hirdetés

Partnereink

Van, hogy átvernek az állásinterjún. Igaz történet!

hirdetés

Van, hogy átvernek az állásinterjún. Igaz történet!

Hasznosak a megérzéseink, bár sokszor nem foglalkozunk velük. Pedig érdemes lenne odafigyelni rá, mer sokszor felvillan a piros lámpa, hogy valami nincs rendben. IGAZ TÖRTÉNET!

Történetünk szóljon Z-ről, aki épp az esküvőjét terezgeti kis menyasszonyával. Biztos munkahelyéről egyik napról a másikra kirúgják, mert céges autóval kidob 20db szórólapot, amit egy idős bácsi meglát. A bácsika kiveszi a kukából a /egyébként aznap lejárt/ szórólapokat és visszaviszi Z munkahelyére. Zét azonnal kirúgják. Az eset November elején történhetett.

hirdetés

De ki az aki November elején bárkit is felvesz? Sajnos megtalálták a megfelelő személyt.

Z talált egy sofőr munkát az interneten, ami igen kecsegtető volt. Kapott egy e-mailt mivel is foglalkoztatnák. Tetszett neki, ráadásul elég jó kis pénzt is kapott volna.

Kezdő hírességeket, zenészeket, zene cuccokat kellett szállítania céges autóval, havi 150.000-200.000 ft-ért. A hirdetés buktatója az volt, hogy 150.000ft kauciót kértek -bizalmi alapon- a drága hang technikai cuccok és a céges autó használatba vétele miatt. Z és leendő menyasszonya együtt mentek el megnézni a kínálkozó lehetőséget.

Együtt elmentek a megadott címre a 13. kerületbe. A munkáltató felesége nyitotta ki az ajtót nagy pocakkal, kisbabát várt. A cicusuk össze-vissza szaladgált a lakásban, egy otthonos kis családhoz érkeztek. Egy szobában foglaltak helyet, ahol egy 45 év körüli úriember fogadta őket. Nagyon pöpec öltönybe és cipőbe. Azonnal a lényegre tértek. Mindent elmondott a munkáltató, valamint azt is, hogy szerződésbe foglalja, hogyan kapja vissza a 150.000ft kauciót. Csábító volt az ajánlat és hihető.

Mi baj lehet? Hiszen tudják hol lakik a munkáltató. Ki feltételezné, hogy bárki csalna a terhes felesége előtt. Szerződés és pecsét is volt, minden hivatalosnak tűnt.

A jegyespár kért még egy kis időt míg elmennek egy bankba, ahonnan leveszik a 150 ezer Ft kaukciót, amit már az esküvőre gyűjtöttek. A bankhoz vezető úton elintéztek egy pár telefont és kikérték a véleményeket, hogy bele ugorjanak-e, mert az a híres megérzés valamiért jelzet. A bank előtt bementek egy üzletbe, ahol le csekkolták az interneten, hogy tényleg egy működő cég-e, ahová fel akarják venni Zét. Meg is találták, ami a pocakos feleség nevén volt.

Vissza mentek a lakásba és megírták a munkaszerződést, cég névvel, pecséttel mindent hivatalosan. Kezdés December 1-je, 5 nap múlva.

A munkáltató valamiért megemlítette, hogy van egy kis üzlete, ami épp költöztetés alatt áll a 13. kerületben ami Bazár néven futott. A pár elment és megnézte az üzletet, ami tényleg ott volt, talán egy kis megnyugvás volt ez is.

A haza felé uton csak egy mondat hangzott el

„Vagy életünk legnagyobb hibáját követtük el vagy mi vagyunk a legszerencsésebbek, hogy egy jól fizető munkát találtunk Decemberben.

Természetesen ez az 5 nap izgalommal teli volt,2-szer is beszélt X és a munkáltató, hogy mi lesz az első feladat, és, hogy hol fogja felvenni a céges autót. Elérkezett a várva várt nap!

A megbeszélt időpont előtt 1 órával a munkáltató írt egy smst, hogy vidéken ragadt és csak holnap tud kezdeni Z. Z és menyasszonya azonnal beült az autóba és elmentek a munkáltató lakására. Kopogtatnak...Semmi...Talán tényleg ott ragadt... Persze akkor már az egész gyanús volt.

Eljött a másnap és újra jött egy sms...A munkáltató felbontja a szerződést és küldjön Z egy bankszámlaszámot ahova visszautalja a munkáltató a 150.000ft kaukciót.

Ekkor már világossá vált, hogy csalás áldozatai lettek! Karácsony előtt,esküvő előtt...Se munka, se pénz.

Hívták a munkáltatót, persze nem vette fel. Azonnal autóba ült a pár és száguldott a 13. kerület felé.

