hirdetés

Partnereink

Őszinte beszélgetések a hazai BDSM szubkultúra tagjaival

hirdetés

Őszinte beszélgetések a hazai BDSM szubkultúra tagjaival

Kendőzetlenség és tabumentesség jellemezi Dr. Szántó Szilvia tegnap megjelent új könyvét. A Beszélgetések a valódi BDSM-ről című interjúkötet egyedülálló őszinteséggel, minden mítosztól és sallangtól mentesen foglalkozik a hazai BDSM-fétis közösséggel.

A Beszélgetések a valódi BDSM-ről című könyv a BDSM szubkultúra tagjait szólaltatja meg a szexualitásukról és az életükről – őszintén, nyíltan, tabuk nélkül. Dr. Szántó Szilviának azonban ez a második erről a témáról szóló interjúkötete. Az első 3 éve jelent meg, még Király Lea szerzői álnév alatt Betekintések a BDSM világába - Tabumentesen a nem szokványos szexualitásról címmel.

hirdetés

„Őszintén beszélek arról, amiről hallgatni szoktak”

„Az első kötet a téma tabujellegéből adódóan, illetve, hogy úttörőként - elsőként jelentem meg ezzel a nehéz témával – még Király Lea szerzői álnév alatt látta meg a napvilágot. Azonban időközben a küldetésemmé és védjegyemmé vált, hogy őszintén beszélek arról, amiről hallgatni szoktak” – mondja Dr. Szántó Szilvia, aki legutóbb a A nárcisztikussal egy ágyon – Vannak kapcsolatok, amelyekkel önmagad bántalmazod című, igaz történeten alapuló regényével keltett nagy visszhangot, hiszen ebben a könyvben a szexualitásról, szexuális preferenciákról, és a devianciákról is kendőzetlenül írt. A regény végén egy BDSM szál is megjelent, illeszkedve az interjúkötetéhez.

A most megjelelent könyv egyedi abban, hogy minden beszélgetés után megszólal egy szexuálpszichológus, aki értelmezi az interjúalany által elmondottakat. Az olvasottak feldolgozását segíti az is, hogy a szerző az interjúkötet végén fogalomtárban összegezte a legfontosabb definíciókat.

Amit tudni kell a valódi BDSM-ről

Az interjúkötet által az olvasó valódi információkat kap, és egy sajátos világba lép be, ellenőrzött körülmények között. Dr. Szántó Szilvia hat éve döntött úgy, hogy ír egy olyan könyvet, amely a valódi BDSM-ről szól, és felkeres olyan embereket, akik a BDSM szubkultúrában élnek.

„Több, mint tizenöt év alatt a klienseimmel való beszélgetés során számos esetben a szexualitás került a középpontba. A szexuális preferenciák, vágyak és ez ezek meg nem élése, elfojtása miatt keletkező problémák. Az a tapasztalatom, ha a szexualitás területünk nincs feltérképezve és rendbe téve, akkor az vakfoltként működve blokkolja az életünket.

Az a küldetésem, hogy segítsek abban, hogy az önismeretünket ezen a téren is fejlesszük. A klienseim sokszor hivatkoztak olyan népszerű regényekre, amelyek cukros mázzal leöntött fantáziavilágot vagy BDSM fedőnévbe csomagolt bántalmazó kapcsolatot mutattak be valóságként. Az olvasó az efféle regények leírásait tényként elfogadva óvatlanul belesétálhat egy testi-lelki veszélyeket egyaránt rejtő kapcsolódásba” – mondja a szerző, aki azt is elárulta, hogy végül sokkal több emberrel beszélgetett, mint ahány interjú a könyvbe bekerült.

„Az interjúalanyokkal főleg otthonaikban találkoztam. Minden válaszadóval többször beszélgettem. Szerencsére mindenki teljesen nyitott volt, örömmel fogadtak, és a segítőkészségükért és a hozzáállásukért is hálás vagyok.”

