Partnereink

Még több finomság!

Még több finomság!

Te mennyire szereted a hasad? Ha szeretnél költséghatékony fogásokat készíteni reggelire, ebédre vagy vacsorára, akkor mindenképp próbáld ki az alábbi recepteket!

Vegyes nyári zöldsaláta

Hozzávalók: 15–20 dkg megtisztított zöldborsó, ugyanannyi zöldbab, karalábé, karfiol és burgonya, a mártáshoz 4–5 tojás sárgája, kevés só, bors, 3–4 dl étolaj, 2 kávéskanálnyi citromlé, mustár ízlés szerint.

Elkészítése: A megtisztított zöldségeket – amit kell, megfelelően földarabolva – sós vízben megfőzzük, leszűrve salátástálba rakjuk. A hozzávalókból sűrű majonézmártást készítünk a következő módon: a tojássárgájákat kissé megsózzuk, megborsozzuk, eleinte cseppenként, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a mustárt, s közbe-közbe egy-két csepp citromlével ízesítjük. A majonézmártással leöntjük a salátát, amit karikára vágott zöldpaprikával díszíthetünk.

Hamis orjaleves

Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 1 fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg vegyes leveszöldség, csipetnyi őrölt köménymag, 1 tasak cérnametélt, 1,5 liter csontra főzött leves.

Elkészítés: A sertészsíron a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk az egyenletes kis hasábokra vágott leveszöldséget. Kevés ételízesítővel, köménymaggal és vízzel majdnem puhára pároljuk, majd hozzáöntjük a forró csontlevest. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cérnametéltet is. Őrölt borssal ízesítjük. Tálalás előtt friss petrezselyem vagy zellerlevéllel megszórjuk

Szezámos húsgombócok csípős mártásban

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 zsemle, 3 evőkanál olaj, 50 dkg darált hús, 1 tojás, 1 mokkáskanál szárított oregánó, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 5 dkg szezámmag, a csípős mártáshoz: 4 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg piros húsú paprika, 4 evőkanál olívaolaj, 2 dl tyúkhúsleves kockából, erőspaprika–krém ízlés szerint.

Elkészítés: A hagymákat, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, héját feketére sütjük, majd eltávolítjuk a héját, magját is. A csípős mártáshoz az olívaolajon megfuttatjuk az újhagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a paprikát és a húslevest. Sózzuk, ízlés szerint teszünk bele erőspaprika-krémet is. Összefőzzük és ha már langyosra hűlt, összemixeljük. Elkészítjük a húsgolyókat: a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát 1 evőkanál olajon megkapatjuk. A zsemlét összekeverjük a hússal, a tojással, az oregánóval, a petrezselyemmel, a hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék olajjal kikenünk egy hőálló tálat. A húsmasszából kis golyókat készítünk, megforgatjuk szezámmagban, a tálba tesszük, és a sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük, ráöntjük a paprikás mártást, és még néhány percig sütjük. Friss bagettet kínáljuk hozzá.

Szardíniás korongok

Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, reszelt szerecsendió, 4 tojás, 15 dkg liszt, 1 kiskanál szárított sütőélesztő, 2 doboz szardínia, kenéshez kevés olaj.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk, az élesztőt is beledolgozzuk. A szardíniát lecsöpögtetjük. A burgonyás masszából olajos kézzel pingponglabda nagyságú gömböket formálunk, majd tenyérrel ellapítjuk. Mindegyik közepére egy-egy halat fektetünk, és a tészta széleit ráhajtjuk. Megolajozott tepsibe rakosgatjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal aranybarnára sütjük. Meleg előételként forrón tálaljuk.

Képek: nemvagyokmesterszakacs.blogspot.ronosalty.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 11.25.

Ma Katalin napja van.

Transzformátorházból igényes belvárosi art deco irodaház

A belváros egyik legkülönlegesebb „A” kategóriás irodaházát adják át idén a Markó utca 9.-ben, amely eredetileg transzformátorházként funkcionált, de ...

  • 2017-11-25 10:20
Feldebrőn felépült az Egri borvidék legnagyobb pincészete

Átadták a Varga Pincészet új borászatát az Egri borvidéken lévő Feldebrőn. A fejlesztéssel 8,1 millió literre nőtt a borászat tárolókapacitása, amelyb...

  • 2017-11-23 18:51
7000 nő vallomása a szépségről

A magyar nők egyáltalán nem sajnálják rá az időt, hogy törődjenek magukkal – a JOY Prix de Beauté kutatásából kiderült, hogy például évente átlagosan ...

  • 2017-11-23 17:41
Jótékonysági akció a Fény Utcai Piacon

A Fény Utcai Piac jótékonysági akciót indít, amellyel a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára gyűjt élelmiszert, ruhát, játékot.

  • 2017-11-21 20:00
Újabb hazai hírességek vallanak titkaikról

Új évaddal indul az internetről a televízió képernyőjére költöző Lakástalkshow december 4-én a VIASAT3-on. A beszélgetős műsorban a sztárokat Lovász L...

  • 2017-11-21 18:22

hirdetés

Minden harmadik tizenéves abbahagyja a rendszeres sportolást

Stressz, a remélt siker elmaradása, korosztályváltás, a tanulás és a sport összeegyeztethetőségének problémája, szülői nyomás, kiégés. Ezek a főbb pro...

  • 2017-11-21 17:14
5 dolog, amit nem tudtál Hugh Hefnerről

Hugh Hefner korszakalkotó tevékenysége nagy hatást gyakorolt az egész világra. Rengeteget tett hozzá, hogy megdőljenek a szexualitást övező tabuk, kiá...

  • 2017-11-17 08:30
X-Faktor: olasz nyertese lehet az idei évadnak?

A döntőhöz közeledve Ricco és Claudia duettjének sikerült a héten a legtöbb rajongót szereznie a Facebookon, ám továbbra is Serena Rigacci áll az élen...

  • 2017-11-16 21:25
Nyereményautója motiválta a Miss Balaton győztesét

Rákos Lili fejére még augusztusban került fel a Miss Balaton koronája. A fiatal királynő most nyereményautóját is átvehette, ugyanis megszerezte a jog...

  • 2017-11-16 19:22
Kiderült, kinek a bőrébe bújna Oláh Gergő

A hétfő reggeli Morning Show adásának vendége ezúttal Oláh Gergő volt, aki többek között arról mesélt a Class FM műsorvezetőinek, Pataki Zitának, Stoh...

  • 2017-11-16 17:24

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés