hirdetés

Partnereink

Ingyen kaphatunk szakértői tanácsot a házunk felújításához

hirdetés

Ingyen kaphatunk szakértői tanácsot a házunk felújításához

Soha nem látott mértékben drágultak idén az építőanyagok, azonban azoknak is létezik megoldás, akik kifutnának a költségvetésükből: felkészült szakemberek segíthetnek kiválasztani, mi lenne ár és minőség szempontjából is ideális az otthonunk felújításához.

A Covid keltette bizonytalanság is oka annak, hogy a 2021-es évben elszálltak az építőanyagok költségei: a betonacél ára megduplázódott, a hungarocell ára 40-50%-kal emelkedett, míg az építőfáért közel két és félszer annyit fizethetünk köbméterenként, mint a pandémia előtt.

hirdetés

„Kevesen számítottak ilyen mértékű változásra, hiszen az árak az elmúlt években viszonylag stabilak voltak, függetlenül a piac mozgásától. Éppen ezért teljes nyugalommal rendeltek – vagy halasztották későbbre a rendelést – az emberek. Március körül azonban hirtelen megugrott az igény az építőanyagokra, amit tovább fokozott az alapanyaghiány” – mondja Dalos András, a Dalos Tüzép ügyvezetője.

Szakértők segítenek jól gazdálkodni a büdzsénkből

Az árváltozás miatt év közepére kissé megtorpant az építőanyagok iránti kereslet. Sokan abban bíztak, hogy az év második felére visszaesnek az árak, ez azonban nem így történt: az alapanyaghiány továbbra is fennáll. De mit tehet az, aki ebben az időszakban szeretne építkezni? Hol és hogyan tudná optimálisan elkölteni a pénzét?

Dalos azt tanácsolja: első lépésben vegyük fel a kapcsolatot egy szakemberrel, aki akár évtizedes rutinnal rendelkezik az építőanyagok területén. Így profi segítséget kaphatunk abban, hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a számunkra adott költségkeretből.

„Ilyen emelkedett árak mellett különösen érdemes hozzáértő segítségét kérni, például azért, hogy egy építőanyag ötvenféle típusa közül kiválassza az öt számunkra legjobbat. Ezek közt már a pénztárcánk alapján dönthetünk. Sok építőanyagra még a mostani helyzetben is van olcsóbb, elérhetőbb alternatíva.

Jó helyettesítő építőanyagok a jelenleg szinte elérhetetlenek helyett

Rendelkezésre állnak építőanyagok a több hónapos, féléves szállítással elérhető termékek akár azonnali helyettesítésére is. Sokan keresik például vályogházra a lélegző, páraáteresztő kőzetgyapotot. Ezt ma csak fél éves határidővel lehet megvásárolni, ám a Baumit Open hőszigetelő rendszere a hungarocell perforált kialakításával jó páraáteresztő szigetelés is - nem mellesleg azonnal elérhető, megvásárolható, így már ezen a télen is alacsonyabb lehet a fűtésszámla.

A házépítés és -felújítás minden esetben hosszú távú, akár 20-30 évre szóló befektetés. Nem jó, ha két év múltán vakarjuk a fejünket, mert például a szigetelőréteg lehetett volna 5 centivel vastagabb” – mondja az ügyvezető.

A Dalos Tüzép honlapján keresztül ingyenesen vehetjük fel a kapcsolatot a szakemberekkel, kötelezettség nélkül tudunk egyeztetni velük telefonon és írásban is:

„A jövőt nem látjuk előre, de a jelenlegi piaci környezetben nem bízunk benne, hogy rövid távon, akár a következő év során visszaesnek az árak. Ha viszont valaki nálunk megtalálja a megfelelő építőanyagot, akkor a befizetett anyagok árát garantálni tudjuk.”

A következő hónapokban akár még további építőanyagok ára is emelkedhet. Eddig a faanyagok, a betonacél és a hungarocell szigetelők drágulásától volt hangos a média, amelyet a külföldről behozott építőanyagok gyártói árának emelkedése okozott. A tél közeledtével azonban az energiahordozók árának emelkedéséről szólnak a hírek, ami további építőanyagok drágulását hozhatja magával. A tégla és a tetőcserép égetéséhez használt kemencék működtetéséhez nem kevés energiára van szükség, amelynek az ára most jelentősen emelkedhet, a gyártás költségének növekedését pedig a tégla és a tetőcserép árának növekedése követheti.