A házban az összes szomszédot felverték és kiderült, hogy a munkáltató a hétvégén elköltözött!Irány a költözés alatt álló kisbolt. Az üzlet ajtaján két telefonszámot találtak. Azonnal hívták a tudakozót, ahol megadtak egy címet. A címen az üzlet bérbeadóját találták aki elárulta, hogy a bérlőt már többen is keresték. Hamar kiderült, hogy csalás áldozatai lettek... Az első 2 percben kiderült, hogy a munkáltatónak még csak nem is az a neve. A kapott információkkal a pár a rendőrségre szaladt, ahol kiderült, nem ők az első átvert áldozatok.

A kapott információt elküldték a munkáltatónak sms-ben, hogy nézze csak meg, mennyi mindent kiderítettek róla 1 óra alatt. Bejelentett lakcíme, anyja neve és az ő igazi neve.

A második üzenet, amit küldtek az volt, hogy rendőr családból származnak és, hogy nem lesz nehéz kideríteni hova is költöztek, hiszen a munkáltató 13. kerületi háza 2 kamerával is fel volt szerelve, ami az utcát vette. Persze a pár csak blöffölt, senki nem volt rendőri csemete.

A munkáltató telefonja kikapcsolva, semmit nem tudnak. A rendőrség nem bíztatta őket gyors eljárással.

Másnap reggel megpróbáltak újra telefonálni az ara telefonjáról, a munkáltató kicsöngött és fel is vette.

Ön mit csinált volna ebben a helyzetben? Igen, meg próbálta volna megfenyegetni a kezében levő információkkal, az ara is így tett!

Egy szónak is 100 a vége, a pár, pár napos fenyegetés után, visszakapta a pénzt!

A fenyegetés lényege a nyilvánosság volt, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy visszakapják a kis pénzüket. Újság, tv, plakátok. Egyébként az internetre beütve Z talált egy fényképet is a csalóról, aki több éve körözött bűnöző és több millióval tartozik, számos embernek.

Z tanácsa mindenkinek!

Soha ne adjatok ki pénzt a kezetek közül egy munkáért se! Se Magyarországon, se külföldön! Nincs olyan munka, amiért fizetni kell előre!!

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Kreatív

Névnap 04.20.

Ma Tivadar napja van.

Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

Pillanatok alatt elkészíthető, energiadús fogás. Különösen ajánlott azoknak, akik imádják a keleties ízvilágú ételeket.

  • 2022-02-15 21:00
Egyedi rózsaszín kerül a híres kék festésbe

A BWT és az Alpine F1 Csapata stratégiai, hosszú távú partnerséget írt alá, amelynek értelmében az osztrák víztechnológia cég 2022-től az Alpine F1 Te...

  • 2022-02-15 18:02
Nagykőrösön találta meg új helyét hazánk egyetlen autós szafariparkja

Korábbi életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi ...

  • 2022-02-15 16:44
Ingyen osztogatja részvényeit a startupper

Már egy 20 ezer forintos diszkont funkciós kártya vásárlásával is a Benefit Barcode Inc. részvényesévé válhatnak az új csatlakozók a startup alapítójá...

  • 2022-02-15 15:10
Itt van a leggyorsabb hamis carbonara!

Lehet, hogy szentségtörésnek fogható fel a következő recept az eredeti carbonara-val szemben. Viszont ez egy sokkal olcsóbb és gyorsabb verziója az ig...

  • 2022-02-15 14:00

hirdetés

Jó hírekkel jelentkezett a SZIN

Nemzetközi sztárokat és egy nagy csokor hazai fellépőt jelentett be első körben a legnagyobb nyárzáró bulink, a Szegedi Ifjúsági Napok. A Tisza-parti ...

  • 2022-02-15 12:30
Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonya-krémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészít...

  • 2022-02-14 12:00
A Kosnak szabadnapokra van szüksége

Lehet, hogy ma különösen kalandvágyónak érezheti magát. Ezért előfordulhat, hogy összeszedi a családját, bepattannak az autóba és elindulnak a hegyek ...

  • 2022-02-14 08:12
A jó főnök című film lett a Valenciában rendezett gála nagy nyertese

A jó főnök (El buen patrón) című film lett a nagy nyertes a legfontosabb spanyol filmes elismerés, a Goya-díj a vasárnap hajnalig tartó átadó ünnepség...

  • 2022-02-13 23:04
Tóth Evelin és Maria Mazzotta a Müpában

Két énekesnő lép színpadra a Müpa Dupla W című világzenei sorozatában február 18-án. Tóth Evelin Ewiwa! nevű formációjával zenél, mellette az olasz Ma...

  • 2022-02-13 21:48

Minden cikk

hirdetés

hirdetés