hirdetés

Partnereink

Méltatlanul hátra sorolt bútordarab: a gardróbszekrény

hirdetés

Méltatlanul hátra sorolt bútordarab: a gardróbszekrény

Magyarországon még nincs olyan kultúrája a gardróbszekrényeknek, mint a nyugati országokban, nem tulajdonítanak neki akkora jelentőséget, mint például egy konyhabútornak. Alaptalan ez a megkülönböztetés, hiszen sok esetben egy beépített szekrényt is több évtizedig használunk, egy személyünkhöz és életmódunkhoz illeszkedő darab meghatározója lehet életminőségünknek.

A konyhabútor presztízsét emeli, hogy otthonunk egyik központi helyiségében található, ahol sok időt töltünk, vendégeink is gyönyörködhetnek benne. A gardróbnak nincs meghatározott helye, lehet egy külön szoba, kialakíthatjuk folyosón vagy akár a hálószobánkban. Az utóbbi esetben ez az a bútordarab, amit ébredést követően először pillantunk meg a nap folyamán, elalvás előtt pedig utoljára. A látvány és a hozzá kapcsolódó érzés meghatározza hangulatunkat mind a nappal, mind az éjszaka folyamán.

hirdetés

„A gardróbszekrény egy olyan bútordarab, amit költözéskor nem viszünk magunkkal. Eladás esetén növeli az ingatlan értékét, vonzó és praktikus kialakítása vásárlásra csábíthatja a bizonytalan érdeklődőket. Nem beszélve arról, hogy nagy rugalmassággal átalakítható az új lakó igényeihez vagy éppen a mi megváltozott körülményeinkhez igazítva” – hangsúlyozta Kovács Gyula gardróbspecialista, a gardobmegoldasok.hu weboldal tulajdonosa.

A specializálódásé a jövő

Az emberek nincsenek tisztában a gardróbok személyre szabhatóságával, többnyire az áruházakban is megtalálható bútordarabokhoz hasonlítják őket. Manapság ez már koránt sincs így, a korábban elsődlegesen megfogalmazott elvárás, hogy minél több minden férjen el benne, ma már alapnak számít, ezen felül számos olyan kívánalomnak is eleget tesznek, ami megrendelőként eszünkbe sem jutna.

Erre nyújtanak segédkezet a kifejezetten gardróbszekrények kivitelezésére specializálódott szakemberek, akik – mivel kizárólag ezzel a bútortípussal foglalkoznak – jelentős tudásanyaggal és tapasztalattal felvértezve állnak szolgálatunkra.

„Abban hiszek, hogy aki mindenhez ért, az semmihez nem ért igazán. Nagyon fontosnak tartom az elköteleződést valamilyen terület mellett, amit a szakember kellő mélységben képes tanulmányozni, magáévá tenni. Ez a szellemiség hazánkban még nem terjedt el, de azt gondolom, a jövőben egyre több vállalkozás, illetve vállalkozó ismeri majd fel ennek szükségszerűségét” – avatott be Kovács Gyula gardróbspecialista.

Egy jó gardrób csökkenti a napi stresszt

El kell fogadni, hogy egy gardróbszekrény megvásárlása nem annyiból áll, hogy kiválasztunk egyet az áruházban, majd néhány nap múlva házhoz szállítják. Az egyedi gardróbunk megtervezése és legyártása 2-2,5 hónapos folyamat is lehet. Helyszíni felmérés, egyeztetés és komoly tervezőmunka előzi meg a gyártást, annak érdekében, hogy a végeredmény maximális elégedettséget okozzon új tulajdonosának.

„A tervezés során a két legfontosabb szempont, hogy a gardróbszekrényt kényelmes legyen használni és minél több minden férjen el benne. A szekrény használóinak magasságát, szokásait figyelembe véve aktív és passzív zónákat kell kialakítani, előbbit a napi szinten előkerülő, utóbbit a ritkábban használt tárgyak tárolására” – emelte ki a gardróbspecialista.

Arra is rámutatott, hogy azokat a fiókokat, amelyekben alsóruházatot tartunk, hajlamosak vagyunk lentebbi régióban elhelyezni, így újra és újra le kell hajolnunk, ha ki szeretnénk onnan venni valamit. Éppen ezért célszerű ezeket a fiókokat derékmagasságba illeszteni.

