hirdetés

Partnereink

Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

hirdetés

Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már?

Az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelben is a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!

hirdetés

Wolf András útmutatása alapján a hagymaleveshez először is csirkeszárnyból könnyű, zöldséges leves készül. Ehhez olívaolajon kis lángon pároljunk 6 fej durvára vágott vöröshagymát, 7-8 perc múlva pedig adjunk hozzá 6 finomra vágott salottahagymát, amelyet 6-8 percig pároljunk nagyon alacsony lángon, közben gyakran kevergessük, hogy színt ne kapjon. Két liter csirkelevessel felöntjük, a hagymát puhára főzzük 20-30 perc alatt, majd leturmixoljuk. Ha a leves már szép selymes, lassan adagolva turmixolás közben hozzáadjuk a vajat.

Negyed kiló kockára vágott lisztes burgonyát egy gerezd fokhagymával 1-2 percig olívaolajon forgatunk, majd hozzáadunk másfél deci csirkelevest, egy deci vizet. Mérsékelt lángon készítjük mindaddig, míg a folyadék el nem párolgott (körülbelül 10 perc). Ekkor áttörjük krumplinyomón, és belekeverünk másfél deci nem túl kemény habbá vert zsíros tejszínt.

Az édesköményt és a salottahagymát egyforma apró kockára vágjuk, és egy kevés citromolajjal levákumozzuk, majd tálalásig hűtőbe helyezzük. A Szent Jakab-kagylókat írótlanított vajban megpirítjuk, és habzó vajban készre sütjük, hogy a közepe éppen, hogy átlangyosodjon, és a külső része szépen karamellizálódjon. A séf az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelhez méltó módon a tálalásra is kiemelt figyelmet fordít: a mélytányér közepébe helyezünk egy kanállal a püréből, és körbeszórjuk a marinált édesköményes hagymával. Rárakjuk a püré közepére a Szent Jakab-kagylókat, és a tetejére halmozzuk a kaviárt. Ízlésesen rárakjuk a vizitorma leveleket, és a forró levest külön kiöntőbe tesszük. A levest közvetlenül fogyasztás előtt öntjük rá a betétekre, a vendégek előtt.

 

Szöveg és kép: FrontPage Communications

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 05.24.

Ma Eszter, Eliza napja van.

Múltjáról vallott Zimány Linda

Hibátlan külső és gyönyörű mosoly. Sokan gondolják azt, hogy mindössze ennyi kell ahhoz, hogy egy fiatal lányból szépségkirálynő válhasson.

  • 2019-05-23 20:08
Fuss ott, ahonnan a repülőgépek startolnak

Mára már hagyománynak számít az az Európában egyedülálló futóverseny, amelyet a Budapest Airport szervez meg évente a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőté...

  • 2019-05-23 18:40
Falusi CSOK: Szabályok, kamatok, törlesztés

Országszerte közel 2500 település érintett, az itt lévő ingatlanok vásárlására és ezzel együtt korszerűsítésére vagy bővítésére jár az állami támogatá...

  • 2019-05-23 14:15
5 meglepő dolog, amelyekre tartós bérletet is lehet kötni

Az emberi természet velejárója, hogy szeretünk dolgokat birtokolni. Kutatások is bizonyítják, hogy ha két hasonló tárgy közül kell választanunk, akkor...

  • 2019-05-23 11:57
Színtrend-mustra 2020-ra

A lakberendezésben és a divatban a nemzetközi szakemberek prognózisai megegyeznek: a következő évek kétségtelenül a színek évei lesznek, amelyekben az...

  • 2019-05-23 08:50

hirdetés

Inspiráló mély színek, egyedi struktúrák a falfelületeken

Mostantól a lágy pasztell árnyalatok helyett választhatjuk a merész, de otthonos sötétebb árnyalatokat is. Megérkezett a Poli-Farbe Platinum Decor hét...

  • 2019-05-22 20:35
Ismét támadnak az apró vérszívók!

Az enyhe tavaszi napokat a legtöbben arra használják ki, hogy a természetben töltődjenek fel. Ezek a kirándulások azonban nem mindig végződnek felhőtl...

  • 2019-05-22 17:14
Újjászületett a margitszigeti Platán Étterem

A Platán Étterem felújításával befejeződött a főváros legnagyobb gyógy-wellness részlegét és 12 konferenciatermet magába foglaló margitszigeti szállod...

  • 2019-05-22 14:11
Két speciális karórával tiszteleg a TAG Heuer a legendás autóverseny előtt

A vasárnap megrendezésre kerülő legendás Indy 500 autóverseny tiszteletére a TAG Heuer két sportos karórát mutat be, amelyek kialakítását az autós ese...

  • 2019-05-22 13:19
A magyarok több mint 60 százaléka megy idén nyaralni

Idén a magyarok többsége tervez nyaralást, és a külföldi úti célok közül az európai országok, a belföldiek közül pedig a Balaton a legnépszerűbbek – d...

  • 2019-05-22 08:30

Minden cikk

hirdetés

hirdetés