hirdetés

Partnereink

Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

hirdetés

Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már?

Az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelben is a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!

hirdetés

Wolf András útmutatása alapján a hagymaleveshez először is csirkeszárnyból könnyű, zöldséges leves készül. Ehhez olívaolajon kis lángon pároljunk 6 fej durvára vágott vöröshagymát, 7-8 perc múlva pedig adjunk hozzá 6 finomra vágott salottahagymát, amelyet 6-8 percig pároljunk nagyon alacsony lángon, közben gyakran kevergessük, hogy színt ne kapjon. Két liter csirkelevessel felöntjük, a hagymát puhára főzzük 20-30 perc alatt, majd leturmixoljuk. Ha a leves már szép selymes, lassan adagolva turmixolás közben hozzáadjuk a vajat.

Negyed kiló kockára vágott lisztes burgonyát egy gerezd fokhagymával 1-2 percig olívaolajon forgatunk, majd hozzáadunk másfél deci csirkelevest, egy deci vizet. Mérsékelt lángon készítjük mindaddig, míg a folyadék el nem párolgott (körülbelül 10 perc). Ekkor áttörjük krumplinyomón, és belekeverünk másfél deci nem túl kemény habbá vert zsíros tejszínt.

Az édesköményt és a salottahagymát egyforma apró kockára vágjuk, és egy kevés citromolajjal levákumozzuk, majd tálalásig hűtőbe helyezzük. A Szent Jakab-kagylókat írótlanított vajban megpirítjuk, és habzó vajban készre sütjük, hogy a közepe éppen, hogy átlangyosodjon, és a külső része szépen karamellizálódjon. A séf az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelhez méltó módon a tálalásra is kiemelt figyelmet fordít: a mélytányér közepébe helyezünk egy kanállal a püréből, és körbeszórjuk a marinált édesköményes hagymával. Rárakjuk a püré közepére a Szent Jakab-kagylókat, és a tetejére halmozzuk a kaviárt. Ízlésesen rárakjuk a vizitorma leveleket, és a forró levest külön kiöntőbe tesszük. A levest közvetlenül fogyasztás előtt öntjük rá a betétekre, a vendégek előtt.

 

Szöveg és kép: FrontPage Communications

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 01.20.

Ma Fábián, Sebestyén napja van.

Évkezdés: karriertervezési tippek szakértőtől

A január az elhatározások és változások hónapja. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy honnan hova jutottál az elmúlt évben, valamint miben szeretnél idén...

  • 2019-01-11 12:48
Tücsi a babamoziról: „Láttam a kislányom arcában önmagam”

Ki sem látszik a feladataiból Tücsi, aki bár várandóssága hetedik hónapjában jár, még nem ad időt a lazításnak. A műsorvezető és párja épp a költözés ...

  • 2019-01-11 08:37
„A magyar éttermeknek önbizalomra van szüksége, és nem kell félniük a paprikától!”

A Dining Guide étteremteszteléseit idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje vezette, aki a múlt hét folyamán látogatt...

  • 2019-01-10 09:57
Csütörtöktől férfi kézilabda-világbajnokság az M4 Sporton!

Január 10. és 27. között kerül megrendezésre 2019 egyik legnagyobb sporteseménye, a férfi kézilabda vb.

  • 2019-01-09 21:59
Így előzd meg a síbaleseteket!

A téli sportoknak – síelésnek, snowboardozásnak – egyre többen hódolnak hazánkban is. Fontos tudni, hogyan csökkenthetjük minimálisra a balesetek kock...

  • 2019-01-09 20:13

hirdetés

Hollywoodi stílusikon bőrébe bújtak a Miss Balaton szépségei

Csábító képek készültek a Miss Balaton szépségeiről. A minden évben megjelenő naptárhoz idén is különleges koncepció alapján készített képeket Ajkai D...

  • 2019-01-09 15:59
A csontritkulás elleni küzdelem 3 aranyszabálya

A téli fagyok beköszöntével a jeges, síkos járdákon és utakon jelentősen megnő a töréses, zúzódásos sérülések száma. Az idősebbeknél a csontritkulás m...

  • 2019-01-09 14:49
Arany páva – Január 6-tól minden vasárnap

Sebő Ferenc jóvoltából a Fölszállott a páva számos évada alatt megtanulhattuk, hogy az adatközlő a népzenében az a naiv művész, akinek jóvoltából a né...

  • 2019-01-03 09:39
Az állatorvos segít – tippek és tanácsok félős négylábúaknak

A szilveszter a féktelen szórakozás, az öröm éjszakája! De vajon mindenkinek? Sok állattartó rettegve várja az év utolsó napját, mert kedvence számára...

  • 2018-12-29 17:46
12+1 tipp szmog esetére

Budapesten elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát; a tapasztalatok szerint ilyenkor sok vidéki településen a levegő jóval szennyezettebb, mi...

  • 2018-12-29 14:43

Minden cikk

hirdetés

hirdetés