Bátran bízzuk rá magunkat a kereskedőkre!

November 5-én rendezik meg az európai kereskedelmi napot, amelyen az építőipar is képviselteti magát. A rendezvény célja az Európai Unión belüli kereskedelem támogatása, a figyelem felhívása annak fontosságára. De nem csak a kereskedőkről emlékeznek meg, a vásárlóknak is számos meglepetéssel szolgálnak majd.

Ebből az alkalomból a Dalos Tüzép honlapján 9 ajándék kérdőívet is megtalálunk, amelyek az otthonunk (sz)építéséhez szükséges legfontosabb kérdések megfogalmazásában segítenek. Tanácsadás, ingyenes szakértői segítség emellett az év 365 napján elérhető:

„Ez a nap nemcsak a kereskedelem szakma nagyobb megbecsültségéért, hanem a vásárlók jobb tájékoztatásáért, kiszolgálásáért is jött létre. Ha ugyanis az építőanyag-kereskedők segítenek a vásárlóknak a választásban, az egyúttal az ő renoméjukat is növeli” – mondja Dalos, hozzáfűzve: a megrendelő általában nagy bizalommal áll a kivitelezőhöz, ennél azonban kevésbé bízza rá magát a kereskedőre.

„Mi azt ajánljuk, mindenki fontolja meg a kereskedők véleményét is, hiszen ők évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött már tanácsadóként tudják segíteni a vevőt. Egy profi kivitelező általában olyan anyagokat ajánl, amelyekkel ő maga is dolgozik és jó tapasztalatokat szerzett. Egy kereskedőnek ezzel szemben rálátása van akár a teljes kínálatra is.”

Forrás: akoczka.com, Dalos Tüzép

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Szépség

Névnap 01.27.

Ma Angelika napja van.

Megszületett Nick Jonas és Priyanka Chopra első gyermeke, béranya hordta ki!

Az énekes és a színésznő béranya segítségével vállalt gyermeket, most született meg a kicsi.

  • 2022-01-25 22:04
Kanye West csinálta Julia Fox borzalmas sminkjét

A rapper most már nemcsak öltözteti, hanem sminkeli is barátnőit. Julia Fox megosztó sminkjét is ő készítette.

  • 2022-01-25 20:48
Valódi időutazásra hív Koltay Anna otthona és gardróbja

Állatmintás műszőrmét, a nagymama csodás püspöklila kabátját, egyiptomi pamutruhát és egy eredeti, Malév légiutas-kísérő szettet is rejt az M2 Petőfi ...

  • 2022-01-25 19:30
Kolbászos-sajtos rakott krumpli

A rakott krumpli egy szuper finom, könnyen elkészíthető és laktató egytálétel, mely változatosan variálható.

  • 2022-01-25 18:06
Micsoda koncert: Dés Lászlóval lép színpadra a világhírű Rhoda Scott

Rendkívüli bejelentéssel lepte meg rajongótáborát Rhoda Scott dzsesszorgonista, a Hammond-orgona királynője. A világsztár szeptemberben a budapesti Do...

  • 2022-01-25 16:41

hirdetés

Megérkezett a Szelíd magyar előzetese

A magyar előzetesével ma debütáló Szelíd című film megkezdte nemzetközi fesztiválútját. Nemes Anna és Csuja László alkotásának világpremierjét január ...

  • 2022-01-25 15:30
Elhunyt Csollány Szilveszter

Ötvenegy esztendős korában, hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász. A gyűrű egykori kiválósága koronavírus-fert...

  • 2022-01-25 13:45
„A családban is ott vannak a szuperhősök”

Kiosztották a Média a Családért-díjakat elismerve azokat a családbarát cikkeket és műsorokat, amelyek a családról és a családnak szólnak. Az 1 millió ...

  • 2022-01-25 12:16
Bekezdett a lakáspiac januárban

Az erős évkezdet általában irányadó az év hátralévő részére, a forgatókönyv várhatóan a tavalyihoz hasonlóan alakul, az első félév várhatóan erősebb l...

  • 2022-01-25 10:02
A Kosnak ma rossz napja van

Lehet, hogy ma nem a szokásos vidám énje dominál. Lehet, hogy rosszabb napja van, de ez teljesen természetes. Ma mindenben kételkedhet, ami az életébe...

  • 2022-01-25 08:29

Minden cikk

hirdetés

hirdetés