hirdetés

Partnereink

Ilyenek a kosok!

hirdetés

Ilyenek a kosok!

Tüzes, pozitív, férfias, aktív, tettvágy, aktivitás, életerő, akaraterő, kezdeményezés, döntési képesség, versengés, rivalizálás, egyenesség, közvetlenség, becsületesség, lelkesedés, bátorság, harckészség, bajtársiasság, spontán cselekvés mind tulajdonságai közt vannak.

Motivációja: A meghódítás, a konkurencia, a versengés, önmegvalósítás akarata. A világban való megjelenést jelenti, az emberiség fejlődésében a vadász-nomád korszakot, ahol mindig meg kellett hódítani a természetet, örökös túlélési harc volt a feladat. Az első jegy a zodiákuson. A tavasz, az élet kezdete, ami a mindent elsöprő, teremtő életenergiát jelenti. Azokat az energiákat, melyek az érvényesülési képességet mutatja, melyek kifelé irányulnak a világba. Az azonnali cselekvéshez szükséges energiahalmazt, az erőt jelenti.

Itt jelentkezik az ösztönös önvédelem, az énközpontúság, az egoizmus. Teljesen biztos önmagában és erejében. Nem tudja, nem is akarja elismerni, hogy saját akaratán kívül más is létezik, illetve azt sem, hogy ne sikerüljenek elképzelései.

Uralkodó bolygója a Mars, ami az erő, az energia, az aktivitás, az akarat, a férfiasság, az ösztön. Akiből ez hiányzik, abból hiányzik az ösztönösség.

A Kos világa ott van, ahol mindig történik valami, ahol megmutathatja erejét. Belevág mindenbe, sorra veszi az akadályokat. Erőssége a spontaneitás, a nagy akaraterő és a vakmerőség. Örökké keresi a kihívásokat, az újdonságokat, a kalandokat. Győzni akarása készteti cselekvésre. Óriási ambíciót és figyelemre méltó fizikai erőt fordít a célok elérésére. Nagy benne a kitűnni vágyás. Megszerezni, meghódítani mindent, ez az életcél.

Számára nincs lehetetlen, és képes a legnehezebb dolognak is gondolkodás nélkül nekilátni. Ahol mások számára lehetetlennek tűnik a megoldás, ő ott magányos harcosként előretör. Belevág mindenbe, érdekli minden, ami új, izgalmas, spontán, minden aggályoskodás nélkül képes előrehaladni, küzdeni. Minél nagyobb a kihívás, annál nagyobb lelkesedéssel vág bele a dolgokba. Nem bírja a tétlenséget, körülötte minden izzik, nem tűri a korlátozást, a szabadság és a jövő az élete, nem néz hátra, csak előre. Ösztönös megnyilvánulások a jellemzői. Jelmondata: „Két pont között a legrövidebb út az egyenes"

Mindig a vezetők között van, akinek a dolgok lényege a fontos. Számára a cél és annak gyors, határozott végrehajtása a lényeg. A dolgok apró részleteit másra bízza. A Kos azért a legjobb szervező, a legjobb irányító, mert célja a másokért való harc. A kitartást és a következetességet viszont nem lehet jó tulajdonságai közé sorolni. Általában nincsenek hosszú távú tervei. Hirtelen fellelkesedik, és ugyanolyan hirtelen fel is adja, ha rájön, hogy puszta erejével nem tudja elérni a célt, csak aprólékos, kitartó munkával.

A türelem és a visszafogottság sincs a szótárában. Ha nem úgy sikerülnek dolgai, ahogy eltervezte, dühkitörésekkel, szertelen módon nyilvánítja ki érzelmeit. A környezete számára fárasztó, irritáló a hirtelen hangulatváltozása, mely teljesen váratlanul éri őket, de ha vége a zűrös időszaknak, hamar jobb kedvre derül. Nem haragtartó, később sem hánytorgat fel semmit. Hamar elfelejti a régi sérelmeket, így soha nem is okul a múltból, de szinte kelj feljancsiként talpra tud állni minden helyzetből, olyan hatalmas életenergiával rendelkezik.

Amit meg kell tanulnia: Nem lehet egyedül, ezért alkalmazkodnia kell a környezetéhez, őrizze meg nyugalmát, ha egy mód van rá, mérlegelje elképzeléseit, vegye számba a lehetőségeket. Nehéz feladat számára egy kis türelem, illetve mértékletesség megtanulása. Hogy ráeszméljen, szüksége lehet más emberek segítségére, tanácsaira, meg kell tapasztalnia, hogy együttműködési készségét kifejlesztve jobb és eredményesebb lesz tevékenysége. Tisztában van vezetői képességével és önmaga erejével, szükségét érzi annak, hogy állandóan fejlődjön. Ennek érdekében tudja, hogy egyéni életét Össze kell egyeztetni a köz érdekével.

