hirdetés

Partnereink

Ilyenek a kosok!

hirdetés

Ilyenek a kosok!

Tüzes, pozitív, férfias, aktív, tettvágy, aktivitás, életerő, akaraterő, kezdeményezés, döntési képesség, versengés, rivalizálás, egyenesség, közvetlenség, becsületesség, lelkesedés, bátorság, harckészség, bajtársiasság, spontán cselekvés mind tulajdonságai közt vannak.

Motivációja: A meghódítás, a konkurencia, a versengés, önmegvalósítás akarata. A világban való megjelenést jelenti, az emberiség fejlődésében a vadász-nomád korszakot, ahol mindig meg kellett hódítani a természetet, örökös túlélési harc volt a feladat. Az első jegy a zodiákuson. A tavasz, az élet kezdete, ami a mindent elsöprő, teremtő életenergiát jelenti. Azokat az energiákat, melyek az érvényesülési képességet mutatja, melyek kifelé irányulnak a világba. Az azonnali cselekvéshez szükséges energiahalmazt, az erőt jelenti.

hirdetés

Itt jelentkezik az ösztönös önvédelem, az énközpontúság, az egoizmus. Teljesen biztos önmagában és erejében. Nem tudja, nem is akarja elismerni, hogy saját akaratán kívül más is létezik, illetve azt sem, hogy ne sikerüljenek elképzelései.

Uralkodó bolygója a Mars, ami az erő, az energia, az aktivitás, az akarat, a férfiasság, az ösztön. Akiből ez hiányzik, abból hiányzik az ösztönösség.

A Kos világa ott van, ahol mindig történik valami, ahol megmutathatja erejét. Belevág mindenbe, sorra veszi az akadályokat. Erőssége a spontaneitás, a nagy akaraterő és a vakmerőség. Örökké keresi a kihívásokat, az újdonságokat, a kalandokat. Győzni akarása készteti cselekvésre. Óriási ambíciót és figyelemre méltó fizikai erőt fordít a célok elérésére. Nagy benne a kitűnni vágyás. Megszerezni, meghódítani mindent, ez az életcél.

Számára nincs lehetetlen, és képes a legnehezebb dolognak is gondolkodás nélkül nekilátni. Ahol mások számára lehetetlennek tűnik a megoldás, ő ott magányos harcosként előretör. Belevág mindenbe, érdekli minden, ami új, izgalmas, spontán, minden aggályoskodás nélkül képes előrehaladni, küzdeni. Minél nagyobb a kihívás, annál nagyobb lelkesedéssel vág bele a dolgokba. Nem bírja a tétlenséget, körülötte minden izzik, nem tűri a korlátozást, a szabadság és a jövő az élete, nem néz hátra, csak előre. Ösztönös megnyilvánulások a jellemzői. Jelmondata: „Két pont között a legrövidebb út az egyenes"

Mindig a vezetők között van, akinek a dolgok lényege a fontos. Számára a cél és annak gyors, határozott végrehajtása a lényeg. A dolgok apró részleteit másra bízza. A Kos azért a legjobb szervező, a legjobb irányító, mert célja a másokért való harc. A kitartást és a következetességet viszont nem lehet jó tulajdonságai közé sorolni. Általában nincsenek hosszú távú tervei. Hirtelen fellelkesedik, és ugyanolyan hirtelen fel is adja, ha rájön, hogy puszta erejével nem tudja elérni a célt, csak aprólékos, kitartó munkával.

A türelem és a visszafogottság sincs a szótárában. Ha nem úgy sikerülnek dolgai, ahogy eltervezte, dühkitörésekkel, szertelen módon nyilvánítja ki érzelmeit. A környezete számára fárasztó, irritáló a hirtelen hangulatváltozása, mely teljesen váratlanul éri őket, de ha vége a zűrös időszaknak, hamar jobb kedvre derül. Nem haragtartó, később sem hánytorgat fel semmit. Hamar elfelejti a régi sérelmeket, így soha nem is okul a múltból, de szinte kelj feljancsiként talpra tud állni minden helyzetből, olyan hatalmas életenergiával rendelkezik.

Amit meg kell tanulnia: Nem lehet egyedül, ezért alkalmazkodnia kell a környezetéhez, őrizze meg nyugalmát, ha egy mód van rá, mérlegelje elképzeléseit, vegye számba a lehetőségeket. Nehéz feladat számára egy kis türelem, illetve mértékletesség megtanulása. Hogy ráeszméljen, szüksége lehet más emberek segítségére, tanácsaira, meg kell tapasztalnia, hogy együttműködési készségét kifejlesztve jobb és eredményesebb lesz tevékenysége. Tisztában van vezetői képességével és önmaga erejével, szükségét érzi annak, hogy állandóan fejlődjön. Ennek érdekében tudja, hogy egyéni életét Össze kell egyeztetni a köz érdekével.

