hirdetés

Partnereink

Kreatív séfként dolgozik Bernáth József, a konyhafőnök

hirdetés

Kreatív séfként dolgozik Bernáth József, a konyhafőnök

Bernáth József nevét a tévé nézők nem nagyon ismerhették, amíg fel nem tűnt a tévében. A mesterszakács igen érdekes karrierre rendelkezik, és a gasztrológia magyar világában, sőt még külföldön is nagyon sokan ismerik a nevét és meghajlana tudása előtt.

Gyermek és fiatal korában nem is fordult meg, hogy szakács legyen, sőt mondhatni nem is érdekelte a konyhaművészet. A séf fiatalként színész, majd pedagógus szeretett volna lenni, sőt kétszer is jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, végül 24 éves korában döntött úgy, hogy a főzéssel fog foglalkozni. Érdekesség, hogy kedvenc étele nem valami különleges fogás, egzotikus étel, hanem mindig mondja, hogy ő legjobban a rakott krumplit szereti legjobban. Saját bevallása szerint az elhivatottságának sokat köszönhet. Az iskola után Franciaországban, Lyon város egyik éttermében kapott állást, majd tovább ment Londonba.

hirdetés

A Konyhafőnök zsűritagja most is kreatív séfként dolgozik egy londoni vezető catering cégnél. Nagy megpróbáltatás ez neki, hogy most itthon Magyarországon kell dolgozzon, hiszen kevesen tudják a nézők közül, hogy kizárólag a műsor miatt tért haza. Azonban a második évad forgatása után vissza utazott fő foglalatosságához. Jelenleg valamennyire kicsit más műsort forgat, bár a téma ugyan az. Talán itt lazábbnak tűnik és mosolyogni is megtanul a Konyhafőnök Junior műsorában.

Bernáth József 1982 április 2-án született, jegye a kos, ami sok mindent megmagyarázhat markáns vonásaiban és természetében is. Van benne valami különleges céltudatossá, magabiztosság, ami nagyon kevés emberben felfedezhető ennyire erényesen. Bár maga bevallása szerint, nem mindig volt ennyire magabiztos, azt, hogy ma ennyire sikeres, az Angliában töltött éveknek köszönheti véleménye szerint. Nemzetközi karrierje viszonylag új keletű. 2010-ben kapott meghívást, a két Michelin csillagos séf, a francia Nicolas le Bec lyoni éttermétől, ami meghozta neki az áttörést. Azt mondja szerinte Nicolas a számára legjobban, legízletesebben főző séf, akivel találkozott.

„Azt terveztem, hogy mellette fogok sztázsolni, és ez idő alatt minden fontos konyhai trükköt elsajátítok tőle. Ehhez képest csak az első két hétig viselte gondomat, azután a helyettes séfre bízta a betanításom. A következő öt hónap nagyon kemény volt. Napi 14–16 órát dolgoztunk hetente hat napon keresztül. Volt olyan pillanat, amikor megfordult a fejemben, hogy hazajövök, de végül maradtam. Másfél év után éreztem úgy, hogy szívesen betekintenék más éttermek kulisszái mögé is”

Amikor itt befejezte pályafutás egy rövid budapesti kitekintés után Londonban kötött ki, egy szintén két Michelin csillagos étteremben. A Könyhafőnök nem csak mestere a főzésnek, de remek szakácskönyve is mutatja, mennyire oda van a munkájáért. Lényege első szakácskönyvének, hogy a séf kedvenc receptjein keresztül mennyire finom fogásokat tud bemutatni egyszerű ételekből és egy ételből, miként lehet akár három fogást úgy elkészíteni, hogy az ízletes legyen, megfelelnem a magyar konyha elvárásainak, a magyar gyomroknak mégis legyen benne valami különleges ízvilág. Mi mindenesetre szeretnénk megtudni még többet a séfről, és megismerni főzőtudományát és persze magánélete sem lenne elhanyagolható. Várjuk a következő híreket a Konyhafőnökről!

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Párkapcsolat

Névnap 12.28.

Ma Kamilla napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés