A paradicsom, mint antioxidáns
hirdetés
A paradicsom, azaz egyik zöldség, amely a leginkább ismert. Minden konyhában felellhető, és szuper ételeket, szendvicseket lehet készíteni a zöldség segítségével. Remek ízeket ad az ételnek, ami felejthetetlen az ízlelőbimbóknak. És arról nem beszélve, hogy hozzávalóként milyen sok jelentőséggel bír a töltött káposztához például, mint paradicsomlé. Vagy a ketchup, amely nélkülözhetetlen sok ember számára.
Hihetetlen az, hogy sokszor bele sem gondolunk abba, hogy ez a zöldség milyen fontos szereppel bír. A friss paradicsom, és az ebből készült ételek hazánkban is kedvelt fogyasztási cikknek számít. A paradicsomban található vegyületek ásványi anyagok kitűnő étrendi hatást is biztosítanak. Az utóbbi években a tudósok nagy jelentőséget biztosítottak annak, hogy felkutassák a daganatos, illetve szív-és érrendszeri megbetegedés megelőzésében jelentős szerepet játszó antioxidánsnak. Ilyen anyagok fel lelhetőek a paradicsomban is. A
hirdetés
paradicsomban legfontosabb antioxidánsok, amelyeket tartalmaz a karotinoidok, C-vitamin, flavonoidok, és polifenolok. Spanyol kutatók új antioxidánst találtak a paradicsomban, amely minden eddig ismert vegyületnél erőteljesebb hatású, ezért valószínűleg nagy jövő előtt áll a gyógyításban. A sejtekben végbemenő oxidáció öregíti a szervezetet, bizonyos anyagok, mint az antioxidánsok. Ezek az anyagok segítenek megakadályozni, vagy legalábbis lassítja ezt a folyamatot. Az új antioxidáns iránt máris nagy az érdeklődés a piacon. Az élelmiszeriparban fontos szerepet kapna. Remekül használhatná ételek tartósításához, mert nagyon hatékonyan gátolhatná a zsírok oxidációját. Az orvoslásban segíthetne megelőzni a szív -és érrendszeri betegségeket, és segíthetne a rosszindulatú daganatok kivédésében, másrészt pedig a szépészetben is fontos változásokat végezhet. Érdemes elgondolkodni ezen, és bevezetni az életünkbe az egészséges táplálkozást, amely tartalmazza a zöldségeket, és a gyümölcsöket.
Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a táplálkozásra, és a testünk egészségére. Ajánlatos a paradicsomot jó zsírokban gazdag, mogyorófélékkel, olíva olajjal, avokádóval fogyasztani. A paradicsom, és a brokkoli, valamint a paradicsom, és a zöld tea együtt való fogyasztása nagyon hatékony a prosztatarák ellen. Nagyon sok új felfedezés történt, amely a paradicsommal kapcsolatos. Az összevágott, és felmelegített paradicsom eredményesebben harcol a rák ellen. A reggeli tojásrántotta mellé nagyon jól eshet, és feltuningolhatja az ember immunrendszerét. Rendkívül jól mutat, a reggeli mellett, egy felszeletelt paradicsom, amely melegítés közben megszottyan. Valamint szuper tippnek számít az, hogy a paradicsomlevesbe becsempészünk egy kis párolt brokkolit, amely szintén a rák ellen rendkívül hatóanyagokkal rendelkezik. És kettő az egyben hatás érheti a testünket. Nagyon sok recept van, amelyet szuperül fel lehet használni, és szerepet játszik benne a paradicsom. Nem szabad hátat fordítsunk a zöldségeknek, ellenkezőleg, úgy kell, fogyasszuk, hogy tudjunk, milyen jótékony hatásai vannak, és ettől a testünk csak jól érezheti magát. A táplálék az, amely meghatároz mindent.
A paradicsom az egyik legegészségesebb étel, és fontos, hogy étrendünkben jelen legyen. Könnyen megakadályozhatod egy esetleges daganat kialakulását, vagy a szív problémákat; könnyen helyre hozható a megfelelő táplálkozással. Sőt mi több, a lila paradicsomot a jövő csodaszerének tartják. Tegyünk az egészségünkért, és a helyes táplálkozásért. Ez próbát megér, aztán ellehet dönteni, hogy jobban érezzük-e magunkat!