hirdetés

Partnereink

Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

hirdetés

Wolf András sztárséf különleges őszi hagymaleves receptje

Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már?

Az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelben is a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!

hirdetés

Wolf András útmutatása alapján a hagymaleveshez először is csirkeszárnyból könnyű, zöldséges leves készül. Ehhez olívaolajon kis lángon pároljunk 6 fej durvára vágott vöröshagymát, 7-8 perc múlva pedig adjunk hozzá 6 finomra vágott salottahagymát, amelyet 6-8 percig pároljunk nagyon alacsony lángon, közben gyakran kevergessük, hogy színt ne kapjon. Két liter csirkelevessel felöntjük, a hagymát puhára főzzük 20-30 perc alatt, majd leturmixoljuk. Ha a leves már szép selymes, lassan adagolva turmixolás közben hozzáadjuk a vajat.

Negyed kiló kockára vágott lisztes burgonyát egy gerezd fokhagymával 1-2 percig olívaolajon forgatunk, majd hozzáadunk másfél deci csirkelevest, egy deci vizet. Mérsékelt lángon készítjük mindaddig, míg a folyadék el nem párolgott (körülbelül 10 perc). Ekkor áttörjük krumplinyomón, és belekeverünk másfél deci nem túl kemény habbá vert zsíros tejszínt.

Az édesköményt és a salottahagymát egyforma apró kockára vágjuk, és egy kevés citromolajjal levákumozzuk, majd tálalásig hűtőbe helyezzük. A Szent Jakab-kagylókat írótlanított vajban megpirítjuk, és habzó vajban készre sütjük, hogy a közepe éppen, hogy átlangyosodjon, és a külső része szépen karamellizálódjon. A séf az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelhez méltó módon a tálalásra is kiemelt figyelmet fordít: a mélytányér közepébe helyezünk egy kanállal a püréből, és körbeszórjuk a marinált édesköményes hagymával. Rárakjuk a püré közepére a Szent Jakab-kagylókat, és a tetejére halmozzuk a kaviárt. Ízlésesen rárakjuk a vizitorma leveleket, és a forró levest külön kiöntőbe tesszük. A levest közvetlenül fogyasztás előtt öntjük rá a betétekre, a vendégek előtt.

 

Szöveg és kép: FrontPage Communications

Hozzászólások

hírdetés

Kapcsolódó cikkek

Egészség

Névnap 03.20.

Ma Klaudia, napja van.

9 jó tanács a tökéletes házi pizzához

Kemence nélkül is fantasztikusan finom pizzát süthetsz otthon, ha tudod a módját.

  • 2019-03-19 12:49
300. adását ünnepelte a Honfoglaló a Duna Televízión

Hatalmas ütközetek, izgalmas taktikai lépések, eltérő stratégiák, sikeres vártámadások – azaz Honfoglaló. A népszerű magyar fejlesztésű online terület...

  • 2019-03-19 10:45
Hétfőn indul Dallos Bogi talkshow-jának új évada

Dallos Bogit elsősorban énekesként ismerhettük meg, tavaly azonban több fronton is belekóstolt a műsorvezetésbe az M2 Petőfi TV-n, idén pedig A Dal 20...

  • 2019-03-14 09:16
Hogyan szabadulj meg a visszértől?

Egyre több ember életét keseríti meg a visszér. Minden második nő és minden ötödik férfi szenved visszeres panaszoktól. Az ülő- és állómunka, a túlsúl...

  • 2019-03-12 17:01
Világíts mozgásérzékelő lámpával

Bizonyára te is ismered azt a kellemetlen érzést, amikor nem látsz eléggé a sötétség miatt a ház körül. Ha van is kültéri lámpád, akkor fennáll veszél...

  • 2019-03-12 14:42

hirdetés

Kismamaként is csinosan, fitten

A várandósság 9 hónapja minden nő számára különleges időszak. Akár először éli át, akkor többedik alkalommal, mindig különleges figyelmet érdemel ez a...

  • 2019-03-12 10:49
Játékos formában figyelmeztetik a fiatalokat a veszélyekre

Cyberbullying, happy slapping, dizájner drogok – ezek a legújabb fiatalokra leselkedő veszélyek, de emellett ugyanúgy jelen vannak a lopások, verekedé...

  • 2019-03-12 08:56
Külföldi munkavállalás: ez a 3 OKJ-s képzés segíthet

Sokan gondolkodnak rövid vagy hosszabb távú külföldi munkavállalásban, azonban egy ilyen kaland előtt érdemes alaposan felkészülni. Az alábbiakban a P...

  • 2019-03-11 20:22
Marsalkó Dávid: „Drasztikusan csökkenteni kell a húsfogyasztást!”

Felhalmozódó műanyaghulladékok, kidobott ételek és mértéktelen energiapazarlás: többek között ezekre a jelenségekre szeretnék felhívni a figyelmet az ...

  • 2019-03-11 17:13
Magyarországon is nő a dízel autók vásárlása iránti érdeklődés

A felnőtt lakosság mintegy egytizede tervez személygépjármű vásárlást a következő 3 évben, ezek több mint háromnegyede várhatóan használt beszerzés le...

  • 2019-03-11 12:33

Minden cikk

hirdetés

hirdetés