Negatívuma: Hajlamos úgy cselekedni, hogy nem méri fel tettei következményeit. Nagyon konok, ezért kompromisszumra és együttműködésre nehezen lehet őt rávenni. A vitatkozó: mindenkiben a konkurenciát látja. Az ismert közmondás is ezt fejezi ki: „Legjobb védekezés a támadás!" A kivetítés, a vádaskodás igazi bajnoka. Valahogyan mindig a másik a hibás a dolgok kimeneteléért.

Külsőségei, testalkat és megjelenés: Testalkata közepes magasságú, vékony, de csontos, izmos, kidolgozott, sportos, amivel jelzi, hogy nagy erőkifejtésre képes. Hosszúkás, előreugró, energikus arc, szúrós tekintet, széles homlok. A szemöldök dús, sűrű haj, esetenként vörös. Hajviselete a határozott, rövid, egyenes fazon. Katonás járás, erőpazarló, lendületes mozgás jellemzi. Erős hangjával is fel tudja magára hívni a figyelmet. Fellépése határozott, büszke.

Általában nem ínyenc, a gyorsan elkészíthető ételeket kedveli. Életritmusából adódóan nem hajlamos a hízásra. Nem koncentrál az evésre, mindig a következő tennivalón jár az esze. Sietve eszik, legtöbbször a gyorsbüfék a kedvenc helyei. Hajlamos viszont a túlzottan fűszeres, csípős ételek fogyasztására.

Megjelenése, stílusa: Ő az új ötletek mestere, akit az örökös mozgás tart életben. Dinamikus, mozgékony személyiségét a laza, divatos, sportos farmer, póló, sportcipő tükrözi. Szenvedélyessége és kalandvágya is megtalálható ruhatárában: hölgyek esetében a miniszoknya és a rövidnadrág, a pici topok a kedvencek, melyek kiválóan megmutatják teste feszességét és izomerejét.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Divat

Névnap 06.21.

Ma Alajos, Leila napja van.

Múzeumok Éjszakája a Falk Miksa utcai Bodó Galériában is

Június 23-án a nyári napforduló ünnepén, Szentivánéj előestéjén hagyományosan felpezsdül a város élete. A Múzeumok Éjszakája rendezvény évről évre egy...

  • 2018-06-21 10:03
Kiállítást kapott a SZIN

A legnagyobb múltú hazai fesztivál, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok legemlékezetesebb pillanatai köszönnek vissza azon a 300 méter hosszú kiáll...

  • 2018-06-20 15:35
Irreális hirdetésekkel kecsegtetik az álláskeresőket

„Könnyű fizikai munka azonnali kezdéssel Nyugat-Európában! Rendkívül magas fizetés, szállás, ellátás és kiutazás biztosított, nyelvtudás és szaktudás ...

  • 2018-06-20 14:31
Miért félünk a prosztatavizsgálattól?

Június harmadik vasárnapján az apákat ünnepeltük. Egyre többen hálálják meg apró meglepetésekkel az apai gondoskodást is, a legnagyobb ajándék azonban...

  • 2018-06-20 12:16
Jó irányba változnak a magyarok étkezési szokásai

Számos tanulmány látott napvilágot az utóbbi időben, amelyekből kiderül, hogy sajnos elhízás tekintetében Európa élmezőnyébe tartozunk. A GfK legfriss...

  • 2018-06-20 10:20

hirdetés

Neked is lehet feszes hasad, combod a nyaralásig!

Hacsak nem a jövő héten utazunk el nyaralni, még van időnk az év nagy részében takarásban lévő testtájaink feszesítésére!

  • 2018-06-20 08:17
Napozni márpedig jó!

Az élet záloga bolygónkon a napfény, amely egész sor bizonyítottan pozitív hatást fejt ki a szervezetre!

  • 2018-06-19 18:54
Új pályázat: A fény szabadsága

A Zepter International idén már 15-ik alkalommal, ismét meghirdeti formatervezési pályázatát, az ArtZeptet. A 2018-as év témája: A fény szabadsága.

  • 2018-06-19 17:11
Tombolj az MTV-vel Beyoncé és Jay-Z koncertjén!

A magyar MTV és a Sony most Beyoncé és Jay-Z június 30-i varsói koncertjére repít egy szerencsést másodmagával. A csatorna gondoskodik a szállásról és...

  • 2018-06-19 14:45
Ákossal és Lovasival ünnepel Siófok

Feltűnően erős programválasztékkal várja a látogatókat idén Siófok. A siófoki tengerparton, a Plázson a legnépszerűbb hazai előadók, köztük az ötvenév...

  • 2018-06-19 12:20

Minden cikk

hirdetés

hirdetés