Partnereink

Még több finomság!

Még több finomság!

Te mennyire szereted a hasad? Ha szeretnél költséghatékony fogásokat készíteni reggelire, ebédre vagy vacsorára, akkor mindenképp próbáld ki az alábbi recepteket!

Vegyes nyári zöldsaláta

Hozzávalók: 15–20 dkg megtisztított zöldborsó, ugyanannyi zöldbab, karalábé, karfiol és burgonya, a mártáshoz 4–5 tojás sárgája, kevés só, bors, 3–4 dl étolaj, 2 kávéskanálnyi citromlé, mustár ízlés szerint.

Elkészítése: A megtisztított zöldségeket – amit kell, megfelelően földarabolva – sós vízben megfőzzük, leszűrve salátástálba rakjuk. A hozzávalókból sűrű majonézmártást készítünk a következő módon: a tojássárgájákat kissé megsózzuk, megborsozzuk, eleinte cseppenként, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a mustárt, s közbe-közbe egy-két csepp citromlével ízesítjük. A majonézmártással leöntjük a salátát, amit karikára vágott zöldpaprikával díszíthetünk.

Hamis orjaleves

Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 1 fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg vegyes leveszöldség, csipetnyi őrölt köménymag, 1 tasak cérnametélt, 1,5 liter csontra főzött leves.

Elkészítés: A sertészsíron a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk az egyenletes kis hasábokra vágott leveszöldséget. Kevés ételízesítővel, köménymaggal és vízzel majdnem puhára pároljuk, majd hozzáöntjük a forró csontlevest. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cérnametéltet is. Őrölt borssal ízesítjük. Tálalás előtt friss petrezselyem vagy zellerlevéllel megszórjuk

Szezámos húsgombócok csípős mártásban

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 zsemle, 3 evőkanál olaj, 50 dkg darált hús, 1 tojás, 1 mokkáskanál szárított oregánó, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 5 dkg szezámmag, a csípős mártáshoz: 4 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg piros húsú paprika, 4 evőkanál olívaolaj, 2 dl tyúkhúsleves kockából, erőspaprika–krém ízlés szerint.

Elkészítés: A hagymákat, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, héját feketére sütjük, majd eltávolítjuk a héját, magját is. A csípős mártáshoz az olívaolajon megfuttatjuk az újhagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a paprikát és a húslevest. Sózzuk, ízlés szerint teszünk bele erőspaprika-krémet is. Összefőzzük és ha már langyosra hűlt, összemixeljük. Elkészítjük a húsgolyókat: a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát 1 evőkanál olajon megkapatjuk. A zsemlét összekeverjük a hússal, a tojással, az oregánóval, a petrezselyemmel, a hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék olajjal kikenünk egy hőálló tálat. A húsmasszából kis golyókat készítünk, megforgatjuk szezámmagban, a tálba tesszük, és a sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük, ráöntjük a paprikás mártást, és még néhány percig sütjük. Friss bagettet kínáljuk hozzá.

Szardíniás korongok

Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, reszelt szerecsendió, 4 tojás, 15 dkg liszt, 1 kiskanál szárított sütőélesztő, 2 doboz szardínia, kenéshez kevés olaj.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk, az élesztőt is beledolgozzuk. A szardíniát lecsöpögtetjük. A burgonyás masszából olajos kézzel pingponglabda nagyságú gömböket formálunk, majd tenyérrel ellapítjuk. Mindegyik közepére egy-egy halat fektetünk, és a tészta széleit ráhajtjuk. Megolajozott tepsibe rakosgatjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal aranybarnára sütjük. Meleg előételként forrón tálaljuk.

Képek: nemvagyokmesterszakacs.blogspot.ronosalty.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.28.

Ma Emil, Csanád napja van.

Ők a legszebb magyar tornászlányok

A magyar úszó- és vízisportok szépségeit már jól ismerik a szurkolók. Azonban nem csak ők azok, akik messzire viszik a hazai sportolónők szépségének h...

  • 2017-05-25 13:21
Pszichológusból lett kenyérszakértő

David Seboek a Szex és New York sorozat egyik kedvenc pékségében tanulta meg az alapokat, Franciaországban a pékművészet mesterfogásait sajátította el...

  • 2017-05-25 11:15
Ígéretes amerikai-magyar tudományos együttműködés

A világon először alkalmazzák a deutériumot diagnosztikai markerként a kaliforniai Santa Monicában tavaly ősszel megnyitott 13Cignature 2Health Diagno...

  • 2017-05-24 22:01
Good Charlotte a Budapest Parkban

Új, Youth Authority című lemezével és tini korunk kedvenc dalaival tér vissza hazánkba a Good Charlotte. A Madden-ikrek csapata június 17-én négy bará...

  • 2017-05-24 20:36
Tudom, min napozol a jövő nyáron

Innovatív, praktikus, kreatív, kényelmes és nem utolsó sorban egyedi strandbútokokra írt ki pályázatot a balatoni ellazulás központjának már tavaly ki...

  • 2017-05-24 18:59

hirdetés

Átadják a Puskás-díj gyerekeknek szóló változatát!

Május 31-én a Groupama Arénában rendezett Magyar Kupa-döntő előtt a Bozsik Bajnokok keleti és nyugati csapata is összecsap. A szervezők a mérkőzés leg...

  • 2017-05-21 15:23
Egressy Zoltán: Júlialepke

Régebbi és korábban meg nem jelent novellákat vegyesen tartalmaz Egressy Zoltán Júlialepke című új könyve. Az elbeszéléskötet június elején jelenik me...

  • 2017-05-21 13:19
Európa Zsebkönyvek

Klasszikus világirodalmi művek és kortárs elbeszélések után Vámos Miklós regényével és Háy János elbeszéléskötetével bővül az Európa Zsebkönyvek soroz...

  • 2017-05-21 11:21
Ismét nagy sikert aratott az Európa-napi fesztivál és futóverseny

Az elmúlt évek hagyományához híven idén is különleges eseménnyel emlékeztek meg az Európa-napról és hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásának évf...

  • 2017-05-17 11:39
Paolo Giordano: Ezüst és fekete

A prímszámok magánya és Az emberi test szerzőjének harmadik regénye egy háztartási alkalmazottról szól, aki összetart egy széthullóban lévő családot. ...

  • 2017-05-16 19:41

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés