Tisztító kúra, amit csak 7 évente kell elvégezni!
hirdetés
Elegendő 7 évente megismételni ezt a kúrát, olyan hatással tisztítja ki az érrendszert. Érrendszerünk tisztább lesz, a hajszálereink jobban átjárhatók maradnak, ami biztosítja a szánk, ínyünk, torkunk egészségét is.
Kísérletek azt bizonyítják, hogy a fokhagyma elősegíti az ólom kiürülését a szervezetünkből. Ezért a nagyvárosban élőknek kötelező lenne a fogyasztása. Állat- kísérletekkel bizonyított, a ráksejtekkel megfertőzött egereknél nem alakult ki a rák, ha fokhagyma kivonatot kaptak. Az embereknél a rák megelőzésben van/lenne jelentősége.
hirdetés
Fokhagyma tinktúra
33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben nyomj szét, majd 10 napig áztasd 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer rázd össze az üveget, a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkented. Ezt követően a pépet tiszta ruhán szűrd át egy üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat.
Adagolása:
Mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve!
- nap: reggel - 1 csepp, délben - 2 csepp, este - 3 csepp
- nap: reggel - 4 csepp, délben - 5 csepp, este - 6 csepp
- nap: reggel - 7 csepp, délben - 8 csepp, este - 9 csepp
- nap: reggel - 10 csepp, délben - 11 csepp, este - 12 csepp
- nap: reggel - 13 csepp, délben - 14 csepp, este - 15 csepp
- nap: reggel - 15 csepp, délben - 14 csepp, este - 13 csepp
- nap: reggel - 12 csepp, délben - 11 csepp, este - 10 csepp
- nap: reggel - 9 csepp, délben - 8 csepp, este - 7 csepp
- nap: reggel - 6 csepp, délben - 5 csepp, este - 4 csepp
- nap: reggel - 3 csepp, délben - 2 csepp, este - 1 csepp
- naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.
A fokhagyma vérnyomás ellen, koleszterin szint csökkentésére is nagyon jó, ezért a hétköznapokban elfogyasztott fokhagymás ételeknek is nagy szerepük van. A tinktúra mellé így néhány finom fokhagymás ételt is megismertetünk veled:
Fokhagymaszósz sültek mellé
Hozzávalók:
8 nagy gerezd fokhagyma
2 burgonya
2 teáskanálnyi vaj
0,5 dl tejföl
só, bors
friss rozmaring
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük, és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a vajat és a tejfölt és robotgéppel összedolgozzuk. Fűszerezzük, majd újra összekeverjük, és friss rozmaringgal ízesítjük. Húsok mellé kínáljuk!
Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
6-8 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
fél liter húsleves (lehet leveskockából is),
2 dl tejszín,
só,
őrölt fehér bors
Elkészítés:
A fokhagymát zúzd össze, és a felforrósított olajon hervaszd meg – ne barnuljon meg! Hintsd rá a lisztet, és ha szép rózsaszínesre pirult, öntsd fel a levessel. Ízesítsd sóval, borssal, és jól forrald fel. Tálalás előtt öntsd bele a tejszínt, és merülő mixerrel krémesítsd. Megszórhatod frissen aprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával. Tálaláshoz sajtos pirítós, fokhagymás/sós ropogós kenyérkeksz vagy pirított zsemlegombóc illik hozzá.