Negatívuma: Hajlamos úgy cselekedni, hogy nem méri fel tettei következményeit. Nagyon konok, ezért kompromisszumra és együttműködésre nehezen lehet őt rávenni. A vitatkozó: mindenkiben a konkurenciát látja. Az ismert közmondás is ezt fejezi ki: „Legjobb védekezés a támadás!" A kivetítés, a vádaskodás igazi bajnoka. Valahogyan mindig a másik a hibás a dolgok kimeneteléért.

Külsőségei, testalkat és megjelenés: Testalkata közepes magasságú, vékony, de csontos, izmos, kidolgozott, sportos, amivel jelzi, hogy nagy erőkifejtésre képes. Hosszúkás, előreugró, energikus arc, szúrós tekintet, széles homlok. A szemöldök dús, sűrű haj, esetenként vörös. Hajviselete a határozott, rövid, egyenes fazon. Katonás járás, erőpazarló, lendületes mozgás jellemzi. Erős hangjával is fel tudja magára hívni a figyelmet. Fellépése határozott, büszke.

Általában nem ínyenc, a gyorsan elkészíthető ételeket kedveli. Életritmusából adódóan nem hajlamos a hízásra. Nem koncentrál az evésre, mindig a következő tennivalón jár az esze. Sietve eszik, legtöbbször a gyorsbüfék a kedvenc helyei. Hajlamos viszont a túlzottan fűszeres, csípős ételek fogyasztására.

Megjelenése, stílusa: Ő az új ötletek mestere, akit az örökös mozgás tart életben. Dinamikus, mozgékony személyiségét a laza, divatos, sportos farmer, póló, sportcipő tükrözi. Szenvedélyessége és kalandvágya is megtalálható ruhatárában: hölgyek esetében a miniszoknya és a rövidnadrág, a pici topok a kedvencek, melyek kiválóan megmutatják teste feszességét és izomerejét.

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Divat

Névnap 09.20.

Ma Friderika napja van.

Nőtt, de még mindig nem elégséges a gyermekek tejtermékfogyasztása

Javultak a gyermekek táplálkozással kapcsolatos ismeretei, 10-ből 8 gyermek már ismeri a tej- és tejtermékek kalciumtartalmának élettani hasznosságát,...

  • 2018-09-16 15:40
Sneakermánia és plogging

Sneaker-rajongók és környezetvédők - egy különleges programsorozat hozza össze ezt a két, valószínűleg egymástól kicsit távolabb álló csoportot. Az ap...

  • 2018-09-16 11:17
Mire elég 42 másodperc?

kiélvezni a kávéfőzés minden pillanatát, de nem akarják, hogy ez a folyamat sok időt vegyen igénybe” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor te...

  • 2018-09-16 09:32
Egymillió forintba is kerülhet a fővárosi életkezdés

Jelentős kompromisszumokra kényszerül, aki most ősszel költözne a fővárosba – köztük elsősorban a friss egyetemisták ütközhetnek nehézségekbe.

  • 2018-09-12 21:54
Folytatódik a SPAR Életmód Program

Fejlődik a SPAR Életmód Programja: az egészségtudatos termékek választékának bővítésén túl a SPAR egy praktikus receptkönyvvel is segíti a vásárlókat....

  • 2018-09-12 17:59

hirdetés

Egészséget az uzsonnáscsomagba!

Becsöngettek. Ez ugyebár elsősorban az iskolás gyerekeknek szól, de voltaképpen a szülőknek is. Leginkább az anyukáknak, akik ilyenkor újra kezdhetik ...

  • 2018-09-12 14:53
Csobot Adél: „Bencéből ösztönösen jön minden apai gondolat”

Egy harmonikus családban elengedhetetlen, hogy az anyuka mellett az édesapa is partner legyen a gyermeknevelésben. Majoros Hajnalka és Csobot Adél osz...

  • 2018-09-12 12:29
Összefogás a biztonságos közlekedés érdekében

A Continental szakmai partnere a Safety-Hungary a motorosok vezetéstechnikai képzésében és a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelésében. Évente köz...

  • 2018-09-12 10:14
Így gyógyulnak a sztárok

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a sztároknak milyen könnyű, hiszen szépek, gazdagok és általában sugárzóan boldogok is. De az igazság az, hogy b...

  • 2018-09-12 08:27
Nagy Adri: „Eltűntek a legnagyobb félelmeim”

Az anyaság minden pillanatát ajándékként éli meg Nagy Adri, aki alig néhány hete adott életet első gyermekének, Benedeknek. Az énekesnő várandósága al...

  • 2018-09-11 14:47

Minden cikk

hirdetés

hirdetés