Nem kell a mozaikszó minden betűjében érintettnek lenni

A BDSM gyűjtőszó az angol Bondage & discipline (B&D), Domination & submission (D&S), Sadism and masochism (S&M) szavakból képzett rövidítés, magyarul „kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus” fogalmakat jelöli. Az írónő szerint a BDSM-et képviselőknek nem kell a mozaikszó minden betűjében érintettnek lenni. A BDSM szexuális önkifejezési formaként és életstílusként is értelmezhető; alapja az önkéntesség és a beleegyezés.

„Általában egy adott terület érdekli a nem szokványos szexualitást kedvelőket, ami lehet a kötözés vagy a fegyelmezés, az alárendelődés vagy a szadizmus-mazochizmus. A könyvben többek között olvashatunk alárendelődést kedvelő nőről és férfiról, olyanról is, aki vágyja, hogy fájdalmat okozzanak neki, vagy olyanokról, akik szeretnek dominálni vagy másoknak fájdalmat okozni, természetesen csak beleegyezéses alapon. Kilenc olyan személyt mutatok be, akiknek életében a BDSM jelen van, akik tudják, hogy mely cselekedetük tartozik ebbe a körbe, és miért” – tette hozzá Dr. Szántó Szilvia, akinek másfél év alatt ez már a harmadik megjelenő kötete, és több könyve is előkészületben van.

A mentálhigiénés segítő szakember célja az volt, hogy a cukormázzal leöntött fantáziavilág helyett az olvasó a valóságba lépjen be és hiteles információkat szerezzen szakmai alátámasztással. A Beszélgetések a valódi BDSM-ről című interjúkötet megvásárolható a Libri hálózatában és az online felületeken, a drszantoszilvia.hu oldalon pedig dedikált példányok is elérhetőek.

Forrás: akoczka.com

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 01.27.

Ma Angelika napja van.

Megszületett Nick Jonas és Priyanka Chopra első gyermeke, béranya hordta ki!

Az énekes és a színésznő béranya segítségével vállalt gyermeket, most született meg a kicsi.

  • 2022-01-25 22:04
Kanye West csinálta Julia Fox borzalmas sminkjét

A rapper most már nemcsak öltözteti, hanem sminkeli is barátnőit. Julia Fox megosztó sminkjét is ő készítette.

  • 2022-01-25 20:48
Valódi időutazásra hív Koltay Anna otthona és gardróbja

Állatmintás műszőrmét, a nagymama csodás püspöklila kabátját, egyiptomi pamutruhát és egy eredeti, Malév légiutas-kísérő szettet is rejt az M2 Petőfi ...

  • 2022-01-25 19:30
Kolbászos-sajtos rakott krumpli

A rakott krumpli egy szuper finom, könnyen elkészíthető és laktató egytálétel, mely változatosan variálható.

  • 2022-01-25 18:06
Micsoda koncert: Dés Lászlóval lép színpadra a világhírű Rhoda Scott

Rendkívüli bejelentéssel lepte meg rajongótáborát Rhoda Scott dzsesszorgonista, a Hammond-orgona királynője. A világsztár szeptemberben a budapesti Do...

  • 2022-01-25 16:41

hirdetés

Megérkezett a Szelíd magyar előzetese

A magyar előzetesével ma debütáló Szelíd című film megkezdte nemzetközi fesztiválútját. Nemes Anna és Csuja László alkotásának világpremierjét január ...

  • 2022-01-25 15:30
Elhunyt Csollány Szilveszter

Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fert...

  • 2022-01-25 13:45
„A családban is ott vannak a szuperhősök”

Kiosztották a Média a Családért-díjakat elismerve azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak. Az 1 millió ...

  • 2022-01-25 12:16
Bekezdett a lakáspiac januárban

Az erős évkezdet általában irányadó az év hátralévő részére, a forgatókönyv várhatóan a tavalyihoz hasonlóan alakul, az első félév várhatóan erősebb l...

  • 2022-01-25 10:02
A Kosnak ma rossz napja van

Lehet, hogy ma nem a szokásos vidám énje dominál. Lehet, hogy rosszabb napja van, de ez teljesen természetes. Ma mindenben kételkedhet, ami az életébe...

  • 2022-01-25 08:29

Minden cikk

hirdetés

hirdetés