Partnereink

Még több finomság!

Még több finomság!

Te mennyire szereted a hasad? Ha szeretnél költséghatékony fogásokat készíteni reggelire, ebédre vagy vacsorára, akkor mindenképp próbáld ki az alábbi recepteket!

Vegyes nyári zöldsaláta

Hozzávalók: 15–20 dkg megtisztított zöldborsó, ugyanannyi zöldbab, karalábé, karfiol és burgonya, a mártáshoz 4–5 tojás sárgája, kevés só, bors, 3–4 dl étolaj, 2 kávéskanálnyi citromlé, mustár ízlés szerint.

Elkészítése: A megtisztított zöldségeket – amit kell, megfelelően földarabolva – sós vízben megfőzzük, leszűrve salátástálba rakjuk. A hozzávalókból sűrű majonézmártást készítünk a következő módon: a tojássárgájákat kissé megsózzuk, megborsozzuk, eleinte cseppenként, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a mustárt, s közbe-közbe egy-két csepp citromlével ízesítjük. A majonézmártással leöntjük a salátát, amit karikára vágott zöldpaprikával díszíthetünk.

Hamis orjaleves

Hozzávalók: 1 evőkanál sertészsír, 1 fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg vegyes leveszöldség, csipetnyi őrölt köménymag, 1 tasak cérnametélt, 1,5 liter csontra főzött leves.

Elkészítés: A sertészsíron a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, pár pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk az egyenletes kis hasábokra vágott leveszöldséget. Kevés ételízesítővel, köménymaggal és vízzel majdnem puhára pároljuk, majd hozzáöntjük a forró csontlevest. Forrástól számított 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cérnametéltet is. Őrölt borssal ízesítjük. Tálalás előtt friss petrezselyem vagy zellerlevéllel megszórjuk

Szezámos húsgombócok csípős mártásban

Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 1 zsemle, 3 evőkanál olaj, 50 dkg darált hús, 1 tojás, 1 mokkáskanál szárított oregánó, 1 evőkanál vágott petrezselyem, 5 dkg szezámmag, a csípős mártáshoz: 4 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg piros húsú paprika, 4 evőkanál olívaolaj, 2 dl tyúkhúsleves kockából, erőspaprika–krém ízlés szerint.

Elkészítés: A hagymákat, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, héját feketére sütjük, majd eltávolítjuk a héját, magját is. A csípős mártáshoz az olívaolajon megfuttatjuk az újhagymát, a fokhagymát, majd rátesszük a paprikát és a húslevest. Sózzuk, ízlés szerint teszünk bele erőspaprika-krémet is. Összefőzzük és ha már langyosra hűlt, összemixeljük. Elkészítjük a húsgolyókat: a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát 1 evőkanál olajon megkapatjuk. A zsemlét összekeverjük a hússal, a tojással, az oregánóval, a petrezselyemmel, a hagymával, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék olajjal kikenünk egy hőálló tálat. A húsmasszából kis golyókat készítünk, megforgatjuk szezámmagban, a tálba tesszük, és a sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük, ráöntjük a paprikás mártást, és még néhány percig sütjük. Friss bagettet kínáljuk hozzá.

Szardíniás korongok

Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, reszelt szerecsendió, 4 tojás, 15 dkg liszt, 1 kiskanál szárított sütőélesztő, 2 doboz szardínia, kenéshez kevés olaj.

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk, az élesztőt is beledolgozzuk. A szardíniát lecsöpögtetjük. A burgonyás masszából olajos kézzel pingponglabda nagyságú gömböket formálunk, majd tenyérrel ellapítjuk. Mindegyik közepére egy-egy halat fektetünk, és a tészta széleit ráhajtjuk. Megolajozott tepsibe rakosgatjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal aranybarnára sütjük. Meleg előételként forrón tálaljuk.

Képek: nemvagyokmesterszakacs.blogspot.ronosalty.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 09.26.

Ma Jusztina napja van.

Felkapott Héviz legnagyobb szállodája

A tavalyihoz képest idén nyáron közel 15 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma, és növekedett a tartózkodási idő is – derül ki Hévíz legnagyob...

  • 2017-09-26 15:03
Átláthatóvá válik az utazások teljes költsége

Repülőtéri-, biztonsági- és kikötői illeték, csomagszállítási díj, panzió- és fix ülőhely felár, transzfer díj, üzemanyag pótdíj, foglalási díj, vízum...

  • 2017-09-26 09:57
Magyar árváknak üzent Ennio Morricone

Személyesen a Maestrótól, Ennio Morriconétól kaptak üzenetet a Pestújhelyi Gyermekotthon lakói. A hat lelkes kis kórustag nagy rajongója a kétszeres O...

  • 2017-09-25 20:35
Heltai Jenő: Négy fal között. Naplójegyzetek 1944–1945

Hetven év után 2017 őszén láthat napvilágot Heltai Jenő kéziratban maradt, mindmáig kiadatlan háborús naplója. Heltai Jenő a német megszállás napján, ...

  • 2017-09-25 18:00
Brazil tangával győzi le lámpalázát Iszak Eszti

„Csak a sloggi lézervágott brazil tangájábanban vagyok hajlandó felmenni a színpadra” – avatott be személyes kulisszatitkaiba Iszak Eszti, akinek maga...

  • 2017-09-25 13:01

hirdetés

Baji Balázs, Biros Péter és Cseh László a fitt, egészséges gyerekekért

Három élsportoló csatlakozott a mozgás örömét hirdető Európai Diáksport Napja eseményhez. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által szeptember 29-re s...

  • 2017-09-25 08:55
A retinol az új hialuronsav

Ha olyan makacs bőrproblémákkal küzdünk, mint pigmentfoltok, ráncok, megereszkedett bőr, vagy pattanások utáni piros foltok, akkor érdemes megpróbálko...

  • 2017-09-24 21:32
4 jó tanács, amivel sikeres lehet az őszi diétád

Sajnos, a nyári hónapok a legtöbbünknél nem múltak el nyom nélkül… a fagyik, lángosok, koktélok és rendszertelen étkezés bizony okoznak majd némi megl...

  • 2017-09-24 20:51
A csupasz a magyarok kedvence

Nem csak a férfiak rajonganak a simára borotvált intim testrészért, hanem még a nők is – derül ki az Ébredő Szexualitás blog közvéleménykutatásából, m...

  • 2017-09-24 18:51
Aranyhaj visszatér!

Ki ne ismerné Aranyhajat, a bájos és bátor Disney-hercegnőt? Most újabb történeteit ismerheti meg a nagyközönség egy fülbemászó dalokkal teli animáció...

  • 2017-09-24 17:24

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés