hirdetés

Partnereink

Karácsonyi főételek, receptekkel

hirdetés

Karácsonyi főételek, receptekkel

Karácsonyi menük és finomságok, amik biztos, hogy mindenkinek ízleni fognak.

hirdetés

Szegedi halászlé

Hozzávalók

  • 1 kg pontypatkó vagy filé

  • 3 db vöröshagyma

  • 2 evőkanál fűszerpaprika

  • 5 db halászlé kocka

  • 1 db paradicsom

  • 2 db zöldpaprika

  • 2 evőkanál zsír vagy olaj

  • só ízlés szerint

Elkészítés

A halszeleteket sózzuk meg.

A finomra vágott hagymát, pirítsuk üvegesre, zsíron.

Adjuk hozzá a halfejet, farkat, uszonyokat és csontot a paprikával és paradicsommal együtt. Adjuk hozzá a piros paprikát,3-4 halászlé kockát és egy kevés vizet.

Közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Majd öntsük föl hideg vízzel és kb. egy órán át főzzük lassú tűzön.

Ezután a nagyobb csontokat szedjük ki, majd törjük össze a levet és passzírozzuk át még egy szitán is.

Tegyük bele a halszeleteket az alaplébe, öntsük föl vízzel, hogy lepje el jól a halszeleteket. Szükség szerint ízesítsük még a levet Knorr halászlé kockával. Forraljuk fel, majd 8-10 perc alatt főzzük készre a halat.

Az, ikrát, haltejet, a főzés vége előtt egy perccel tegyük a halászlébe.


Töltött káposzta

Hozzávalók

  • 50 dkg savanyú káposzta levél

  • 60 dkg darálthús

  • 1 kg savanyú káposzta

  • 10 dkg rizs

  • 5 dkg füstölt szalonna

  • 10 dkg zsír

  • 10 dkg vöröshagyma

  • 2 db fokhagymagerezd

  • 3 db tojás

  • 3 dl tejföl

  • 3 dkg liszt

  • kömény

  • bors

  • babérlevél

  • fűszer paprika

Elkészítés

Darált húst összekeverjük az elő főzött rizzsel, tojással, sóval, pirospaprikával, fokhagymával, őrölt borssal.

Az elkészített tölteléket betöltjük a káposztalevelekbe.

Füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kipirítjuk. A zsírjába pirítjuk a finomra vágott hagymát. Ha a hagyma megpirult, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, kevés vízzel felöntjük és átforraljuk.

Belehelyezzük az aprókáposztát.

Fűszerezzük őrölt köménnyel, fokhagymával, babérlevéllel.

Fontos: Kóstoljuk meg a káposztát, ha nagyon savanyú, mossuk le vagy ha nem mostuk le, akkor ne nagyon sózzuk az ételt.

Ráhelyezzük a töltelékeket, felöntjük vízzel vagy alap lével.

Ha felforrt, takarékra tesszük, és 1,5 óra alatt készre főzzük.

Miután felforrt, kóstoljuk meg, hogy elég fűszeres-e


Sült kacsacomb, párolt káposztával

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb

  • szárnyas fűszer ízlés szerint

  • 60 dkg burgonya

  • 25 dkg vöröshagyma

  • majoránna

Elkészítés

A kacsacombokat megtisztítjuk

Ízlés szerint fűszerezzük Szárnyas Fűszervarázzsal és egy kevés majoránnával.

Előmelegített sütőben (160-170°C) először alufóliával lefedve sütjük, amíg félig meg nem puhul.

Ezután a fóliát levesszük és hozzátesszük a cikkekre vágott burgonyát és hagymát, majd készre sütjük.

Kínálhatunk mellé párolt lila-káposztát

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 11.27.

Ma Virgil napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés