Lila paradicsom, a jövő csodaszere!
hirdetés
Újabb csodaszert találtak ki a kutatók, amely már csak arra vár, hogy engedélyezzék forgalmazását!
Brit szakemberek genetikailag módosított, lila színű paradicsomfajtát fejlesztettek ki, mely antioxidánsokban igen gazdag, gyulladáscsökkentő és rákellenes hatású, legalábbis rágcsálóknál lassította a daganatos betegségek lefolyását.
hirdetés
Az Európai Unió is támogatja a kutatást, melynek keretében létrehozott lila paradicsomlé egészségre gyakorolt pozitív hatásait további kísérletekben fogják tanulmányozni. A becslések szerint ha minden jól megy, akár két éven belül a kereskedelmi forgalomban is megjelenhet az elsőre furcsa színű, de a kutatók szerint annál egészségesebb paradicsomlé, melynek plusz előnye, hogy a normál paradicsomléhez képest a lila színű ital kétszer olyan hosszú ideig áll el.
A termék híre nagyon kecsegtető, reméljük legalább olyan hatásos lesz ez a paradicsom, mint amilyen érdekes a színe!