hirdetés

Partnereink

Minden nap egy pohár olívaolaj a tökéletes bőrért

hirdetés

Minden nap egy pohár olívaolaj a tökéletes bőrért

Marton Adrienn a LifeTv Édes élet Toszkánában című műsorában barangolta be a nagy múltú olasz vidéket. A műsorvezetőt megérintették a toszkán földön szerzett élmények, úgy érzi, más emberként tért vissza az utazásról. Elsajátította a toszkán konyha legizgalmasabb fortélyait, és az egyedülálló olasz életérzésből is hozott magával egy csipettel.

Az Édes élet Toszkánában című műsorban Marton Adriennt kísérői olyan helyekre kalauzolják, ahová a turisták csak ritkán jutnak el a toszkán régióban. Nyitott és pozitív személyisége minden nehézségen átsegítette és annyi élménnyel gazdagodott, hogy gondolkodás nélkül útra kelne újra.

hirdetés

„Azt hittem, hogy otthon vagyok az olasz gasztronómiában, de a toszkán emberek teljesen másként állnak a főzéshez, mint mi. A szívükből főznek” - mondta Adrienn, aki a kulturális kincsek mellett a tésztakészítés fortélyait is elsajátította - a spenóttal színezett zöld tészta vált a kedvencévé, amit egy helyi tésztamester tanított neki.

A magyar és olasz konyha közötti legnagyobb különbségnek azt tartotta a műsorvezető, ahogyan az olasz emberek az olívaolajat használják, ugyanis míg nálunk csak egy alapanyag a főzésben, az olasz emberek ehhez választják magát a főételt.

„Az olaszok sokszor az olívaolaj köré építik az étkezést, ugyanis karakteres íze miatt fontos, hogy milyen húst vagy halat választanak hozzá” - magyarázta a műsorvezető, aki a világ egyik legfurcsább szépségápolási módszerét egy középkorú férfitől hallotta.

„Amikor először találkoztam a negyven éves olajkészítővel, elképedve tapasztaltam, hogy milyen szép a bőre, mire azt mondta, hogy ez elsősorban annak köszönhető, hogy minden egyes nap reggel 7 és 8 között megiszik egy deci olívaolajat. Úgy nézett ki a bőre, mint egy babáé”- mondta Adrienn, aki a látottak alapján nyitott arra, hogy kipróbálja a csodamódszert.

A 10 napos forgatás során Adrienn azt is megtanulta, hogyan lehet szarvasgombával együtt főzni a csokoládét és desszertként tálalni, mégis az olasz életérzés az, ami a legnagyobb nyomot hagyta benne.

„Bemész egy étterembe este 9-kor és ott rohangálnak a gyerekek. Senki nem görcsöl rá arra, hogy másnap iskola van vagy mit szólna ehhez a pszichológus. A felnőttek sétálnak a promenádon, és nem a nálunk megszokott szabályok szerint élik az életet. Azzal törődnek, hogy finom volt a vacsora, jó együtt otthon, jó finomakat enni, ezeket én is magammal hoztam és igyekszem beépíteni a hétköznapjaimba”- zárta Marton Adrienn.

További érdekességek, toszkán finomságok és látnivalók az Édes Élet Toszkánában következő epizódjában, minden vasárnap, 16:30-tól a LifeTv műsorán.

Szöveg, kép: goodprsolution.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 10.18.

Ma Lukács napja van.

Ingyenesen elérhető, magyar fejlesztésű applikáció segíti a látássérülteket

A szem az egyik legfontosabb érzékszervünk. Egy egészséges ember a külvilágból szerzett információk mintegy kétharmadát a látásán keresztül tudja feld...

  • 2018-10-18 12:23
Ragyogó arcbőr ősszel is? 3 tipp, hogyan érd el!

Nálad sem múltak el nyomtalanul a nyári hónapok? Újabb apró ráncok, pigmentfoltok jöttek elő vagy csak dehidratáltabb lett az arcbőröd?

  • 2018-10-18 10:40
Hogyan lett egy csődbe ment állami gazdaság helyén az ország legnagyobb pincészete?

A Varga Pincészet története 1993-ban kezdődött, amikor a Varga család Badacsonyörsön megvásárolta egy állami gazdaság 5,6 hektáros ipari területen fek...

  • 2018-10-18 08:23
Kétszer is levetítik Goztola Kristina filmjét Los Angeles-ben

Két alkalommal is levetítik a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon a Les recherches continuent – Engedj el! című alkotást. A magyar-francia kisfilm pr...

  • 2018-10-17 18:21
Először adták át az Arany Bot Díjat

Október 15-én este, a Fehér Bot Napján, a látássérültek nemzetközi világnapján adták át az első Arany Bot Díjat négy kategóriában.

  • 2018-10-17 15:19

hirdetés

Divat vagy minőség, avagy mitől kézműves a kézműves termék?

Kézműves szappan, lekvár, ékszer vagy csoki – vajon mindenki azt ír a termékére, amit akar vagy ellenőrzi bárki is, hogy mi kézműves és mi nem az? Egy...

  • 2018-10-17 12:53
Magyarországon is bemutatják a Recirquel sikerprodukcióját

Budapesten is bemutatja legújabb, My Land című produkcióját a Recirquel Újcirkusz Társulat. A Vági Bence által rendezett, hét világklasszis ukrán arti...

  • 2018-10-17 10:05
Segítség, apuka leszek!

Valószínűleg minden férfiben, akinek gyermeke születik van egy egészséges félsz, és ott motoszkál a fejében a kérdés: milyen szülő leszek, helyt tudok...

  • 2018-10-17 08:11
Magasabbra száll a páva, mint valaha

Különleges évaddal jelentkezik a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor.

  • 2018-10-03 14:18
Írd meg Te Magyarország dalát!

A Duna Televízió idén is keresi Magyarország dalát: azt az egész országot megmozgató zenét, amely végigkíséri a 2019-es évet.

  • 2018-10-03 08:12

Minden cikk

hirdetés

hirdetés