hirdetés

Partnereink

Íme egy francia trükk, ami segít frissen tartani a gyümölcseidet

hirdetés

Íme egy francia trükk, ami segít frissen tartani a gyümölcseidet

Ki gondolná, hogy egy üveg bor lehet leginkább a segítségünkre, ha a gyümölcsök frissen tartásáról van szó? Mutatjuk a világ egyik legegyszerűbb módszerét, amivel távol tarthatod a gyümölcslegyeket a mennyei mannától.

Reméljük, szereted a jó borokat, ugyanis ha van otthon néhány félretett, eredeti parafadugód, most végre hasznukat veheted a konyhában! A Thekitchn újságírója egy francia nagymamától leste el a trükköt, amivel nemcsak frissen tarthatjuk a gyümölcsöket, de azt is elkerülhetjük, hogy megjelenjenek otthonunkban a pimasz kis gyümölcslegyek!

hirdetés

Nincs más dolgod, mint félbevágni egy rendes (nem műanyag) parafadugót, azt pedig beledugni a konyhapulton/asztalon álló gyümölcsöstálba. A természetes parafa magába szívja a nedvességet a körülötte lévő levegőből. A levegő alacsonyabb páratartalma miatt a gyümölcsök lassabban érnek meg, és hosszabb ideig maradnak frissek.

Bár ez a trükk alapjaiban véve nyáron a leghasznosabb, néhány gyümölcsöt és zöldséget (úgy, mint a paradicsomot, a banánt vagy a narancsokat) nem szeretünk a hűtőben tárolni, ez az egyszerű megoldás pedig szobahőmérsékleten is segít.

Figyelj rá, hogy a használt parafadugó már ne legyen bortól nedves (szárítsd ki a levegőn), illetve nézd meg jól, nem műanyagdugót készülsz-e félbevágni. A két dugó közötti különbség a legtöbb esetben szabad szemmel is jól látható, alapvetően a korosabb, régebbi borok dugói mindig parafából készülnek, míg az olcsóbb, fiatalabb borokat általában műanyag dugóval vagy egyszerű fémkupakkal zárják le.

Forrás: Nosalty

Fotó: Thekitchn.com

 

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 11.27.

Ma Virgil napja van.

3+1 tipp a sikeres és gyors ingatlanértékesítéshez

Lassan két éve lesz, hogy alapjaiban változott meg körülöttünk a világ, s vele együtt az életünk, a mindennapjaink is. Lenyomatokat hagyott a pandémia...

  • 2021-11-27 09:03
Ettél-e már valaha sütőtökös bablevest? Íme a Zuppa Frantoiana receptje

Ez a toszkán leves az őszi étkezések megtestesítője, amely kéz a kézben jár az olasz olívabetakarítással, amikor friss, új zöld extra szűz olívaolaj k...

  • 2021-11-27 07:59
A Halaknak megújulásra van szüksége

A párkapcsolatán és az önértékelésén is sokat javíthat egy kis megújulás.

  • 2021-11-27 07:00
Indul a karácsonyi szezon – az ünnepekre készülőket már várja a SPAR

Bőséges kínálattal és számos újdonsággal készül a SPAR az idei karácsonyi szezonra és a szilveszterre. Az áruházlánc széles ünnepi áruválasztékkal, ha...

  • 2021-11-27 05:30
A műanyag hulladék nem szemét!

Ha szétnézünk a háztartásunkban, szinte nem tudunk olyan területre pillantani, ahol a szemünk ne akadna meg műanyag terméken. Az ajtó, az ablak, a ber...

  • 2021-11-26 23:45

hirdetés

Páratlan lehetőség a pályakezdő zenei előadóknak

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nagylemez-programot hirdetett, ami a pályakezdő előadók karrierjének elindulását támogatja. A győztes nemcsak egy saját ...

  • 2021-11-26 22:37
Versenyelőny az energiahatékonyság

A fővárosban és környékén, valamint a legnagyobb városainkban akár kétszeres is lehet a korszerű, hűthető-fűthető, szigetelt, nagyobb belmagasságú rak...

  • 2021-11-26 21:13
Így készül a méteres tekercs

A krémet nyugodtan variálhatjuk gyümölccsel vagy más pudingport is használhatunk. A végeredmény ugyanúgy ízletes lesz!

  • 2021-11-26 19:55
Emmy-díjas a Call my agent

Nemzetközi Emmy-díjat kapott vígjáték kategóriában a Tíz százalék című sorozat negyedik évada.

  • 2021-11-26 18:41
Baby boom Izlandon a karantén után

Rekordszámú kisbabára számítanak idén Izlandon a járvány miatt bevezetett lezárások után – az északi szigetország jó úton halad afelé, hogy az eddigi ...

  • 2021-11-26 17:23

Minden cikk

hirdetés

hirdetés