„Látszólag apró dolgok ezek, mégis ha odafigyelünk a praktikus és logikus kialakításra, rengeteg stressztől kímélhetjük meg magunkat akár a reggeli öltözködés, akár egy mosás-vasalás utáni elpakolás során. Míg régen a gardrób egy szükséges tároló volt csupán, ma már a tudatos otthonteremtés egyik eszköze.”

„Forradalmian régi”

A Gardrób Megoldások egyedi gardróbok kialakítására szakosodott vállalkozás, újdonságuk, a (főként Angliában és Amerikában népszerű) klasszikus angol gardrób, amely egyedül náluk rendelhető meg az országban. Jellemzője, hogy többféle építészeti stíluselemet jelenít meg, tervezői visszanyúlnak a régi korok bútor stílusaihoz, motívumaihoz, amelyek megjelennek a szekrény felületén.

„Ez azért is különleges, mert Magyarországon eddig leginkább a fehér vagy világosszürke gardróbok voltak népszerűek, variációs lehetőséget a felhasznált fa alapanyag összetétele és a felület kezelése – magasfényű, matt – jelentett. A klasszikus angol gardrób plusz lehetőséget ad a megrendelő számára, hogy a bútordarab külső megjelenésében is még inkább személyiségéhez, otthona stílusához illeszkedhessen. Ritka, hogy egy gardróbszekrényt ilyen stílusban készítsenek el, ezért az az egyik szlogenünk, hogy forradalmian régi” – tudtuk meg Kovács Gyulától.

Egy egyedileg megtervezett gardróbszekrény a legkülönfélébb igényeknek is teret enged, a Gardrób Megoldások készített már többek között műbőr belsővel ellátott darabot, de olyat is, amelynek tolóajtójára televíziót szereltek be.

Forrás: akoczka.com

Fotó: Gardrób Megoldások

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 11.27.

Ma Virgil napja van.

3+1 tipp a sikeres és gyors ingatlanértékesítéshez

Lassan két éve lesz, hogy alapjaiban változott meg körülöttünk a világ, s vele együtt az életünk, a mindennapjaink is. Lenyomatokat hagyott a pandémia...

  • 2021-11-27 09:03
Ettél-e már valaha sütőtökös bablevest? Íme a Zuppa Frantoiana receptje

Ez a toszkán leves az őszi étkezések megtestesítője, amely kéz a kézben jár az olasz olívabetakarítással, amikor friss, új zöld extra szűz olívaolaj k...

  • 2021-11-27 07:59
A Halaknak megújulásra van szüksége

A párkapcsolatán és az önértékelésén is sokat javíthat egy kis megújulás.

  • 2021-11-27 07:00
Indul a karácsonyi szezon – az ünnepekre készülőket már várja a SPAR

Bőséges kínálattal és számos újdonsággal készül a SPAR az idei karácsonyi szezonra és a szilveszterre. Az áruházlánc széles ünnepi áruválasztékkal, ha...

  • 2021-11-27 05:30
A műanyag hulladék nem szemét!

Ha szétnézünk a háztartásunkban, szinte nem tudunk olyan területre pillantani, ahol a szemünk ne akadna meg műanyag terméken. Az ajtó, az ablak, a ber...

  • 2021-11-26 23:45

hirdetés

Páratlan lehetőség a pályakezdő zenei előadóknak

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nagylemez-programot hirdetett, ami a pályakezdő előadók karrierjének elindulását támogatja. A győztes nemcsak egy saját ...

  • 2021-11-26 22:37
Versenyelőny az energiahatékonyság

A fővárosban és környékén, valamint a legnagyobb városainkban akár kétszeres is lehet a korszerű, hűthető-fűthető, szigetelt, nagyobb belmagasságú rak...

  • 2021-11-26 21:13
Így készül a méteres tekercs

A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!

  • 2021-11-26 19:55
Emmy-díjas a Call my agent

Nemzetközi Emmy-díjat kapott vígjáték kategóriában a Tíz százalék című sorozat negyedik évada.

  • 2021-11-26 18:41
Baby boom Izlandon a karantén után

Rekordszámú kisbabára számítanak idén Izlandon a járvány miatt bevezetett lezárások után – az északi szigetország jó úton halad afelé, hogy az eddigi ...

  • 2021-11-26 17:23

Minden cikk

hirdetés

hirdetés