Partnereink

Még több finomság!

Még több finomság!

Te mennyire szereted a hasad? Ha szeretnél költséghatékony fogásokat készíteni reggelire, ebédre vagy vacsorára, akkor mindenképp próbáld ki az alábbi recepteket!

Vegyes nyári zöldsaláta

Hozzávalók: 15–20 dkg megtisztított zöldborsó, ugyanannyi zöldbab, karalábé, karfiol és burgonya, a mártáshoz 4–5 tojás sárgája, kevés só, bors, 3–4 dl étolaj, 2 kávéskanálnyi citromlé, mustár ízlés szerint.

Elkészítése: A megtisztított zöldségeket – amit kell, megfelelően földarabolva – sós vízben megfőzzük, leszűrve salátástálba rakjuk. A hozzávalókból sűrű majonézmártást készítünk a következő módon: a tojássárgájákat kissé megsózzuk, megborsozzuk, eleinte cseppenként, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a mustárt, s közbe-közbe egy-két csepp citromlével ízesítjük. A majonézmártással leöntjük a salátát, amit karikára vágott zöldpaprikával díszíthetünk.

Hamis orjaleves

Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 1 fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg vegyes leveszöldség, csipetnyi őrölt köménymag, 1 tasak cérnametélt, 1,5 liter csontra főzött leves.

Elkészítés: A sertészsíron a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk az egyenletes kis hasábokra vágott leveszöldséget. Kevés ételízesítővel, köménymaggal és vízzel majdnem puhára pároljuk, majd hozzáöntjük a forró csontlevest. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cérnametéltet is. Őrölt borssal ízesítjük. Tálalás előtt friss petrezselyem vagy zellerlevéllel megszórjuk

Szezámos húsgombócok csípős mártásban

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 zsemle, 3 evőkanál olaj, 50 dkg darált hús, 1 tojás, 1 mokkáskanál szárított oregánó, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 5 dkg szezámmag, a csípős mártáshoz: 4 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg piros húsú paprika, 4 evőkanál olívaolaj, 2 dl tyúkhúsleves kockából, erőspaprika–krém ízlés szerint.

Elkészítés: A hagymákat, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, héját feketére sütjük, majd eltávolítjuk a héját, magját is. A csípős mártáshoz az olívaolajon megfuttatjuk az újhagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a paprikát és a húslevest. Sózzuk, ízlés szerint teszünk bele erőspaprika-krémet is. Összefőzzük és ha már langyosra hűlt, összemixeljük. Elkészítjük a húsgolyókat: a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát 1 evőkanál olajon megkapatjuk. A zsemlét összekeverjük a hússal, a tojással, az oregánóval, a petrezselyemmel, a hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék olajjal kikenünk egy hőálló tálat. A húsmasszából kis golyókat készítünk, megforgatjuk szezámmagban, a tálba tesszük, és a sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük, ráöntjük a paprikás mártást, és még néhány percig sütjük. Friss bagettet kínáljuk hozzá.

Szardíniás korongok

Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, reszelt szerecsendió, 4 tojás, 15 dkg liszt, 1 kiskanál szárított sütőélesztő, 2 doboz szardínia, kenéshez kevés olaj.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk, az élesztőt is beledolgozzuk. A szardíniát lecsöpögtetjük. A burgonyás masszából olajos kézzel pingponglabda nagyságú gömböket formálunk, majd tenyérrel ellapítjuk. Mindegyik közepére egy-egy halat fektetünk, és a tészta széleit ráhajtjuk. Megolajozott tepsibe rakosgatjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal aranybarnára sütjük. Meleg előételként forrón tálaljuk.

Képek: nemvagyokmesterszakacs.blogspot.ronosalty.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 04.25.

Ma Márk napja van.

Király, Gera és Juhász együtt edzették a Bozsik bajnokokat

Focista sztárparádé volt Telkiben, az OTP Bozsik Bajnokok programjának edzőtáborában, ahol a magyar foci legjobbjai készítettek fel 36 kiválasztott gy...

  • 2017-04-25 18:42
Lin-csi apát minden szava

Először jelennek meg egy kötetben a sokak által már ismert és kedvelt Su-la-ce-írások. A 9. századi kínai bölcselő, Lin-csi apát útmutatásai a mi 21. ...

  • 2017-04-21 09:08
Fuss azokért, akik nem futhatnak

Tizenöt éves fennállása óta a Wings for Life non-profit szervezet kitűzött célja, hogy támogatást nyújtson és gyógymódot találjon emberek milliói szám...

  • 2017-04-20 21:00
Eredményes első félévet zárt hazánkban a Taxify

Sikeresen zárta első fél évét a Taxify Magyarországon. A társaság alig hat hónap alatt megduplázta flottája méretét, így már 200 autóval van jelen a f...

  • 2017-04-20 19:09
Háy János: Az öregtó felé

Az öregtó felé címmel jelenik meg Háy János új verseskötete az Európa Könyvkiadó gondozásában. A könyv az elmúlt nyolc év verseit gyűjti össze, nagy ö...

  • 2017-04-20 17:51

hirdetés

Kitelepítési és 1956-os napló

Borbála a harmadik Andrássy lány, akinek írásait közreadja az Európa Könyvkiadó. Gróf Andrássy Tivadar és Zichy Eleonóra lányai, Ilona, Borbála, Katal...

  • 2017-04-11 16:53
Országjárás a levelek nyomában

A hosszú téli hónapoknak vége, itt az ideje hát, hogy véget vessünk a lustálkodásnak, s méltó programmal üdvözöljük a jó idő beköszöntét. Bátran válla...

  • 2017-04-11 11:30
Masha és a Medve először hazai színpadon

A gyermekek nagy aktuális kedvence, a Masha és a Medve című bohókás, kedves mesesorozat egy csodálatos mesemusical formájában kel életre a budapesti T...

  • 2017-04-11 09:07
Miranda July: Az első rosszfiú

Miranda July az amerikai közélet egyik legizgalmasabb alakja: rendező, forgatókönyvíró, színész, előadóművész és író. Első regénye Az első rosszfiú cí...

  • 2017-04-10 22:21
Életet menteni tanultak a pécsi turisztikai szakemberek

Városnézés, kirándulás, élménygyűjtés. Ki ne vágyna erre? Magunk mögött hagyni a stresszt, a hétköznapokat és útnak indulni. Ráadásul nem is kell mess...

  • 2017-04-10 19:03

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés