap nagyjából ugyanabban az időben feküdj le és kelj fel, lehetőleg ne túl későn térj aludni, és időben kelj fel. Fogyassz sok vizet és egyél egészséges ételeket ahhoz, hogy elkerüld a homlokon dudorodó vörös pöttyöket. Ha sapkát hordassz, mosd gyakrabban, és ügyelj, hogy a hajad is mindig tiszta legyen.

2 – Pattanások a halántékon

 Okai közt lehet a zsíros ételek fogyasztása, epehólyag probléma, nyirokkeringési probléma, vagy a feldolgozott élelmiszerek túlzásba vitt fogyasztása.

Hogy elkerüld, fogyassz kevesebb feldolgozott és zsíros ételt, felejtsd el a gyorséttermeket, egyél minél több lédús gyümölcsöt és zöldséget. Garantáltan pár hét alatt eltűnnek a halántékról a bosszantó pattanások.

3 – Pattanás a szemöldök közötti területen

Amennyiben a szemöldök közötti területen rengeteg pattanás szokott feltűnni, akkor szívproblémákra is gyanakodhatunk, de közre játszhat a túlzásba vitt alkoholfogyasztás és a  dohányzás is.

Rendszeres testmozgás mellett, mely erősíti a szívet, de nem terhel meg elkerülhetőek az ilyen pattanások. Fontos a siker érdekében az alkohol és a dohányzás kerülése, a rendszeres alvás is!

4 – Pattanások az orron

 A nem megfelelő étrend, nem kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeresen felbukkanó székrekedés előidézhet az orron pattanásokat. Nem kizártak az emésztőszervi problémák sem, vagy a rossz vérkeringés.

Javasolt ilyenkor a kevesebb fűszer fogyasztása, de a húsfogyasztás mérséklése is. Érdemes kerülni a túl hideg és túl meleg ételek fogyasztását és javasolt a friss levegőn való tartózkodás, a rendszeres testmozgás, a nagyobb B-vitamin bevitel.

5 – Pattanások a bal orcán

A túl sok étel fogyasztása, a különféle májproblémák és gyomor problémák előjele rendszerint a bal orcán felbukkanó kellemetlen pattanások szoktak lenni. A ritkán tisztított mobiltelefon és a koszos párna, valamint a ritkán tisztított sminkecset is kiválthat ilyen reakciót.

Megelőzhető vagy visszaszorítható akkor, ha odafigyelünk a rendszeres és mérsékelt ételfogyasztásra és arra, hogy evés közben ne kapkodj. Lehetőleg éjjel 1 és 3 óra között aludj, hogy a májműködésed segítsd. No meg az az arcoddal érintező tárgyak tisztaságára is fokozottan ügyelj.

6 – Pattanások a jobb orcán

A stressz, a túlzott cukorbevitel, gyomorproblémák, allergia, tüdő problémák előidézhetnek a jobb orcán pattanásokat. A piszkos használati tárgyak is kiválthatják ugyanúgy, mint a bal orcánál.

Fontos ilyenkor a gyorsételek elkerülése, a kevesebb feldolgozott élelmiszer fogyasztása, valamint az allergén ételek kerülése. Mérsékeld a cukorfogyasztást, reggel 7-9 óra között jól jön az aerob mozgás végzése is, valamint a használati tárgyak tisztítása, fertőtlenítése.

7 – Pattanások a száj körül és az állvonalon

Székrekedés, túl fűszeres ételek, rossz fogkrém állhat a jelenség mögött.

Ilyenkor fontos a rostos élelmiszerek fogyasztása és a megfelelő folyadékbevitel. Megérett az idő a fogkrém váltásra is.

Képek: napidoktor.hucimkezes.origo.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 04.20.

Ma Tivadar napja van.

Idén ezek a legnépszerűbb húsvéti programok

Kifejezetten húsvéti programra vágyunk húsvétkor, azaz nyuszit simogatunk és tojást festünk vagy a négynapos hétvége egyszerűen csak jó alkalom egy we...

  • 2019-04-19 22:17
Így lehet otthon mindig frissítő a vendégváráshoz

Vendégek fogadása esetén kellemetlen lehet, amikor elfogy a frissítő és már nincs mivel megkínálni a látogatókat. Egy szénsavasító készülék ilyenkor n...

  • 2019-04-19 21:10
Együtt a gyermekházasságok ellen

Kafiya, a Szomáliából gyermekházasság elől elmenekült lány nyitotta meg a Daalarna április 12-ei divatbemutatóját, amelyen az új REBELLE esküvői és al...

  • 2019-04-19 19:47
Magyar fejlesztésű 3D nyomtatóval készítették a Trónok harca figuráit

Budapestre is megérkezett a tél. A magyarországi bemutatóra a sorozatban látható sárkányok és a vastrón élethű mását a CraftBot magyar 3D nyomtatóival...

  • 2019-04-19 17:45
Újra Nyuladalom Siófokon

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat Siófok a húsvéti négynapos ünnep alatt. A város jelképének számító Víztorony mellett nagypéntektől eg...

  • 2019-04-19 16:13

hirdetés

Véget ér a a Soy Luna

3 év után véget ér egyik kedvenc sorozatunk, a Soy Luna. Derítsd ki hogyan végződik a sztori, és csípd el a sorozat záró évadjának utolsó epizódját!

  • 2019-04-19 14:26
Kobayashi Ken-Ichiro vezényli Verdi legszebb operáját

Sokak szerint a Requiem Verdi legszebb operája. A mű egyházi szövegre, valóságos személy emlékére készült, több éven át formálódott azzá ami. Kezdetbe...

  • 2019-04-19 10:22
Két éve az utcán élt az RTL Klub képernyőse

Két éve került menhelyi gondozásba Kevin kutya, aki azóta nem csak szerető családra talált, de a média világába is belekóstolhatott. Az RTL Klubon fut...

  • 2019-04-19 08:45
Megtelnek a fővárosi szabadtéri kondiparkok

Tizennyolc állomásos, személyre szabott tanácsadással kísért, ingyenes edzéssorozat indult a Budapest Sportfőváros évad keretében. Június 8-ig minden ...

  • 2019-04-17 18:04
Gyerekekért gyűrte a kilométereket Fördős Zé

Fördős Zé is tagja volt annak az ötven fős UNICEF csapatnak, amely másfél millió forintot gyűjtött a szervezet gyerekeket segítő munkájára a 34. Telek...

  • 2019-04-17 14:24

Minden cikk

hirdetés

hirdetés