Partnereink

Minden nap egy pohár olívaolaj a tökéletes bőrért

Minden nap egy pohár olívaolaj a tökéletes bőrért

Marton Adrienn a LifeTv Édes élet Toszkánában című műsorában barangolta be a nagy múltú olasz vidéket. A műsorvezetőt megérintették a toszkán földön szerzett élmények, úgy érzi, más emberként tért vissza az utazásról. Elsajátította a toszkán konyha legizgalmasabb fortélyait, és az egyedülálló olasz életérzésből is hozott magával egy csipettel.

Az Édes élet Toszkánában című műsorban Marton Adriennt kísérői olyan helyekre kalauzolják, ahová a turisták csak ritkán jutnak el a toszkán régióban. Nyitott és pozitív személyisége minden nehézségen átsegítette és annyi élménnyel gazdagodott, hogy gondolkodás nélkül útra kelne újra.

„Azt hittem, hogy otthon vagyok az olasz gasztronómiában, de a toszkán emberek teljesen másként állnak a főzéshez, mint mi. A szívükből főznek” - mondta Adrienn, aki a kulturális kincsek mellett a tésztakészítés fortélyait is elsajátította - a spenóttal színezett zöld tészta vált a kedvencévé, amit egy helyi tésztamester tanított neki.

A magyar és olasz konyha közötti legnagyobb különbségnek azt tartotta a műsorvezető, ahogyan az olasz emberek az olívaolajat használják, ugyanis míg nálunk csak egy alapanyag a főzésben, az olasz emberek ehhez választják magát a főételt.

„Az olaszok sokszor az olívaolaj köré építik az étkezést, ugyanis karakteres íze miatt fontos, hogy milyen húst vagy halat választanak hozzá” - magyarázta a műsorvezető, aki a világ egyik legfurcsább szépségápolási módszerét egy középkorú férfitől hallotta.

„Amikor először találkoztam a negyven éves olajkészítővel, elképedve tapasztaltam, hogy milyen szép a bőre, mire azt mondta, hogy ez elsősorban annak köszönhető, hogy minden egyes nap reggel 7 és 8 között megiszik egy deci olívaolajat. Úgy nézett ki a bőre, mint egy babáé”- mondta Adrienn, aki a látottak alapján nyitott arra, hogy kipróbálja a csodamódszert.

A 10 napos forgatás során Adrienn azt is megtanulta, hogyan lehet szarvasgombával együtt főzni a csokoládét és desszertként tálalni, mégis az olasz életérzés az, ami a legnagyobb nyomot hagyta benne.

„Bemész egy étterembe este 9-kor és ott rohangálnak a gyerekek. Senki nem görcsöl rá arra, hogy másnap iskola van vagy mit szólna ehhez a pszichológus. A felnőttek sétálnak a promenádon, és nem a nálunk megszokott szabályok szerint élik az életet. Azzal törődnek, hogy finom volt a vacsora, jó együtt otthon, jó finomakat enni, ezeket én is magammal hoztam és igyekszem beépíteni a hétköznapjaimba”- zárta Marton Adrienn.

További érdekességek, toszkán finomságok és látnivalók az Édes Élet Toszkánában következő epizódjában, minden vasárnap, 16:30-tól a LifeTv műsorán.

Szöveg, kép: goodprsolution.hu

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 12.11.

Ma Árpád, Árpádina napja van.

A legvágyottabb céges ajándékok

Ha választhatnának év végi munkahelyi ajándékot, a pénznek és a wellnessutalványnak örülnének a legjobban a magyarok – derül ki a NaturMed Hotel Carbo...

  • 2017-12-07 18:15
A szülői elidegenítés súlyos károkat okoz

A szülői elidegenítés (Parental Alienation) fogalma hazánkban még kevéssé ismert. A jelenség, miszerint a szülő érzelmi zsarolással vagy fenyegetéssel...

  • 2017-12-06 13:39
A „szeretlek” az egyik legnépszerűbb tartalom a Viberen

Az emberek egyre inkább a privát csatornáikon keresztül fogadnak és osztanak meg tartalmakat. A csevegőrobot, a social media platformok új generációja...

  • 2017-12-06 09:32
Élményt karácsonyra!

A karácsonyi meghitt készülődést gyakran beárnyékolja a megfelelő ajándékok utáni ádáz hajsza. Márpedig mindenki szeretné megtalálni szeretteinek a le...

  • 2017-12-05 20:27
Ismét öt jó ügynek gyűjtött a Playboy

Sikeresen zárult a harmadik Playboy Hero jótékonysági kampány, közel másfél millió forint gyűlt össze a résztvevő szervezetek részére. Idén azonban ne...

  • 2017-12-05 19:00

hirdetés

Dukai Regina saját kollekciójában várja a telet

A modell, énekesnő már korábban is tervezett kiegészítőket a nemzetközileg is elismert magyar divatmárkával közösen, de most először volt lehetősége a...

  • 2017-12-05 17:29
Újabb mérföldkő a magzati genetikai szűrővizsgálatok terén

Mérföldkőhöz érkezett az Európában elsőként bevezetett, és jelenleg magánfinanszírozás keretében Magyarországon is elérhető non-invazív genetikai szűr...

  • 2017-12-05 16:10
Személyesen népszerűsítik a mezőgépész szakmát

Több mint 100 gépforgalmazó, legalább 26 szakiskola, közel 30 pályaválasztási nap, több száz továbbtanulás előtt álló diák… Szakiskolai előadások és p...

  • 2017-11-25 18:11
Limitált kiadású whiskey-vel ünnepli legendás bárját a Jack Daniel’s

125 évvel ezelőtt nyitotta meg Amerika egyik ikonikussá vált bárját a legendás lepárló mester, Jack Daniel. A lynchburgi Red Dog alapításának jubileum...

  • 2017-11-25 14:21
Foltmentesítére fel!

A fiatalság egyik alapvető ismérve az egységes színű makulátlan – azaz foltmentes – arcbőr.

  • 2017-11-25 12:18

Minden cikk

hirdetés

Likeolj minket

hirdetés